mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 03:39:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Evropska razstava psov, Celje 2010  |  Tema: Evropska razstava psov in specialne razstave, 29.9.-3.10.2010 - po ...
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Evropska razstava psov in specialne razstave, 29.9.-3.10.2010 - po ...  (Prebrano 30598 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #60 : ponedeljek, 04.10.2010 : 10:13:23 »

Uf, mene zdajle čaka selekcija med več kot 1100 včerajšnjimi fotkami Tongue Grin
Pa na mizi imam celo skladovnico katalogov in zapiskov, ki čakajo, da napišem kaj o razstavi Smiley

Mogoče zdajle samo na kratko: Nisem razstavljala, zato ne morem pisat s perspektive razstavljavca, sem pa bila na prizorišču od srede zjutraj do nedelje zvečer vsak dan kot press in kot obiskovalka in lahko rečem, da je šibalo vse tako, kot si lahko le želim. Seveda gredo zraven tudi razne napakice in pomanjkljivosti, vendar glede na obsežnost prireditve lahko organizatorje samo pohvalim, tudi za trud takoj urediti vse, kar je šlo še trenutek prej kje narobe.

Kot na vseh razstavah imam tudi za to največ pripomb nad ljudmi okrog ringov. Osebno si želim, da bi na naslednji razstavi ob vsakem ringu stal velik pano z navodili za telebane v obnašanju. Nadvse krasni in uporabni koridorji okrog ringov (hvala organizatorjem zanje) so bili zasedeni s stoli, pogosto ograjice podrte in čeznje natlačene kletke ... Če je koridor že bil, so histerirali "fotografi" s svojih udobnih stolov iz ozadja, če si slučajno po koridorju hodil in fotkal dogajanje v ringih. O svinjski kulturi velikega števila razstavljavcev je pričal popoldanski pogled po dvoranah. Kot vedno, bi rekla. Torej, nič novega in nič posebnega.

Imam pa še pripombo nad večino sodnikov v BISu. Veliko se nas je spraševalo, za koga je show sploh pripravljen. Za razstavljavca? Ja, zagotovo. Za sodnika? No, ja ..., bi se dalo razpravljati. Vsekakor ima eno od vlog v ringu Smiley. Za gledalce? Ja, seveda. Za fotografe? No, ta vloga je očitno namenjena samo za stopničke, ostalo dogajanje v ringu pač ocitno ne šteje in naj ne bi bilo pomembno. Pa se v ringu znajde veliko več lastnikov in psov, ki se jih po showu nihče več ne spomni, da so v BISu sploh bili, če jih ne uspejo fotografi pofotkati. Dejansko se udeležencev za eno predstavitev nazaj (razen treh na štengah) nismo spomnili več niti tisti, ki smo budno spremljali prihod vsakega posameznika. Hm ... Tisti, ki so uspeli biti pofotkani, bodo ostali v spominih tudi za širen svet, ostali pa ...

Razen v junior handlingu, kjer je eden od pointov, da se tekmovalci obračajo za gibanjem sodnika, lahko izpostavim samo Marijo Kavčič v zaključnem izboru, ki je dala point showu tudi točno tam, kjer dejansko je - gledalcem na obeh straneh dvorane je pokazala vse pse v vsej svoji lepoti, fotografom z obeh strani ringa pa omogočila, da so enakovredno pofotkali od prvega do zadnjega vse, ki so bili v izboru. Resnično ji je bilo kar nekaj ljudi v dvorani in vsi fotografi hvaležnih za to predstavitev. Škoda, da takih sodnikov ni bilo več, kajti te pse, ki smo jih lahko fotkali v zaključnem izboru, smo pofotkali že vse tudi na štengah v prejšnjih dneh Smiley. Torej, če kakšen sodnik, ki kdaj sodi v BISu, tole bere, bom hvaležna, če bo razmislil o napisanem in nam vsem prisotnim naslednjič predstavil pse v ringu in ne hrbtov razstavljavcev. Hvala že v naprej.

Prav je, da že zdajle objavimo tudi novico, ki prihaja s KZS:
KZS bo po napovedi že ta teden objavila razpis za pomoč kinologom, ki so bili prizadeti v poplavah. Fond bo obsegal 10.000 €. Vsi razpisni pogoji bodo objavljeni na uradni spletni strani KZS.

Zdaj še pohvali Smiley, ki bosta tudi v "poročilu" (ko bo spisano), nič pa ne škodi, če sta dvakrat:
Za pohvaliti imam team, ki je bil zadolžen za BIS - za upoštevanje vseh naših pripomb in za hitro reagiranje nanje, pa seveda za super in vsak dan bolje izpeljan program.
Tina, hvala za branje številk Smiley.
Hvala tudi teamu, ki je skrbel za press ekipo. Imeli smo vse, kar smo potrebovali.

Več pa kasneje Smiley

Saluki je v zadnjem krogu tako fantastično laufal, da je jemal dih. Ko je tekel pred vodnikom, je bilo videti, kot da točno ve, kaj tam počne. Z dvignjeno glavo in suvereno je pokazal, da obvlada ring in nastop v nulo Cheesy Vodnik ga je samo spremljal.

Vsekakor čestitke Hani za naziv evropske prvakinje v junior handlingu in čestitke psarnam: Zlatolična, Tin Pan Alley, from Orsina's Land, Srednjedravska, Blanja Polar in Viktorju Krenu, katerih psi so stali na stopničkah. In čestitke vsem, ki ste razstavljali - tistim, ki ste dobili razne nazive, tistim, ki ste dobili dobre ocene in tudi tistim, ki ste sicer ostali praznih rok, pa vendar predstavili svoje pse v hudih konkurencah.
Logiran

Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #61 : ponedeljek, 04.10.2010 : 12:13:13 »

A "tvoj" je bil komondor? Smiley

Ja, kaja - "moj" :-D
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
spelamg
rad pišem
****
Sporočil: 266


« Odgovor #62 : ponedeljek, 04.10.2010 : 18:56:55 »

Živjo vsem!

A mogoče kdo ve, kdaj približno je za pričakovat objavo rezultatov po pasmah na strani Evropske razstave za 4. dan? Doma smo namreč ugotovili, da imamo različne podatke o enem samcu, ki bi ga imeli za potencialnega partnerja naši Tajgi (sicer evropska prvakinja 2010 med havanskimi bišoni). Lahko pa tudi čakamo, no, saj najbrž ne bo prav dolgo trajalo, a ne.  Wink Vsaj upam. Res pa je, da je bilo tudi v nedeljo ogromno psov in ogromno razstavnih dogodkov (kot pač vse dni dotlej). Organizatorji so carji - koliko dela...   Shocked
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #63 : ponedeljek, 04.10.2010 : 19:52:08 »

Evo, še včerajšnje fotke Smiley

EDS - Foto s prizorišča - nedelja, 3.10.
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #64 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:21:25 »

Jana, hvala za objavo teh super slikc, sem si jih z veseljem ogledala Cheesy veselje, me pa zanima kdo je v nedeljo zmagal v JH?
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #65 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:33:38 »

Eno vprašanje. Ali sploh lahko tekmujejo na takihle razstavah tudi kastrirani psi oz. sterilizirane psice?
Sem malo gledala slikice pa vsem tam med nogami zadnjimi nekaj binglja pa sem se čist tak začela spraševat Tongue
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #66 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:35:12 »

(joj prehitro enter stislna sem hotla še mal o razstavi pokomentirat)
najbolj mi je bilo všeč, ker se je rez odlično izpostavilo kraškote. Kar me je pa blazno zmotlo so bili pa drekci po razstavišču, za kar gre vsa kritika tistim, ki za svojimi psi niso pobirali!
V celem je bilo pa res superca
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #67 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:36:42 »

Mislim da kastrirani psi in sterilizirane psice ne smejo tekmovati.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #68 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:41:37 »

Nihče ni zmagal, ker jih noben dan niso razvrščali po mestih, so pa bili vsak dan trije uvrščeni v polfinale. V nedeljo so šli v polfinale:

- Katerina Navratilikova (Češka)
- Beatrix Toth (Madžarska)
- Hana Žargi (Slovenija)

Slikco najdes na http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?pos=-28151


Potem so šli vsi dnevni polfinalisti v polfinale, kjer so se v finale uvrstili:

- Ula Rozman (Slovenija)
- Hana Žargi (Slovenija)
- Stanislav Karpov (Rusija)
- Veronica Kubasta (Avstrija)
- Beatrix Toth (Madžarska)

Vseh pet zgoraj navedenih se je pomerilo v finalu s predstavniki nacionalnih kinoloških zvez, ki so se uvrstili na tekmovanje in rezultat finala je:

1. Hana Žargi (Slovenija)
2. Aleksandra Szydlowska (Monako)
3. Patrick Dodan (Avstrija)

Slikca je na http://www.mojpes.net/galerija/displayimage.php?pos=-27667
Logiran

Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #69 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:46:15 »

Jana, hvala za odgovor in slikovno gradivo. Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #70 : ponedeljek, 04.10.2010 : 20:48:08 »

Kolikor vem (ce ni vmes kaksne spremembe Smiley), se lahko razstavljajo sterilizirane psice (ne vem, ali velja samo za CAC in CACIB ali tudi za evro in world razstave), ne morejo se pa razstavljati kastrirani samci, ker v vseh pasemskih standardih pise, da mora imeti samec (pri vsaki pasmi posebej to pise) spusceni obe modi. Torej, sodnik ne more pozitivno ocenit psa, ki mu nekaj zelo pomembnega manjka, po negativno oceno bi pa bilo nesmiselno hoditi ter denar in cas zapravljati.
Vseeno je tudi tezko verjetno, da je bila na evropski razstavi kaksna sterilizirana psica, saj je zadeva precej draga (zadnji rok je bila prijava 90 €), pravega pomena si s sterilizirano psico zelet konkurirat za evropsko prvakinjo pa najbrz ni. Wink
Logiran

Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #71 : ponedeljek, 04.10.2010 : 21:07:55 »

Aha. huh zanimiva tale zadeva:) vbistvu je dokaj logično, ko ti nekdo pred nos postavi Tongue hvala punce:)
Logiran
Matejcha
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99


« Odgovor #72 : torek, 05.10.2010 : 21:18:26 »

Tudi jaz sem navdušena nad razstavo! Bila sem prvič in moram priznati, da me je obseg presenetil. Obiskala sem jo sicer samo v soboto, ampak je bilo 1a Smiley

Zanima me pa, če mogoče kdo ve, če lastnica tele malamutke sodeluje na forumu: (boljše fotke zaradi gužve ni bilo mogoče narediti:( )
Logiran
ARTI
midi
****
Spol: Moški
Sporočil: 258



« Odgovor #73 : četrtek, 07.10.2010 : 06:07:35 »

Malamutka na sliki ni iz Slovenije.  Smiley
Logiran

Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #74 : četrtek, 07.10.2010 : 08:20:37 »

Prosim za eno pomoč:

V soboto so bile po specialni razstavi terierjev v hali D iz krogov ukradene 3 razstavne mize, ki so bile samo najete. Žal bo moral SKT poravnat stroške miz, v kolikor se ne najdemo. Vse, ki bi imeli kakršnokoli informacijo o kraji, videli koga, ki je odnesel mize ali karkoli tretjega, prosim da to čim prej sporočilo na SKT (info@skt.si).

Najlepša hvala za pomoč.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Evropska razstava psov, Celje 2010  |  Tema: Evropska razstava psov in specialne razstave, 29.9.-3.10.2010 - po ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines