mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 08.06.2025 : 16:32:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 482 483 484 485 486 [487] 488 489 490 491 492 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 657966 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Nanda
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306

« Odgovor #7290 : ponedeljek, 27.10.2008 : 08:40:28 »

Sprit... ok, "puhast medvedek" (verjetno, .... bi ga mogla videti) = več podlanke  Smiley zato več dlake v krtači in če se praska logično tudi sam izpraska nekaj tega in potem leži dlaka naokrog. To stanje s "puhkom" se bo počasi umirilo, ko bo dlaka postala odrasla ali pa tudi ne  Wink in lahko bo pač vedno imel več podlanke in mehkejšo dlako, kar pa sploh ni panike, samo malo več česanja vas čaka zaradi voncljanja ....

Praskanje in grizenje samega sebe in posledično tudi večja količina izpadanja dlake ima pa lahko (kot je napisala že Amodini) več razlogov in izvorov in to bo potrebno odkrit in potem počasi odpraviti.

Morda še nekaj v razmislek, poleg tega kar je napisala že Amodini ....
A je vaš tibetanček samček ali samička ? Je morda po gonitvi ? Ali ste mu že kaj praznili analne vrečke?
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #7291 : ponedeljek, 27.10.2008 : 09:00:25 »

Namshi ... vidim, da vam je uspelo  Cheesy Ja, tudi mi bi bili raje z vami tam gori kot pa "pri mizi"  Wink  Z mojim B-jem sva ves čas tekala ven na sonce in jamrala "joj, kakšen dan zamujava"  Tongue ....

Ja, Nanda, dobro poznam to  Grin Grin Grin ! Mi smo zato že kmalu navadili vse domače, da se praznuje samo zvečer, po možnosti v petek, da ti ostane cel vikend  Wink Ker jaz se s tem zamujanjem kar nisem mogla sprijazniti Roll Eyes . Veš, pa so se nazadnje vsi privadili, nič več ne godrnjajo  Grin .
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #7292 : ponedeljek, 27.10.2008 : 09:23:13 »

Namshi .... samo moja mami je iz drugačnega testa  Grin ona praznuje točno ob uri  Roll Eyes sploh pa da bi prestavila zaradi psov in izletov  Tongue ja, no lepo prosim, "črna ovčka družine" (beri - N) se mora še vedno ljub letom  Tongue  prilagoditi "družinskim tradicijam"  Huh Grin
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #7293 : ponedeljek, 27.10.2008 : 09:26:08 »

Nanda, Namshi, super fotke!!! Mame oz. bodoče babice Nande pa na crkljajoči fotki skoraj ni spoznati  Grin, ker deluje veliko bolj črno..., nosečnici Sami pa  Kiss...A potem bo za Miklavža pri vas veselo  Cheesy!!!

Ljiljana Li, krasni punci!!!
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #7294 : ponedeljek, 27.10.2008 : 09:56:55 »

Metha... ja, pri nas vse TT vsake toliko pobarvamo  Grin
Hm, Nandi piše da je bela s črnimi lisami  Undecided, pa kot vidiš bi bila lahko prej črna z belimi liskami  Wink.... to je pa to, da je "bel pravzaprav črn"   Huh ... genetika (in barve) ni enostavna znanost Cool Wink
Zanimivost pri Nandini dlaki je v tem da, če vzameš eno njeno dlako v roke "izgleda kot zebra" se pravi od korena proti konici si v enakih presledkih sledijo črna, bela, črna..... na koncu deluje kot celota srebrna  Grin
Sicer je pa Nanda en tak živ in precej očiten dokaz kako TT spreminja barvo dlake in da se ni za "držati zahteve kot klop ob nakupu TT mladička - hočem tako barvo"  Wink Smiley
Logiran
alala
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61

« Odgovor #7295 : ponedeljek, 27.10.2008 : 10:02:12 »

Nanda, Sami odlično pristoji "blaženo" stanje. Videti je odlično in verjetno se tako tudi počuti.
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #7296 : ponedeljek, 27.10.2008 : 10:08:35 »

Jooj kok so luškani!!
Pa seveda čestitke vsem mamicam, atijem, dedijem, babicam,.... Kiss
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #7297 : ponedeljek, 27.10.2008 : 10:26:36 »

He, he še malo heca na račun barve, kvalitete, odraščanja dlake Grin v tolažbo vsem tistim, ki se trudite okoli dlake  Wink

Nanda - stara 3 mesece

Nanda stara 1 leto

Nanda stara 3 leta

Nanda stara 6 let

Nada stara 9 let

Nanda skoraj 10 let  Wink Grin Grin Grin Grin

.... bistvo .... uživajte v vseh obdobjih ne glede na barvo in kvaliteto  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
nezzek
živim tukaj

« Odgovor #7298 : ponedeljek, 27.10.2008 : 10:40:50 »

O kakšna sprememba!
Bella se je tudi čisto spremenila. Iz bele z lisico, v šekota... Cool

Drugače si pa tudi Bella grize dlako in je zeloo zoprno, sploh ker hodiva na razstave ona pa "nima dlake".. Angry
Logiran
teri
nekaj malega že vem
Sporočil: 177

« Odgovor #7299 : ponedeljek, 27.10.2008 : 10:57:56 »

Res so luštni, ne glede barve in dlake. Važno je, da jih ljubiš takšne, kakršni so.
Nanda-mene pa zanima, ali spadata Sami in Gyan med "puhaste medvedke";samo toliko, da vem, kaj lahko pričakujem v zvezi z nego ;veliikoo česanja ali malo manj.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #7300 : ponedeljek, 27.10.2008 : 11:09:25 »

Teri - Gyantsova dlaka najbolj neproblematična kar sem jih kdaj videla. Počešem ga 1x na 14 dni v 15 minutah in se sploh ne vonclja.
Samina dlaka prav tako neproblematična, vonclja se le po gonitvah, ko psičke dlako malo bolj menjajo. Počešem jo 1 krat na teden v pol ure.
Nobeden od njiju ni "puhast".
Kaj bosta pa dala skupaj otrokom je pa Huh  Wink Ni garancije in obljub  Wink
Sicer pa se "puhce" vidi že pri starosti 8/9 tednov  Wink Kaj več pa spremljaš, ko rastejo in se spreminjajo.
Glede nege - česati je treba, če ga želiš imeti v dolgi dlaki. Verjela ali ne, tudi tisti s kratko dlako rabijo ravno toliko česanja ali pa še več in še bolj zahtevno je  Shocked . Razlika je samo v tem ali počešeš v pol ure ali rabiš tri ure  Wink Smiley
Logiran
metha
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #7301 : ponedeljek, 27.10.2008 : 11:25:52 »

Nanda zelo lepo povedano oziroma napisano.... :)najpomemnejše in skrbniku v največje zadovoljstvo pa je slika Nande pri skoraj 10 letih, ki se na travniku podi za žogico!!! Cheesy, Pa je lahko bela, črna, siva,... v kratki ali dolgi dlaki... Wink in to je posebnost in lepota TT.

Logiran
nezzek
živim tukaj

« Odgovor #7302 : ponedeljek, 27.10.2008 : 12:31:37 »

Meni je pri tej barvi (taka je tudi Bella) ušeč to, da se ne vidi, da so stari!! Pač so malo bolj vettli to je pa to! Grin Cool
Logiran
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #7303 : ponedeljek, 27.10.2008 : 13:12:12 »

Ampak tole preoblačenje pri Nandi je pa res zanimivo  Grin ! Sem mislila, da se tako spreminjajo samo soboljevi - Namshi je bil vsa leta enak.

Daily ima vsakih par centimetrov drugačno barvo dlake. Kar se vidi prav tistih tapravih, ščetinastih dlak, ki mu poganjajo vmes - so pa večinoma bele  Huh  Roll Eyes

Res je pa, kar praviš - krasni so ne glede na barvo, kvaliteto in dolžino dlake, vedno je z njimi užitek  Grin !
Logiran
nezzek
živim tukaj

« Odgovor #7304 : ponedeljek, 27.10.2008 : 13:19:58 »

Meni je pri tej barvi (taka je tudi Bella) ušeč to, da se ne vidi, da so stari!! Pač so malo bolj vettli to je pa to! Grin Cool
Pardon, SVETLI. sram
Logiran
Strani: 1 ... 482 483 484 485 486 [487] 488 489 490 491 492 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.