mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 05:54:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Flik
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flik  (Prebrano 19767 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #45 : sobota, 30.06.2012 : 15:50:55 »

Nikjer, ni letelo na gospo.  Smiley
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #46 : sobota, 30.06.2012 : 17:29:11 »

Kakšna nepotrebna užaljenost in cepetanje  Lips Sealed

Gospa, čemu so vam potrebne žalitve? V medsebojnih odnosih so nas vzgajali, da se to ne spodobi?!

Lep pozdrav od (očitno začuda?) uspešne posvojiteljice zelo podobnega primera psa, kot je Flik  Smiley
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #47 : sobota, 30.06.2012 : 19:20:20 »

No, če je bilo zano, da se je prejšnji pes brez nadzora potepal po Ljubljani, je povsem jasno, da se psa, ki mora biti nujno vedno na povodcu v tak dom ne daje. Vsaj jaz ga ne bi. Ker se ljudje, ki se jim zdi povsem OK da je (bil) njihov pes spuščen brez nadzora zelo težko toliko disciplinirajo (ne glede na to kaj obljubijo in  mogoče celo resno mislijo) da psa dejansko nikoli nikdar ne bodo spustili.
Logiran
šum
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #48 : sobota, 30.06.2012 : 19:41:12 »

Eh, Šumi, pa  Bantry, pa  Tara,  Pa  Pikica , pa  čisto  prvi  Ro   so  bili  carji. Čisto   se  ne  spominjam, da  bi  izbirala   drugega, v  leglu  v Begunjah  je pa  bil  en  lenušček, ki  je   spančkal  na  sredini, medtem ko  so   drugi  noreli in  sem  hotela  tiste -  ampak  je  bil  že  oddan - mogoče  vam. Dvomim,  da  bi  zaradi  barve se  odločala,  saj  so  bili  več  ali  manj  enaki  lepotci.  Žal, Tudi  Šuma sem  dobila   domov hudo  hudo   bolnega - nisem  vedela, ampak  naslednji  dan je  prišla  referentka  za  setre  na  ogled - in  rekla  naj  ga takoj  zamenjam -  ampak  Šumi  je  že  noč  preživel  pri  meni doma  in je  bil moj  ljubček. Enih 6 mesecev  smo   se  borili  z  veterinarji ,  da  smo  pozdravili  njegovo   bolezen. Sem pozabila  ime  veterinarke na  fakulteti, ki  je  prav  doktorirala  iz  Šumove  bolezni. Študenti  veterine  so  si  hodili ogledovati  to  dokaj  neznano  bolezen - neki  celulit...., zdravljenje  je  bilo zelo  dolgotrajno....   objavljeno  v medicinskih/veterinarskih  zbornikih - potek  bolezni,  ampak  na   koncu  zdravljenja  je  je  začel  pravzaprav  uživati  življenje.

Bil  je  bil  CAR, in  vedno  bo   v mojem  srcu.  Ja imela  sem  veliko   srečo z  njim.
Logiran
šum
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #49 : sobota, 30.06.2012 : 19:45:37 »

Jah, če  me  v  tednu  dni niso  uspeli  kontaktirati,  predvidevam, da.....
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #50 : sobota, 30.06.2012 : 19:58:03 »

Jah, če  me  v  tednu  dni niso  uspeli  kontaktirati,  predvidevam, da.....
imajo pomembnejše delo? Da je odgovor jasen? Da se posvojitelji ne ocenjujejo glede na članstvo v klubih zvenečih imen? In zakaj bi nekdo, ki ga najprej žalite in pljuvate po njem, sploh nadaljeval dialog?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #51 : sobota, 30.06.2012 : 21:26:00 »

Veseli me, da je Šum, kljub temu, da se je prosto sprehajal po BS3, doživel dvanajst let in pol. Njegov brat, za katerega ste ga hoteli pred dobrimi dvanajstimi leti zamenjati, ker se vam je zdelo, da ima lepši odtenek rjave barve, je žal doživel deset let manj zaradi genetske napake, tako, da ste imeli srečo 2x.

Če bi se prosto klatil po BS3 dvomim da bi 12 let in pol živel.... ne poznam setra vsaj takega ne, ki bi se prosto klatil ,in bi bil starejši od 4ih let.... grdo rečeno ampak tako kot je  Roll Eyes

  12 let in pol je živel. Ne ne živim v BS3 ampak na vasi ... sem pa svoje čase v času študija živela tam blizu... sicer leta nazaj ampak kar precej prometno je bilo...kolikor se spomnim
Sem ga pa poznala Šuma.  Wink... še celo slike imam od njega ( sicer izpred let http://www.mojalbum.com/damayanti/predstavitev-setrov)
In kolikor sem ga jaz poznala in kolikokrat sem ga jaz osebno videla, ne morem rečt, da je bil razpuščen seter... prej nasprotno.   
10 let nazaj ( ja starega prdca imam že doma)ko  kupovala gordona je bila njegova lastnica tista, ki mi je povedala  izmed redkih realno, kaj seter je kaj gordon je in kaj naj kar pričakujem od setra in mi razložila tudi o setrih ircih, gordonih angležih.
In sem dobila... prva leta tja do pubetrete  točno to kar mi je napovedala.....

razen če je to prosto sprehajanje mišljeno brez povodca...
  moja psa gresta na sprehod oba prosto... pred mano, za mano, ob meni ... povodec imam čez ramo.. zaradi drugih Wink.. če se slučajno najde kdo, ki se pa nelagodno počuti ,da gresta dva psa mimo njega nepripeta
 če ga naučiš prosto poleg hodit...potem ne vem v čem je problem...  ga učiš od malih nog in šolaš in  veš kaj  lahko in kaj ne moreš pričakovat od svojega psa ali kako...? ko pa posvojiš drugega pa verjetno,da ga prosto polek ne sprehajaš vsaj  dokler ga ne spoznaš  ali izučiš... če ga pa ne ga imaš pa na povodcu...

 sicer pa ....tema  o Fliku
( ja ga spremljam, kot vsakega ptičarja) in mu želim dober dom z  dobrim/ primernim lastnikom
Seter ni nemški ptičar...( brez zamere Meli  Wink ) seter rabi človeka ,ki se zna z njim pogovarjat in z njim dihat in ga razumet... ni pes na ukaze  ampak pes na simbiozo. In  ko sem zvedela , da  Milenka želi posvojit sem bila  vesela( dokler nisem na sosednjem forumu in potem še tule prebrala teh postov)  ker sem res mislila, da sedaj bo pa ta revše končno dobil nekoga, ki bo njegov( čeprav mi je še sedaj hudo ker sem ob enem zvedela da Šumija ni več) . Ker tukaj bi točno to dobil kar je  vsakemu setru najljubše svojega človeka za 24 ur.... ne ograjenih velikih vrtov res ne bi imel...( ni to setru na prvem mestu) seter ne more bit sam in ne more biti z ljudmi ki ga ne razumejo Wink
Revež Flik in Milenka po izgubi... sem bila prepričana ,da bi se našla...
                       
                    hja no..... zdej je kar je ...  kaj čmo  Undecided
  ajde ...mogoče preveč izliva čustev in hude krvi tudi od Milenke, 
jaz jo poizkušam razumet .
 pred 10imi dnevi je izgubila svojega prijatelja s katerim je bila 12 let in pol ( sama sta živela kolikor vem)
Ko zgubiš takega življenskega sopotnika se ti po vsej verjetnosti malo svet sesuje... nekateri jokajo, drugi trpijo drugače tretji bolečino izražajo spet drugače... eni se prilizujejo in moledujejo drugi  bentijo in norijo ... 100 ljudi 100 čudi
Mogoče bi bilo  fer tud ,da če že nekdo sprašuje, da se najde vsaj tista minuta ,da se odgovori ljudem ko sprašujejo , z da ali ne ali vsaj je*i se... če že ne drugega....( iskreno povedano mene tud razkuri ,ko  vstrajaš pri določenih stvareh pri odgovorih pa ne bu ne mu... v vsakdanjosti govorim... pop*zdim... čist iskreno  predaja)

In kot sem rekla  Fliku želim dobrega lastnika... lastnika, ki ga bo razumel, ki ga bo čutil, nekoga, ki pozna take karakterje...
Če se smatra da Milenka kljub temu ,da ima ogromno znanja  je izšolala kar nekaj setrov , vzgojila in vzredila kakšnega, ni primerna lastnica za Flika...
 potem pač ni... a ne?

Se je spucala se je zjokala in rastokala pa  razsula svojo užaljenost tudi tukaj.
 potem pa kakor kdo razume,   svet ni ne črn ne bel in ne vedno s soncem obsijan...  stari ljudje so včasih rekli ,da  mi tapasji čutimo ljudi, ki v sebi nosijo bolečino....  dragi stari ljudje  svet se je spremenil- nič več ni tako kot je včasih bilo!
    ne zagovarjam nikoga in ne obsojam nikogar... bi pa rada da Flik dobi "svojega" človeka... ...
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #52 : sobota, 30.06.2012 : 21:45:55 »

Damyanti, nič nimam proti gospe, ampak sem očitno vseeno malo več in dlje časa preživela v samem BS-ju kot ti in če je gospa resnično poštena, in zgleda, da je, ker ni zanikala, da se je Šum prosto sprehajal, lahko tudi sama potrdi, da s(m)o prebivalci BS-ja Šuma pogosto srečali, ko se je sam sprehajal po naselju. Tudi meni je hudo, da ga ni več, vendar to ne spremeni dejstva, da se je prosto šetal. Res pa je bil en fajni, skuliran gordon.

In v nobenem priomeru ne vidim opravičila za žalitve, pa čeprav ti je hudo, ker si izgubil pasjega prijatelja. Če pa že, pa se to opravi na privaten način (na mail, po telefonu, iz oči v oči) in ne na javnem forumu ali dveh.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #53 : sobota, 30.06.2012 : 22:04:54 »

O jaz pa sem poznala setre, (irske, pred leti, ko so bili bolj popularni sicer), ki so se veselo potepali in dočakali lepo starost. En Car iz Ljubljane je celo sam v nevihti "sedel" na napačen avtobus, da so morali  ponj v  Domžale.

Včasih gre za nesporazum, neupravičen slab prvi vtis ali antipatijo na prvi pogled - in pri oddajanju psov se na kaj drugega kot na vtise, intuicijo....težko zaneseš. In se lahko zgodi tudi kakšna krivica. Nesporazume je možno zgladiti  z nekaj potrpežljivosti in odkritim pogovorom. Z blatenjem po forumih pa prav zagotovo ne.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #54 : sobota, 30.06.2012 : 22:35:53 »

Kot sem rekla ne zagovarjam  ali obtožujem...marsikaj se tudi meni ne zdi..ne iz ene pa tudi ne iz druge strani...
 sedaj itak nima več to pomena... je kar je ...
Pa  načeloma, se ne zmenim za take stvari namenoma ne več od unih dveh bosancev izpred dveh let.... resnično popolna distanca od vse te  živalorešiteljske scene( me pa zaboli ko vidim setra ali pa  nemškega ptičarja v zavetušču- bilo katerem)

Čisto iskreno in da smo pošteni .... moj Damč je star 10 let...malo slabo že sliši malo slabo vidi....ko gremo na sprehod in da se jaz slučajno zaklepetam on nadaljuje... dokler se ne obrne pa vid  da me ni čist za ritjo( marsikomu lahko izgleda  kot da se sam šetka).
In  marsikdo  bi lahko mislil ,da se( čeprav ga imam v vidnem polju)... ne letam za njim nimam ga na štriku zaradi tega ker tam kjer hodiva nmi prometa tam so njegove stezice, njegovi tolmunčki v reki  , njegovi grmi za obscat, in njegova drevesa zaobvohat
 ampak to je moj pes od malega ga imam , ga poznam , in vem kako in na kaj reagira.... Tamle nek  ribič ki zamaskiran  v grmovju  ob Sori čepi pa tega ne ve... da je to od mojega Damča rajon, in verjemi mi zarad tistega ribiča ki je enkrat na leto tam ga pa ne privezujem...  sicer do sedj mi še nihče ni nič rekel ker ja Damč je tud skuliran pes, ampak če bi pa mi...  pa iskreno gladko malo tistega ribiča pošljem  v hkm hkm ( bolj kot psu gredo meni na jetra)
In  da bi slučajno ( bog ne daj) ostala brez psov,  dvakrat ni za rečt ,da če bi v kakšnem zavetišču videla setra ali pa nemškega ptičarja bi ga hotela posvojit... če mi nihče ne bi  niti odgovoril bi bila   verjetno malo jezna..... da bi pa takole preko foruma od nekoga slišala  med vrsticami, da pa nisem primeren lastnik zato ker svojega psa pa nisem imela recimo pripetega se je "sam šetal"... ali je hodil gledat po vasi Hero , ko je bil v puberteti.... in na taki podlagi ne bi dobila niti odgovora

  no sej jaz sem dobila odgovor.
Mogoče v zavetišču Horjul tisti ,ki jim je avto mačka povozil ne morejo več dobit novega mačka, ali taki ki sem jim je njihov pes sprehajal brez povodca ne morejo posvojit psa...pa neglede tud če je to pes s posebnimi potrebami in se ve da težko bo najti nekoga ki bo to sfolgal, ko se pa nekdo najde se ga pa ocenjuje napodlagi  ... ?...
 
Ne ni lepo se spucat in zaratit takole preko javnosti  se strinjam,  v izogib mogoče še kakšnemu takemu ... ne vem al je težko človeku direkt povedat nisi primeren posvojitelj tega psa ne dobiš.. smo izvedeli da se je tvoj pes sam klatil okoli in čao... drugam pejd.
Kratko in jedrnato pa fajn če direkt ... ne med vrsticami od  tretje osebe.


Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #55 : sobota, 30.06.2012 : 22:45:54 »

Povsem jasna mi je razlika med psom, ki se prosto šeta brez lastnika in psom, ki ima nekje v bližini, pa čeprav ne v vidnem polju lastnika, brez skrbi.
Logiran
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #56 : sobota, 30.06.2012 : 23:18:46 »

In  da bi slučajno ( bog ne daj) ostala brez psov,  dvakrat ni za rečt ,da če bi v kakšnem zavetišču videla setra ali pa nemškega ptičarja bi ga hotela posvojit... če mi nihče ne bi  niti odgovoril bi bila   verjetno malo jezna..... da bi pa takole preko foruma od nekoga slišala  med vrsticami, da pa nisem primeren lastnik zato ker svojega psa pa nisem imela recimo pripetega se je "sam šetal"... ali je hodil gledat po vasi Hero , ko je bil v puberteti.... in na taki podlagi ne bi dobila niti odgovora
Aja, pa če je tole letelo na moj post, te obveščam, da ne pišem med vrsticami ampak samo v vrstice. Vse ostalo so subjektivne spremembe mojih besed in ne tisto, kar sem napisala. Oglasila sem se, ker sem imela Šumovega brata in ker se mi resnično zdi, da je gospa imela srečo, da ji je brez nadzora spuščen seter doživel takšno lepo starost. Njegov drugi brat se je poslovil lani, za ostale iz legla pa žal ne vem.

Skratka, če je tisto med vrsticami letelo name, te lepo prosim, da moje besede bereš v samih vrsticah, ker mojih misli in besed med vrsticami ne boš našla.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #57 : nedelja, 01.07.2012 : 07:20:47 »

Ne ni lepo se spucat in zaratit takole preko javnosti  se strinjam,  v izogib mogoče še kakšnemu takemu ... ne vem al je težko človeku direkt povedat nisi primeren posvojitelj tega psa ne dobiš.. smo izvedeli da se je tvoj pes sam klatil okoli in čao... drugam pejd.
Kratko in jedrnato pa fajn če direkt ... ne med vrsticami od  tretje osebe.

Me ne bo nihče prepričal, da je za tele izpade tukaj krivo tole zgoraj v citatu. Problem je, ker gospa ni dobila/ne dobi setra Flika (sploh pa, ker se to ni zgodilo takoj zdajle, ta trenutek, ko je ona želela). Tudi, če bi dobila direkten odgovor, bi bilo pa osiranje zavetišča zaradi direktnosti (ki se jo pogosto preimenuje v nesramnost, arogantnost ipd.) in ker pač ni dobila živali.

Sploh pa - kakšna neuvidevnost! V enem tednu je 30x (!) klicala gospo Polono in poslala nekaj meilov (a to se vsem zdi ok? Ker meni se ne). Kaj pa, če je Polona na dopustu? Ali vodje zavetišč nimajo te pravice al kako? Bruh, no, res.

Pa  načeloma, se ne zmenim za take stvari namenoma ... me pa zaboli ko vidim setra ali pa  nemškega ptičarja v zavetušču- bilo katerem)

No, sej...
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #58 : nedelja, 01.07.2012 : 07:26:06 »

Tudi, če bi dobila direkten odgovor, bi bilo pa osiranje zavetišča zaradi direktnosti (ki se jo pogosto preimenuje v nesramnost, arogantnost ipd.) in ker pač ni dobila živali.

Pa v bistvu niti ne vemo, ali ga res ni. Lahko samo ni hotela razumeti.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #59 : nedelja, 01.07.2012 : 08:11:51 »

Pa saj je kontakt bil, Setra Flika je, kot sama pravi videla, a očitno niso prišli skupaj. Včasih se zgodi tudi kakšna krivica, a glede na odziv bi si skoraj upala trditi da se tokrat ni. Sicer pa: če gospa v Horjulu ni dobila Setra Flika, ne pomeni, da ne bi mogla dobiti tam kašnega drugega psa, ki pa ne bi bil Seter Flik (pred osiranjem po forumih
vsaj). Ali pa, da ne more dobiti Setra Neflika iz kašnega drugega zavetišča.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Flik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines