mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 13:53:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sky/Gmajnice
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sky/Gmajnice  (Prebrano 17343 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #30 : četrtek, 08.04.2010 : 19:39:46 »

Me pravzaprav sploh ne zanima kaj pocnes, niti me ne zanimajo tvoji starsi. Napisala sem ti vec moznosti.....torej brez cesa vsega lahko ostane clovek. In si potem postavi sotor.  Roll Eyes Ampak zacuda ne poznam nikogar, ki bi to storil, zal pa jih poznam posredno cel kup, ki so ostali brez vsega. In nimajo kam.
Logiran

Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #31 : četrtek, 08.04.2010 : 19:41:48 »

enanika in vixen imata pravico na svoje mišljenje ampak vprašala bi vaju in vse ostale,ki mislijo,kot vi dve ali bi v enaki situaciji naredile enako?Bi dale svojo žival v zavetišče ne glede katero?

Jaz sem žal v taki situaciji bila.  Undecided Če bi ti imela paket na temle forumu, bi ti rekla, da se mi javi na ZS, pa ti vse razložim, javno pa ne bom, mi je prehudo razglabljat o vsem skupaj.  Lips Sealed
Logiran
popriki
odvisnež
*****
Sporočil: 538


WWW
« Odgovor #32 : četrtek, 08.04.2010 : 20:06:53 »

Vixen,če sem te prizadela se iskreno opravičujem meni tudi niso vedno rožice v življenju cvetele in sem sama dala skozi vseh sort.Nevem,kaj je to paket in ni mi potrebno razlagat,ker ne želim drezati v tuje stvari sploh,če so boleće želim ti vso srečo in naj ti se to ne ponovi.Pač smo različnega mišljenja in vsak ima pravico na svoje mišljenje.
Logiran
popriki
odvisnež
*****
Sporočil: 538


WWW
« Odgovor #33 : četrtek, 08.04.2010 : 20:08:25 »

Kaja bi te prosila,da me nihaš napadati.Hvala!
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #34 : četrtek, 08.04.2010 : 20:21:54 »

popriki, "paket" pomeni, da si član tega foruma s plačano članarino in ti pod nickom piše "midi" (ali "maksi", če si vzreditelj). Potem imaš med drugim tudi možnost pošiljanja in sprejemanja ZS (zasebnih sporočil).

In ne, nisi me prizadela. Bi bilo pa fajn, da poskušaš pogledat še kaj dlje od konice svojega nosa. Wink Seveda imaš pravico do svojega razmišljanja, ampak če ga objaviš na forumu, imamo tudi drugi pravico do kometarja. Smiley

Lp, 5ra
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #35 : četrtek, 08.04.2010 : 20:28:38 »

Popriki, tole ni tvoja tema, ampak Skyjeva, ne pretiravat.
Ja, so situacije, ko mora žival pač v zavetišče. Recimo ostaneš sam s psom, loti se te huda psihična motnja, ki ni ozdravljiva in trajno onemogoča normalno življenje. To pač ni ok za psa. Ali pa izveš, da imaš pred seboj še dva meseca, potem te bo pobrala zahrbtna bolezen.
Ne verjamem, da so neobvladljive psihične motnje in smrtonosne bolezni v Sloveniji tako v porastu, da se prav zato najdejo pasji starčki čisto povsod. In hkrati verjamem, da je eno ali drugo možno in da včasih ni izhoda. Zato je brezveze obsojat napovprek in še bolj brezveze ob dotičnem primeru razpletat o neki rakavi babici, ki noče nosit psa v drugo nadstropje, ki je imela z njim toliko in toliko dohodka, ki... Ne pomaga prav nič.
Lahko pa, če imaš možnost, nakažeš zanj recimo 20€ Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #36 : četrtek, 08.04.2010 : 20:58:56 »

Ja, vse se da... Zato pa... Ja, spet bom taka p******, da bom to vrgla naprej, ampak pač bom. Da se imet bajte, pa vrtove, pa dvorišča, pa lepe fotke na forum limat. Ko se za kakšnega mačka/psa/dihurja/črva zaradi mene rabi nastanitev, pa ni placa, ni cajta, ni proste sobe, ni... Česarkoli že. Pa magari za en sam ušiv dan.
Je pa zelo fajn kritizirat tiste, ki se znajdejo v stiski. To pa ja, seveda.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #37 : četrtek, 08.04.2010 : 21:04:05 »

Teh situacij, ko žival mora v zavetišče, je grozno veliko. Očitno.
Danes me je klical nekdo, ki mu je oče umrl. Imel je psa, star je 5 let, posvojen na Gmajnicah, živi na Brezovici, sin pa v Ljubljani. Ne more na drug konec sveta hodit psa futrat, pa hrano kupovat. Ogorčen je, ker so Gmajnice zaprte in ker ga jaz trenutno ne morem sprejeti. Zaključki: psa bo peljal na evtanazijo, psa bo spustil, zavetišča so biznis, psi so obupno grozno zaščiteni. O tem, da skupaj z dediščino sprejema tudi dolžnosti, ni hotel niti slišati. Okej, pol se bo pa z lovcem zmenil.
Za dobro jutro gospa iz ene od mojih občin: ima mladiča, čisto majhnega, 1kg težkega. Ne more ga imeti, ker imajo čuvaja, ki ga ne prenaša in kmetijo za furat, ne pa cucka po rokah za vlačit. Eni so ga posvojili na Gorenjskem, je povedala, potem so ga njim dali, oni so ga dali nekam drugam in ti so ga nazaj vrnili. Saj še sledite? No, ona zanj ne bo plačevala oddaje v zavetišče, ga raje na evtanazijo pelje.

Ob vseh teh besedah me prevzema občutek, da za vse njih ni dovolj posvojiteljev, ki so pri zdravi pameti. Pa tudi, da je tule mnogo takih, ki s svojim razumevanjem vsega živega štango držijo celi bedni situaciji.
Logiran

Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #38 : četrtek, 08.04.2010 : 21:18:49 »

Eno je razumevanje vsega živega, drugo pa nerazumevanje za kogarkoli in karkoli. Večina nas je na srečo še vedno nekje vmes.  Smiley

Itak ne razpravljamo o konkretni situaciji, ker je večinoma verjetno ne poznamo. Je pa žal dejstvo, da lahko pride IZJEMOMA tudi do situacij, ko za psa ne moreš več poskrbet. In še bolj žal je res, da ima večina "kritičnih situacij" skupni imenovalec, ki se glasi - "ne da se mi več, ostale stvari v življenju so mi pomembnejše od enega psa".

Citat
Ob vseh teh besedah me prevzema občutek, da za vse njih ni dovolj posvojiteljev, ki so pri zdravi pameti.

Tole je pa (spet žal) dejstvo.  Cry
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #39 : četrtek, 08.04.2010 : 21:29:31 »

Večina nas je na srečo še vedno nekje vmes.  Smiley

Le zakaj bi to bilo na srečo...

Eno je razumevanje vsega živega, drugo pa nerazumevanje za kogarkoli in karkoli.

Jaz nikoli ne razumem neodgovornih odraslih. Ga ni, ki bi me prepričal, da bi jih morala.

Je pa žal dejstvo, da lahko pride IZJEMOMA tudi do situacij

Saj. Imam slab spomin, ali kaj... ampak nikakor se ne morem spomnit niti ene IZJEME, ki bi ji pomagala pri reševanju resnične težave, na katero res ni bilo posebnega vpliva...
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #40 : četrtek, 08.04.2010 : 21:38:16 »

Smetka, čisto razumem... Se trenutno "ukvarjam" s problemom... 7 let star, krasen pes... Tak, ki ima pred sabo še ene 10 let... Lastnica je umrla, nihče ga noče... Kmalu bo poletje, so mlada družina, psa se s sabo vozit baje ne da... Aja, seveda ga bi morda jaz lažje... Jaz itak nimam familije, pa po sodniji se mi ni treba vlačit, ker se za dediščino ne grebem. Familija ima dovolj ostalih težav, saj veš, dedovanje, pa to... Jaz jih imam tudi, samo kaj, ko meni noben ne nabaše kaj več kot "odvečnega" psa. Danes sem malo padla mimo, ker mi je umrla oseba, ki mi je veliko pomenila... In ker se mi ne da ukvarjat z osebami, ki bi, če bi... Halo?
No, ko se bodo zmenili, kdo se bo menil s posvojitelji in ko bodo dojeli, da se oddaja lastniškega psa v zavetišče pač plača... Bo še en več v statistiki...
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #41 : četrtek, 08.04.2010 : 22:21:47 »


Jaz nikoli ne razumem neodgovornih odraslih. Ga ni, ki bi me prepričal, da bi jih morala.

Podpis.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #42 : četrtek, 08.04.2010 : 23:28:19 »

Ljudje so, kakršni so. Zgodbe so take in drugačne.  Je že res, da se pasjim lastnikom večinoma dogajajo vse grozne stvari takrat, ko je pes nekje v drugem letu starosti ali pa slučajno ravno takrat, ko zboli ali je zelo star... in imam jaz tudi take hudo v jetrih. Ampak še vedno ne zmorem posploševati. Ker, ja, tudi otroci gredo v rejo ali k sorodnikom. In to verjetno ne zaradi lenobe ali nečimrnosti staršev.

Kar bi pravzaprav rada poudarila, je pa to, da niti temu konkretnemu, niti nobenemu psu nasploh, čisto nič ne pomaga zgražanje nad lastniki ali nad komer koli že. Zaradi tega ne bo nič bolj sit in nič bolj srečen. Pes ne bo našel zadoščenja v tem, da nekdo pljuva in se nekdo drug slabo počuti. Koristilo bi mu samo in edino to, da ga nekdo prevzame in z njim dela. Ampak za to je pa že treba imeti jajca in premaknit tazadnjo.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #43 : petek, 09.04.2010 : 07:49:26 »

Kar sem do sedaj prebrala, se mi je utrnila misel, da so zavetišča čisto narobe "reklamirana". Očitno ljudje ne vedo, kakšna je njihova naloga v današnji družbi.

Ja, to pa spet zahteva še dodatne napore in organizacijo za ozaveščanje ljudi, čemu so zavetišča in kaj sploh z njimi početi.

Skyko, lepotec, ti pa hitro najdi prave in čisto svoje ljudi!

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #44 : petek, 09.04.2010 : 09:47:58 »

Bom rekla samo eno: iz polne riti je lahko srat.

(leti na tiste, ki se v življenju še niso znašli v resni stiski, taki, iz katere ne vidiš izhoda po nekaj tednih ali mesecih. Še posebej pa na smrklje, ki jim je vse prinešeno na pladnju in jim še ni bilo treba rokavčkov zavihati za preživetje. Tisti, ki so kaj dali skoz in prišli iz krize tako, da ni bil nihče od njihovih bližnjih prizadet, no tisti pa lahko obsojajo nesrečnike, ki se jim podira življenje na glavo. Ampak klinc, tisti ponavadi ne obsojajo kar tako na pamet. Taki, ki se izgovarjajo na krizo, ki jo sami niti ne občutijo, zato da se znebijo živali pač ne sodijo v kategorijo "ljudi ki jih življenje tepe")
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Sky/Gmajnice
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines