mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 12:34:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pes in studij
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes in studij  (Prebrano 8970 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #15 : torek, 02.08.2005 : 19:33:08 »

Kaja, to me pa veseli, da slišim (oz. berem;)). Kaj pa predava tista profesorica? Jaz sem trenutno za študij psihologije ...

Zoia, v bistvu tako zelo hudo pa spet ni ... Zdaj so se sprijaznili, da po travi pač lahko gre, pa ima dostop do terase oz. zimskega vrta. Menijo pa, da ni zdravo, če je pes v stanovanju in ravno zaradi tega bi imela probleme. Ker vedo, da nisem ravno navdušena nad čiščenjem, ampak bi se pa vseeno potrudila, da vidne umazanije v stanovanju ne bi imela. Roll Eyes
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #16 : torek, 02.08.2005 : 20:04:58 »

Ok naj še jaz napišem nekaj Smiley Jaz sem Taro kupila v 3. letniku faxa. Živim v študentu, sama skrbim za sebe - kuhanje, pospravljanje... ( ni mame ki bi naredila kosilo Smiley) Poleg tega hodim na biotehniško - biologija. In verjemi da vsaj prva 2 letnika ni šans da se z čimerkoli drugim kot z faxom akrivno ukvarjaš. Predvsem zato, ker zna fax vzeti po več kot 8 ur predavanj in vaj na dan + od prvega meseca kolokviji... In ne spadam med ljudi ki se ful učijo  Cheesy Tako da res imaš faxe ko lahko delaš še kaj aktivno zraven, biologija pa ni takšen fax. OK res pa da je malo boljše v 3. letniku, se navadiš, pa malo prešpricaš kako predavanje. samo če še delaš zraven... časa je dovolj za igro, učenje in sprehode kužota... samo če ne drugo mi pa finančno nikakor ne znese da bi se jaz aktivno ukvarjala z razstavljenjam in podobnim.
Tako da kar se mene tiče, komot imaš lahko psa z sabo ko študiraš, samo je pa ful odvisno kaj boš lahko z njim vse počel, tu mislim bolj na kake profesionalne stvari. Se pa strinjam da je lažje če živiš doma. (meni je vzelo tedensko ali dvotedensko vsaj 2 dni to da pridem domov in nazaj v lj... )
Moj predlog bi bil, da če ni časa za vse, pač razstavljanje malo počaka, ker za to bo še priložnost. Fax pa moraš končati če hočeš da bo kaj iz tebe. Saj imaš še vedno zraven svojega ljubljenčka.

Aja na biologiji imamo na vratih nalepko psi prepovedani  Angry Angry Pa vratarica je ful tečna včasih tako da nisem še probala z Taro iti na fax:) Poleg tega sem mnenja da se naj pes navadi biti tudi malo sam. Moja se je prav lepo navadila. Pol ko si pa skupaj pa pač aktivneje preživiš dan.

Če ma pa kdo še kako vprašanje o faxu in psu kar naj vpraša:)
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #17 : torek, 02.08.2005 : 20:36:53 »

Prvega psa Jagota sem dobila za rojstni dan v tretjem letniku srednje šole. Z mano je uspešno prestal študij veterine (in bil moj "poskusni zajček"). Kar se tiče šolanja sem ga intenzivno šolala na področju reševanja in pravzaprav naredila vse kar je bilo možno. Vse izpite reševalnega psa, sodelovala sva v državni enoti, na tekmovanjih in vajah reševalnih psov v tujini. Poleg tega sem naredila izpit za inštruktorja šolanja reševalnih psov. V držani enoti sem sodelovala kot veterinarka in pa seveda najpomembnejše udeleževala sem se resničnih reševalnih akcij (Kolizej, iskanje pogrešanih oseb,...).
Kar pa se tiče psa na faksu, na predavanjih in vajah je na veterini to skoraj nemogoče. Sem pa v tretjem letniku med počitnicami začela delati kot veterinarski tehnik na fakultetni kliniki za male žival (in delala dokler nisem diplomirala, tam pa je bil občasno z mano. Seveda tako da ni motil normalnega dela klinike.
Po mojih izkušnjah sta resen študij in resni ukvarjanje s psom povsem mogoče!
Sedaj ko sem v službi so možnost dosti manjše.
LP K
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #18 : torek, 02.08.2005 : 21:13:40 »

Ampak najbrž je razlika med faksi v tem, koliko èasa ti uèenje vzame in koliko èasa ti potem ostane še za ukvarjanje s psom. Glede na to, da se je tebi, Dunja, med študijem uspelo še intenzivno ukvarjati s kinologijo in delati, likovna akademija najbrž ni tako zelo zahtevna. Jaz sem v veliki dilemi, ali naj izberem veterino ali likovno akademijo (malo je v igri tudi biotehniška). Kuža najbrž  ne bom mogla vzeti s sabo v Ljubljano v nobenem primeru, še najmanj, èe izberem veterino, ki je eden najtežjih faksov. Èe bi bil pes ob meni bi šola ali/in pes verjetno kar precej trpela, èasa za delo pa ne vem, èe bi bilo kaj...

Lp

n3wfka, res, na akademijo je veliko težje priti (močna selekcija na sprejemnih izpitih, odpad mislim, da okoli 80%), kot ostati gor. Pa vendar, če se ženeš za povprečjem nad 9 (zaradi Zoisove štipendije), zna biti pa tudi zelo naporen. Tudi predavanj, obveznih ur in ateljejskega dela je več kot na drugih fakultetah in dela doma, saj je potrebno delati tudi, ko ni izpitov – na praktičnih projektih.
Meni so starši pomagali s tega vidika, da Avik NIKOLI ni bil sam doma čez dan, ko me ni bilo - to je pa veliko.
Šolali v pasji šoli smo se včasih tudi ob 5.30 na sledi, zvečer poslušnost, obrambo in trening ob kolesu. Čez vikend pa razstave. Ponoči pa učenje za izpite (seveda ne vsak dan, ampak, ko so pač izpitni roki).
Aja, pa še softball sem trenirala zraven, 2-3x na teden, v sezoni tekme vsak drugi vikend. Ampak SchH in softball se mi nista pokrivala.

Tudi moja prijateljica aktivno in uspešno tekmuje v agility-u (z dvema štirinožcema!), študira ekonomijo na drugem koncu Slovenije - stran od doma, ves čas pa tudi dela (preživja sebe in pse) in živi v najemniškem stanovanju.

In mislim, da nisva edini, očitno tudi na tem forumu ne Wink.

Botticelli, a v študentu vam pustijo imeti pse?!
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #19 : torek, 02.08.2005 : 21:47:32 »

Botticelli jaz sem tudi na biologiji in ok mogoče v prvem letniku se res ne da vsega sfolgat, ampak po moje, če si zagrizen in ti pes pomeni vse na svetu se da, na terenske ga lahko vedno s sabo vzameš (pri nas smo imeli sošolca, ki je vedno psa s sabo), moreš pa bit dosleden in kdaj imet nočne urice, da si skozi na tekočem s snovjo. Jaz sicer nimam svojega psa v Ljubljani imam pa mrcinico doma...

Jah predavanja so pa kot povseod, lahko se ti razvlečejo čez cel dan lahko imaš pa samo dve ure dopoldan....to mislim, da ni posebnost nobene fakultete.

Zdej je na vratih ja, da so psi prepovedani in DJ-ka se tega tudi drži, je pa bilo nekaj let prej malo drugače ko je ena izmed porfesoric imel psa oz. psičko s sabo na katedri čisto vsaki dan...

Še vedno vztrajam, da boste imeli kot študenti največ časa za ukvarjanje s psom (poleg tega ga lahko na biologiji koristno uporabite kot individualno nalogo pri etologiji - veda o vedenju živali...)
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #20 : torek, 02.08.2005 : 22:16:48 »

Liza, zakaj bi se pa ti selila v Lj Huh Saj si ja dokaj blizu Lj doma.

Meni je še vedno najlazje bivati doma in se voziti na faks. Jaz sem se vsak dan do faksa vozila (pa sem imela 50 km v eno stran) samo zato, ker smo imeli Berota doma. In prvi letnik faksa sem bila še brez izpita za avto, kar pomeni, da mi je vožnja vzela 2 uri v eno smer.

LP Jana
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #21 : torek, 02.08.2005 : 22:17:07 »

Ja saj verajamem da se vse da. Meni pes pomeni res vse, res pa da me nikoli ni posebej zanimalo nič podobnega kot reševanje ali agility ali razstavljanje. In poleg tega da imam psa imam tudi druge stvari ki me zelo zanimajo. In potem nomalno da ne ostane niti minuta prosta v dnevu. Kot drugo pa si vedno izberem take stvari na faxu ko ti vzamejo kar največ možnega časa na žalost.
Še enkrat, se strinjam, da če je nekdo res zagrizen potem je vse možno.  Wink

Samo recimo da maš fax, obvezne vaje, delaš 5 ali več ur na dan, maš 2x tedensko trening (šport),... hitro zmanjka časa verjemi. Posebej če ti gre vsak drugi vikend, ker moraš domov priti ker moraš cote prati... Pa da ne omenjam vseh drobnarij ki ti še pridejo vmes...

No tudi jaz sem imela Taro letos s samo na terenskih vajah pa ni bilo nobenega problema. Aja razen tega da sem jo švercala v dom kjer smo spali ker niso pustili psov not, ampak zaradi majhnosti psa in neugodnega vremena pa tudi ni mogla v avtu spati.

Aja še to, jaz mam recimo svoj avto in ni problem prevažati psa kamorkoli. Ne vem pa točno kak je če si v lj z enim večjim psom in moraš iti z veterinarju ali domov... Samo po mojem se da rešiti.

Drugače pa pustijo imeti psa v študentu, če se strinja cimra in v mojem primeru še dve osebi iz sosednje sobe ker živim v apartmaju. Pa z hišnikom se da vse zmeniti. Ne vem pa čisto sigurno če je 100 % uradna stvar. Mora že biti, ker iam res dosti študentov pse v domu in nisem še slišala da bi bilo kaj narobe.

Ja vem da je prej Dermasta imela svojega jazbečarja večkrat na faxu:) Samo to je že en čas nazaj.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #22 : sreda, 03.08.2005 : 00:26:32 »

Liza, zakaj bi se pa ti selila v Lj Huh Saj si ja dokaj blizu Lj doma.


Bina, jap, samo ta vožnja mi vzame takrat, ko takoj letim na avtobus in dobim obadva ob pravem času, vsaj eno uro in pol, včasih je treba pa še čakat na avtobus, ker ne pelje za Mengeš ampak Preserje... Če bosta pa psa sama doma, pa tako rekoč kmalu ne bosta več 'moja'. Namreč nebi prenesla, da bi po cele dneve bila v Ljubljani, ker bi imeli slučajno kakšne vaje ali pa predavanja malo raztresena in bi bila brez psov. Se mi preprosto zmeša. Sem imela že lansko leto kakšne tedne, ko me po cele dneve ni bilo doma in sem vstajala sredi noči, da sem lahko pse sprehajala oziroma takrat hodila spat, ker smo bili na sprehodu, ko sem se vrnila domov...Včasih tudi za jest ni časa, sendvič in letet s psi na sprehod. Tako da če se bo le dalo, bi se selila v Ljubljano. Tudi vožnje bi bilo manj-že zdaj precej časa izgubim na vožnji, ki bi ga drugače lahko porabila za kaj bolj koristnega...
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #23 : sreda, 03.08.2005 : 09:32:22 »

Liza, kaj pa avto in izpit za avto Roll Eyes Jaz bi še vedno raje ostala doma Tongue Saj veš: ni problema s prehrano (ker ti kuhajo starši), s pospravljanjem, likanjem, pranjem.... Je full lažje. Jaz si sploh ne predstavljam, da bi med študijem morala živeti sama Lips Sealed Pa še delat. Pa še za 2 psa skrbet....

Lp Jana
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #24 : sreda, 03.08.2005 : 09:50:05 »

meni se zdi tale s psom (kaj šele dvema) na predavanjih precej utopična... ja, mogoče pri kakem profesorju kot je nekje omenjena, ki je sam nor na pse, kaj več pa zelo težko... omejitev je cel kup, od raznih hišnih redov (sej, kako pa bi bilo, če bi vsak svojega psa pripeljal s sabo), do čistilk, profesorjev, pa končno tudi kolegov s faksa, saj je po mojih izkušnjah tudi med njimi veliko takih, ki družbe kosmatincev med predavanji ali vajami ne bi odobravali...
sploh v kakšne deževnem ali zimskem dnevu, ko se bi pes v pregreti učilnici, kjer zaradi prostorske stiske slovenskih fakultet še študentje komaj dihajo, "prijetno" sušil...
liza, iskreno mislim, da boš morala svoje ideje o dveh psih postaviti na realna tla...

kaja, tvoja trditev, da s psom ne moreš na fdv, pa ne drži, vsaj po mojih izkušnjah, saj je v preteklih letih moj kim kar nekajkrat bil na faxu (no, ne na predavanjih, ampak samo pri kakem profesorju)... v starih časih, ko je nad faxom stal še študentski dom, pa si na hodnikih srečal  vse živo, spomnim se mopsa, dobermana in nemškega ovčarja...
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #25 : sreda, 03.08.2005 : 10:10:21 »

kk, seveda bom razmislila, samo omenila sem tisto kot opcijo. Saj tudi ne pričakujem, da bi se psa lahko sprehajala po faxu z mano noč in dan, ker toliko mi je že jasno, da to pač ne gre. Ampak če bo možnost.
Bina, hehe, pri nas je malo drugače: likam svoje stvari sama, pospravljam dnevno,stopnice, wc in kuhinjo sama, ker 'mojadva psa vse zasvinjata', kuham tudi velikokrat sama (trenutno sem deset dni sama doma...). Edino, pranje, ker bi rabila svoj pralni stroj Cheesy
Izpit pa, če bo vse posreči, ga grem delat čez dve leti... Ampak saj pravim, da bom še razmislila Smiley Ker še ni taka situacija, da bi se mogla kar z danes na jutri odločit...
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #26 : sreda, 03.08.2005 : 10:14:42 »

Izpit pa, če bo vse posreči, ga grem delat čez dve leti... Ampak saj pravim, da bom še razmislila Smiley

khm...khm... Ali ga greš lahko kaj prej Undecided Huh Wink Cheesy Saj veš, da bi bilo faj imeti še kakšnega šoferja za razstave  Wink In to celo iz okolice Lj (in ne Mb kot je Nely Angry).

 Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Grin Grin

LP Jana
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #27 : sreda, 03.08.2005 : 10:19:25 »

 Grin Grin Grin Grin Mogoče pa celo že prej...Samo vsaj še do naslednjega Februarja bo treba počakat (ali več). Potem pa upam, da si boste upale z mano...   Cool Tongue
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #28 : sreda, 03.08.2005 : 11:34:55 »

Sammy, tista profesorica predava socialno antropologijo (mislim, da je psihologi nimate).

Citat
kaja, tvoja trditev, da s psom ne moreš na fdv, pa ne drži, vsaj po mojih izkušnjah, saj je v preteklih letih moj kim kar nekajkrat bil na faxu (no, ne na predavanjih, ampak samo pri kakem profesorju)... v starih časih, ko je nad faxom stal še študentski dom, pa si na hodnikih srečal  vse živo, spomnim se mopsa, dobermana in nemškega ovčarja...

Me veseli, da imas ti drugacne izkusnje! Se pa seveda spomnim tudi teh starih casov..... nisem ravno med najmlajsimi.  Wink

Citat
Meni je še vedno najlazje bivati doma in se voziti na faks. Jaz sem se vsak dan do faksa vozila (pa sem imela 50 km v eno stran) samo zato, ker smo imeli Berota doma. In prvi letnik faksa sem bila še brez izpita za avto, kar pomeni, da mi je vožnja vzela 2 uri v eno smer.

Bina, tudi jaz sem se vsakodnevno vozila z vlakom iz Trbovelj v Ljubljano samo zaradi Kaje. Imam vlaka za celo zivljenje dovolj! Roll Eyes lp
Logiran

Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #29 : sreda, 03.08.2005 : 14:06:53 »

Ok, pa se jaz pristavim svojo. Umo sem si kupila na zacetku 4.letnika FDV-ja. Faks in pes, nobenega problema, vse se da, predavanja selekcioniras ne glede na kateri fakulteti si. Jaz sem Umo parkrat imela s seboj na faksu, sicer ne na predavanjih, ampak na kaksnih govorilnih ali pa v referatu pa in nikoli ni bilo nobenega problema, da o kavah, ki jih na faksu prezvima sploh ne govorim (ker pac 2 minuti stran stanujem), ne glede na poletje ali zimo (beri znotraj ali zunaj v lokalu).

Kaj se tice vozit psa na predavanje Lana, pomoje nima smisla, bolj je vazno, da mas stanovanje recimo blizu, tako kot jaz, pa gres recimo, ko mas vmes eno ali dve uri prosto, po njiju, pa si z njim, tudi ce gres nazaj na faks s kolegi na kavo ali pa na sprehod. Vem pa za par ljudi, ki so na predavanje vozili kuzke, ampak vecinoma take minije,  ki so ves cas preziveli v torbah ali nahrbtnikih in pridno spali.

Kaj se tice ucenja in dela in predavanj in psa pa je vse stvar organizacije. Se vedno pa ostaja dejstvo, da bos v casu faksa s psom lahko veliko vec, kot med sluzbo, razen v primerih kaksnih s.p.-jev, ki imajo pisarne doma ali dela prek interneta ali kaj podobnega. Tako da moj nasvet, ne se bat, naj vam pes ne bo ovira.
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Pes in studij
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines