mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 20:38:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 197148 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #75 : ponedeljek, 07.07.2003 : 17:52:48 »

ojla!

Mene pa zanima kaj je sedaj s slikcami od vašga piknika? kdaj bodo na ogled?
Moja mrcina-tud labi star 1leto ima približno 31kg.Tehtanje je bilo težavno, saj se tehtnice boji ko hudič križa. Vsi pravijo, da je predebel, mene pa zanima kaj mislite vi glede na težo?
Ja, pa še to, do katerega leto se bo čisto razvil? Zrastel je že in je ostal precej majhen, le glavo ima še tako otročjo v premerjavi s starejšimi labiji.

Lp
Logiran
zana
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #76 : petek, 11.07.2003 : 20:44:12 »

Živjo!

najina Žana je stara pet mesecev in pol in ima 16 kg. Je to normalno. Vsi pravijo, da je presuha.
Imamo pa en problem. Zelo ji je namreč začela izpadati dlaka enakomerno po vsem telesu. Drugače ne kaže nobenih znakov alergije. Tudi hrano nismo nič spreminjali. Zanima me ali je to normalno in ali je mogoče kaj povezano z poletno vročino oziroma pomanjkanjem vitaminov ali kaj podobnega?ž

Hvala za odgovor (čimprej, kmalu gremo namreč na morje)!

LP

Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #77 : petek, 11.07.2003 : 21:43:19 »

Ne sekiraj se bolje suha kot debela vsaj kar se tiče kosti in sklepov.
Moja Lučka je stara leto in pol, danes stehtana in sicer ima 24,5 kg. Upam da bova pri tej kilaži tudi ostali oziroma se bom potrudila da bova. Aja pa psička je sterilizirana.
Veterinar je rekel da je lepa in suha, pa ne zato ker bi bila res suha, ampak zato ker je vse preveč labradorcev predebelih.
Maks pa nekako drži težo okrog 32kg, star je pa 4 leta.
Glede dlake pa takole: Lučka se je tudi čisto ogulila še enkrat letos, čeprav je pri njej veliko pripomogla "navidezna" gonitev - je mela problemčke s hormončki.
Mislim da ni nič narobe, ker vaši psički izpada dlaka, konec koncev je letos res vroče.
Če bi pa to trajalo dlje časa, potem pa le poskusite zamenjat hrano ali pa s kakšnimi Dermatin ali Normaderm tabletami.
Pa navadite se  Wink labradorci po malem spuščajo dlako skozi vse leto, še posebej če so v stanovanju Grin

LP,
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #78 : četrtek, 20.11.2003 : 10:25:24 »

Živjo vsem!

Moje vprašanje pa leti na vse lastnike labradorjev. Povejte mi, a je  samo moja psica tako na hudičevo požrešna, da me je včasih kar sram, ali je to pač ena od "super" karakteristik labradorca.

No, slišala sem že, da je to normalno, našla sem pa že tudi ljudi, ki pravijo, da njihovi psi ne palijo tok na hrano.

V glavnem, moja Laika v šoli hodi od trenerke pa do mene in pobira brikete. Dobro zame, saj vse uboga, a ne? Ampak do smrti pa ne bi nosila briketov po žepih...

Kakšne so pa vaše izkušnje? Naj povem še to, da smo prej doma imeli pudljico, ki je vedno kaj pustila v posodi. Sedaj...no, to se ne dogaja več. Vedno poje vse, pa še 15 minut šalca ropota, tako jo puca! Nekaj novega zame.
Logiran
Meggy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #79 : četrtek, 20.11.2003 : 13:02:43 »

Laika, jaz sem že zdavnaj obupala nad tem, da bi naša črnuhinja začela malo "pazit na linijo"  Wink. Požre vse, kar vidi. Ponavadi prej niti ne povoha, ampak samo hlastne, potem se pa pači, če ji okus ni všeč. Da bi ven pljunila je pa itak prepozno... Sprehodi z njo so prava travma, predvsem če ni na vrvici. Da ne govorim o neprijetnosti fehtanja. In o tem, da sem porabila kar nekaj časa in živcev, da sem dopovedala stari mami in moji "tašči", da pogled "nisem jedla že 14 dni", ne gre jemati dobesedno. Stara mama sicer še vedno trdi, da jo premalo hranimo, pri tašči sem pa hvala bogu dosegla to, da če ji že more dati kaj, ji da njeno hrano (jaz ji dam pa potem zvečer manjši obrok). Psica je šla celo tako daleč, da je hotela pojesti hrano, namenjeno njenim lastnim mladičem. Če njene posode po končanem hranjenju ne pospravimo takoj, jo hodi na par minut čekirat, če se ni slučajno napolnila sama od sebe. Da bom večno nosila brikete po žepih, sem se pa tudi že sprijaznila. Tudi zato, ker je to edini način, da kaj dosežem pri njej. Njen življenjski moto je: "za hrano naredim vse!"
Mislim, da bi lahko v nedogled govorili o požrešnosti najinih psic, pa še kakšen lastnik labradorca bi se nama pridružil...
Aja, pokojna psica je bila nemška ovčarka - čisto nasprotje. Njo smo morali pa občasno hraniti na silo, ker enostavno ni jedla tudi po cel teden. Če je ne bi zvečer čakala posoda, se niti pod razno ne bi spomnila na hrano, labradorka pa začne že kakšno uro prej globoko vzdihovat, zavijat z očmi, cediti sline in te z vsemi možnimi načini spominjat, da "zdej bi bil pa že čas, da mi daš za jest!"

Sem te potolažila, ane Wink

p.s. pa še enako slikco mava...
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #80 : četrtek, 20.11.2003 : 13:16:59 »

Meggy,

hvala za tolažbo.

Kar se tiče slikce, sem si jo kar sposodila iz tistega kupčka, ki je bil na voljo. Upam pa, da si bom kmalu lahko zrihtala sliko svoje "original" požeruhinje.

Glede požrešnosti me pa najbolj moti to (kot si že ti omenila), da zunaj na sprehodu požre vse kar vidi. Pa naj bo to jabolko (poleti, ko vse leti z dreves), po gobcu vlači odvržene škatlice od čikov ali pa čigumije, najbolj od vsega ji pa tekne drek, pa naj bo pasji, človeški ali pa njen lastni.
Valjda jo imam non stop na očeh, vse je fuj, spusti pa samo v primeru, če ji pokažem briket. Zaradi tega nalašč nekaj prime, da potem na moj ukaz "kao" uboga in spusti iz gobca, in tako pride do briketa.
V bistvu sem se že navadila, večino časa me to tudi spravlja v smeh, ne morem pa se otresti paranoje, da se bo enkrat zastrupila, ali pa da bo požrla nekaj, česar ne bo mogla prebaviti (fuzbalsko žogo!?). No, mal pretiravam...

Drugače pa je to pasma, ki mi je pisana na kožo. Najbolj mi paše to, da je tako prijazna in pa to, da sem na sprehodu JAZ njen kompanjon. Ne hodi po svoje, ampak me gleda kot boga! Komaj čaka, da ji vržem palco, da se skupaj igrava,... No, verjetno imaš podobne izkušnje. Zame je pa to bolj novo, ker sem prej imela pudljico s precej potepinskim značajem in sem bila na sprehodu jaz zadnji faktor na svetu.

Lp
Logiran
Meggy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #81 : četrtek, 20.11.2003 : 13:41:14 »

No vidš, sem ti rekla, da bi se lahko pogovarjali v nedogled Smiley

Meggy se hvala bogu v pasji in celo lastni drek ne spušča, ji gresta pa mačji in človeški v posebno slast... Ne poti na Veliko Planino že ve na pamet, kje so zaloge...

Na sprehodih pa ponavadi pozabi name. Mislim, da je to posledica napačne "vzgoje" ko je bila mladič. Pes ima pač več lastnikov in vsak ga je po svoje vzgajal. Sicer si je do zdaj že čisto razčistila pojme, kaj pri določenemu "lastniku" lahko in česa ne. Včasih te pojme sicer malo pomeša... Smiley

Logiran
zalus
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 10


« Odgovor #82 : torek, 25.11.2003 : 21:47:56 »

Pridružujem se vama Meggy in Laika!
Ko sem brala o vajinih labijih, se mi je zdelo, da opisujeta mojo!
Imam prav tako, če ne še trikrat bolj požrešno zlato labiko! Za hrano je sposobna prosjačit cel dan, do onemoglosti. Če se v kuhinji naredi samo droben, nepomemben premik je že zraven!
Sprehodi so ji hvalabogu zelo ljubi, da vsaj nekako ohranjamo primerno težo. Imamo pa drugo težavo - alergijo na nekaj??? počasi že ugotavljamo na kaj, bojim pa se da je to njena najljubša razvada - kruh in ne vem kako naj ji ga nadomestim?

Za vse izkušnje odvajanja prosačenja in hlastanja smrdljivih iztrebkov bom zelo hvaležna!
lp, Darja
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #83 : sreda, 26.11.2003 : 16:02:09 »

Mislim, da so vsi labiji isti kar se pozresnosti tice  Roll Eyes.
Zal ne pomaga drugega kot stalen nadzor nad tem kaj vas labi pozre.
Seveda se kuzija lahko nauci naj ne pobira iztrebkov in ostale svinjarije, vendar takoj, ko bo ugotovil, da ne gledate bo packarija ze v njegovem gobcku.
Svojega sem navadil tako, da ce pobere kako packarijo, ki jo ne more takoj pozreti (crknjeni ptici ali misi), mi jo ves ponosen prinese, kjer jo zamenjam z priboljskom in pohvalo.
Logiran
Meggy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #84 : četrtek, 27.11.2003 : 09:58:29 »

Zalus, glede alergije - naša jo ima tudi. Naj bi bila alergična na goveje meso (rekel vet), potem smo pa še sami ugotovili, da je verjetno tudi na konzervanse, stabilizatorje ali karkoli pač dajejo v "trajne" proizvode. Doma imamo tudi oreh in lesko in ko je sezona... je pes ves rdeč po trebuhu pa "vozi" se po tleh. Poskusili smo vse možne načine, da ne bi prišla do orehov in lešnikov, pa so bili nesupešni... Z izločevanjem smo potem prišli na hrano, ki jo najbolje prenaša, tako da je zdaj vse OK že kakšno leto.
Za kruh pa nisem prepričana, če je primerna hrana za psa Wink

Smrcek, prideva z Meggy k tebi v šolo Smiley. Samo ne vem, če bom vesela, da mi prinese kakšno svinjarijo in mi jo hoče na vsak način dati v roko Smiley
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #85 : četrtek, 27.11.2003 : 13:46:31 »

Živjo!

Zalus: sedaj si me pa še ti pomirila, kar se tiče pasje požrešnosti.

Moja Laika me tok časa gleda, ko jem jabolko, da ji moram na koncu dati obgrizek.
Zadnjič je mojemu fantu ukradla čokolado in jo lepo z užitkom popapcala. Ko je opazil, da čokolade ni, se je ona že elegantno oblizovala.
So pa tud dobre lastnosti: prejšnji teden je požrla drek, potem je pa polizala eno osebo, katero jaz zelo težko prebavljam. Nisem si mogla pomagat, da mi skozi misli ne bi šel stavek: "Bravo laika, ena nula za naju!" No, to je že mal žleht, ampak dobr, včasih prav pride.

Imam pa eno težavo. Laika je stara 10 mesecev, od prve gonitve je minil že kakšen mesec, ona ima pa čisto bulaste seske. Če leži na hrbtu in ji grem z roko čez trebuh, poleg seskov čutim bule. Iz seskov ji nič ne teče, zredila se ni nič (tako da upam, da ni breja), pa tudi med gonitvijo smo ful pazili nanjo.

A to že kej sliči na namišljeno brejavost ali ji samo malo nagajajo hormoni. To traja že kakšen teden in mi še čisto malo manjka, pa jo bom odpeljala k veterinarju.

Prosim vas za nasvet.

Lp, Maja
Logiran
Meggy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #86 : petek, 28.11.2003 : 12:58:18 »

Maja, ne čakaj in jo pelji k veterinarju. Lahko je navidezna brejost, lahko pa vnetje mlečnih žlez. Lahko pa, seveda, ni nič. Ampak je bolje biti ob par jurjev in si pomirjena, kot pa....
Logiran
macosan
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 1


« Odgovor #87 : nedelja, 30.11.2003 : 23:57:33 »

Sem mlad črni labrador BASKO (star 3 mesece) in me strašno zanima, koliko naj bi tehtal, glede na višino in starost (a ima kdo kakšen diagram, ki bi mojim pomagal, da obdržim "idealno" težo (na "net-u" nisem našel nič pametnega).
Ker sem lepotec in me punce že opazujejo, moram poskrbeti za svojo postavo (saj veste, kakšne so, če bom predebel, me še katera ne bo marala).
Pri briketih nimam problemov, ker na škatli piše, koliko dkg moram pojesti na dan. Moji mi tudi kuhajo (meso-riž-testenine-zelenjavo in vse mi gre v slast. (tudi jabolko na dan, ki prežene zdravnike stran).
Vsem se zahvaljujem za koristne informacije.

Obenem bi se radi zahvalili vsem za pomoč in nasvete, katere ste nam dali pred letom dni, ko nam je zbolel zlati prinašalec ZAR. (naslov sporočila je bil - SEM ZAR IN IMAM TEŽAVO).

Žal nas je ZAR po letu dni hude bolezni zapustil.
Imel je vnetje debelega črevesa. Po operaciji smo na vašem forumu iskali nasvete za to bolezni in vsi ste nam bili v veliko pomoč. HVALA VAM.

Z nami je preživel nepozabnih šest let in bo vedno ostal v naših srcih.
 
Zdaj imamo BASKO-ta in nam ta mala črna kepa pomaga premagati bolečino ob izgubi našega ZLATKO-ta.

Maco in Andreja & BASKO.
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #88 : ponedeljek, 01.12.2003 : 14:51:33 »

Huh v bistvu je teza psa odvisna tudi od telesne konstitucije. Jaz sene obremenjujem prevec s tem, saj po mojem vidis ali je pes predebel ali ni.
Mogoce ima kdo kaksno preglednico ampak se mi zdi da je to precej relativna stvar. Mislim da imajo nekje odrasli labradorci tezo od 25 - 31 kg.
Moje sozalje zaradi Zara! Cry
Logiran
mary
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #89 : četrtek, 11.12.2003 : 16:15:09 »

Živjo!
Mi lahko kdo, ki ima doma labradorca pove kaj o njih (recimo kakšne iskušnje)?!
Pozna kdo kakšnega vzreditelja, ki bo imel spomladi leglo in bodo mladički primerni za oddajo okoli maja?
Jaz bi spomladi kupila rodovniško psičko.
Lep pozdrav  Wink
Že v naprej hvala za odgovore

Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines