mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:34:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Sedaj se bojim ljudi...
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sedaj se bojim ljudi...  (Prebrano 24298 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #15 : nedelja, 07.02.2010 : 19:10:58 »

Tudi tam so imeli dva spuščena psa, ki sta se zakadila v mojega psa, ki je bil privezan. Vendar sem bila takrat zraven in sem ju odgnala in potem smo seveda odšli.

Ja, se strinjam, ni prav, da je psa nekdo poškodoval, da je bil najden v mlaki krvi. Se strinjam, da bi lahko drugi ljudje pomagali, dali kakšno informacijo. Tudi mene vsak dan ljudje znova razočarajo. Se strinjam, da je ponekod postrežba obupna. Ampak... spet sem pri moji babici, res je bila modra ženska z zdravo kmečko pametjo Smiley Če si sam ne boš pomagal, ti nihče ne bo.
Zakaj bi v končni fazi pričakovali od drugih pomoč, če smo psa SAMI izpostavili nevarnosti? Verjamem, da se sliši kruto. In resnično mi je žal, da je do tega prišlo. Mi, kot skrbniki psov bi morali poskrbeti, da so naše živali okolici nenevarne, neškodljive, neobremenjujoče. In hkrati, da je okolica do njih nenevarna. Mi moramo biti v prvi vrsti odgovorni skrbniki. In imeti psa vedno pod nadzorom, biti zraven.
Že tako prerado pride do nezgod... Tudo mojega (privezanega) psa je pred nekaj dnevi napadla (odvezana) psica... K sreči se je končalo brez hujših posledic. Bila sem zraven. Blizu je bil tudi skrbnik psice, ki pa je le nemo opazoval dogajanje... In mi po končanem incidentu obrazložil, da ni smel priti zraven, ker bi bilo potem samo še slabše?! Huh

Upam, da bo kuža OK in verjamem, da je bila to huda šola. Kljub vsemu pa je v večini primerov to naša krivda in posledico naše odločitve prelagati na druge (obiskovalce, osebje, lastnika lokala,...) je metanje peska v oči. V tem konkretnem primeru žal le samemu sebi.

MiniMaxi, razumem tvojo žalost, razočaranje in težke trenutke ob lekciji, ki ste jo prestali. In, optimist kot sem, upam, da se bomo vsi skupaj iz tvoje šole nekaj naučili ali pa vsaj obnovili "znanje"
Več kot bo ODGOVORNIH skrbnikov psov, manj se bomo soočali in pisali o takšnih dogodkih. Ja, še vedno sem optimist Smiley






Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #16 : nedelja, 07.02.2010 : 19:19:28 »

Zivimo v svetu, kjer moras namesto na wc v gostilno ali koco, it kar v gozd s psom, namesto na caj v koco imas caj v termovki, ce si sam, ali pa cakas, da ti postrezejo zunaj, ce strezejo. Ko gres šotorit, spet ne mores privezati psa pred sotor in it spat v sotor. Vsakokrat, ko se znajdem v kaksni novi situaciji s psom, se mi odvrtijo vsaj trije horor scenariji, kaj bi lahko bilo, zato gre pes vedno poleg ali pa jaz ne grem noter, ce nisva vsaj 2.
Pazite na svoje kosmatince.  
Minimaxi, ce bi bila jaz tam, bi vsekakor posredovala in odgnala psa stran. Ampak verjetnost, da srecas nekoga taksnega, ki bi pomagal, je zelo majhna, zato je res najbolje, da si skoz ob psu.  
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #17 : nedelja, 07.02.2010 : 19:51:12 »

Dajte prijavljat te pse, ki letajo okrog in terorizirajo. Drugače se ne bo nikoli nič premaknilo.
Logiran
Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #18 : nedelja, 07.02.2010 : 22:00:09 »

Vsekakor, se strinjam.
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #19 : nedelja, 07.02.2010 : 22:41:49 »

Dajte prijavljat te pse, ki letajo okrog in terorizirajo. Drugače se ne bo nikoli nič premaknilo.
...se reče tudi - prijavljajmo lastnike, katerih psi letajo okrog in terorizirajo. Drugi stavek je pa isti kot zgoraj.
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #20 : nedelja, 07.02.2010 : 23:54:02 »

Tale psica na Mrzlici ... kao en husky  Undecided, je še zmeraj vedno brez nadzora, sprehaja se iz koče ven, pa mal naokoli, pa spet notri ... in lastniki niti ne vedo kje je, ker je koča vedno nabito polna .... Terorizira res vse pse po vrsti ali pa vsaj poskuša ... in smešno zadnjič je lastnica neki obiskovalki s psom, ki je spraševala če je psica zaj .... odgovorila, da samo takrat ko je drug pes na špagi, da takrat je kao hrabra. Halo !!!!
Meni ni problem prijavit ko pridem s psom gor, samo ne vem zakaj imam občutek da se ne bi nič spremenilo .... Tist moment jo bodo morda res k pesjaku privezali, inšpektor pa bo v koči postrežen s šilcem žganega  in kosom štrudla .... čez eno uro pa bo psica spet prosto terorizirala druge pse in nenazadnje tud ljudi, saj nikjer ne piše da komu paše, da se mu pes šunja med stoli in pod mizo, okrog otrok ....
Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #21 : ponedeljek, 08.02.2010 : 00:02:10 »

In se jih prijavi spet.

In ko bo dovolj folka gnjavilo inšpektorja in se mu ne bo več dalo hodit gor vsak drug dan bo mogoče celo sprejel ukrep, ki bo malce dolgotrajnejši in bolj poučen za nevestne lastnike.

Dokler bo pa večina folka prenašala teroriziranje, ker se bojda nič ne bo spremenilo, bo pa inšpektor še naprej v topli pisarni, psica terorizirala mimoidoče in lastniki pametni in vsevedni. In se res ne bo nič spremenilo.
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #22 : ponedeljek, 08.02.2010 : 00:05:30 »

Se strinjam.
Logiran
Penny
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 302


WWW
« Odgovor #23 : ponedeljek, 08.02.2010 : 08:44:30 »

MiniMaxi upam, da je s psom vse ok in da ne bo kakšnih hujših posledic.  Sad
S psom torej ne smeš v kočo, če ga pa zunaj pustiš, ti ga bo pa gostilniška psica do krvi oklala  Roll Eyes
Če prav razumem, tudi če bi torej svojega psa  imela pod nadzorom, nikjer ne piše, da ga takrat ne bi psica ugriznila, če je že prej večkrat napadala druge pse.
Mislim, da je stvar res zrela za prijavo, napadalen pes se ne bi smel po javnih površinah brez nadzora potikat pa tudi kakšna opozorilna tabla hud pes ne bi škodovala. Če je nimajo pod nadzorom, se lahko zgodi karkoli - tudi da kakšno srno napade ali pa otroka. Undecided
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #24 : ponedeljek, 08.02.2010 : 09:48:10 »

Penny, kolikor jaz razumem situacijo, ni dokazov, da je njenega psa napadla ravno gostilniška psica. Sama MiniMaxi napada ni videla, prič "ni bilo". Če se že dela prijava za konkreten primer, jo je treba narediti z dejstvi in ne z domnevami.
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #25 : ponedeljek, 08.02.2010 : 09:59:27 »

Preberite si pri komentar spodaj: http://www.zaplana.net/izleti/Mrzlica/index.asp?sect=4
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #26 : ponedeljek, 08.02.2010 : 10:12:12 »

Poznam psico, tudi lastnike sem ze prosila, da jo privezejo (in so jo), ampak je vseeno vedno znova spuscena. Nazadnje sem jo odganjala od gospoda, ki je prisel s svojim psom in se je nikakor ni mogel znebiti. Bila sem v resnicno zabavo vseh ne ravno treznih obiskovalcev na terasi.  Roll Eyes Poskusala je tudi prit do Bagi, pa ji ni uspelo, ker je bilo dovolj, da sem ji pozugala s pohodno palico. Mene Mrzlica ravno zaradi psice ne mika vec. Rajsi hodimo po drugih poteh, ki nimajo nobene koce in je zato bolj mir.

Minimaxi, upam, da bo kuza OK in da mu ne bo napad pustil kaksnih posledic. Smiley
Logiran

Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #27 : torek, 09.02.2010 : 10:50:54 »

Žal mi je, da se vam je zgodilo. Res, da je odgovornost na vseh nas samih, ampak vseeno mislim, da je tule Minimaxi poskušala opozoriti predvsem na to, kako kruti in vase zagledani ljudje se sprehajajo okoli nas. Včasih se mora zgoditi kaj takega, da se še sami zavemo, kaj vse se lahko zgodi.

Jaz moje psice ne puščam nikoli nikjer brez nadzora, ko pa hodimo po hribih, obvezno naročimo zunaj, če se ne da, pa jaz skočim notri. Tudi pojemo in popijemo vedno zunaj.
Ne le, da se lahko medtem, ko bi midva lepo jedla na toplem, zgodi kaj podobnega, lahko celo ostaneva brez psice.

Je pa kultura marsikaterega lastnika itak pod ničlo. In potem neprivezan pes terorizira privezanega. To sama velikokrat doživim.

Pazite na svoje ljubljenčke.

Minimaxi lepo, da ni bilo hudega.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #28 : torek, 09.02.2010 : 14:54:15 »

No dejstvo je, da mora na svojega psa vsak sam pazit. dejstvo je pa tudi, da naj bi med ljudmi obstajala neka čisto osnovna solidarnost. Če si mimoidoči že niso upali poseči v spopad, bi pa vsaj lahko en zavpil not v oštarijo, naj lastnik pride ven, ker se z njegovim psom nekaj dogaja.

Mi je padla v oči zgodba Nikca na sosednjem forumu - ko je njenega psa napadel en od neslavnih bulmastifov

Citat
V šoku pač spustim psa in zagledam, kako mastif skoči na mojega in ga začne gristi. Moj pes le cvili, leži na hrbtu, skratka se preda... Bila sem čist v šoku, nisem vedela kaj narediti, lastnica le strmi in pravi, da psa ne more prijet....
No, hvala bogu je bilo to na delu pst-ja, kjer je živel bivši predsednik Drnovšek in je bil na srečo tudi on takrat na sprehodu z Brodi-jem. Hitro mi je odvezal svojega psa in z vso silo s svojim povodcem udaril mastifa, ki je pač taktat v šoku spustil mojega psa.

Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #29 : četrtek, 25.03.2010 : 13:22:54 »

Mislim, da je to kar primeren naslov...a mi lahko kdo razloži, ker res ne razumem, čemu tone smeti po gozdovih? A gre za kakšen upor ali kaj? Pravkar prišla z jogginga s psom, sploh ne vem kaj naj naredim..Pustimo smeti, najhuje je, ker po tleh ležijo zabodeni, na pol zažgani zajci (no eden), s potrganimi ušesi, kaj pa je bila druga žival natlačena v vrečke pa težko rečem, sumim ovco, lahko bi bil tudi pes. Policijo sem obvestila, kaj še naj storim? To je okolica Mb, se še drugje dogaja to? Smeti so pa nastavljene prav nalašč, sredi poti, od gum do praznih vrečk do pokošene trave, vse kar jim je prišlo pod roke. Ampak tiste uboge živali..če pomislim, da je zdaj počasi sezona mačk in bodo imeli še več živali na razpolago za izživljanje...
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Sedaj se bojim ljudi...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines