mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:36:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jack v novem domu  (Prebrano 329413 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #660 : nedelja, 02.12.2012 : 13:43:30 »

Če bi človek bil vedež, ne bi bil revež ali kako že pravijo ... je pa tudi tako, da za vsako stvar je potreben določen čas in da nisem med najbolj potrpežljivimi. Ko naredim "vse prav" pričakujem rezultate, ki pa jih včasih ni in potem me zadeva zamori in že spet iščem nove rešitve, ko jih morda ne bi bilo še treba in spet so spremembe, ki morda niso dobre za Jacka, ker nima časa, da bi se res navadil na neko rutino samote.
Tole je meni zelo znano in zato nekako razumem tvojo stisko. Sama šele zdaj vidim, kako sem se pred meseci totalno zaplezala s fokusiranjem v eno samo točko - problem (pač Rokova histerična napadalnst do prišlekov). S problemom sem živela od jutra do večera, videla samo to, vse ostalo je lebdelo okrog, v neki megli. Vse aktivnosti, ki sem jih  njim delala, so bile takrat podrejene samo temu, da bi "problem izginil". Vedno je bil na prvem mestu ta problem, šele nato daleč zadaj druge stvari, ki jih je pes lepo obvladal. Obsedena sem bila s tem, da bi naredila "vse prav" in se trudila in trudila ... in medtem pozabila malo bolj opazovati psa še izven "problema".
Nemško šolo sem mu recimo s svojim "trudom za prav" uspela kar uspešno priskutiti. Ko sem namreč vztrajala na vajah poslušnosti in je pes začel capljati z drobnimi koraki nazaj, namesto naprej, nisem hotela sprejeti tega "upora" in sem "po šolsko" vztrajala in vztrajala ... in med tem prezrla, kako se mi pes zapira. In namesto, da bi se skupaj veselila v zadevah, ki so nama obema všeč, sem se tupasto oklepala svojega "truda" ... v bistvu totalno sebično.
Hočem povedati, da stremljenje za "popolnostjo" in "reševanjem problemov" za vsako ceno takoj in čimprej včasih človeka totalno zapelje in zaslepi. In tako človek, namesto, da bi s psom divjal po trtah ali še učil preproste trikce (kar je pri nas razlog za veselje) teži sam sebi in psu z devettavžent nasveti in članki in eksperimentiranjem z raznimi "pravimi rešitvami" ... In obupuje sam nad sabo in to svojo slabo "poklapano" energijo prav nezavedno širi tudi na psa. In potem se en dan zaveš, da v ogledalu gledaš v dva para obupanih oči, svoje in pasje.

Včasih je najtežje sprejeti, da pes tak pač je in bo. In da čudežev ne bo nikoli, ne glede na neznanski trud in angažiranje.
In ko se končno sprostiš in to sprejmeš, lažje razmišljaš o tem, kako naslednjih 15 let skupnega življenja narediti čimbolj prijetnih za vse.

To ni poziv k metanju puške v koruzo, daleč od tega - želim ti le, da bi uspela globoko zadihati in bi krč "nesposobnosti in kao napak" popustil ... potem se šele začnejo dogajati drobni čudeži Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #661 : nedelja, 02.12.2012 : 15:33:05 »

Hvala za izkušnje in iskrenost in res je, včasih nam skrbi zameglijo tisto lepo, kar bi lahko doživljali s psom in zdej je teh lepih trenutkov še več, ker sta pri meni 2 mali pasji sreči. Res bo treba dati iz četrte nazaj v drugo prestavo in se umiriti v pričakovanjih.

Današnji sprehod z riry, njenim dragim in Lexi je bil super kljub kislemu vremenu. Jacko je parkrat tako zaril kot buldožer  Grin ... predal se pa ni, dokler ni Lexi omagala in jo je lahko končno dohitel  Grin. Tamalček je tudi ljubčkal malo Hijenco in ni kazalo, da bi jo kaj motilo  Wink.

Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #662 : nedelja, 02.12.2012 : 17:06:15 »

Veš, ko je bilo meni najbolj hudo, sem imela okoli sebe na srečo kup ljudi, ki so se res trudili pomagati (hvala mojpes.netu) in je bilo lažje. In včasih je samo par drobnih besed pomagalo, da se nisem počutila totalno za luno. Smetka ni dolgovezila kot jaz in je rekla samo :Tle ni kaj dosti filozofirat, itak, da bo lahko koga kdaj ugriznil ... ti pač delaj na tem, da ne bo imel priložnosti, pa ne samo na to mislit ... živi, dihaj, živi!
No Jinx pa mi je na dvome, če sem res sama "zafurala" to preplašeno pasjo dušo in če bi mu bilo kje drugje boljše kot z nami, rekla tako nekako:"Filozofiraj kolikor hočeš, ampak on ima zdaj tebe in ne nekoga tretjega in ni kaj, kot to sprejet ... pa poglej koliko dobrega sta skupaj dosegla, ne samo napak iskat."
In take stvari so me vzdignile malo nad gladino obupa in "nesposobnosti".

Drži se, naj ti ne bo nerodno včasih iti par korakov nazaj, pa na "resetiranje", če pač ne bo šlo vse po planu Wink
Logiran

Unikatne tablice in portretki
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #663 : nedelja, 02.12.2012 : 20:28:55 »

Ja, se več kot strinjam z vsem napisanim  Afro.

Ni popolnega lastnika in ni popolnega psa  Wink

Jackinmi, mislim, da je največ kar lahko narediš to, da probaš čim bolj enolično furati eno shemo, ki bo za Jacka
v vaši odsotnosti najbolj sprejemljiva in to po možnosti tudi, ko ste vsi doma.

Navsezadnje ima Jack toliko lepih karakternih lastnosti, za katere bi bil marsikateri lastnik pripravljen tudi občasno pobrisati
kakšno lužo in klobaso  Grin
Tudi sama se javim za prostovoljko vsakič, ko se Bindi sreča s kakšnim novim "pasjim neprijateljem", jaz pa imam v drugi
roki na štriku še nekoga in zato uspe izpeti celo pasjo arijo  Angry, ONA pa je ali globoko v žepu ali pozabljena doma  predaja
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #664 : ponedeljek, 03.12.2012 : 20:35:14 »

Dober večer!

Teden smo začeli z lepim jutranjim sprehodom po hladovini in ker sem malčka zbudila obuta in v bundi sem prehitela pipco in spet je lulal zunaj!!!  veselje veselje veselje
Jacko je lepo odpohajal svoje in pri tem budno spremljal svojo poskakujočo senco - Ota  Grin. Potem smo šli domov, vklopili feromone in družinica je kmalu odpeketala. Fanta sta počakala v dnevni in kuhinji in po devetih urah me je pričakala samo velika Jackova lužica v jedilnici, drugega pa prav nič. Celo polulan Otov časopis je ostal cel  Shocked Shocked Shocked  ... Popoldan sem srečala enega soseda, ki je v pokoju in je rekel, da jih danes ni slišal, ko je bil do 11ih doma  Afro ... da pa naj nobenmu ne povem, ker noče imeti težav s "sosedom "  Roll Eyes butnglavc.
Popoldan smo pohajali vsi skupaj, nabirali robide za šolske in vrtčevske paličnjake in gledali kako Oto že uspešno drži Jackov tempo  Wink.
 Kasneje sem malega še samega odpeljala ven, da malo potrenirava v miru in že prav lepo sliši fant  Grin ... je pa res, da, ko koga srečamo in se razneži, gre mali narcis rad za oboževalci ... Azn

Zdej se lupčka stiskata v kuči in lovita prvo rundo sanj  Smiley, ob desetih pa v boks in spat  Kiss.
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #665 : ponedeljek, 03.12.2012 : 20:48:32 »

Popoldan sem srečala enega soseda, ki je v pokoju in je rekel, da jih danes ni slišal, ko je bil do 11ih doma  Afro ... da pa naj nobenmu ne povem, ker noče imeti težav s "sosedom "  Roll Eyes butnglavc.
A je tale vaš sosed član kake mafije, da se ga tako bojijo?

Me zanima kako se bodo fermoni obnesli, meni so jih tudi že pri vetu svetovali, pa se nekako nisem odločila, ker so mi rekli, da je to nečeloma bolj za mačke.
Drugače sta pa oba tako lušna, z veseljem spremljam vašo temo, tudi zato da vidim, kaj vse sprobavate, če je kaj uporabnega še za nas. Wink
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #666 : ponedeljek, 03.12.2012 : 22:11:04 »

 Afro Lips Sealed
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #667 : sobota, 08.12.2012 : 06:40:49 »

Dobro jutro!

Sporočam vam, da smo ravno iz sprehoda po snegu! Naš Pritlehni ni mogel skriti navdušenja in je tekal in skakal in se veselil kot otrok  veselje. Oto ni bil enakega mnenja in razpoloženja. 10cm snega mu je definitivno preveč in gazenje po snegu ni v njegovem stilu, tako da je po prvih mukah prosil za lift in mesto nadzornega v mojem naročju  predaja ... da bi po snegu lulal pa ... haloooo?Huh? To se opravi doma na toplem  Lips Sealed huh


Kdor uživa, naj torej uživa, kdor pa ne, pa naj bo doma  Wink!

Lp
mi trije Cool
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #668 : nedelja, 09.12.2012 : 18:59:37 »

Foto update Smiley



Yeesssssss!!!! veselje



Rit in srajca  Kiss



Oto se zmrduje  Tongue



Gneča ob radiatorju  Grin
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #669 : nedelja, 09.12.2012 : 19:01:13 »



in še Oto: utrujen "za dol past"  Grin
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #670 : nedelja, 09.12.2012 : 19:15:29 »

Gnečanje je zakon  ljubezen objem
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #671 : nedelja, 09.12.2012 : 19:16:35 »

Hude fotke!
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #672 : ponedeljek, 10.12.2012 : 09:13:10 »

Oto pogreša travico. Je treba malo skidat, a veste. Tongue Evil
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #673 : ponedeljek, 10.12.2012 : 09:16:36 »

Upam, da bo kmalu ugotovil, da je sneg za lulat zakon. Zakaj bi šel naprimer 2 metra od vrat do trave, ko greš v primeru snega lahko takoj pred vrati.  Bine to obvlada.
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #674 : ponedeljek, 10.12.2012 : 12:16:39 »

Kakšne face sta Kiss. zanimivo kako lepo je Jack sprejel malega, da mu pusti, da takole pleza po njem. Kako pa kaj fermoni učinkujejo?
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines