mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 23:05:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Tarica in Gusar
Strani: 1 ... 85 86 87 88 89 [90] 91 92 93 94 95 ... 220   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tarica in Gusar  (Prebrano 447479 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #1335 : nedelja, 23.09.2012 : 21:07:47 »

Hvala, Cats. Wink
Če verjameš ali ne- pri vas se vedno nasmejem, ker tvoj Meli gleda natanko tako kot Taši. 95% budnega časa ima široko odprte, napete oči. Mežikat je začel šele zadnje pol leta.  Cheesy
In res, še vedno, nepričakovani zvoki ga znajo iz ljubega miru vreči po pol metra v zrak. Velikokrat se je v paniki že zabil v predmete... Sad
Moji ga sploh ne kličejo po imenu. Verjetno misli, da mu je ime 'Revček'... Tongue
Potrpljenje imamo. In zelo očitno je, da se tudi on trudi in napreduje. Tako kot Meli. Kiss
Taši sporoča, da lepo pozdravlja vse sotrpine- te iz te teme in tiste iz sosednjih. Wink
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1336 : nedelja, 23.09.2012 : 22:23:05 »


Taši sporoča, da lepo pozdravlja vse sotrpine- te iz te teme in tiste iz sosednjih. Wink

Taši verjetno že pozna Njega, ki trpi najhuje od vseh
Logiran

Unikatne tablice in portretki
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1337 : nedelja, 23.09.2012 : 22:50:40 »

Ksantipa, kolk cajta pa je že Taši z vami?
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #1338 : ponedeljek, 24.09.2012 : 12:32:40 »

Približno dve leti.
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #1339 : ponedeljek, 24.09.2012 : 12:50:15 »

Aja, mamaF, Henri je povzel esenco mačjega trpljenja. Skorajda tako realistično kot Mila. Wink
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1340 : četrtek, 27.09.2012 : 20:36:58 »

Ma Čko pogumni, a si ti tud lačen  Cry
One se pa s pizzo bašejo, a veš ti to, nam pa ene boge konzervice ne dajo  Undecided
Bomo pisal peticijo!

mijaupress
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1341 : sobota, 29.09.2012 : 19:38:27 »

zlato naše bitje s pikico je že lumpek in že atija praska, tako da je ati že cel poklan  Evil ljubezen ljubezen ljubezen

sicer se mu vidi, da še cvika.
ampak zdaj ga kdaj celo v prostoru že lahko pobožam.
praktično nič več ni pod posteljo, pač pa čez dan in ponoči spi na moji strani postelje pri nogah.
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #1342 : sobota, 29.09.2012 : 19:44:58 »

Piki sladki, lepo napreduješ. Kiss

Kako pa je kaj s kakanjem? Že kaj 'novega'?  Wink

Mimogrede, Rava, si s kakšnim posebnim namenom vprašala, kako  dolgo je Taši z nami?
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1343 : sobota, 29.09.2012 : 20:22:42 »

kašljal je in kihal, ker pa po enih 10 dneh ni bilo bolje ampak je kašljal vedno pogosteje, smo šli spet na convenio in probiotike.
enkrat, dvakrat dnevno mu dam brikete.
kljub temu, da so me ustrahovali, da ta maček do konca življenja ne bo smel jesti briketov, kaka najlepše klobasce pod soncem in to brez kakršnihkoli odvajal.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1344 : sobota, 29.09.2012 : 20:39:05 »

Mimogrede, Rava, si s kakšnim posebnim namenom vprašala, kako  dolgo je Taši z nami?

seveda. zaradi firbca itak Smiley
če je že dve leti, potem izpadov ni možno več pripisovati prilagajanju na novo okolje.

pač maš psihota  Evil

kokr se spomnim, se je stanje pri mojem bivšem psihotu s toleranco slabšalo.
ko je parkrat z vrha kuhinjskih omaric pikiral direkt v faco, sva na njegovi riti podpisala pakt o nenapadanju face.
v bistvu sem odreagirala prepozno - te štose bi morala kenslat veliko prej.
pol je napadal samo še noge, roke itd. ampak glede tega se nismo kaj dosti sekirali in tudi če sem mu ponudila faco v trenutku največjega besa, me je užgal samo s tačko brez krempljev.
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #1345 : sobota, 29.09.2012 : 22:29:31 »

Me zelo veseli za Pikija. Končno mu kaže na bolje. ljubezen

Ne, pri Tašiju ni krivo novo okolje, poleg tega imam oz. sem imela opravka s kar nekaj 'divjački' (Piki na moji hierarhiji recimo velja za že precej domačnega Wink ), tako da to nima veze s tem. Njihove misli brez težav razumem- praktično vsak njihov gib, zvok, strah in previdnost razumem in intuitivno vem kako jih zbezat iz tega.
Tašija pa mi je težje razumeti, ker je mešanica med popolnoma hiper-navezanim udomačenim mačkom in nepredvidljivim divjakom. Mislim, da je težava v nečem, kar je doživel v preteklosti. Če bi vedela, kaj točno je bilo, bi tudi lažje reagirala in vedela kaj pri njem smem in česa ne. Tako pa v bistvu tipam po njegovi psihi. Trial and error.
Sva itak veliko napredovala, zadeve kot je zgodba z mojim očesom, so le ponesrečeni izpadi na vsakih nekaj tednov oz. mesecev. Prej me je redno atakiral, zdaj praktično ne več. Ko sem se ga nekoč dotaknila, me je takoj zagrizel ali spraskal. Zdaj mi pokaže da naj ga pustim- in če oba počasi premikava toleranco, je napredek zelo lep. Pretekla dva dni se je celo po 10 minut cartal brez nelagodja, seveda ne v naročju ali kaj podobnega. Ampak že to, da tako uživa, je super znak. Božam pa ga lahko normalno že nekaj mesecev (kadar stoji). Tudi samoiniciativnih lubijev mi daje veliko. Na rokah se že pusti nosit, še posebej če ga kaj zanima. Zdaj ga lahko obrnem celo k sebi (kot recimo otroka), brez da imam takoj kremplje in zobe v laseh ali na obrazu. Smiley Prej to ni bilo izvedljivo. Skratka: glede marsičesa je postal že 'normalen' in v skladu s tem, da želi ves čas biti z mano. Ima pa prebliske, ko ne obvlada energije v sebi.
En razlog je po mojem mnenju dejstvo, da je odraščal s kužkom, kjer ni dobil občutka za ranljivost človečke kože. Še dandanes se mi primarno odziva na žvižganje, priteče kot pes. Še polno drugih indicev za to je. Ko je npr.  (prvi mesec življenja pri meni) skozi okno videl kaj zanimivega, ni mijavkal, temveč spuščal take zvoke, da sem morala priteči pogledat, kaj za vraga so ti zvoki- in ugotovim, da je Taši. Zvenelo pa je natanko tako kot pasji lajež. No, takrat sem ga tudi prvič poskusila priklicati z žvižganjem (ker se na micmicmic in podobne seveda ni odzival)- in v trenutku je pritekel k meni. Smiley Še dandanes mu žvižgam, ko ga kličem. Mačjo mimiko in geste je počasi pridobival. Tudi psov se je vedno razveselil, na mačke je sprva bil jezen. Zdaj ljubi tudi mačke. In končno mežika, kadar je zadovoljen. Igra pa se še vedno bolj 'grobomotorično', torej kot psi, ki recimo skočijo drug na drugega, se s prsmi trkajo in grizljajo, se lovijo... Tako izgleda tudi Tašijeva igra z ljudmi. Uporablja celo telo. Cheesy (Večina mačk uporablja predvsem tačke, se bolj brca, hitri gibi tačk in igra nasploh deujejo veliko bolj gibčno, na hitrost naravnano, ne toliko na moč in grizenje.)

Itak ima nekaj poškodb na telesu, ki govorijo o tem, da bi znal biti mučen, 'trdo vzgajan' ali kaj podobnega. (Po moje ga nekdo ni pravi čas vzgojil, ko mu je pa čez glavo zrasel in povrh vsega še zbolel, pa se ga je znebil. Seveda pred moja vrata.) Med drugim mu manjka nekje 3cm2 dlake, tam je le koža, ker mu je nekdo s kožo vred izrul dlako...  Uho ima malo deformirano, je bolj v obliki 'bananice', tudi tam je bila vidna poškodba. Tudi kriptohrid je bil. Je verterinar mislil, da bo z nekajminutno operacijo odstranil skrito modo. Ampak je sploh ni bilo. Operacija je trajala več kot uro, takega primera še ni imel, pregledal je vse kanalčke, pa ni bilo ničesar. Wink Tako da se je verjetno tudi z njegovo jajčko nekaj 'mehanskega' zgodilo. Menda je lahko krivo vse mogoče- od ugriza druge živali, do... kdo bi vedel.

Tako da je Taši verjetno potreben mehke prevzgoje, ne gre le za razvajenost. Ne smem ga recimo fizično kaznovati, ker znori. (To bi bilo, kot da bi avtističnega otroka ob napadu še kaznoval- dosežeš še hujši napad, ne pa prevzgojo, ker slednja sploh ni potrebna...) Zato ga zdaj npr. zavijem v dekico, če je bil preveč vzhičen/preden (naredim mačjo roladico) in ko se malo umiri- ga spustim. Če se porednost ponovi, ga spet zavijem. Tako ad infinitum, če je treba.  To je pač en primer, kako ga brez fizične kazni prevzgajam. Smiley
Rezultat je tak kot si rekla- tudi jaz imam manj težav s kremplji in zobmi. Izginilo še ni. Bo pa. Wink

Oprosti, da sem s svojim mačkom za celo stran spisala v tvojo temo. Ampak hotela sem razložiti, zakaj podpisovanje pakta na njegovi riti ne funkcionira.

Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1346 : nedelja, 30.09.2012 : 01:07:51 »

oboh, kaj so te naše žvale vse pretrpele  Cry

ja, štekam zdaj, to pa je zajeb, če je bil prej tepen/mučen.
no, ampak če je trend ugoden, pol ni dvoma, da bosta zadevo zrihtala.
pri nas je bilo obratno - trend je bil neugoden, ni si dal dopovedati drugače (takrat še nismo poznali čudežne pršilke) in pol smo pač zrihtali kot smo.

Ma Čko je bil prej ful zbrcan in tepen. to se mu še danes pozna, ampak zdaj ga lahko vsaj nazjam, če se koga loti. ne ustraši se in ne boji se, ker ve, da je moj lepi zlati mucek in da hočem samo to, da neha z neželenim vedenjem.

Pikec je pa zmagovalec itak  Cheesy. opozorili so me, da zna bit vedno bolj krhkega zdravja, ampak če sva vse to preživela, ni hudič da ne bi kakih majhnih tegob tudi.

ps: ti in tvoje žvale ste v tej temi nadvse dobrodošle, pa tudi če pet strani napišete  Wink pa tudi slikc bomo zelo veseli.
Logiran
neko
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #1347 : nedelja, 30.09.2012 : 10:56:00 »

Hvala, Rava. Kiss

Saj pršilka bo verjetno tudi pri nas nekoč morala domovati. Včasih tudi on rabi le to, da mu ustavim afekt. Wink
Ja, za Ma Čkota sem takrat, ko si rekla, da je živel ob fast foodu tudi že špekulirala, da brez človeških nog ni šlo. Sad
Za Pikija pa itak ni besed, kako vesela sem in kako  obema privoščim še tisoč srečnih let (skupaj).
Upam, da bo gospodična Tarči v tem naboru najrazličnejših moških našla svojega princa. Wink Po moje bo kar intelektualec Piki ta pravi. Cheesy
Logiran
Mačja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.086


WWW
« Odgovor #1348 : četrtek, 04.10.2012 : 19:34:58 »

Bogi Ma Čko  Kiss

Če jaz koga vidim, da brcne žival, me prime, da bi tudi jaz njega!  Me prav zanima, kaj bi se zgodilo...
Tako če boš kdaj v rumenih novicah brala, da je ena raz**dena baba nekoga nokautirala, to sem bila jaz. Kiss
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1349 : petek, 05.10.2012 : 00:46:36 »

Ma Čko se je ful bal atija, trajalo je nekaj mesecev, preden se je znebil strahu in pokapiral, da niso vsi dedci enaki.  Sad
zdaj ga tudi ati že malo pokrega (če preganja sladkeca ali punčko) in nič ne cvikne ob tem.

Ma Čko zdaj caruje, ampak en konček psihota bo pa verjetno vedno.
moj tjulenček  ljubezen
Logiran
Strani: 1 ... 85 86 87 88 89 [90] 91 92 93 94 95 ... 220   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Tarica in Gusar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines