mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 17:47:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 197141 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Moor
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 17


« Odgovor #30 : torek, 18.02.2003 : 13:54:45 »

Zdravo.
Obiskal sem Amazona in pod Labrador Retriever mi je našlo kar 182 zadetkov  Shocked. No, ko sem malo prelistal seznam sem ugotovil, da je knjig okoli 50 ostalo so koledarji in podobno.
Kakšna knjiga se bo zagotovo znašla doma v knjižni zbirki.
Ima me, da bi kar vse poklikal  Grin.
lp rc
Logiran
murka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 177


« Odgovor #31 : petek, 28.02.2003 : 11:18:35 »

Jaz imam doma tri knjige, ki sem jih narocila na Amazonu...

How to Train Your Labrador Retriever (Tr-103)
by Liz Palika (Hardcover - November 1998) - je ok, ampak taksne stvari ze vsi vec ali manj vemo

Your Lab's Life: Your Complete Guide to Raising Your Pet from Puppy to Companion (Solid Information Pet Owners Can Trust)  - super knjiga, veliko zelo koristnih informacij, ne samo za labije, za veckrat vzeti v roko, na vasi strani je kaksna zanimiva inf. o kuzkih po svetu (npr. koliko psov je v Nemciji in podobno)

The Labrador Retriever : The Dog That Does It All
by Lisa Weiss (Author), Emily Biegel (Author) (Hardcover - December 1998) - zelo lepa knjiga o labijih, najbolj nore so fotografije. tu prav vidis raznovrstnost, od tistih z lisami, vitkih, visokonogih, debelih (oz. plecatih)...

Upam, da kaj pomaga
Logiran
murka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 177


« Odgovor #32 : petek, 28.02.2003 : 11:25:57 »

Vse te zapise knjig sem ti skopirala iz Amazona: ce noter vpises Labrador retriever (182 zadetkov), jih poišči po teh naslovih.

Jaz imam tudi nerodovniško labradorko, črno, letos junija bo mela 3 leta.
Razume neverjetno veliko! Zanimivo je, ker nas doma loči po imenih! Loči po imenih tudi svoje igračke: žogica, zajček, kužek, sirček... Žogica je seveda no.1! In seveda voda! Ker sem doma pod Golovcem, k nam v dolino priteka veliko potočkov. To je za Murko pravi raj! Ima navado, da ko prideva pred večji tolmunček, steče pred mano not in čaka da ji mečem listke, da lahko skače ven in not. In potem seveda, ko grem naprej še nekaj časa čaka, češ: "dej še no, je tako fino!". Spi pri meni not ima svojo posteljo in zanimivo, rada ima glavo na višjem. Kot majhna je imela svojo blazinico, na kateri je ležala. In ko jo je prerasla je nanjo prišla samo še glava.
Logiran
murka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 177


« Odgovor #33 : petek, 28.02.2003 : 11:32:28 »

Kupila sem jo nad Turjakom, pri neki družini, ki ima doma mamo in očeta, oba črnuharja. In kot zadnja, ni imela rodovnika. Meni je bilo tako vseeno, kaksnega kuzka dobim, ker sem vedela, da ko pridem tja, poti nazaj ne bo. Da vzamem kakrsen koli bo. Saj veste kakšni cukri so mladički! Doma imam še najdenčka, mešančka, starega 11 let, super vitalen, zdrav in se super razumeta. Opazila sem, da je nora na svetle pse, jim deli takšne poljubčke, jih osvaja, do črnih pa ima malo rešpekta (pa so taki kot ona).Pri 6 m sva šli v malo šolo, potem še v A program. Vendar je plaha do ljudi, ampak ji daš malo časa in je vse super.Sama ga malo ovoha in je že njen. Tudi s sprednjo tačko ima malo problemov, ampak pridno hodiva k veterinarju, operacijo je odsvetoval, je rekel, da ne more biti nikoli ozdravljeno in je lahko kvečjemu slabše, če bi nogico odprl.
Logiran
murka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 177


« Odgovor #34 : petek, 28.02.2003 : 11:43:02 »

Alergijo ima na perutnino, tako da se hraniva z divjačino, ovčetino, rižkom, zelenjavico in seveda tudi z briketi za kužke z alergijami. Pa seveda ribje olje. Dlako ima prelepo svetlečo, tako da vsak reče, če jo hranim z jajci, Smiley
Za labija sem se odločila, ker imamo doma ze od moje mladosti kužke. In najbolj všeč so mi njihove glavice, ušeska in gobček in predvsem zaradi mojega prvega kužka, Kale, ki je imela podobno glavico. Prva, ki se spomnim, da smo imeli doma sta bila nemški ovčar in škotska ovčarka (oči jo je vzel na veterini, ko jo je en gospod pripeljal pri njenih 2 letih uspavati, ker je ni mogel imeti vec). Ko sta bila ze v letih sem bila jaz v prvih razredih osnovne šole. Potem sem na morju našla pretepeno kužico, ki je bila podobna poenterju vendar veliko manjša (seveda mešanček). Skupaj sva bili 11 let. Vmes sem našla še mojega Vilija, ki se je v zimi potikal po naši avtobusni (imamo veliko primerov, da tam zapuščajo kužke, jih vržejo iz avta), ki sedaj dela družbo Murki in Murka nagaja njemu. Sedaj imam dva psa. Največ smo imeli vedno dva psa pri hiši. Po mojem mnenju je zame to dovolj. Ne rečem, moja kužka zame nista nobena obremenitev, navajena sem živeti z njimi, mi ni težko iti sredi noči ven v pižami, da gremo lulat ali pa jih povsod vzeti seboj.
Logiran
murka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 177


« Odgovor #35 : petek, 28.02.2003 : 12:11:04 »

Cheesy Sem se kar razpisala.

Hm, hm... Kaj lahko še napišem? da je zelo hitro učljiva. V kratkem času sem jo naučila preval. In tudi ukaze izpolnjuje na mojo mimiko. Recimo z obratom roke ali krogom - to pomeni preval, sedi: samo z očmi jo ošvrknem, tačka, hop v naročje... Res je neverjetna. Res je tudi, da ko je bila mladiček, skoraj nikoli ni bila sama. Jaz sem bila med počitnicami do predavanj doma in sva se v enem tednu naučili, da prosi ven za lulat. Sem kar ubrala to pot: majhni kužki skoraj vedno lulajo, ko popijejo, po igri, ko se zbudijo. In vedno sem jo pred incidentom zvabila do vrat in jo potem odnesla ven. In po enem tednu, ko jo je lulat je sla do vrat in me čakala, da sva šli ven. Vedno sem jo pa odnesla na isto mesto, tako da je lulala vedno na istem mestu. Kot mladiček je bila zelo živahna, zato sva šli na travnik in sva tekali. Ze zelo malo časa 15 minut je bilo potrebnih, da je prespala dopoldan in sem se lahko v miru učila. Njene ure spanja (so pa nekako še danes): ob 11 dopoldan in okoli stirih, pol petih (malo pospi), potem gre pa na dolg sprehod (vedno vsak dan na Orle, za tri urice z ocijem). Zjutraj, predno grem delat, grem z obema, ko pridemo domov, sta vedno z nami in seveda se pred spanjem. Imamo velik vrt in tudi blizu so travniki, tako da imata ogromen poligon. Imamo tudi pesjak - ograjen zadnji del hise pred garazami, to je cca 100 (15*6,5) kvadratov, imata tudi hišice, ampak raje gresta skozi pasja vrata v kurilnico na svoji ležišči.
Hm, kaj naj vam še napišem?
Ja, pravijo, da so labradorci pravi požeruhi. No, Murka ni ravno požeruh. Velikokrat poje, kolikor ji paše. In se kasneje vrne in poje do konca. Seveda bi pa za hrano izvedla vse trike, ki jih obvlada.
Pa en pasji pozdrav!
Logiran
Moor
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 17


« Odgovor #36 : petek, 28.02.2003 : 15:18:45 »

Zdravo.

Murka, hvala za nasvete o knjigah. Sem že pred par dnevi naročil na Amazonu naslednje:
1."Training Your Labrador Retriever"
September B. Morn, Pam Tanzey (Illustrator); Paperback;
2."Labrador Retrievers: Everything About Purchase, Care, Nutrition, Diseases, Breeding, and Behavior (Barron's Complete Pet Owner's Manuals)"
Kerry V. Kern, Michele Earle-Bridges; Paperback
3. "Breed Basics, The Labrador Retriever : A Comprehensive Guide to Buying, Owning, and Training"
Steve Smith, et al; Hardcover.
Bomo videli če se da iz njih kaj naučit.

Sicer pa je fino, da si se o svoji labici tako razpisala. Zdaj zbiram vse mogoče informacije o labradorcih. Na našo labiko še čakamo. Zdaj je stara štiri tedne in v nedeljo jo gremo pogledat. Potem pa še en dolgi mesec in bo naša. Grin

Lep vikend in se na forumu kaj slišimo.

rc

Logiran
murka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 177


« Odgovor #37 : ponedeljek, 03.03.2003 : 11:18:25 »

Fino, pa ko bos kaj prebral, mi povej, kaksne so knjigice. Jaz vedno, ko dobim kaksno novo, ne spim - ker berem dokler ne zaspim z njo.
Je kdo od vas narocen na kaksno revijo?
Zanima me tudi, ce imate kaksna srecanja?
Logiran
zana
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #38 : nedelja, 06.04.2003 : 17:24:24 »

Živjo!

Super stran. Z dekletom sva pred kratkim postala ponosna lastnika najine labradorke Žane  Grin stare 8 tednov.

Sva prebrala par knjig pa v nobeni ne piše praktičnih nasvetov. Zanima naju nekaj zdravstvenih nasvetov:

Kolikokrat in za koliko časa na dan naj hodi na sprehod? Skrbi naju, da je nebi utrudila predvsem pa, da v starosti nebi imela uničenih kolkov zaradi pretiravanja v mladosti   Huh

Kdaj se prehaja iz hranjenja 4x na 3x na 2x na dan?

Kdaj je prvi čas za v pasji vrtec, malo šolo...?

Hvala za odgovore.

Kristian

Logiran
Zala
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 41


« Odgovor #39 : ponedeljek, 07.04.2003 : 20:50:23 »

To so fejst vlki psi tko da rabjo kr velik gibanja!Pomojm ene trikrat na dan zjutraj, popoldne, pa prot večeru! Popoldne če bo topl vemte sabo vodo pa ne po prevelikem sonc (pa saj to že veste) Grin Vem da nism velik pomagala ampak vseen!
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #40 : ponedeljek, 07.04.2003 : 22:50:25 »

Šele danes sem opazila, da ste se tako razpisali o labradorcih! Lepo, da se nas je kar nekaj lastnikov teh krasnih kužkov nabralo na forumu  Cheesy
Tudi jaz imam labradorko, ki je kljub temu, da je k meni prišla kot odrasla psička zelo pridna in učljiva. To je moj drugi labradorček, tokrat je z rodovnikom, saj je prvi imel kar precej zdravstvenih težav - predvsem dednih in smo se odločili, da bomo v prihodnje raje bolj "za ziher".
V glavnem, mene so labradorci totalno prevzeli. Ob njih nikakor ne more biti dolgčas. Jaz se kar ne morem odločiti, kaj bi z Luno vse počeli, ker se z velikim veseljem loti prav vsega. Pa naj bo to poslušnost, reševalstvo, sledenje, agility, lovstvo... Tako da je prav škoda, če je tak kuža obsojen na enolično življenje brez izzivov. Poleg aktivnosti pa potrebuje bližino svojih ljudi in je najbolj srečen, če sme živeti skupaj z nami v stanovanju oz. hiši.
Ena glavnih značilnosti labradorca je prijaznost do vseh ljudi, tudi tujcev in Luna ni izjema. Prelupčkala in pozdravila bo prav vsakega, ki se ji bo približal. Potem ne smem pozabiti na strahoten apetit in "za-hrano-naredim-vse-in-še-več" pogled  Roll Eyes. Bog ne daj, da si bolj popustljive sorte in se ti "sestradano dete" prepogosto zasmili. Kaj hitro imaš doma labradorca "krepkejše konstitucije" Grin... Takoj za hrano pride na vrsto obsedenost z vodo in plavanje pride v poštev ne glede na letni čas. Mojo frajlo sem že zalotila, kako je v led spraskala luknjo, da je lahko vsaj noge namakala v vodi... Tongue
No, o labijih bi se zagotovo dalo govoriti še in še. Super bi bilo, če bi kdaj organizirali tudi kakšno srečanje (Murka hvala za idejo!) in še v živo poklepetali. Jaz vem še vsaj za dva kandidata, ki bi prav gotovo bila takoj za. Tako da če še koga stvar zanima, kar z besedo na dan in bomo organizirali labi srečanje. Po možnosti ob kakšni vodi  Wink
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #41 : ponedeljek, 07.04.2003 : 23:12:38 »

Žana, dobrodošla oz. dobrodošel na forum  Smiley Moram reči, da vama kar malce zavidam, ker vem kako prisrčne so male labi-kepice. Dobro tudi vem, kako je, ko prvič postaneš lastnik kužka in se ti nič ne sanja, kljub temu, da si prebral cel kup knjig. Predlagam vama, da malce pobrskata po forumu, kjer bosta našla veliko koristnih informacij. Da malce pomagam:

Mala šola:
http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=izkusnje&action=display&num
=1049047178

Prehrana:
http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=prehrana&action=display&num
=1018009251

Kolki:
http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=zdravje&action=display&num=
1024156316


Logiran
Moor
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 17


« Odgovor #42 : četrtek, 10.04.2003 : 15:34:50 »

Zdravo.

Tudi mi smo pred par dnevi (jutri bo en teden) postali ponosni lastniki majhne črne kepice, labradorke z imenom Charmy (T...h Dozen Charmes - Čarmi  Wink).
Zelo hitro se je navadila na nov dom in je že pravi mali vrag.
Hranimo jo 4x na dan, ob 8h, 12h, 16h in 20h in tako jo bomo do nekje šestega meseca. Ker jo imamo v hiši tudi pazimo na njen ritem opravljanja potrebe, da jo pravočasno nesemo ven.
Sicer pa to že nekako sama nakaže.
Ko je zunaj se igra in raziskuje teren, ko pa se utrudi, pa se vleže in takrat jo nesemo v hišo v košaro kjer trdno zaspi.
Nekaj postov više sem opisal katere knjige o labradorcih sem nabavil in lahko rečem da so zelo vredu, polno koristnih nasvetov.
Toliko za enkrat.
Pozdrav vsem novopečenim lastnikom labijev,
in vsem ostalim.
RC



Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #43 : petek, 11.04.2003 : 11:13:51 »

Čestitke Moor!! Želim vam veliko veselja z malo Čarmi.  Cheesy
Upam, da se srečamo na kakšnem labi party-ju, ko bo kužika malce starejša. Se moramo pa še dogovoriti kdaj in kje bo to srečanje in če bo dovolj zanimanja bomo zadevo zagotovo ponovili. Kako je pa z nedeljskim sprehodom? Jaz imam čas po 15 uri. Kaj pa ostali??

Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #44 : petek, 11.04.2003 : 22:46:41 »

Živjo!
Tudi sama imam sedemmesečnega črnega labradorca.Je zelo pameten in hitro učljiv,vendar pa tudi svojeglav.Če ga npr.spustim bo takoj tekel k sosoedovim psom in jim pokradel hrano ali pa kosti,kar je še posebej hudo ker  se mi takrat ne pusti ujeti in mi beži jaz pa kot en bebec tečem za njim in ga prosim naj pride.Kar pa seveda dokler ima kost ne.Razen če se odpravim na sprehod s svojim drugim psom,mešancem,takrat takoj prileti.Drugače pa je zelo prijazen vendar do tujcev malo nezaumpliv,sicer pa je odvisno od posameznika.Nekaterim se pusti pobožati,pri nekaterih pa,ko ti stegnejo roko da bi ga pobožali,odskoči.No pa da se vrnemo k njegovi inteligenci:tačko se je naučil v pičlih 15 minutah,sedi morda malo več pa  vendar dobro,le s salamo in(kumaricami! sem ga nagrajevala.Hitro se je naučil tudi poleg.Včasih je malo dominanten do našega drugega psa,če ju npr. oba skupaj peljem na sprehod ga neprestano "napada" in se mu obeša za vrat,vendar mu Timi takoj "pove svoje".Popolnoma drži,da imajo ti psi OGROMNO energije.Zelo rad ima tudi vodo,če mu vržem prazno plastenko v reko bo plaval za njo in jo prinesel ven...vendar ne meni;)
Zanima me,če je kakšen vaš labradorec imel kakšne zdravstvene težave.Naš bo namreč moral na operacijo,ker se mu je leva spodnja veka obrnila navznoter in zdaj ga trepalnice praskajo po očesu.Veterinarka pravi,da je to lahko dedno.Tega se razen z operacijo ne da odpraviti.Ublaži se lahko s kapljicami,vendar se z njimi veka ne bo obrnila navzven.Zanima me,če ste morda imeli kakšne podobne probleme.
Zanima me še,do katere starosti rastejo labradorci,veliko sem že videla precej majhnih,v mojem kraju pa živi en precej velik.Naš pri sedmih mesecih v višino(pleča)meri okoli 55 cm,vendar to ni čisto točno,saj pri merjenju nikakor ni bil pri miru:)Upam,da bo še kaj zrasel,saj si želim da bi bil čimvečji.
Cool
Lep pozdrav iz Ribnice
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines