mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 06:33:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Oddaja Preverjeno 21.06.2011 - Prenizke kazni za mučitelje živali
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Oddaja Preverjeno 21.06.2011 - Prenizke kazni za mučitelje živali  (Prebrano 26837 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
asila
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #60 : petek, 26.08.2011 : 23:25:44 »

A žival,ki jo muči revež, kaj manj trpi od tiste, ki jo muči bogataš? Mučenje živali je mučenje živali in mora biti kaznovano, pa ne glede na to, ali je mučitelj bogat ali reven.
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #61 : sobota, 27.08.2011 : 02:55:22 »

Gre zato,vsaj po mojem,da si bogataši več privoščijo,tudi z živalmi.Toda storjeno zlo je potrebno sanirati!In, če je bogat in ima žival kasneje srečo,bi lahko iztržili višjo preživnino in stroške zdravljenja za psa. Prav je, da je zaprt,še več koristi, pa bi bilo po storjenem dejanju,da plača zdravljenja,da opravlja družbeno koristno delo-pod nadzorom itd.Reveži si tudi ne kupujejo Hanoverancev,ki jim potem ne dajejo vode ali pa jih po vročini preganjajo.Ja, za žival je ob trpljenju vseeno ali je birič to ali ono,pri reševanju zadeve,pa ga je potrebno oguliti do zadnje kosti.Kar je storil naj popravi in tu je tudi denar pomemben,čeprav je ranjeno dušo težko zaceliti ali sploh nemogoče. Kaj pravite,bi se našel odvetnik,ki bi preko BPP zastopal zavetišče in izterjal odškodnino za mučeno žival in plačal zdravljenje.Bi se našel heroj,predlagatelj aneksa k zakonu ali pravilniku,ki bi dosegel preživnino za zavrženega psa?
Poizkušajmo.To,da je zaprt je veliko a bistveno premalo,žival od tega nima nič.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #62 : torek, 30.08.2011 : 08:08:13 »

Zaenkrat je torej uspeh 50%...

V bistvu je s tokratno obsodbo uspeh že vsaj 300-odstoten Smiley

Se je men zdelo, da v Sloveniji vseeno nismo tako zelo za cajtom kar se tiče preganjanja mučenja živali, kot mislimo. Le da doslej na obsodbe nihče ni opozarjal in so šle mimo kot vsaka druga nepompozna obsodba. Zato je fajn, da so se tokrat mediji o tem obširno razpisali, ker si bodo ljudje vsaj za nekaj časa zapomnili in bodo tudi tožilci dobili morda mal spodbude za svoje delo.

Ampak prvi primer pa to vsekakor ni. Vsaj tako pravi sodna praksa.

http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praksa/visja_sodisca/40146/ (leto 2007,  mučenje mačke, skupno 5 mesecev zapora)

Pa ziher sem, da je tisti, ki je leta 2007 strpal v vrečo komaj skotene mladiče svoje psice, jih pobil in vrečo vrgel v kanto za smeti pri domžalski železniški postaji, tudi dobil zapor. (če se spomnete Tople, Pokija in Copatka. Pa mame Barete http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14881.0.html )

Tako da... ko vam naslednjič kdo jamra, da pri nas je vse dopuščeno in podobne jadijade, samo naštevajte Smiley Tudi uradnim osebam kar pamet solite, če bo treba Tongue Če že obstajajo precedensi, naj si pa z njimi pomagajo, ko se lotijo preganjati take perle.
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #63 : torek, 30.08.2011 : 12:46:41 »

Včeraj je bila oddaja o nedopustnem ravnanju s psi,tipa iz mislim,da Grosuplja.Ko ga je novinarka spraševala zakaj tako ravna z živalmi in je bedasto odgovarjal...da nebi.Žal mi je le to,da gredo kužki v azil,koder bodo usmrčeni v 45 dneh če nebo posvojitelja. Kaj kazen? za živali moramo več storiti,naj jih sedaj on preživlja,to bi bila kazen.Spremljati moramo sodne obravnave na okrajnem sodišču in ga iti "pozdravit" barabo hudičevo.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #64 : torek, 30.08.2011 : 12:50:49 »

Lučka ***, prosim, da napišeš povsem natančno, od kod ti informacija, da "bodo usmrčeni v 45 dneh, če ne bo posvojitelja".
Logiran

Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #65 : torek, 30.08.2011 : 13:08:19 »

Ko smo gledali oddajo,mislim,da na kanalu A ,je to pripomnil sosed.Pravi,da na Dolenjskem v tem času pse usmrtijo,ker država noče financirati.Novinarka, pa je po TV rekla,da je inšpektorica pse odvzela lastniku- ( gre za dva hudo zanemarjena kužka) .Groza je to,ker pravi,da je tako v skaldu z zakonom.Pa to je noro če je res. Če ju je vzela v Grosupljem predvidevam,da bosta šla v eno dolenjskih zavetišč.Kužka sta stara.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #66 : torek, 30.08.2011 : 13:32:44 »

Lahko poveš sosedu (in tudi ti upoštevaš ta nasvet), da je bolje, da počne kaj drugega, kot čveke prenaša, ker to, kar ti je povedal (ali pa je bilo med potjo še kaj spremenjeno in dodano), nima veliko opraviti z realnimi podatki, vsekakor pa pomaga, da se začeta gonja proti zavetiščem za živali nadaljuje naprej. Če nisi bila tam in če nimaš zanesljivih podatkov, nimaš nikakršne podlage javno napisati, da so psi usmrčeni v 45 dneh.
Tukaj čvek ne bomo prenašali naprej.

Ja, res je uspavanje dovoljeno po zakonu po 30. dnevu bivanja v zavetišču, saj traja financiranje živali s strani občin (ne države) le za toliko dni, potem pa je vsaka žival strošek lastnika zavetišča. Komur uspavanje po 30. dneh ne ustreza, naj si uredi dovoljenje za gojitev ali sam odpre zavetišče in naj posvoji ter oskrbuje sam na svoje stroške in s svojim delom pse, za katere mu je hudo, ker jih do 31. dne ni nihče posvojil iz zavetišča.

Lučka ***, ja, tako je to in nič drugače. Nihče med nami nima pravice nalagati nikomur drugemu tistega, česar ni pripravljen narediti sam, prav tako nima nihče med nami pravice širiti tistega, za kar nimamo podlag in lahko škodi drugemu.

Da bodo zadeve bolj jasne, lahko prebereš članek Standard in nadstandard v slovenskih zavetiščih za živali.
Logiran

Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #67 : torek, 30.08.2011 : 13:56:44 »

Jana Hvala,bom prebrala! na zadevo sem želela opozoriti,morda bo prebral še kdo,ki podpira zavetišča in ima kaj več pristojnosti,da živalim pomaga.Meni je tistih 45 dni vzbudilo grozo,in spoštujem vsakega lastnika zavetišča,ki vzdržuje pse,naša družina prispeva po svojih zmožnostih,včasih pa pomaga kosmatincu iz okolice.Nikakor pa JANA- NE NIČ PROTI ZAVETIŠČEM!!!!Saj imam pse že vse življenje in zavetišča poskrbijo za tiste,ki jih ne moremo imeti.Ne upam si spraševati naprej,zakaj me ne razumeš?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #68 : torek, 30.08.2011 : 13:57:43 »

Ne upam si spraševati naprej,zakaj me ne razumeš?
Undecided Huh
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #69 : torek, 30.08.2011 : 14:12:23 »

Lučka ***, s spraševanjem prav gotovo ni nič narobe, temveč je super, če kdo sprašuje in je potem vesel novih (in pravih) informacij. V tem primeru nisi spraševala, temveč povedala. Zagotovo ni nihče vesel (sploh pa ne v situaciji, ko mnogi kot levi pograbijo vsako "krvavo" info), ko kdo napiše nekaj, kar ne pije vode. Verjamem, da ima vsak povedati veliko o vsem mogočem, tudi jaz, vendar je tole tukaj javno in se tudi od tukaj lahko selijo informacije naprej, že samo tako, da jih nekaj na pol prebere, kar napišemo. Jaz pa ne želim, da gredo v svet nepreverjene, bog ne daj celo napačne informacije.

Čisto en preprost nasvet - ko boš naslednjič zasledila informacijo, ki te navdaja z grozo, jo pojdi preverit. Zelo pogosto se izkaže (verjetno tudi v tem primeru), da je vznemirjanje brez prave podlage, oz. morda usmerjeno na napačen "objekt".
Logiran

Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #70 : torek, 30.08.2011 : 14:13:50 »

Ni bil moj namen vzpodbuditi gonjo proti zavetiščem,ker jih podpiram, dokler ne preberem temeljito članka o standardih o zavetiščih ne bom rekla nič.Mi živimo med živalmi,veliko se pogovarjamo,ker je to naš vsakdan,marsikaj slišiš.Veliko hudega,potem vprašam,lepo je,ko kdo pojasni,posebno pa ko priloži strokovno menje še koga kako in kaj.Več bomo razčiščevali, se pogovarjali,več možnosti imamo da pomagamo kakšnemu kužku.Ta prijava v Grosupljem je bila podana ravno na podlagi neke druge oddaje-če sem prav slišala.
Jana, zakaj misliš,da nekomu nalagam nekaj kar sama nisem pripravljena storiti?
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #71 : torek, 30.08.2011 : 14:14:23 »

Joj sedaj pa še mimohod,oprosti!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #72 : torek, 30.08.2011 : 14:27:52 »

Žal mi je le to,da gredo kužki v azil,koder bodo usmrčeni v 45 dneh če nebo posvojitelja.

Po internetu se že nekaj časa izvaja gonja, da v nekaterih slovenskih azilih usmrtijo vse pse po 30. dnevu bivanja v azilu. Zgornji citat sicer navaja na 45 dni, vendar spominja na vse ostale navedbe o usmrtitvah po slovenskih zavetiščih. V resnici podlag za take trditve ni.
Nekaj drugega je pisanje vprašanj, v kolikor nimamo pravih podatkov. Če nimamo odgovorov, bomo to povedali, če jih imamo, bomo usmerili na več vsebin, kjer se da izvedeti kaj o tem, ali pa napisali, kar vemo.

Če si imela v mislih zakonodajo, torej dejstvo, da je sploh dovoljena usmrtitev živali po 30. dneh bivanja v zavetišču, potem lepo prosim, da v bodoče bolj jasno to napišeš, da ne bo prihajalo do dvoumnosti, oz. da bomo bralci pravilno razumeli, kaj je bilo mišljeno z zapisom.
Vsem, ki se zgražajo nad možnostjo uspavanja živali v zavetišču, napišem podobno, kot sem tebi - nimamo pravice drugim nalagati ničesar od tistega, kar nismo pripravljeni storiti sami, torej tudi nad lastniki zavetišč se nimamo pravice zgražati, če uspavajo žival, ko nihče drug ne skrbi več zanjo. Uspavanja se ne dogajajo pogosto, pa tudi ne brez razloga, vendar o tem ne odločamo mi, temveč tisti, ki jim je odločitev o tem naložena - lastniki zavetišč. Razen, če smo tako žival pripravljeni trajno posvojiti sami.

Brez zamere, vsekakor te nikakor ne želim ustaviti pri pisanju, spraševanju, podajanju mnenj ali čemerkoli drugem. Navajeni smo, da zadeve razčistimo takoj, ali vsaj čimprej.

Aja, še pojasnilo - odvzeta psa nimata iti kam drugam kot v azil, ker gre za uraden postopek, zato naj ti ne bo nič žal, da sta šla tja, saj bodo tam poskrbeli zanju. Zato imamo azile za živali.
Logiran

Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #73 : torek, 30.08.2011 : 14:49:55 »

Jana,hvala, imela sem v mislih zakonodajo na tem področju, o kateri veliko razmišljam,čeprav ugotavljam,da jo v bistvu še premalo poznam.Zavzemam se tudi za nove predloge, za katere s prijatelji smatramo, da so nujni v zvezi s skrbjo za živali.
Vse lepo želim vsem "gori na hribčku" in ostalim ljubiteljem živali!
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #74 : sobota, 24.09.2011 : 08:16:14 »

http://mojkraj.info/novaradgona/index.php/zivali/549-ubogegapsasomoralievtanazirati   Undecided
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Oddaja Preverjeno 21.06.2011 - Prenizke kazni za mučitelje živali
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines