mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:23:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 158 159 160 161 162 [163] 164 165 166 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 247691 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2430 : ponedeljek, 30.03.2015 : 21:48:26 »

Pravzaprav oboji.:

Če se Francka praktično vseh izogiba in jo je strah, da se bo kdo približal njenemu psu, potem zna bit, da Francka in njen pes nista za med pse.

In, če se Francke in njenega psa praktično vsi ogibajo in se nočejo srečevat z njo in njenim psom, potem spet zna bit, da Francka in njen pes nista za med pse.

Itak, da se vsake toliko konu izogneš in da se kdaj pa kdaj kdo izogne tebi, ampak, če si pa vedno ti tisti, ki imaš ali povzročaš, recimo temu, problem, bi se bilo pa smotrno vprašat, če je s tabo in tvojim psom vse ok, ne pa da trdiš, da so skoraj vsi ostali nemogoči.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #2431 : ponedeljek, 30.03.2015 : 23:19:22 »

Ne ograde so povsem neprimerne za socializacijo psov. Ogradice, kakršnih je nekaj po Ljubljani  so za že socializirane pse (in to zelo dobro socializirane) ali pa za zaprte skupine psov, ki se med seboj dobro poznajo. Drugače je to najbolj nevarna možna oblika druženja psov sploh.
Lanabela, boš lahko prišla kdaj na kak naš Louski Siminar, druženje forumskih babnic (+čohalnikov) na Krasu Smiley

Pa si boš lahko izbrala primerne pse in kako gmajno bomo našli, da boš lahko z manjšimi skupinicami ali pari različnih karakterjev in pasem psov delala. Izbire je v tej naši druščini vedno veliko Wink
Vabljena, res!

K Rokotu in dvema živčnima borderjema pa kadarkoli, če želiš Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2432 : torek, 31.03.2015 : 07:31:25 »

Meni se zdi pa pretirano, da se moral tisti, ki mu pes ne ljubi ravno, da se mu vsak vtakne v rit v totalno osamo. Spuščen cucek nima kaj it težit zavezanemu in brez dobrega odpoklica se tudi nima za šetat prosto po prešernu...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2433 : torek, 31.03.2015 : 07:57:32 »

Meni se zdi pa pretirano, da se moral tisti, ki mu pes ne ljubi ravno, da se mu vsak vtakne v rit v totalno osamo. Spuščen cucek nima kaj it težit zavezanemu in brez dobrega odpoklica se tudi nima za šetat prosto po prešernu...
Afro
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #2434 : torek, 31.03.2015 : 08:11:03 »

Meni se zdi pa pretirano, da se moral tisti, ki mu pes ne ljubi ravno, da se mu vsak vtakne v rit v totalno osamo. Spuščen cucek nima kaj it težit zavezanemu in brez dobrega odpoklica se tudi nima za šetat prosto po prešernu...

Tocno tko!
Pa mislim, da se vidi, kdaj nimas interesa pocakat, da se psi pozdravijo, kdaj ga pa imas in to je treba spostovat.
Jaz razumem, da se zgodi, da pes ne uboga (pri mojem ne, ker imava izdelan odpoklic in jaz zdravo pamet) in v tem primeru se nekako dopuscam to napako, ce pes ni agresiven. Socializacija se vrsi med ljudmi, ki se strinjajo, da sodelujejo, da pride do kontakta. Jaz sem dolgo casa hodila na sprehode s slednim povodcem, da sem se pravocasno preprecila in vmes sva vadila. Cist iskreno, ce hoces imet vzgojenega psa naredis nekaj, ampak ne na racun nepoznanih sprehajalcev. So sole in imas druzbo, ki lahko pomaga, pa se sledni povodec, uporabi ga.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2435 : torek, 31.03.2015 : 13:26:14 »

Vsak po svoje, jaz se s problematicnim psom raje umaknem na osamljeno in mi to pac ni problem, ker ne vidm razloga, zakaj bi ne bi smeli ostali, ki nimajo problematicnih psov, zaradi mene s problematicnim psiom, imeti sproscenega sprehoda.

In posledicno mi zame, ki se umaknem, ko imam problematicnega psa, logicno, da si zelim, ko sem jaz na sprehodu z neproblematicnim ubogljivim psom v miru in sproseno sprehajane, ne pa odpoklica ali komande pusti psa vsakih par minut, ker gre mimo ali nasproti nekdo s problematicnim psom.

Ampak zgleda, da niso vsi tako uvidevni kotjaz in s tem se moram pac sprijazniti. Samo tega ne vem, kako bom nasledjega pas naredila socializiranega in neprblematicnega, ce ne bo mozno z njim iti na sproscen sprehod med normalne neproblematicne pse. Ampak to je moj problem, ne problem vseh, ki imajo problematicne pse in kljub temu z njimi hodijo tja, kjer se ve, da je veliko psov in ga bom morala tudi sama resit.  Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2436 : torek, 31.03.2015 : 14:29:28 »

Tisti, ki nima odpoklica, ne more imeti sproščenega sprehoda Tongue

Moja je povsod (oz. kjer je možnost razen v strnjenem naselju) spuščena in se "problematičnim" sama izogne. Tisti pa, ki mora klicarit svojega za vsakega psa, ki ga srečata in po možnosti ta pes še pride ne, ima še dosti dela na slednem povodcu...pa še kje Wink Če slučajno dobi čudne signale in jo pes nadere ko pride blizu se tudi brez problema takoj veselo umakne, igra se pa itak ne s skoraj nobenim tujim psom.

En primer, ki sicer ni problematičen v smislu kakih napadov...
Grem  v Koper s tremi cucki na štriku. Noben ni problematičen, ampak se mi mudi. Nisem samo na sprehodu in nimam več dodatnih 5 minut, ker zamujam. Pa mi uleti nn mali ščenek, ki se vtakne v vse tri, mlaši bi se itak igral, meni se mudi, me skoraj zveže kot eno šunko, ker se je zavrtel okoli mene, jaz pa en meter od morja, ker sem se umaknila kolikor sem lahko in dirkala preden se je ščenek prikazal. Lastnik kakih 50 m stran in gleda. Moje hitro umirim in mu rečem, če lahko pokliče svojega psa. Tisti ga kliče, ampak vemo da ščenek ni niti trznu in se trudu na vso moč, da mi naskoči psico, ki se niti približno ni gonila in tudi tega ne pusti in ima do tega vso pravico na tem svetu. Po kaki minuti tega "klicanja" je meni pač dovolj, ker se mi mudi. Tistemu "vodniku" povem, da naj ne spušča psa, če ne znata odpoklica in v hitrem tempu odidem dalje, ščenek pa itak za nami... Je moral tisti mož kar zalaufat in psa še malo lovit na okoli. Se ne spomnim, če ga nisem na koncu celo jaz morala prijet.
Zaradi takih in podobnih ne bom šla v Koper z avtom.
Sicer se je pa tisti stric skoraj v tla ugreznil, ker ga je bilo sram. Rezime: tale "vodnik" definitivno ni imel sproščenega sprehoda  Evil
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2437 : torek, 31.03.2015 : 15:21:06 »

Tudi, ce imas narejen odpoklic in se pes izogne drugim psom, kot je pri meni na sprehodih (in brez tezav priznam, da si me s svojo pavsalno obdolzitvijo, da ga ocitno nimam, ce nimam sproscenih sprehodov, AngSet, prizadela) je stresno, ker se lastniki problematicnih psov derejo nate, da daj psa, ki jih ne slivi pet posto, na strik ali pa problematicnega psa niti na vrvici ne obvladajo in jih dobesedno zvlece v mojega psa.

Dejstvo pa je, da nimam narejenega odpoklica po treningu na poligonu, ampak to je zato, ker ga niti ne zelim imeti in mi je vazno, da je pes po treningu poslusnosti lahko povsem sprosti skupaj z ostalimi osi nase skupine in mi je v interesu, da ga takrat ne zanimam, hkrati pa itak pride vsake toliko preverit, ce je cas za odhod. Ampak takrat smo med svojimi in na svojem, ne na javni povrsini, in je vsem tako kul. In ja, pes dobro ve, kdaj je na kakem ograjenem poligonu in lahko divja po treningu in kdaj je na sprehodu, pa tudi loci, kdaj se na poligonu dela in kdaj sme divjati. Je pa tudi v to potrebno vloziti veliko dela in ni najbolj prakticno za divjanja na tujih poligonih, ker tudi na tujih poligonih, ko mu dam znak, da se sme it igrat deluje enako kot na nasem. Bom morala, ce mi bo do tega, tudi v to vloziti se nekaj dea in truda, ampak trenutno grem tako redko na divjanja na ograjene tuje poligone s tujimi psi, da ga takrat pac le redko spustim, da ne bi motil ostalih psov tam.

Kar ugotavljam, ko prebiram svoja pisanja, je, da sem cisto prevec prijazna in uvidevna. Vedno sem jaz tista, ki se umaknem in vedno sem jaz tista, ki poskrbi za to, da se tudi lastniki in njihovi problematicni psi ne pocutijo ogrozenih od mojega psa. Mogoce bi pa res morala zaceti vse skupaj jemati tako kot vecina - samo jaz in moj pes sva vazna in vsi ostali morajo skrbeti za to, da se midva dobro pocutiva. Samo kaj, ko tega ne zmorem in sem prepricana, da bi bil svet lepsi, ce bi bili ljudje drug do drugega uvidevni in ne bi bila vedno samo jaz tista, ki skrbi za to, da je ostali, kul na sprhodih, ampak bi se naseltudi kdo, ki bi poskrbel, da bi se jaz na sprehodu imela fajn.

Mogoce sem sedaj sicer nekoliko krivicna do lastnikov psov v moji oklici (grad, Tabor), ki so povecini dejansko normalni in tudi njihovi psi so kul, ampak ko berem, kako se vam tu zdi, da bi bilo cisto ok, da grem na primer jaz s problematicnim psom med ostale pse in morajo vsi ostali poskrbeti, da ne bo prislo do stika z mojim prblematicnim psom, postanem prav zalostna. V mojem svetu sem jaz tista, ki ima problematicnega psa in sem torej jaz problem, ne vsi ostali, ki imajo normalne pse in v mojem svetu sem jaz tista, ki moram prepreciti stik, ne pa, da morajo vsi ostali paziti na svoje pse. Mogoce pa zadevo vidim zato tako, ker sem v vlogi obeh strani, ne samo ene ...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #2438 : torek, 31.03.2015 : 16:11:15 »

Jaz sem se v tej vaši debati že čist zgubila Shocked Roll Eyes.
Pa kaj tolk komplicirate? Vsak ima s svojim psom natanko toliko pravic, da ne posega v pravice drugih. To je bottom line, če bi se tega vsi držali, bi bil svet že prav kičast.
Zdaj naj pa vsak najde nivo odpoklica, poslušnosti, zateženosti, občutljivosti ipd. sebe in svojga psa in ustrezno ukrepa. V obljudenih krajih, ali na samem, po izbiri  .
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2439 : torek, 31.03.2015 : 16:32:28 »

Jaz sem se v tej vaši debati že čist zgubila Shocked Roll Eyes.
Pa kaj tolk komplicirate? Vsak ima s svojim psom natanko toliko pravic, da ne posega v pravice drugih. To je bottom line, če bi se tega vsi držali, bi bil svet že prav kičast.
Zdaj naj pa vsak najde nivo odpoklica, poslušnosti, zateženosti, občutljivosti ipd. sebe in svojga psa in ustrezno ukrepa. V obljudenih krajih, ali na samem, po izbiri  .
Imas popolnoma prav. Meni je samo malo dovolj jamranja folka (pa nisi to ne ti ne AngSet), kako smo vsi ostali lastniki psov grozni, njihovi kuSki pa bogi, bogi na vseh sprehodih, pa sem jim zelela predstavit se pogled koga drugega in tudi to, da so tudi sami s svojimi kuSki moteci za ostle in da ni vse crno belo in da ni prijetno, ko srecas na sperhodu ljudi, ki se derejo: "Privezite psa!", ti imas pa psa ob sebi in ga njihov bogi kuSek niti ne zanima ali pa ljudi, ki svojega psa niti pod razno ne obvladajo in ovijejo vrvico okoli drevesa (resnicni prmer), njihov pes nori, oni se pa nate derejo, da privezi psa, s katerim gres kar se da dalec stran mimo in ga imas na poleg. Skratka, vsaka zgodba ima dve plati.

In na primer tudi vsi kolesarji imajo pravico biti udelezenci v prometu, ampak za varnost sebe in drugh ter normalnega poteka prometa, je menda smiselno, da se nek zacetnik ali pa slab kolesar ne spravi na kolesarjenje ob cesti v prometni konici, ceprav ima vso pravico, da se.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2440 : torek, 31.03.2015 : 16:35:00 »

Ne pravim tega, kar mi pripisuješ. Jaz pravim, da ni realno, da se mora uklonit tisti, ki poskrbi, da imajo drugi mir in celo ne hodit tja, kamor si želi. Pa to ne pomeni, da rineš v tuje ljudi in tuje pse.

Poskrbiš, da tvoj ne ogroža ali moti drugih in prav je, da tudi drugi ne ogrožajo ali motijo ne tebe, ne tvojega psa. Vsaka svoboda posameznika se konča, ko se začne od nekoga drugega. In nihče, še najmanj jaz ne pravim, da moraš v malo ogrado kjer so sami spuščeni in nekulturni cucki  vegi. Ti greš tam kamor želiš, ampak ni pa prav, da bi lahko nekdo na sprehod hodil samo v puščavo, če si želi it s svojim psom na kavico in za svojega psa primerno poskrbi.
Kje pa piše, da se morajo vsi psi dobro zastopit in se z vsemi igrat. Dovolj je, da se ignorirajo in če veš, da bi znal tvoj ugriznit, da ima nagobčnik, če že kakšen spuščeni uleti, ki ga načeloma komot prestrežeš kot vodnik. Problem je ko uleti cela gruča in žal so skoraj vsi psi, ki uletijo "pasje neuvidevni". Upam, da se me razume. To pa ni pravilno socializiran pes, ampak pes, ki misli, da so vsi psi na svetu samo zato, da se bodo z njim igrali ali delali tisto, kar hoče on. Eeee...ne gre tako ta svet. Ne za ljudi in še manj za pse.

Roko na srce, ljudem in psom pa itak na obrazu piše ali si želijo srečanja ali ne. In pravilno vzgojen pes bo to upošteval brez, da bi ga moral na to opominjat. Mladiče je seveda treba na to navadit in naučit. In najlažje se naučijo, če dobiš kakega psa, ki zna jasno in glasno povedat mladiču, da naj izgine iz njegovega osebnega prostora in za katerega tudi veš, da ne bo mladiča ob tem še preluknjal. Eden je žal nobeden in jih dostikrat iščeš na okoli  

Jaz živim v bloku in samo da pridem do avta lahko srečam 10 spuščenih psov. Če bi bili moji problematični to pomeni, da še ven nebi mogla Wink Malo pretiravam. Tako pa pišem predvsem zato, ker sem se vpičla v to, da naj bi se vsi s "problematičnimi" psi skrivali na neobljudenih lokacijah. Problematični v narekovajih, ker za moje pojme pes, ki je pod kontrolo ni problematičen, čeprav ne ljubi niti enega pasjega kolega. Kaj pa če nimaš avta? Evil


Saj ne vem, ce sem ze napisala ali ne, bo pa dvakrat, ce sem ze. Ja, zavedati se je treba, da nismo sami na svetu. Pred kratkim sva se s prijateljico sprehajali na gradu in kar naenkrat sem ene 70 metrov pred nama na potki , ki je ene 30 metrov vzporedno tekl z najno zagledala eno gospo hodeco prti nama, ki je ob pogledu na najin psa kar okamenela. Nic ni rekla, niti besedice. Pa tudi treba ji ni bilo, saj sva obe v hipu, ko sva ugotovili, da se boji psov (ja, tudi clovesko govoric telesa je fajn poznati), svoja psa odpoklicali in ju prijeli. Gospa je bila cisto presenecena, da sva takoj tako odreagirali in smo si na daljvo izmenjali neaj vkjudnostnih fraz. Ona se je zahvalila, da sva psa prijeli in rekla, da saj ve, da ne bosta nic naredila ampak, da se vseeno boji, midve pa sva ji odgovorili, da itak, razumeva in ni panike. In potem je gospa sla mimo, midve pa naprej. In je bil volk si in koza cela. Meni to pac ni tezko, razumem, da se nekdo, ki nima psa, bojii psov.

Imam pa kljub temu pikice na zgoraj opisane lastnike in vodnike psov. ker zame tovrstno obnasanje ni isto strahu pred psi. Pac po sebi sklepam, ce se jaz lahko umaknem s psom neprimernim za stike s psi na osamljen sprehod, se mi zdi, da se tudi ostali lahko.

Če mi pride kdo celo v mes med psa in mano in kaže znake, da se psa boji, gre tudi v prostor tam kjer je, če je treba. Soseda, ki ima fobijo pred vsemi psi, se je pri mojih (ne glede na to ali so bili res prijazni ali ne) navadla in se jih ni bala, ker pazim na take zadeve.
Z zadnjim delom pa se ne strinjam povsem Smiley Zato, ker se mi ne zdi prav, da bi se morala odgovorna oseba umikati pred invazivnimi. Razen seveda, če se sama tako bolje počuti. To je pa stvar izbire vsakega posameznika.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2441 : torek, 31.03.2015 : 16:38:31 »

Imas popolnoma prav. Meni je samo malo dovolj jamranja folka (pa nisi to ne ti ne AngSet), kako smo vsi ostali lastniki psov grozni, njihovi kuSki pa bogi, bogi na vseh sprehodih, pa sem jim zelela predstavit se pogled koga drugega in tudi to, da so tudi sami s svojimi kuSki moteci za ostle in da ni vse crno belo in da ni prijetno, ko srecas na sperhodu ljudi, ki se derejo: "Privezite psa!", ti imas pa psa ob sebi in ga njihov bogi kuSek niti ne zanima ali pa ljudi, ki svojega psa niti pod razno ne obvladajo in ovijejo vrvico okoli drevesa (resnicni prmer), njihov pes nori, oni se pa nate derejo, da privezi psa, s katerim gres kar se da dalec stran mimo in ga imas na poleg. Skratka, vsaka zgodba ima dve plati.

In na primer tudi vsi kolesarji imajo pravico biti udelezenci v prometu, ampak za varnost sebe in drugh ter normalnega poteka prometa, je menda smiselno, da se nek zacetnik ali pa slab kolesar ne spravi na kolesarjenje ob cesti v prometni konici, ceprav ima vso pravico, da se.

Se strinjam Smiley
Bi pa pri tistemu, ki je povodec ovil okoli drevesa svoje res dala na štrik ampak samo zato, da nebi ob prijavi (če bi se kaj zgodilo) brez veze plačala kazen Tongue Na srečo se mi pa kaj takega še ni zgodilo...
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2442 : torek, 31.03.2015 : 16:51:33 »

Saj menda govorimo isto, samo, da sem jaz dozivela nekaj ekstremnih primerov in sem res navelicana tega, da sem vedno jaz, ki odgovorno ravnam in imam socializiranega psa tista, v katero se folk vpici, ker imajo sami nevzgojene pse.

Jaz zivim v centru Ljubljane in valda tudi na poti do avta srecujem druge pse, ne govorim o takih primerih, govorim o primerih, ko gre folk ob petih popoldne, ko je zunaj 90% psov, na sprehod na PST s svojim psom, s katerim ne zeli srecevati psov ali pa je agresiven. Mislim zakaj? Resno - zakaj? Zato, da se lahko razburjajo in se derejo na vse katerih psov jim nic nocejo?
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #2443 : torek, 31.03.2015 : 17:51:27 »

Hm...jaz imam dva psa, za katera sem po tejle debati ugotovila, da ne vem kam naj jih uvrstim. Nimata 100% odpoklica, zato sta večinoma privezana, nista navdušena nad drugimi psi (nad samci še posebej ne), grem pa mirno lahko z njima v center in na kavo, v vrtec po otroka,.... se brigata zase. Privezana se večinoma ne vtikata nikamor, se je pa že zgodilo, da se je kak odvezan mimoidoči pes "vtaknil" v njiju, ko sta bila ob meni na povodcu. Sledil je blažji spor, smo ga rešili in šli dalje. Zdaj pa ne vem, a imam dva problematična cucka, s katerima "moram v puščavo", ker se ne znata obnašat, ali smem pričakovati od lastnikov odvezanih psov, da se njihov ne vtakne v moja privezana. Ker v resnici ne vem nikoli, kako daleč se bodo skregali in tudi če se ne, se mi ne da ugibat, ali se tokrat bodo ali ne bodo. S takšnimi, ki gredo (tudi če ne neposredno ob vodniku, ampak nekaj metrov naprej, nazaj, levo, desno) in se v moje ne vtikajo, nisem imela še nikdar težav.
Logiran

No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2444 : torek, 31.03.2015 : 18:34:40 »

Gre za vodnika in psa. In meni psi, kot opisujes svoja dva z vodnikom kakrsen si ti niso problematicni. Problematicni so mi tisti, katerih vodniki se, namesto, da bi se ukvarjali s svojim psom, ukvarjajo z vsemi ostalimi in jim tezijo ter se derejo iz principa, ker pes ni na vrvici, pa tudi, ce se ne zmeni za njih in je celo ob vodniku.

Pa smo tam, niso psi problematicni, problematicni so ljudje in v kombinaciji s problematicnim psom je res kriza kakega takega srecati na sprehodu.

Itak pa v nobenem primeru, vsaj jaz, ne govorim o kavi v nestu (kjer bi morali biti itak vsi privezani), pa o it po otroka v vrtec ali pa do avta. Jaz govorim o sprehodih, kjer imam osebno zeljo, da se nihce ne dere name samo zato, ker svojega psa ne obvlada. Ampak kot receno, tu pri nas je to k sreci super zrihtano, nas je ocitnobkar nekaj tako mislecih kot sem jaz na kupu, na PST pa v casu pasje prometne konice raje ne grem, ker mi res ni v uzitek srecevati problematicnih psov s problematicnimi vodniki, ki se panicno derejo na vsakega, ki ga zagledajo s spuscenim psom in morajo morda celo vrvico oviti okoli drevesa, da jih pes ne zvlece do mene in mojega psa. In tako sem spet jaz tista, ki gre na sprehod nekam, kjer ni veliko sans, da srecas psa, ce pa ga, je pa na teh mestih ponavadi itqk tako, da tja hodijo normalini vodniki, ki vedo kaksnega psa imajo in ni ne dretja ne tezav. Samo res ne vem, zakaj moram jiti res jaz tista, ki se umakne, ne pa tisti, ki zganjajo paniko in se derejo ali pa imajo spuscene problematicne pse, ki jih ne ubogajo.
Logiran
Strani: 1 ... 158 159 160 161 162 [163] 164 165 166 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines