mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:35:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Peticije  |  Tema: Peticija proti evtanazijam v zavetiščih
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Peticija proti evtanazijam v zavetiščih  (Prebrano 17818 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sreda, 22.01.2014 : 18:59:39 »

Zanima me, ali KZS dela, ali se ukvarja sama s seboj?

Čeprav je vsebina peticije skregana z zdravo pametjo, pričakujem, da bo v najkrajšem možnem času KZS obravnavala (ne zanima me, kateri organ je pristojen in kateri ne, pravzaprav bi se morali s temle začeti podrobno ukvarjati tudi vsi pasemski klubi in vsi posamezni vzreditelji)

PETICIJO PROTI USMRTITVI ŽIVALI V ZAVETIŠČIH s predlogi za izboljšanje stanja,
http://www.pravapeticija.com/peticija_proti_usmrtitvi_ivali_v_zavetiih_s_predlogi_za_izbol
objavljena 22. 1. 2014

v kateri se, med drugim, skriva tudi sledeče:

Podpisniki peticije predlagamo:
- Obvezno sterilizacijo/kastracijo psov in mačk (pasemskih in nepasemskih), razen v primerih vzrejnega dovoljenja
- Mesečni davek za ljudi, ki ne želijo sterilizirati/kastrirati živali oz. se želijo ukvarjati z njihovo vzrejo - pasemskih in nepasemskih živali (eden od možnih načinov zbiranja sredstev za zapuščene živali - glej obrazložitev)
- Prijava vsakega legla (pasemskega in nepasemskega) in omejeno število legel ter dodaten davek na leglo (eden od možnih načinov zbiranja sredstev za zapuščene živali - glej obrazložitev)
- Register storilcev, ki so bili pravnomočno obsojeni za kaznivo dejanje mučenja živali po Kazenskem zakoniku RS ali kaznovani za prekršek po Zakonu o zaščiti živali za primere mučenja živali, kamor štejejo tudi preobremenitve z brejostjo in tistih, ki jih brez razloga zapustijo v zavetišču) ter začasno ali stalno prepoved lastništva katerekoli živali
- Obvezno obiskovanje pasje šole in/ali drugega tipa izobraževanja za lastnike »nevarnih« pasem psov kot napr. Pit bull, Stafford, Rotwailer, Akita inu... oz posameznih psov katerih (pre)vzgoja bi bila bolj zahtevna (napr. zaradi travmatičnih dogodkov v preteklosti): Če se lastnik izkaže za neprimernega, se mu psa odvzame.


Upam, da kinologi ne boste podcenjevali tele akcije tako, kot ste podcenjevali zadnje spreminjanje zakonodaje.
Point in naslov peticije sta taka, da bo mnogo podpisov brez vsakršnih težav mogoče dobiti. Vanjo pa so skrili cel kup zadev, ki neposredno in zelo konkretno zadevajo kinologe in KZS.

Sama je ta trenutek nimam časa podrobno komentirati, je pa nikakor ne podpiram. V prvi vrsti ne zato, ker nikjer ni navedenih nobenih rešitev za dodatno finančno obremenitev občin, zavetišč ... (za neskončno bivanje zapuščenih živali v zavetiščih), oz. je beseda o nekih novih davkih ... Pravzaprav na prvi uč sploh ne vidim, na koga se namerava stroške neskončnega bivanja živali v zavetiščih obesiti. V drugi vrsti pa ne zato, ker so v točkah in razlagah neizvedljivi nesmisli in se vidi, da kreatorji dejansko ne poznajo materije, v katere spreminjanje so se spustili.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : sreda, 22.01.2014 : 20:00:38 »

Za vse, ki ste morda po zgornjem zamahnili, da se vas ne tiče - poglejmo kaj je predlansko jesen že počel pobudnik zgornje peticije:

- KLIK - Predlogi amandmajev k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali 07.01.2013 [Civilna iniciativa za izbolšanje pravne zaščite živali]
- KLIK - Popravki predlogov amandmajev k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali 09.01.2013 [Civilna iniciativa za izbolšanje pravne zaščite živali]

Več je pa tukaj ...

Čepenje na svojem kinološkem vrtičku in glancanje svojega kinološkega palčka ne bo prineslo ustrezne kinološke prihodnosti. Kinologija že dolgo ni več samozadostna, problem je le, da slovenski kinologi tega na izobraževanjih očitno še niso vzeli. Dajmo potegnit glave iz peska in pogledat, kaj počnejo drugi, predvsem tisti, ki prihajajo v kinologijo prijazno ali neprijazno na obisk.
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : sreda, 22.01.2014 : 20:10:19 »

Ma ne vem, očitno mislijo, da jih bomo financirali tisti, ki ne mislimo po njihovem diktatu pohabljati svojih živali z nepotreno kastracijo (naj bi jim plačevali mesečni prispevek), dodatno bi se obogatili od vsakega legla, ki bi si ga grešniki še drznili privoščiti, po vsej verjetnosti bi radie volje zaslužili tudi z pbveznim  izobraževanjem lastnikov nevarnih pasem in travmatiziranih psov....če jim že koledarji ne gredo v denar....
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #3 : sreda, 22.01.2014 : 20:16:57 »

in ....auč....občine na razpisih ne bodo smele več izbrati najugodnejšega ponudnika oziroma tistega ki ga bodo same hotele ampak tistega, ki jim ga bodo dovolila društva. zanimivo (a res ni nobenga, ki bi tem .....izprašil rit)
Logiran
Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 22.01.2014 : 21:12:32 »

   Grin  Grin Draga Jana  , trdno sem prepričan da se s tole zadnjo temo nihče od obiskovalcev peskovnika ne bo ukvarjal in so že po dveh stavkih zamahnili z roko  Undecided . Malce naivno pričakovanje   Cheesy . Mogoče tisti , ki so proti pohabljanju psov .  Shocked
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : sreda, 22.01.2014 : 21:27:04 »

Wolkowo, upam, da ne. V dobro pasem, psov, vzrediteljev in odgovornih lastnikov psov res srčno upam, da ne. Pa upam tudi, da noben od vzrediteljev ni zamahnil z roko, če že na pasemske klube ne moremo polno računati, da bodo razmislili o tem, kaj je dobro za njihove člane in kaj ne.
Logiran

Wolkowo
midi
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #6 : sreda, 22.01.2014 : 21:44:23 »

  nisem mislil vzreditelje , te bi moralo tole še kako brigati , poudarek v prejšnjem postu je bil na " obiskovalcih peskovnika "   Evil
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #7 : četrtek, 23.01.2014 : 02:03:09 »

Evo, se takoj javljam ena nevzrediteljica in nekinologinja Wink

Mislim ... že tale druga alineja "rešitev"
 "- Mesečni davek za ljudi, ki ne želijo sterilizirati/kastrirati živali oz. se želijo ukvarjati z njihovo vzrejo - pasemskih in nepasemskih živali (eden od možnih načinov zbiranja sredstev za zapuščene živali - glej obrazložitev)"
... pa kam gremo? Torej je za predlagatelje "rešitve problema" vse lepo in prav, super in kul, tudi "vzreja" nepasemskih živali - dokler bodo  "legla prijavljena" (komu butnglavc ) in dokler bodo "ljudje, ki se želijo ukvarjati z vzrejo" plačevali mesečni davek? Aja? butnglavc

... naprej pa ne morem več  bruham
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #8 : četrtek, 23.01.2014 : 08:49:42 »

Kot kinolog in lastnik pasemskega psa plemenjaka nevarne pasme Stafordshire bull terrier, upam da je tale peticija sala.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #9 : četrtek, 23.01.2014 : 08:58:42 »

Staffy ne sekiraj se. Tvojemu ne bo treba v solo, v solo bodo sli stafordi, pitbuli in une dve akita inu, ki jih imamo v Sloveniji  Evil
Logiran

Staffy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76


WWW
« Odgovor #10 : četrtek, 23.01.2014 : 10:07:35 »

Jaz se ne sekiram, s psom imava opravljen bbh tecaj prav tako tekmujeva po tem programu (2. mesto kd celje in 3. mesto kd slov. bistrica obe regijski tekmi solanih psov). Drugace pa NI nevarnih pasem nevarni smo ljudje. Kdo si je izmislil pasje boje, psi? Kdo si je izmislil solanje psa za napad na cloveka, pes? Potrebno pa je dvigniti raven pasemskih psov in zmanjsati nerodovniska legla (cistokrven brez rodovnika). Niso problematicni psi tudi mesanci ki niso sterilizirani oz. kastrirani, ki so pod nadzorom svojih lastnikov, problem so vsi rodovniski in nerodovniski psi ki so brez nadzora in so prepusceni samemu sebi in se parijo brez nadzora. Potem pa pride domov psicka breja kam z mladicki, aja v skatlo pa v gozd jih bo ze lisica odnesla, ali kaj? Zopet pridemo do zakljucka da smo za to krivi mi ljudje in ne psi.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : četrtek, 23.01.2014 : 12:02:27 »

Vmes spreminjajo zadeve, kar je do konca in še čez sporno.
A si predstavljate, da ste peticijo že podpisali, potem pa zadnji dan pred koncem sprejemanja 'podpisov' spremenijo tekst iz PETICIJA PROTI USMRTITVI ŽIVALI V ZAVETIŠČIH v PETICIJA ZA USMRTITVI ŽIVALI V ZAVETIŠČIH?
Peticije namreč v nobenem delu ni za spreminjati, ko so jo ljudje že podpisali. Kr nekaj, vsekakor pa skrajno neresno do vseh podpisnikov. Ampak lejte, če ni tožnika, ni sodnika. Jaz je nisem podpisala, torej se nimam kaj bunit Wink

komentar 2014-01-23 10:42
CIIPZZ obvešča:
 Ker je bila zadnja alineja 1.točke precej nerodno napisana in je posledično sprožala nerazumevanje bralcev in podpisnikov, smo jo popravili v ustreznejšo obliko. Hvala za vse predloge.
 Alinejo :
 - Obvezno obiskovanje pasje šole in/ali drugega tipa izobraževanja za lastnike »nevarnih« pasem psov kot napr. Pit bull, Stafford, Rotwailer, Akita inu... oz posameznih psov katerih (pre)vzgoja bi bila bolj zahtevna (napr. zaradi travmatičnih dogodkov v preteklosti): Če se lastnik izkaže za neprimernega, se mu psa odvzame.

 bomo zamenjali z::
 - obvezno šolanje lastnika t.i. nevarnega psa (nevaren pes je poleg psa, ki izpolnjuje pogoje za nevarno žival, tudi pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival (5.čl.). Nevarne živali so živali, ki ogrožajo okolico zaradi svoje neobvladljivosti oziroma kažejo napadalno vedenje do človeka(5 čl.))
 in dodali obrazložitev spodaj.

http://www.pravapeticija.com/forum/79582/start/100

OBRAZLOŽITEV:
- Po obstoječem Zakonu za zaščito živali je šolanje nevarnega psa obvezno.Vendar: strokovna komisija naj upošteva tudi sposobnost in motiviranost lastnika t.i. nevarnega psa. Če se izkaže, da je pes nevaren zaradi neprimernega lastništva oz. neprimerne vzgoje lastnika se psa lastniku odvzame in ne usmrti ter poskrbi za njegovo prevzgojo.
http://www.pravapeticija.com/peticija_proti_usmrtitvi_ivali_v_zavetiih_s_predlogi_za_izbol
Logiran

alenka
midi
***
Sporočil: 133


« Odgovor #12 : četrtek, 23.01.2014 : 13:06:33 »

Razjezilo me je tole:  jezen
- "Mesečni davek za ljudi, ki ne želijo sterilizirati/kastrirati živali oz. se želijo ukvarjati z vzrejo (pasemskih in nepasemskih): Denar zbran od davka se porabi za zavetišča oz drugo obliko pomoči brezdomnim živalim (npr. sterilizacije/kastracije ter cepljenja in osnovna oskrba prostoživečih mačk)."
in tole:
- "Prijava vsakega legla (pasemskega in nepasemskega) in omejeno število legel ter dodaten davek na leglo: Denar, zbran od davka, se porabi za zavetišča oz drugo obliko pomoči brezdomnim živalim (npr. sterilizacije/kastracije ter cepljenja in osnovna oskrba prostoživečih mačk)."

Vzreje nepasemskih psov ni, je le štepanje in od tam izvira največ zavrženih živali. Skrbni vzreditelji še kako pazimo, da je naša vzreja načrtovana in dobro dokumentirana. Od nas psički ne prihajajo v zavetišča, ker jih vzamemo nazaj, če nekdo ne more več skrbeti zanje. Vsako naše leglo je čipirano in prijavljeno tako na VURS kot na KZS - mi smo torej odlično izsledljivi - prava tarča za nove davke.  jezen

In za to našo resnost in odgovornost naj bi bili po mnenju predlagateljev kaznovani  z dodatnim davkom? Zakaj le? Da bomo pokrivali nemarnosti šteparjev in drugih trgovcev z novci, ki jih nihče ne zna priviti? Pa plačevali zavetišča za ljudi, ki so svoje pse/mačke tja spravili zavestno?

In vse tole se prav nemarno skriva v peticiji z naslovom "proti usmrtitvi živali v zavetiščih"... Torej, še ena iz serije LOP PO VZREDITELJIH.  Angry Angry Angry Angry Angry
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #13 : četrtek, 23.01.2014 : 13:15:11 »

In vse tole se prav nemarno skriva v peticiji z naslovom "proti usmrtitvi živali v zavetiščih"... Torej, še ena iz serije LOP PO VZREDITELJIH.  Angry Angry Angry Angry Angry
alenka - ti tega ne razumeš... Če ste pa pridobitniki, no.  Lips Sealed bruham
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #14 : četrtek, 23.01.2014 : 13:22:25 »

Predlagatelji peticije se niti ne zavedajo, kakšno škodo delajo vsem živalovarstvenikom, tistim ki jih dejansko zanima dobrobit živali in tudi sebi samim. In s tem seveda živalim, za katere sicer na vsakem koraku dokazujejo, da jim ni prav nič mar. Ta škoda bi bila največja, če bi se za peticijo po kakšnem čudežu kdo res zmenil in jo spravil v življenje.
Če kdo ne verjame....v Ameriki  so bili ponekod  AR aktivisti  zelo uspešni pri lobiranju za čimbolj restriktivne zakone (v bistvu precej podobno predlahgtanemu, a veliko bolj dodelano in v celofan zavito). Mnogi, ki so jih sprva navdušeno pozdravljali so hitro ugotovili, kaj so jim prinesli v praksi. Med drugim so ponekod uspeli povsem uničiti  (najkvalitetnejšo) hobby vzrejo pasemskih psov, industrijska reja vsega, tudi mešancev, pa je vzcvetela kot še nikoli. Kjub temi da so pokastrirali vse kar leze in gre, se  število pobitih po "zavetiščih" ni zmanjšalo. So pa nekatera zavetišča ob tem da so pobili večino svojih sprejetih, začela voziti lahko posvojljive mladiče majhnih pasem od drugot.
Predvsem pa so ZELO zagrenili življenje navadnim, skrbnim lastnikom živali. Zagrenili v dovoljšnji meri, da se je sprožil revolt: ljudje so začeli paziti, kakšne spremembe zakonov se pripravljajo, se med seboj obveščati, ponekod so se združili vsi prizadeti, od lastnikov psov do kmetov. In preprečili čisto vsako spremembo, celo tiste, ki bi bile zelo zaželjene in bi dejansko izboljšale življenje živali.
Logiran
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Peticije  |  Tema: Peticija proti evtanazijam v zavetiščih
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines