mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 19:54:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno pitje vode
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prekomerno pitje vode  (Prebrano 11464 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« : torek, 24.09.2002 : 11:03:19 »

Pozdravljeni!

Imam 10,5 starega Aljaškega Malamuta Ora, ki bolj ali manj že celo svoje življenje pije ogromno vode.

Stanje se je v začetku leto poslabšalo in je popil na svojo težo cca. 45 kg tudi med 6 in 9 l vode na dan. Testi (kri in urin) pri veterinarju niso pokazali ničesar. Namreč hkrati je začel tudi hujšati, kar pri tako ješčem psu, kot je bil on prej nikoli ni bil problem. Po skrbni negi in prehrani se je stanje kmalu izboljšalo. Sumila sem tudi, da je nanj precej vplival prihod novega psa v hišo in je zaradi tega tako shujšal.

Dejstvo pa ostajo, čeprav je v dobri kondiciji in normalni telesni teži še vedno popije ogromno vode. Ogromno jo tudi izloča in ko ponoči lula na vrtu je to slišati, kot da bi imeli konja ne pa psa.

Skratka ima morda kdo kakšno idejo ali podobno izkušnjo?

no pa lep pozdrav,

Maja
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #1 : torek, 24.09.2002 : 11:40:43 »

Katere krvne teste so pa delali? Ne bi bilo slabo pregledat za diabetes ali ščitnico Druga možnost: preiskava blata na notranje parazite.
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #2 : torek, 24.09.2002 : 11:59:05 »

Nisem zdravnik, vem le da so delali preizkave urina in krvi v laboratoriju v zdravstvenem domu. Diabetes in slabo delovanje ledvic so izključili. Seveda, to je bilo le eno mnjenje. Kajti tudi če te hitri testi pri veterinarju niso pokazali ničesar, v laboratoriju bi seveda, ali pač ne?

Logiran
Speedster
gost
« Odgovor #3 : sreda, 25.09.2002 : 09:14:58 »

Moja rotvajlerka je tudi naenkrat začela piti velike količine vode. Veterinarji so ugotovili sladkorno. Injekcije bi ji moral dajati na vsakih 7 ur. Mislite si kar hočete ampak jaz ji tega nisem mogel delati, zato sem jo raje dal uspavati, bilo mi je pa res hudo.
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #4 : sreda, 25.09.2002 : 10:39:12 »

Prav tako Aiša - angl. buldog - pije veliko vode (cca 1,5 litra) na dan, sploh zdaj (oz. verjetno zaradi tega) po kortizonskih injekcijah zaradi alergije. Dr. Matko mi je priporočil Eukanuba dietno hrano Renal Faze. Moram pa tudi meriti koliko vode spije, da mu čez en teden znam povedat. Ledvice ima na meji dobrega delovanja. On meni, da je zaradi injekcij. Če pa se ne bo popravilo bo pa še enkrat naredil preiskave.

Lep pozdrav,
Jasmina
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #5 : sreda, 25.09.2002 : 10:59:42 »

Dobila je bolhico in razvila se je alergija. Za to so ji dali injekcije (kortizon) proti alergiji. Začela je full izpadat dlaka in koža po hrbtu je potemnela. Pa še blazinico na zadnji nogici si je prerezala (v MB so mi rekli, da se bo zacelilo, naj razkužujem z jodom  Lips Sealed). Šla sem k dr. Matku. Seveda meje vprašal kje smo bili prej - nogica. Povil nogico, dal tabletke za dlako in antibiotike. Za nogico pa garamicin. Skoraj smo že šli, ko je izvedel, da veliko pije. Takoj smo morali dati kri (ura je bila 19:15 - on pa dela do 18:00 Grin) in urin. Naslednji dan mi je povedal, da so ledvičke na meji zdravega delovanja in naj kupim priporočano dietno hrano in merim koliko spije. Če ne bo boljše, bo čez 14 dni spet vzel kri in preiskal. Krvna slika je pa v redu drugače.
Rekel je, da je verjetno zaradi kortizona in, da ne razume zakaj ljudje dajejo te injekcije (verjetno je mislil za to stvar).

To je vsa zgodba. Bolezen je zaenkrat izključil (erlahijo).
Lep pozdrav,
Jasmina
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #6 : sreda, 25.09.2002 : 11:08:01 »

Aiša je težka 22,5 - kar je normalno za eno leto staro buldoginjo. Nič ni rekel, da se mora česa izogibat. Normalno, da ne sme zdaj jesti hrane z mize, če ima to dieto.
Po moje - tako si razlagam - da mora jesti to zaradi kože, pa še zaradi ledvičk. Ne vem, ker nisem vprašala Roll Eyes. Bom vprašala, ko bom morala javiti, koliko vode popije.

Jasmina
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #7 : sreda, 25.09.2002 : 11:16:38 »

Citat
Mislite si kar hočete ampak jaz ji tega nisem mogel delati, zato sem jo raje dal uspavati, bilo mi je pa res hudo.


Speedster moje sozalje ob izgubi, hkrati pa ti izrekam osebno spostovanje, da si se tako odlocil.
Nerazumno se mi zdi, da mucimo pse zaradi lastnega egoizma ker se bojimo svojih custev in spremenjenih navad ob izgubi nasega ljubljencka.
Tudi sama se ob takih primerih odlocim (2X pri mucku, 1X pri psu), dam na tehtnico ali zival mucim naprej ali pa ji omogocim dostojanstveno smrt, ki je zivali omogocena. Moje osebno mnenje in praksa je, da raje zivali ne mucim. Zato se enkrat moje spostovanje ob tvoji odlocitvi
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #8 : sreda, 25.09.2002 : 11:26:31 »

Aisa, zelim ti, da se bo Ajska ci  prej letala naokoli.
Glede kortizonov si stroka ne pride skupaj, kolikor pa sem jaz zvedla (pa nisem veterinar le zivljenje me velikokrat prinese do njih), se jih veterinarji zelo radi posluzujejo, kjer zelo hitro telo reagira na njih in popravi stanje (velikokrat se zadeva le potuhne in kmalu se burnejse "useka" ven). Teznja pa je, da zaradi velike obremenitve ledvic in tudi jeter kortizone predpisujejo v najnujnejsih primerih.
Zakaj dietna hrana,predvidevam, da zaradi cim manjse obremenitve ledvick, saj je hrana sestavljena iz drugih sestavin. Za podrobnejso analizo in primerjavo hrane pa mislim, da so na forumu ljudje, ki to malo bolj strokovno poznajo.
Ajsaka tebi pa cimhitrejse okrevanje. Pocohaj jo v mojem imenu.
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #9 : sreda, 25.09.2002 : 11:37:40 »

Simi, tudi jaz se si stvar tako razlagala. Mislim pa, da bi pri Aiši lahko vet uporabil tudi kaj drugega kot kortizon (dr. Matko potrdil moj sum).
Jaz samo upam, da si bodo ledvičke opomogle po uporabi te hrane. Saj se ledvice obnavljajo, ali ne? Roll Eyes
Ko se gre za mojo Aiško sem panična, ker psička le ne more povedat ali jo kaj boli.

Lep pozdrav,
Jasmina
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #10 : sreda, 25.09.2002 : 12:01:43 »

Izkusnje, ki sem jih v 16 -ih letih odkar imam zivali, so predvsem take, da takoj, ko se muc posebno pa pes nekaj casa (jaz mu dam en teden) lize ali grize na ene in istem mestu je nekaj narobe. Takrat se odpeljem na posvet do veterinarjev.
Res je, da zivali ne morejo povedati kaj in kje jih boli, lahko pa mi z skrbnim opazovanjem pomagamo veterinarju pri odkrivanju vzroka.
Nikoli ne bom pozabila, ko sem spomladi prisla k veterinarju in jih prosila, da pregledajo kri mojemu psu, ker je depresiven. Smeha polna ordinacija. S krvjo je bilo seveda vse bp, ampak moj pes je bil resnicno v depresiji, ker je bilo obdobje neprekinjenega dezja in nisem z njo nic delala razen sprehodov.
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #11 : sreda, 25.09.2002 : 12:10:13 »

Jaz sem verjetno malo preveč hitro v velikih skrbeh, ker je Aiša moja prva psička. Že prej smo imeli pse, ampak sem bila mlajša, pa nisem sama skrbela za pse.
Tudi jaz opažam in povem moje sume in opažanja pri veterinarju. Ampak izkušnje pa mi definitivno manjkajo.
Ko bom v penziji bo zagotovo boljše Shocked.

Lep pozdrav vsem, Jasmina
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #12 : sreda, 25.09.2002 : 14:00:40 »

SIMI:
Jaz pa imam prijateljico, ki ima sladkorno in si mora tudi večkrat na dan dajati inekcije. In hkrati živi polno, kvalitetno življenje. Zakaj bi bilo pri psu kaj drugče?

Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #13 : sreda, 25.09.2002 : 14:15:20 »

Jaz ne bi mogla psa peljat na usmrtitev zaradi takšne bolezni. Tako kot pravi mm, živijo ljudje s sladkorno in ne trpijo tako, da bi imeli željo umreti.
Sigurno, da ni prijetno za psa, da ga pikamo vsakih sedem ur, ampak po moje bi se pes odločil to prenašat v zameno za nadaljne sprejemanje radosti in ljubezni v življenju.
Ne vem no, al naj moja sestra umre, ker jemlje tablete vsake tri ure. Verjemite živi polno življenje osemnajsletnice. Tetovirat se hodi, na bikers vikende hodi Cool, zaljublja se in odljublja Kiss, zaj.....vse po vrsti..... Roll Eyes. Res je , da se mogoče nikoli ne bo mogla intenzivno ukvarjat s špotom, ampak saj so še druge stvari na svetu...... Isto mnenje imam okoli psov. Pač moramo skrbet mi. Tudi za bolne otroke se skrbi, a ne?

Lep pozdrav,
Jasmina
Logiran
lenja
gost
« Odgovor #14 : sreda, 25.09.2002 : 14:51:34 »

Aisa
drugače ima zelo dobro dietno hrano (proti alergijam)  tudi Hills d/d (jajca in riž, goska in riž ) pa neka novejša z/d.
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Prekomerno pitje vode
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines