mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 20:18:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: CRUFTS 8.-11.3.2012
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: CRUFTS 8.-11.3.2012  (Prebrano 29755 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #60 : torek, 13.03.2012 : 23:56:35 »

Uf ... tale pudeljček na fotki je pa prav meni podoben, ista barva las pa isti siten fris, če me zbudite prezgodaj Grin

Ah ... ma ljudje res nimajo mere. A to uporabljajo povrh vsega še celo barve za človeške lase verjetno? Če sklepam po "človeških" lakih za lase ...

Nanook, a na veterinarski pregled so poslali samo po enega predstavnika določene pasme (tistega, ki naj bi dobil BOB, če sem prav razumela) ali so čekirali vse pse tiste pasme, ki so tisti dan tekmovali? Saj se ne spoznam, samo, kako pa da že sodniki, ki so (vsaj nekateri, kolikor sem videla na posnetkih) pregledovali pse v ringu, niso opazili specifičnih znakov očesnih bolezni pri psih. OK, saj vem - sodnik ni veterinar, samo glede na to pa, da so sodniki pse tudi pretipali, jim pogledali oči in zobe, mi je pa zelo čudno, da so psom, ki so bili "sumljivi", prisodili zmago (kot je bil primer pri clumber španjelu).
A je kaj znano, kako pa recimo veterinarska stroka komentira odločitve sodnikov, ki psa, za katerega se izkaže, da ima zdravstvene probleme, vseeno nagradi? A sodniki in veti v takih organizacijah, kot je Kennel Club sploh sodelujejo, ali so to bolj vsak svoj "lobi"?

Oprosti za "gnjavljenje", ma ker vidim, da veš veliko o tej sceni, vprašam kar tebe Wink

Pa res je tudi čudno, da veterinarskih pregledov ne opravljajo že pred odhodom v ring.

Logiran

Unikatne tablice in portretki
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #61 : sreda, 14.03.2012 : 06:05:01 »

Pregledali so po enega predstavnika pasme - tistega, ki je dobil BOB.

Sodnik v ringu gleda zunanjost psa..glede na standard.. Veterinar pa potem oceni s stališča veterinarske stroke, ali je pes zdrav ali ne..

Rdeče oči bi res lahko bile samo od utrujenosti - sodnik jih je verjetno opazil, ker pa ni veetrinar ni mogel vedeti, da ima pes ektropij in konjuktivitis..

Ja, res bi bilo bolj fer, da bi pregledali vse pse še pred ocenjevanjem in tistih "spornih" sploh ne bi spustili v ring.. samo pomojem se tega niso poslužili, ker bi jim vzelo ogromno časa..
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #62 : sreda, 14.03.2012 : 08:33:07 »

Samo BOB teh petnajstih pasem so pregledali. Sodniki so pac sodniki, izbirajo tiste, ki so po njihovem mnenju in po standardu najlepsi. pevka

Ja, se oglasijo veti tu in tam, jaz se jih najbolj spomnim iz PDE 1 in 2, sploh v povezavi s kavalirji. Mislim da so obdelali tudi nemce, nisem pa ziher. Bi morala se enkrat pogledat. 

Izjava BVA glede Cruftsa: http://www.bva.co.uk/news/2752.aspx

Sodelovanje znotraj KC. Hm, ja, zanimivo. Sploh od avgusta 2008.  Evil Jst bi rekla, da bolj vsak svoje, naj pa kdo, ki situacijo bolj odznotraj pozna, pove.

Jst mislim, da so ti health checki in spremembe standardov pri nekaterih pasmah tudi posledica PDE. Tisto je bil kar hud udarec. A so res imeli ze pred tem namen naredit vse to in je PDE vse skupaj samo malo pospesil... ne vem.

Najbolj fer bi bilo, ce ti pregledi sploh ne bi bili potrebni, ker psi sploh ne bi imeli tezav, ne bi bili ekstremni ne v to ne v ono smer.

Bolj kot tuhtam, bolj mi je vsec to pregledovanje samo BOB psov. Skoda, da je samo pri 15 pasmah. Namrec ce sodnik odloci da je najboljsi predstavnik pasme tak in tak, pa se izkaze, da ima zdr. pomanjkljivosti, potem je to po moje kar hud udarec tako za sodnika, kot za razstavljalca in, delno, tudi vzreditelja. Pac, najprej veselje, potem pa sok, zalost, razocaranje. In glede na to, kako dalec so prisle nekatere pasme, res ne vem, zakaj bi morali biti mili do ljudi...

Zal mi je edino to, da niso smeli "kaznovati" pretiravanj; pac veti so gledali izkljucno samo zdravje, ne pa tudi kako recimo kratek gobec vpliva na psa. Mogoce tudi to se pride, kaj pa vem.

Najvecji problem, ki ga vidim pri tem, je dokaj tanka linija med konstruktivno kritiko in spremembami na eni strani ter AR aktivizmom na drugi.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #63 : sreda, 14.03.2012 : 09:08:54 »

Nekaj vec je tudi tule: http://www.delo.si/mnenja/blog/vihar-na-cruftsu-pasjem-parnasu.html
Izlocili pa so 6 in ne samo 3 pasme, kot je navedeno v clanku...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #64 : sreda, 14.03.2012 : 09:09:18 »

Iz grupce mislim.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #65 : sreda, 14.03.2012 : 09:26:37 »

...

natis, pofarban pudl je zame se najmanj. Pa puder pa razni spreji pa nevemkajsevse privlecejo na razstave in rihtajo tiste pse. Ampak menda ne zivijo celo zivljenje v takih hlapih, ali?


lej ni najmanj ... tudi to ni OK ne za kožo, še manj pa za dlako ... uporablja se namreč barve za ljudi. čedalje večkrat beremo vsepovsod kakšne učinke imajo barve za lase ...

tole je primer maske:

http://poodlefanforum.com/download/file.php?id=6384&sid=93b908d18a5dd63900b972c9d0f66bf5&mode=view

če se fotka ne vidi, jo bo dala jana "nazaj" ma jest sem res leva za tole  sram

in tako je na ogromno razstavah. daj si probaj "strest" celo piksno laka na glavo ... ma mene pobere že po parih sekundah ne pa po celi piksni. puder je še najmanj, kar pes dobi "nase".

mamaF
sem za barve odgovorila že zgoraj  Wink

letos so "vzeli" BOB od 15 pasem (kot je napisala že Nanook), lani je bil žreb. pa tudi tako striktno ni bilo kot letos.

čeprav ... bom dala še en primer zakaj sem še vedno proti temu sranju.
konkretno konjuktivitis je vnetje ... prav tako, ima lahko pes vneta ušesa (pa smo spet pri pudljih ... nič nenavadnega sploh poleti, kapljice daš dan, dva in je OK) ... po tej gonji na crufts-u bi me diskvalificirali.... drugo je, če bi bolezen ogrožala zdravje, potem tak pes NIMA KAJ DELAT V RINGU!!!

so pa bile take kontrole že precej precej let nazaj, ampak so bile vse prej, na samem vstopu v kompleks. lani v parizu na svetovni je bila res svetovna kotrola ... pregled čipa in nič drugega. bratislava 2009 (svetovna) tudi čipa ne ... NIČ. evropska v celju čip. danska WDS 2010 čip in če pes ni bil v katalogu ni smel vstopiti. so pa bile tudi razstave precej let nazaj z zelo podrobnimi pregledi veterinarjev ob vstopu (kar je edino logično) in precejšnjim negodovanjem razstavljalev, pa ne zaradi pregleda ampak zaradi gužve.

ob vsem tem se mi poraja vprašanje ...
sem navedla že primer optigen C (v končni fazi tudi to ni OK in je ravnotako bolezen oči in po moje je to  hujše kot oboje kar so najdli pri clumberju ... no nisem pa veterinar) oz. problemi s pogačicami. pri nas je obvezen test za vzrejnega test pogačic npr. na hrvaškem pa ne in gredo tudi psi, ki imajo probleme v vzrejo (kar ni prav AMPAK to je druga štorija) in taki psi se tudi razstavljajo. dobijo nižjo oceno ampak, če lastnik takega psa želi razstavljat, ni ovir ...

ste prepričani, da je potem samo iskanje "napak" pri teh pasmah OK, pri ostalih pa ne oz. ZAKAJ, če se delajo veterinarski pregledi se potem ne pregleda VSEGA?? sem definitivno ZA, da se pregleda psa, ampak naj se pregleda potem VSE, ne pa tisto kar komu paše ...

grem prebrat članek Smiley pisec je "taprav"  Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #66 : sreda, 14.03.2012 : 09:47:01 »

Joj natis no, pa dej si pejt prebrat tiste linke, ki sem jih nalimala. Pa ne samo Delo, mas gor izjave KC pa BVA pa PDFje kaj se bo gledalo in zakaj. Ker meni se res ne da vsega prepisovat in prevajat. To je ornk speh, ki se vlece ze vsaj od 2008. Ne morem ti v 5min razlozit v cem je vsaj v teoriji fora teh pregledov, ti pa vse pise na linkih. + 2 uri si vzames za PDE 1 in 2. Pa bo takrat mogoce tudi jasno, zakaj ravno teh 15 pasem. Mislim jst ne vem no, a je dejansko celotna KC stala sla mimo Slovenije? Zgrazajo se po celem svetu... razen pri nas?

Seveda ni ok zlivat hektolitre laka in pudra in farbe na pasjo dlako. Seveda vpliva na kozo. Ampak pravim, da je to v primerjavi s psi, ki bojda "vlecejo tice po tleh" (btw, tole ocitno postaja novi opis za baset oz kratkonogce ali kaj? ker to pa res velikokrat vidim napisano pod fotkami), ki imajo tako kratke gobce in otezkoceno dihanje, da morajo pocivat na icepackih, nemci, ki imajo podrte riti in gugajo sem in tja, itd., se najmanj. Navaden domac pudl ne bo pofarban, farbajo jih razstavljalci. Navaden domac pudl ne bo na vsaki razstavi presprican, ker navaden pudl razstave se videl ne bo. Navaden mops, navaden shih tzu ipd. pa majo kratke globce, pa ce se prikazejo na razstavi, al pa ne. In v tem je fora.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #67 : sreda, 14.03.2012 : 10:00:57 »

ob vsem tem se mi poraja vprašanje ...
sem navedla že primer optigen C (v končni fazi tudi to ni OK in je ravnotako bolezen oči in po moje je to  hujše kot oboje kar so najdli pri clumberju ... no nisem pa veterinar) oz. problemi s pogačicami. pri nas je obvezen test za vzrejnega test pogačic npr. na hrvaškem pa ne in gredo tudi psi, ki imajo probleme v vzrejo (kar ni prav AMPAK to je druga štorija) in taki psi se tudi razstavljajo. dobijo nižjo oceno ampak, če lastnik takega psa želi razstavljat, ni ovir ...

OptiGen C cesa ze? PRA?
Kaj gre in kaj ne gre v vzrejo je v prvi vrsti odlocitev vzreditelja. Delno tudi klubov oz. pravil vzreje. Ampak se vedno lahko nerodovniske stepajo, ce so pravila preostra in ne dobijo vzrejnega, ane. Bi bilo lepo, ce bi izbiro vsaj delno vrsili tudi kupci. Sam zal je to zaenkrat utopija.

Zdaj se morate razstavljalci odlocit kako zelite razstavljanje predstaviti "nerazstavljalcem".
Kot lepotno tekmovanje, kjer zmaga najlepsi, jebes zdravje in karakter. Glavno da je lep.
Kot tekmovanje, kjer zmagajo najlepsi, ki so hkrati tudi zdravi? Bo treba uvesti vet. preglede in se posloviti od ekstremov (ja, ze vidim luc na koncu tunela... od vlaka).
Kot tekmovanje, kjer zmagajo najlepsi, ki so hkrati zdravi IN delovni (ce gre za lovce)? Tukaj bo treba pa se kej v gmajni pomigat. (evo, pa me je vlak zgazil).


ste prepričani, da je potem samo iskanje "napak" pri teh pasmah OK, pri ostalih pa ne oz. ZAKAJ, če se delajo veterinarski pregledi se potem ne pregleda VSEGA?? sem definitivno ZA, da se pregleda psa, ampak naj se pregleda potem VSE, ne pa tisto kar komu paše ...


Oh, sploh ne. Jst bi tele preglede uvedla za vse pasme. Sicer ne vem koliko parov bi potem paradiralo po grupcah,... ampak ok. Pregled za vse pse? Predolgo bi trajalo in pregledi bi bili hitri, povrsni. Bi verjetno to nekateri zelo radi videli, ce te prav razumem. Pregledati 15 ali pa 15.000 psov, je pac velika razlika, tudi v casu in temeljitosti. Zdej pregledati BOB vsake pasme posebej... No, to je pa meni vsec. Ce padejo, pac padejo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #68 : sreda, 14.03.2012 : 10:03:58 »

Filmcek, teta razlaga te preglede: http://youtu.be/OYg5DezDsgc
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #69 : sreda, 14.03.2012 : 10:12:45 »

lej jasno mi je kaj želiš povedat zakaj ravno te pasme ...

samo jaz pa primerjavo delam zakaj je bil (ker se pač poročilo da videt samo od njega) diskv. clumber ...

in še vedno sem mnenja, da bi blo treba pregledat VSE, ne samo BOBje teh 15 pasem.

a ti res misliš, da tudi domačih "pudljev" (tistih brez papirjev, ker so na žalost nedoločljivih barv) ne barvajo??? začne se s šamponi, ki barvajo.
 
govorila sem kar z nekaj ljudmi, ki so bili "gor" pa smo vsi istega mišljenja. res pa je da ti, s katerimi sem govorila (pustimo lano, lastnico clumberja ob strani) nimajo pasme, ki je prišla med teh 15 (pa še zdaleč niso vsi pudlaši).

tole gornje je bilo že napisano, ko si dodala še en post....

lej ... vnetje očesa oz. ušes sorry ni ovira za razstavljanje ... ali je??? karakterno neprimerne pse BI MORAL (če jih, je druga pesem) izločit sodnik.

in kar se mene tiče je na koncu luč brez vlak-a ... verjemi ... jaz ti dajem samo primere kaj se na razstavah dogaja. in JA sem zagovornik tega, da se psa pregleda ... samo PRED vstopom v ring ...

no vidiš tukaj se tudi ne strinjava ... če pregledajo samo BOB, potem bi ti spustila skozi vseh tistih (konkretno pri clumberju je bilo samo v razredu open 90 psic) xy psov ... NE vse pse je treba pregledat. pa naj naredijo 100 vrst za vstop na razstavo (pa jih ne bi rabili toliko, ker niso vsi na isti dan na vrsti pri večjih razstavah) in psa konkretno pregledajo CELEGA. nič površno ... vse ali nič ... pa čeprav gre v ring samo po en ali dva predstavnika pasme ... ali pa nič ... če se gremo preglede se JIH GREMO ali se jih pa ne gremo .. samo to je poanta mojega pisanja.

mene osebno teh pregledov ni prav nič strah z mojimi psi ... edino, na kar bi lahko "padli" so poleti vneta ušesa ... vse ostale teste, potrebe in nepotrebne za vzrejo in potrebne zame naredim že jaz sama.

 
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #70 : sreda, 14.03.2012 : 10:19:18 »

Najlepša hvala vsem za odgovore Smiley

Logiran

Unikatne tablice in portretki
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #71 : sreda, 14.03.2012 : 10:46:04 »

Branja za cel mesec.
http://terriermandotcom.blogspot.com/
http://pedigreedogsexposed.blogspot.com/
Tale baset je bil baje BOB na Cruftsu, no, je izgubil BOB na Cruftsu: http://retrieverman.wordpress.com/2012/03/11/aint-nothing-but-a-hound-dog-basset-bob-fails-health-check-at-crufts/
Ne vem ali je slika prava ali ne. Se mi tudi zdi, da so izbrali ravno tako najslabso, ce je prava. Namrec so tudi druge fotke, ne na travi, kjer se vidi, da "tic" le ni tako nizko - pa se to vseeno ful poudarja. Huh

samo jaz pa primerjavo delam zakaj je bil (ker se pač poročilo da videt samo od njega) diskv. clumber ...

A ga prepisem? Ce bom znala prebrat vse, jasno. Tongue Dohtarji pa veti, obozujem njihovo pisavo.

"Is the dog suffering from any visible condition which adversely affects its health and welfare?

Yes.

If Yes, please give details:
Bilateral ectropion - particularly marked. In right lower eye lid lead to diamond eye conformation. Has a secondary conjuncitivits. Right eye.

Additional comments:
Unilateral otitis external right ear - causing only mild clinical problem not sufficient to disqualify.

Veterinary Health Check: Fail"

Iz Veterinary Health Checks for High Profile Breeds - Veterinary Surgeon Information
"Clumber Spaniel: Conditions of eye and ear are a major focus for the breed and obesity
can affect health and welfare.
o Ectropion and entropion, are considered to be conformational defects that are
disqualifying signs

o Ear inflammation
o Lameness
o Clear evidence of eyelid surgery including tacking to be disqualifying
conformational defect"

Ektropij: Ektropij je pojav, pri katerem se veka zaviha navzven ter izgubi stik z zrklom.

Podcrtala sem jst. Skupni imenovalec je ektropij. Ali ga je dejansko vrgel zaradi tega ali zaradi sek. konjunktivitisa, torej vnetja, ve veterinar. Jst bi rekla, da je bil glede na napisano glavni krivec ektropij, kdo drug bi krivil vnetje, rdece oci, prepih, cvetni prah, luci, Luno, flying spaghetti monster, Cthulhuja, kaj jst vem kaj se vse. Ziher je ogromno interpretacij. Pise pa tako kot pise.
Zdej ali psicka dejansko ima ektropij ali ne, ne vem. Je nisem videla, veterinar jo je in po njegovem ima ektropij, ki je disk. znak.

Pudli niso med 15 pasmami.

Ja, jaz res mislim, da en navaden domaci pudl ni delezen vsega tega "parfumiranja in lispanja" o katerem govoris sama. Si predstavljam, da en povprecen lastnik pudla, ki ima tega samo zase in ne za tekmovanja, psa pelje k frizerju postrizt, sicer se pa ne ukvarja toliko z dlako, saj pudl slovi kot pes, ki ne potrebuje veliko nege (ali je to res ali ne, se ne bom spuscala). Sem pa v tujini videla bele pudle postrihane na zeleno, roza in se kaj. Pa nohte farbajo, ja.

Tako je, jaz bi pri pasmah spustila skozi vse ostale. Samo BOB bi sel na pregled. S tem recejo "najboljse, kar lahko ta pasma ponudi, ni dovolj zdravo/viabilno/fit for function/karkol se bodo se spomnili, sori, mars ven".

Res mi je to vedno bolj vsec. Se pa strinjam, ne gledat povrsno. Konkreten pregled in ce je fous, odleti BOB. Pregledi so zdaj itak nuja tudi za sampionat, tako da tistim, ki se nimajo njihovega sampionata, kupi CCjev prav nic ne pomagajo, ce ne opravijo pregleda. Ce pa ze imajo sampionat, jim pa tisti CCji nic ne nucajo, ane? Ce prav razumem so pri njih CCji isto kot pri nas CACi? Se pravi moras nabrat doloceno stevilo CCjev da postane UK ch.?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #72 : sreda, 14.03.2012 : 15:34:37 »

Pa se nekaj zgodovine, cist tako, za zraven Charles Crufts Never Owned a Dog.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #73 : sreda, 14.03.2012 : 16:04:24 »

U, hvala, Nanook, tole si moram vse nekam shranit, da bo za kake dolge večere Smiley
Logiran

Unikatne tablice in portretki
ren
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 198


« Odgovor #74 : sreda, 14.03.2012 : 17:19:32 »

 Sem pogledala rezultate od dolgodlakih jazbečarjev-bogi, no...kje imajo pa nogice? Opičji pinč je pa tako simpatičen ljubezen
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: CRUFTS 8.-11.3.2012
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines