mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 08:03:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Mix ovčar
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mix ovčar  (Prebrano 12950 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #30 : nedelja, 23.10.2011 : 21:25:17 »

Ja amen in še enkrat..fajn res Roll Eyes
Logiran
Račka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


WWW
« Odgovor #31 : nedelja, 23.10.2011 : 22:27:34 »

Od Sleepy:
Skrbnik mora tudi v treh dneh javit izgubo psa, pa to ni storil, kar ne pomeni, da psa ni iskal. Ni prav, ampak še vedno je pač veliko takih, ki tega ne vedo. Če ne veš kdo je lastnik označenega psa lahko za informacije o prodanem čipu zaprosiš VURS in (očitno) čakaš 2 tedna odgovor, lahko pa to storiš tudi po veliko hitrejši poti in čakaš kakšno uro. Ob čipiranju mora biti pes tudi cepljen, tako da trditi, da pes nikoli ni bil cepljen ob tem, da je čipiran, verjetno pomeni vedeti za prekršek veterinarja. Pse obalnega zavetišča namreč čipirajo, cepijo in podatke o tem vnašajo v CRP veterinarji VA Koper. Torej veš, da so ga čipirali in ne cepili?
Kakorkoli, zadnjega ZH znanega lastnika (obalno društvo kot piše Smetka) o najdbi psa niste obvestili, se je za prevzem psa ponudil sam (v kolikor pes v zavetišču ne more počakat na lastnika), pa niste odgovorili.

Sicer pa - ko bi le vse šlo tako po pravilih in predpisih...

Alexy ne vem, če se je ravno treba zmenit okoli spoštovanje zakonskih dolžnosti, za preverjanje cepljenj so drugi, če pa se zatakne pri vnosu v register, je pa to res malce težje. Kaj in zakaj se je zataknilo tu ne vem, se pač zgodi. So drugi pristojni za sodbe in ukrepe.
Ne vem kako si predstavljaš, da bi zavetišče preverjalo cepljenja? Zato imamo CRP in pristojne. Na leto je posvojenih okoli 300 psov, zavetišče deluje pa že zelo veliko let.
Tudi o tem kako hudo je lahko otrok bolan in kaj vse se lahko poleg še postori sama ne bi sodila.
LP

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : nedelja, 23.10.2011 : 23:04:25 »

Račka, email naslov Zavetišča Horjul je info@zavetisce-horjul.net. Posreduj ta naslov avtorici tvojih sporočil.
Vsako onemogočanje pisanja kateremukoli mojpes.netovemu uporabniku ima svoj izvor, tako ga ima tudi ta. Nikomur ne onemogočim pisanja z namenom, da bomo tukaj še vedno prebirali njegova nova sporočila.

splošni pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net
Upravljalec in od njega pooblaščeni skrbniki sistema in moderatorji imajo pravico kadarkoli onemogočiti ali omejiti dostop uporabnikom do mojpes.neta in storitev, ki jih nudi, v celoti ali deloma po svoji lastni presoji.

V bodoče bodo posredovani teksti izbrisani.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #33 : ponedeljek, 24.10.2011 : 08:58:00 »

Račka, email naslov Zavetišča Horjul je info@zavetisce-horjul.net. Posreduj ta naslov avtorici tvojih sporočil.
Vsako onemogočanje pisanja kateremukoli mojpes.netovemu uporabniku ima svoj izvor, tako ga ima tudi ta. Nikomur ne onemogočim pisanja z namenom, da bomo tukaj še vedno prebirali njegova nova sporočila.

splošni pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net
Upravljalec in od njega pooblaščeni skrbniki sistema in moderatorji imajo pravico kadarkoli onemogočiti ali omejiti dostop uporabnikom do mojpes.neta in storitev, ki jih nudi, v celoti ali deloma po svoji lastni presoji.

V bodoče bodo posredovani teksti izbrisani.
Jana, to, kar pocnes, je srhljivo in se hvalabogu, da gre "le" za zivalski portal brez vecjih posledic. Tako ocitno brisanje, onemogocanje pisanja, arbitrarno odlocanje, kdo in kaj lahko in kdo in kaj ne, spada ze zdavnaj na smetisce zgodovine. Seveda, forum je tvoj in nihce drug kot ti ne more odlociti, kdo in predvsem KAKO bo na njem lahko sodeloval in kdo ne, pa vendar je najmanj neokusno, da se pisanje nekomu prepreci in to ocitno ne zaradi kakega sovraznega govora (v nasprotnem primeru bi se ob prepovedi najbrz sklicevala na to in prepoved objavila?).

To, kar sem ti napisala pred kakim mesecem,  ponovim se enkrat: ozri se naokoli in poglej, koliko zivalovarstvenih organizacij, drustev in zavetisc je ostalo na tem forumu. Sami so si krivi, da jih ni vec, kajne? Ce se sami od sebe niso pobrali odtod, so se celo pravila igre na novo zapisala, samo, da je bila scena pociscena plevja.

Ko sem pred leti prvic prisla sem gor, je to bila odlicna ucilnica za vse tiste, ki smo se zeleli nauciti se cesa vec, prebrati mnogotera mnenja, izkusnje, videti, kako in kaj delajo drugi. Ali vsaj izgledalo je tako. Danes je – kar se zivalovarstvenega podrocja tice - to pustinja enoumja, kjer je vsako drugacno mnenje, vsak drugacen nacin resevanja problematike zapuscenih zivali, da o nasprotovanju raje ne govorim, izolirano, postavljeno v kot, zasmehovano in ce drugace ne gre – izbrisano ali pa premaknjeno tam, kjer ga lahko prebiramo samo posveceni. Ni ga lepsega in enostavnejsega, kot izmenjava mnenj med enako mislecimi ljudmi, pa ceprav je rezultat zgolj vrtenje v krogu. Zagotovo je veliko lazje od odgovarjanja, konfrontacije, izmenjave med drugace mislecimi. Sram me je, da sem pri tem sodelovala tudi sama.



Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #34 : ponedeljek, 24.10.2011 : 09:45:50 »

Meni se zdi, da ljudje ne razlikujemo več med izmenjavo mnenj in nebrzdanim udrihanjem po nasprotniku za vsako ceno. Pa kakšen pozitiven pristop k stvari, ki se ti zdi negativna, je tudi pozdravljen... Takšno načelo sem opazila, da je Jana na tem forumu vzpostavila, in meni je všeč.
Moksa, tudi tvoje mnenje sem velikokrat z veseljem prebrala, strinjala z njim ali ne.  Kiss

Mix ovčar, tebi pa želim, da se te bodo spomnili tudi, ko ne bo bolnih otrok.  Tongue
Velikokrat razumem, da ne zmoreš, ampak, opraviti telefonski klic... tega pa ne razumem, res ne.   Lips Sealed sram
Logiran
Laeja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 186


« Odgovor #35 : ponedeljek, 24.10.2011 : 09:59:38 »

lahko bi v presojo vzeli še to, da se javljanje in podajanje infomacij zaposlenim iz posameznih zavetišč in društev dovoli, še posebej če so oni zadnji uradno vpisani lastnik psa in se glede vsega javno razpravlja ...

je nekaj drugega preprečiti pisanje nekomu, ki hoče oglaševati prodajo nerodovniških mladičev ali pa tole ..
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #36 : ponedeljek, 24.10.2011 : 10:29:50 »

Forumi, mailing liste, take in drugačne skupine, FB strani....imajo svoje lastnike, ki postavljajo pravila. Ene so močno moderirane (nekatere tako močno, da je resnično moreče in se  ljudje zelo hitro naveličajo sodelovat na njih), nekatere sploh niso moderirane (in se ponavadi zelo hitro utopijo v spamih in medsebojnem bolj ali manj osebnem obračunavanju). Večina je nekje vmes. Od teh prav vsi plevejo ven trole in ostale pisce, katerih glavni cilj je podžiganje  prepirov. A net je vsaj zaenkrat še zelo svoboden, komur nekje zaprejo usta, lahko piše drugje. Ali pa naredi svojo listo/skupino s svojimi pravili. Tako da jokat o srhljivosti moderiranja res nima smisla.
Tukaj na tem forumu so pravila jasna in menda je vsem nam, ki pišemo zdajle v to temo jasno, da se bo naše pisanje zelo hitro preselilo v arhiv. Ker v temo o psu ne sodi. Tako to gre, komur ni všeč, naj pač ne piše.

Če so psa ob odhodu iz zavetišča ob čipiranju tudi cepili, tega v register niso vnesli - torej je pes uradno necepljen. Da je dejansko cepljen, bi lahko dokazali s potnim listom, ki pa ga pes ni imel pri sebi. Tako da.....Zavetišče res ne more preverjati tega, ali novi lastniki pse cepijo ali ne. Bi pa verjetno bilo možno ob odhodu psa preveriti, ali čip deluje in ali so podatki vpisani.

Aja pa še to: ne vem zakaj bi za zaposlene, pa zadnje znane lastnike....veljala za pisanje na FORUM kaj drugačna pravila kot za ostale pisce. Namreč - tisto, kar je potrebno sporočiti, se pošlje po zasebnih mailih ali po telefonih. Ne vem, zakaj bi oni svoje uradne zadeve razčiščevali na javnem forumu.
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #37 : ponedeljek, 24.10.2011 : 11:38:44 »

 Sad Undecided

Peskotu pa Kiss Kiss Kiss
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #38 : ponedeljek, 24.10.2011 : 13:03:38 »

Javno o teh zadevah pisat je ljubo le firbcem in zdraharjem in ni v nobeno korist psu. Še posebej ko to pelje do raznih ugibanj in čudnih zaključkov.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #39 : ponedeljek, 24.10.2011 : 15:50:17 »

moksa, vsak si lahko misli o mojem početju tisto, kar želi. Nikogar ne silim, da je tukaj ali da misli tako kot jaz. Nikjer v predpisih ne piše, kako in koga moram osebno ali kot podjetnica podpirati, kot tudi ne, koga ne smem. Kot vsak državljan te države imam lahko svoje mnenje, lahko pomagam, komur želim in podpiram, kogar želim.

Tistih, ki javno izražajo skrajno negativno mnenje o meni, tem portalu in uporabnikih ter članih le-tega, tukaj ali kje drugje, najbrž ni za pričakovati kot sogovornike, s katerimi bi želela veliko debatirati. Prav tako nima pravega smisla sodelovati s tistimi, ki so me že izigrali in nato vame uperili prst kot krivca za vse, saj se lahko izigravanje pričakuje tudi v prihodnje, torej je najbolje tako sodelovanje prekiniti čimprej. To sem storila z dvema pravnima subjektoma in z nikomer drugim. Naj s prstom kažejo na karkoli, tudi name, osebno pa v njihovo delovanje nisem več vpletena. Pisanje sem onemogočila dvema fizičnima osebama - uporabnikoma tega foruma. Obe osebi imata drugje, na javnih mestih, objavljene toliko gnojnice o meni, da ne želim in ne potrebujem izvedeti z njunih strani nič novega. Enemu sem to storila že pred časom, drugemu pred kratkim. Če smatraš, da dela onemogočenje tukajšnjega sodelovanja dveh pravnih in dveh fizičnih oseb tako velikansko škodo za slovensko živalovarstveno sceno, mi je žal, da tako misliš. Po mojem mnenju se celo zelo motiš. Tole je samo eden od zasebnih slovenskih spletnih portalov in samo eden od slovenskih forumov, ne glede na to, kako se ga ti trudiš v komentarju prikazati kot glavni živalovarstveni center dogajanja in kako veliko škodo naj bi povzročila, ko ne dovolim eni osebi pisanja tukaj.
Ena oseba je zahtevala onemogočenje pisanja sama, ostali so odšli povsem po svoji volji sami in sami vedo, zakaj. Upam, da se ti je poleg mene še kdo nasmejal ob tvojem zadnjem odstavku. Jaz sem se ti iz srca, saj vse, kar sem v zadnjih letih napisala, negira tvoje poskuse in poskuse drugih prikazati me kot osebo, ki ni pripravljena na debato. Prav tako lahko pogledaš v društveno rubriko, kjer boš morda celo presenečena, da tam ni samo ena tema, temveč jih je kar nekaj. Sodelovanje je težko vzpostaviti, če ni pripravljenosti zanj na obeh straneh, temveč samo pričakovanje (ti s kritikami proti mojemu početju napeljuješ celo k "zahtevanju") z ene.

Očitaš mi, da nisem za drugačen način reševanja problematike zapuščenih živali. Verjetno res ne. Sem za zakonit način reševanja problematike zapuščenih živali in prav zares me čudi, da mi kdo to očita.

Za vse, ki mislite podobno kot moksa - naredite svoj portal in ga vodite, kot vam ustreza, dopuščajte pisanje, kot vam ustreza in sodelujte z vsemi, ki vam ustrezajo. Lepo prosim, da si končno že enkrat daste dopovedat, da nisem kakšen državni organ, ki nekaj mora, oz. ki mora podpirati, izpostavljati, pomagati, omogočati, dopuščati ... vsem enako. In da mi že končno enkrat nehate vsiljevati vsa društva, vsa zavetišča in vse fizične in pravne subjekte z živalovarstvenega področja kot nekoga, kateremu moram tukaj omogočati oz. dopuščati karkoli.

V konkretnem primeru, ponavljam: Zavetišče Horjul ima uraden službeni mail, ki je info@zavetisce-horjul.net in je vsem dosegljiv, ne glede na to, kdo lahko piše na tem forumu.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #40 : ponedeljek, 24.10.2011 : 17:43:46 »

Za vse, ki mislite podobno kot moksa - naredite svoj portal in ga vodite, kot vam ustreza, dopuščajte pisanje, kot vam ustreza in sodelujte z vsemi, ki vam ustrezajo. 
Točno tu se razlikujeva: meni strinjanje in ugajanje vseh ostalih okoli mene ne ustreza (ampak to je čisto moj problem, itak) - razen bolečin v vratu strinjajočega in morebitnega kratkotrajnega  zadovoljstva z moje strani, v večini primerov ne prinese rezultatov, če odmislim seveda ne preveč jasne slike o dejanskem stanju stvari. Če bi človek sledil taki logiki, ga ne bi zanimalo prav nič na tem svetu in bi še vedno živel zaprt v svoji temni in hladni jami, brez ognja. Naj, kdor želi. Družbe mu ne bo zmanjkalo.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #41 : ponedeljek, 24.10.2011 : 18:03:01 »

Različna mnenja in njihova izmenjava sta super stvari. Vendar pa je potrebno razlikovati med dobronamerni dialogom, pri katerem sta obe strani enakovredni in željni izvedeti nekaj novega ter si širiti obzorja, in brezkompromisnim napadom, katerega cilj ni izmenjava mnenj ampak prikazati svoj prav, pa čeprav preko trupel. Res ne vidim razloga, zakaj bi v svoji sredini kdorkoli moral prenašati nepripravljenost na dialog in zlonamernost. Nihče ni na svoje posestvo dolžen spustiti nekoga, ki ga ne želi spustiti in vsak ima s svojega posestva pravico odsloviti kogarkoli želi, z ničemer mu njegove odločitve ni potrebno utemeljevati. In mojpes.net je Janino posestvo.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #42 : ponedeljek, 24.10.2011 : 20:00:51 »

No Jinx, moj post se ne nanaša neposredno na dejstvo, da je nekomu fizično onemogočeno pisanje zdaj in tu. Moj post v resnici kasni več kot leto dni in bi ga v resnici morala napisati takrat, ko se je hodilo po truplih drugih, ampak mi očitno ni bilo čisto jasno, kje bomo pristali. Današnji zapis o onemogočenem pisanju je samo klasična kaplja čez moj - priznam, da čisto oseben - rob.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #43 : ponedeljek, 24.10.2011 : 20:05:49 »

moksa, lepo prosim, da navedeš prav konkretno, kaj misliš s "hojo po truplih drugih". Kdo je "hodil" in kdo so bili "trupla".
Tole je zaenkrat prav hud povšal, ki resnično potrebuje konkretizacijo.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #44 : ponedeljek, 24.10.2011 : 20:08:08 »

Jana, odgovorila sem na tole:
Vendar pa je potrebno razlikovati med dobronamerni dialogom, pri katerem sta obe strani enakovredni in željni izvedeti nekaj novega ter si širiti obzorja, in brezkompromisnim napadom, katerega cilj ni izmenjava mnenj ampak prikazati svoj prav, pa čeprav preko trupel.
Če že moram obrazložiti, čeprav se mi zdi jasno, komu sem odgovarjala.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Mix ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines