mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 21:30:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: "slabo počutje"?!?
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: "slabo počutje"?!?  (Prebrano 9922 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ISTRA
novinec
*
Sporočil: 3


« : sreda, 12.10.2005 : 09:54:14 »

Lep pozdrav,

vsem, ki pohajkujete po forumu za nase peskote.
Jaz se prvič oglašam na teh straneh, ponavadi sem jih samo prebirala in kaj zanjimivega našla tudi zase. Tokrat, pa ne najdem nič in bi bila zelo vesela, da se kdo odzove na moje oz. težave moje psičke.
Imam namreč koker španjelko, ki je letošnje poletje imela 11 let. Nekih večjih težav nisva imeli nikoli, razen ene hujše viroze, pa enkrat alergije na vitamine - ko je bila stara manj kot 1 leto. Potem sterilizacije pri 7 letih, ker je imela vedno navidezne brejavosti in ja tako svetoval veterinar. Drugače pa tu pa tam kakšna ušeska, ali travica v podkožje... letos, sava izgubili prve tri zobke, ker se je začel granulom in istočasno so ji odstranili še majhno bunkico pri sesku. Vsega skupaj ravno dovolj, da moja Istra ne mara veterinarjev, zato se raje kot, da jo travmiram z novim (po možnosti nepotrebnim) obiskom obračam na vas.
Tranutne težave pa so sledeče: zjutraj je potrebno po stopnicah v spodnje nadstropje, pa se kar trese in ne zmore niti toliko. Sicer apetit ob jutranji hrani ne popusti, ampak veselja it ven, pa na travo pa od nikoder.  Jaz jo seveda nesem, ker sama noče oz. ne more hodit, ampak se niti ne polula. Polek tega, da stoji čisto pri miru, pa dviguje prednje tačke nekaj časa levo, nekaj časa desno. Ali je to lahko povsem normalen znak staranja, ker se to ponavlja že kakšne 3 mesece na kakšnih 14 dni do 3 tedne. Potem pa mine slab dan ali dva in počutje in obnašanje je spet po starem.
Če je kdo doživel kaj podobnega oz ve kaj bi to lahko bilo, bi bila vesela da mi sporoči.

Lep pozdrav

Nastja
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1 : sreda, 12.10.2005 : 13:19:45 »

Veterinarju se žal ne boš mogla izogniti,pa še nekaj več preiskav bo treba narediti. To definitivno ni znak staranja. Za prvo silo bi bilo treba narediti kompleten pregled krvi, RTG hrbtenice in če ne bo nič pokazalo še teste za klopne bolezni.
Logiran
ISTRA
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #2 : sobota, 15.10.2005 : 16:41:21 »

Lanabela,

hvala za odgovor. Bom seveda upostevala tvoj nasvet in se odpravila k veterinarju. Istra vsekakor ne bo najbolj navdusena, ampak jaz racunam na to, da bova se kar nekaj casa skupaj in je verjetno to najboljsa pot do tja.

Nastja
Logiran
rikica11
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #3 : nedelja, 16.10.2005 : 00:44:44 »

Če se trese lahko, da jo kaj boli ali pa ima vročino. A če jo božaš na kakšnem delu kaj zacvili? Je spremenila obnašanje, se bolj skriva? Poskušaj jo pregledat v celoti, pa čimprej k veterinarju.
Srečno.
Logiran
ISTRA
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #4 : nedelja, 16.10.2005 : 15:42:23 »

Zaenkrat še nisem ugotovila, da bi jo kaj bolelo, pa je bolj taka mevžica in hitro pove, da ji kaj ni všeč. Vročino ji merim skoraj vedno, kadar je počutje tako, ampak ni nikoli bila povišana, le enkrat malo prenizka - nekaj malega pod 38.
Se pa ne skriva, se pa je že zgodilo, da ni hotela izpod mize in je bilo treba na kolena in potegnit jo ven fiuično(nežno seveda). Na tak dan ona samo spi ali na svoji postelji ali pri mojih nogah če kje sedim.
Ko pa slabo počutje mine se dvigne in funkcionira kot, da se nič nebi zgodilo.
Sem pa na trebuščku ob zadnji nogi opazila še eno bunkico(veliko kot en konfet), ki pa je ne "gnjavim" preveč saj to samo pospešuje rast takih tvorb. Malo me je strah ponovno k veterinarju in še to odstranit, saj sem pred parimi meseci, ko sva bile nazadnje pri veterinarju in so ji pulili zobe (pod narkozo) bila vsa prestrašena ali se bo sploh zbudila.
Jutri imam v načrtu veterinarja, pa da najprej vidimo kaj pravi kri. Mislim, da bo to najboljše.

LP in hvala za odgovor Rikica

N
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #5 : ponedeljek, 17.10.2005 : 06:24:22 »

Težave pri hoji po stopnmicah navzdol kaže na obolenje zadnjega dela gibalnega aparata. To težavo sem pri mojem prinašalcu kar nekaj let uspešno reševala z rednim dajanjem tablet Neurobion, ki se jih pri nas težko dobi, so pa za ljudi. Te tablete poskrbijo za povezavo živčnega sistema v celem telesu, predvsem pa od hrbtenice v noge. Z rednim dajanjem teh tablet omogočiš tudi starejšemu psu boljše gibanje, brez bolečin.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : ponedeljek, 17.10.2005 : 10:20:02 »

samo najprej moraš vedeti, ali je res kriva hrbtenica. Nenavadno, a po stopnicah dol nočejo hoditi tudi psi z obolelimi jetri, da bolj "navadnih" težav ne omenjam.
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 17.10.2005 : 23:33:51 »

Kot so že ostali napisali je lahko to res le znak staranja. Ampak jaz bi preverila še krvno slike in naredila preiskavo na Boreliozo in Erlihiozo.
Lp K
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #8 : torek, 18.10.2005 : 10:48:22 »

Se strinjam, morda tudi slikanje hrbtenice in UZ trebuüne votline (jetra!) nebi bil odvec.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #9 : torek, 13.02.2007 : 17:05:16 »

Pozdravljeni!

Upam, da mi bo kdo znal svetovat. Moj kužek je naenkrat ratal apatičen. Sedaj to traja že pet dni in tudi veterinar ni siguren kaj mu je. V četrtek bomo začeli s preiskavo krvi, me pa zanimajo še vaša mnenja, da bom vedela v katero smer iskati in usmerjati veterinarja (ne zaupam jim najbolj, zato hočem biti čimbolj informirana).

Vse skupaj se je začelo kot navaden prehlad....curljanje prozornega izcedka iz nosu in kihanje vsake toliko. Nato se je vse skupaj začelo stopnjevat do te mere, da ko prične hodit, potem tudi začne kihat, kašljat in ščasoma kot da bi se dušil (podobno je obratnemu dihanju ali kako naj napišem...tisti ki imajo shih-tzuje to poznajo). Ker se mu to zgodi ob vsakem gibanju je že opustil misel na kakršnokoli gibanje in ratal čist apatičen, noče na sprehod, noče se igrat, samo spi, zjutraj noče niti na lulanje. Ko pa leži pa ne kašlja, ne kiha in je vse ok, samo gibat se ne sme.

Veterinar je poslušal srce in pljuča, pa ni bilo slišat nič sumljivega, naredil neke osnovne nevrološke teste s tačkami, pa je vse ok. V četrtek bo preiskava krvi, če pa se bo izkazala še nizka raven trombocitov, bomo nadaljevali še s preiskavami klopnih bolezni.

Naj še povem, da ima normalen apetit, iztreblja se normalno, ne bruha in tudi vročine ni imel niti en dan.

Če ima kdo že izkušnje s čim podobnim, bi bila ZELO hvaležna, da mi poda kakšne smernice, na kaj vse naj bom pozorna in kje se lahko skrivajo bolezni, ki dajejo takšne simptome. Zaenkrat se nagibamo k težjemu prehladu ali pa k erlihiji. Upam, da bo tisto prvo.

Lep pozdrav!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #10 : torek, 13.02.2007 : 17:39:17 »

Moja teti ima shih-tzuja ki je imel podebne težave. Po zdravljenju z antibiotiki (veterinar je posumil na pljučnico), na kar se ni odzval in po neštetih obiskih na kliniki so ugotovili, da je kuža alergičen na določeno hrano. Istočasno je dobil tudi rahel izpuščaj, ki so ga najprej pripisali suhi koži zaradi centralne kurjave. Sedaj kuža je doma pripravljeno hrano z veliko zelenjave in piščančkom, in je popolnoma zdrav. Ste pomislili na alergijo? Ni nujno da je to to, možnost pa je.
lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #11 : torek, 13.02.2007 : 20:03:49 »

.. ščasoma kot da bi se dušil (podobno je obratnemu dihanju ali kako naj napišem...tisti ki imajo shih-tzuje to poznajo).

Verjetno izgleda kot back/reverse sneezing? O tem smo tudi že govorili: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7856.0.html

Ker pa tale back sneezing spremlja še apatičnost, izcedek in slabo počutje, bi jaz obvezno preverila zobovje. Popolnoma enake simptome je imel moj Ori, veterinarji so bolj kot ne tavali v temi. Obiskala sva 5 veterinarjev, kjer je en omenjal angino, drugi "prehlad" itd., dokler nisem šla do dr. Matka, kateri je opravil slikanje in videl hud gronolom. Dejansko mu je že načelo "nosno kost". Ko so mu zobek spulili, je bil mali kot nov, nič izcedka, nobenega kihanja, nič...Naj ob tem povem, da je ves čas normalno jedel, kot da ga nič ne boli, tudi trše stvari.

Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #12 : torek, 13.02.2007 : 21:01:39 »

Možnosti, kot so ti že drugi povedali, je ogromno, ampak glede na težave, bi jaz ( zdaj lahko govorim, ko imam štiri mesečno kalvarijo napačnih diagnoz za sabo ), definitivno dala testirati kri na klopne bolezni - borelija, erlihija in babioza- če že daješ pregledat kri, naj ti naredijo vse tri teste. Če je karkoli od tega, je zelo dobro, da jo začneš zdraviti čimprej. Pa še nekaj mi pade na misel - pasja kuga. Je psička cepljena proti pasji kugi?
Nočem te strašiti, samo to so hude bolezni in je res pomemben čas - prej, ko se ugotovi, več možnosti imaš, da kuža z zdravili ozdravi.
Sama svojo psičko najbolj poznaš in povej veterinarju vse spremembe, ki si jih opazila. Ker pa praviš, da jim ne zaupaš, poišči vet., ki mu boš zaupala. Jaz ne bi več psa peljala tja, kjer jim ne zaupam. Saj tudi jaz ne grem kar k vsakemu zdravniku. Sploh pa je pomembno, da se ga psička ne boji in, da mu tudi ona zaupa in se tam dobro počuti.
Mogoče razmisli malo tudi o tem.
Upam, da bosta našli vzrok sprememb in ga tudi uspešno odpravili.
Držim pesti in vso srečo!
Lp
Alenka
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #13 : torek, 13.02.2007 : 21:08:32 »

Ja itak, klopne bolezni bi tudi jaz testirala!
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #14 : torek, 13.02.2007 : 23:26:44 »

Najlepša hvala vsem. Trenutno imam veterinarja, ki mu zaupam, ampak hočem imeti stvari pod nadzorom in ga usmerjat v primeru (saj veste, več glav več ve...heheh), če njemu zmanjka idej.....do sedaj sva vedno tak funkcionirala (no, vsaj odkar sem ga prvič obiskala), predtem pa so bile katasrofa za katastrofo in sem še vedno malo živčna ob obisku.

Danes je mali dobil antibiotike ob treh popoldan in je zvečer že tekal po stanovanju, z veseljem šel na sprehod (večerno kakanje) in niti enkrat ga ni začelo dušit, kljub podvigom. Celi srečni smo. Bomo pa v četrtek šli dat kri, da se preverijo še kakšne bolj subtilne zadeve.

Hvala vsem še enkrat, upam, da se bo sedaj obrnilo na bolje, tako kot je začelo kazat.

Lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #15 : sreda, 14.02.2007 : 00:03:50 »

Samo na par zadev bi te še rada opozorila; tudi Orija so začeli zdravit z antibiotiki in tako se je stanje ob zdravljenju izboljšalo, vzroka pa še vedno niso odkrili. Kri je sicer pokazala neko vnetje, vendar je bil pes po kuri antibiotikov boljši (normalno) in tako smo bili spet na začetku. Hočem rečt, super, da se mu je stanje izboljšalo, ampak to ne pomeni, da ste odkrili vzrok in ga tudi sanirali.

Po drugi strani, če boste dali kri testirat (pre)pozno, ko bo pes že zdravljen z takimi in drugačnimi antibiotiki, krvna slika ne bo več "čista" in bo tako morda videti, kot da je vse okej, čeprav v resnici ne bo.

Nočem "strašit", samo dobornamerno opozorim  Wink Vsekakor držim pesti, da bo s kosmatincem hitro spet vse okej, ampak zobke pa vseeno preverite  Wink
Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #16 : sreda, 14.02.2007 : 00:38:47 »

Ja, tudi jaz ti nočem pokvariti veselja. Te popolnoma razumem in se veselim s teboj, samo mojo so tudi zdravili z antibijotiki in se ji je stanje drastično izboljšalo .... za nekaj dni. Potem pa jovo na novo. Pa drugi antibijotik, pa spet boljše, pa spet še slabše kot prej. Pa razna slikanja in za mali kupček tablet proti bolečinam.... Štiri mesece. Dokler nismo dali krvi na test za klopne bolezni in ugotovili erlihijo. Navaden test krvi, ki ga je vet. opravil takoj, je bil normalen, tudi trombociti.
Če bi vedela, bi dala prvo testirati kri, namesto, da smo jo filali s tabletami, ki so ji v končni fazi prej škodile, kot koristile.
In žal je teh klopnih bolezni čedalje več. Simptomi pa od bruhanja, driske, lišajev, vročine, razne krvavitve, bolečin v sklepih......, ma v bistvu kar češ. Skoraj pri vsakem psu drugače. Lahko vse skupaj, lahko samo nekaj.
Pri meni je bilo tako, da nisem vedela več, kaj naj. Tebi bi rada to prihranila, ker je najtežje ( vsaj zame ), če ne veš pri čem si. Pa enkrat bolje, drugič slabše, saj se ti že meša.
Točno, več glav več ve! To imaš definitivno prav in več informacij, kot imaš, lažje najdeš izvor.
Še enkrat, držim pesti, srečno!
Alenka
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #17 : sreda, 14.02.2007 : 09:00:59 »

Res, hvala vam!

Ja, to za klopne bolezni bom itak dala pregledat, to sploh ni več vprašanje, ker sploh tu pri nas okoli Pohorja je čisti naval te golazni. Zdaj smo se itak odločili, da gremo v boj za iskanje vzroka, ker problem je, da smo se že predtem borili proti raznim vnetjem od mehurja, lulčija, oči, ušesk itd. In ker predtem še nisem prišla do tega veterinarja, so mi ga hoteli šopat z antibiotiki, dobil jih je eno kuro in ni nič pomagala, pa sem se uprla in iskala dalje. No, potem mu je stisnil žlezo, ki je bila grozovito polna (zanimivo je bilo, da sploh ni reagiral s čohanjem ali pa vozenjem po riti, ko je imel tak polno žlezo), pa so se ta vnetja končala. Pa smo mislili, da je to to......no sedaj, ko me je spet videl v ordinaciji, pa smo se odločili za aktivno iskanje vzroka, ki je mogoče tudi povezan z prejnjimi težavami.

Mel, včeraj sem mu pregledovala gobček, pa sem vidla, da ima za prednjim zobom nekaj zataknjeno in ne spravim ven. Bi to lahko bil vzrok za kakšne zobne gnilobe? Sem mu probala zataknit zobno nitko, pa ni opcije, saj edino kar resnično ne pusti, je šarenje po ustih, drugače pa ga lahko celega prešlataš. Aja, pa še to, pri slikanju čeljusti je takšna poza, da more bit pod narkozo? Ker drugače ga imam naučenega, da leži popolnoma mirno na ukaz (zaradi česanja še iz časov, ko smo vzdrževali dolgo dlako).

Kar se pa tiče kužnih bolezni pa globoko dvomim, da bi bilo to, saj mali je cepljen, ker pa to tudi ni zagotovilo, je pa seveda tudi to možnost. Sem pa prebrala en kup člankov za kužne bolezni in iskala vzporednice z mojim, pa ni preveč podobnosti. Me je pa bilo na začetku zelo strah, da bi bilo kaj kužnega, glede na to, da imam doma še eno zverino, ki bi lahko fasala kaj.

Hvala vam za odgovore in dobre misli, ko bomo nadaljevali z iskanjem vzrokovse vam še kaj javim za pomoč in zbiranje idej. Ali pa s kašno boljšo novico.....

Lp

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #18 : sreda, 14.02.2007 : 09:15:18 »

Ko boste gledali kri, bi jaz poleg hemograma pogledala se biokemijo, da je pac vse na kupu.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #19 : sreda, 14.02.2007 : 09:18:40 »

Vidiš tale ponavljajoča vnetja očk, useš in ostalega, so razlog, da bi jaz definitivno dala testirati vse tri klopne bolezni. Se zna zgodit, da ti bo veterinar rekel, da ne vidi potrebe, po testiranju, ker išče vzrok drugje, ampak ti samo lepo vztrajaj, da je tvoj pes, tvoj račun in da želiš, da je tesiran.

Glede zobka je tako, da tole kar ima zataknjeno za zobkom definitivno ni okej in je lahko razlog za gnilobo, poleg tega, pa ga lahko boli. Bo treba tole kar odstranit, če sama ne moreš, naj poskusi veterinar. Je pa zanimivo, da se Orijev gronolom na ven ni nič vidil. Če si mu pogledal ustno votlino, na dlesni ni bilo nekih vidnih sprememb. Šlo je za zgornji zobek in dlesen je zgledala ok, zob pa je od znotraj gnil v smeri proti smrčku in dejansko že načel kost. Ko so ga slikali, je bil pod narkozo, saj mu je v vsakem primeru sledil poseg, da se najde vzrok "napadov" - back sneezinga in en sum je bil tudi na prisotnost neke (uf, zdaj sem že pozabila) bakterije...in so tako ali tako mislili narest neko terapijo. Pred tem je Matko slikal ustno votilno in videl gronolom. Ne vem pa, kako je s slikanjem, če pes ni pod narkozo. Pri slikanju mora biti pri miru, samo, če praviš, da je priden, bi vama mogoče uspelo. Drugače pa ne bo treba ravno narkozo dat, je dostikrat dovolj že pomirjevalo.

Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #20 : sreda, 14.02.2007 : 09:54:18 »

Zdaj sem poklicala v ambulanto dr. Matkota in smo naročeni v petek zjutraj. Se mi zdi še najboljše, da če že začnemo s preiskavami, da začemo pri nekomu za katerega sem slišala toliko pozitivnih in niti ene negativne kritike in vsaj ne bom denarja v luft metala.
 
Me pa daje, ko je to toliko časa vmes. Bi rada čimprej razrešila kaj mu je. Aja, sem pozabila še povedat, da je vmes imel simptome zasuka želodca (pri malem shih-tzuju, da me je skoraj kap), ampak hvala bogu se ni zasukal, so se mu samo nabirali plini in je bila injekcija za hitrejšo prebavo dovolj. Ne vem sicer, če je vse to povezano, mi pa je vsega že dovolj.

Si bom zaj zapiske začela delat, kaj vse bodo morali pogledat, da bom nadzor delala.....hehehehe.

Lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #21 : sreda, 14.02.2007 : 12:41:43 »

Felina, držim pesti, da čimprej odkrijete vzrok in pozdravite kosmatinca...Javi, kako ste.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #22 : petek, 16.02.2007 : 12:10:50 »

No, da vam sporočim lepo novico....krvna slika je super, klopne bolezni izključene, slikanje glave in sapnika vse ok. Zaključek je bil, da je moral malček požreti nek delec, ki se mu je zataknil v sapniku in se sedaj izloča skozi nos, kar sproža te reakcije dušenja in konstantnega kihanja in bodo še nekaj časa trajale. Drugače pa je mali spet živahen, ne duši se več, normalno skače in nori in ima spet celotno situacijo nad svojimi živalskimi sostanovalci pod nazdzorom in vse igračke so spet samo njegove.... Wink Cheesy

Upam, da smo tukaj končali kalvarijo obiskov pri veterinarjih.

Hvala vam za vso pomoč!
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #23 : petek, 16.02.2007 : 12:23:05 »

Citat
klopne bolezni izključene

A tako hitro dobis rezultate testov? Mi smo cakali en teden. lp
Logiran

Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #24 : petek, 16.02.2007 : 13:00:01 »

Felina, res, kako to, da so klopne bolezni izključene? Na podlagi česa?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #25 : petek, 16.02.2007 : 13:14:55 »

Am, ne mi rect, da so delal tahitre teste?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #26 : petek, 16.02.2007 : 15:04:02 »

Vzeli so kri, prinesli diagramčke in še neke analize, potem pa so javili še za klopne zadeve in je baje vse ok.....upam, da niso prehitro sklepali, sicer pa, če se bo spet pojavil kakšen temu podoben problem, bomo pa šli naredit še drugačne. Kakšna pa je razlika?

Zaenkrat pa hočem malo bolj optimistično gledat in si malo oddahnit in upam, da je res vse tako kot so mi povedali. Sicer pa bomo za njega tak vedno vse naredili in če bo potrebno, bomo šli pa še na druge preiskave.

Bom pa ga imela na očeh in če se bo njegovo počutje spet začelo slabšat, pa še enkrat skozi teste, samo da bom tokrat očitno mogla zahtevat nek drug način. Kak se pa temu načinu testiranja reče?

Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #27 : petek, 16.02.2007 : 18:12:27 »

Mislim, da te teste delajo samo v Ljubljani na vet. fakulteti, zato je tudi pri meni trajalo en teden, predno so dobili rezultate, ker morajo vzorec krvi poslati tja. Pa so rekli, da je bilo še hitro. Žal pa izrazov za en in drugi test ne poznam, ker se mi niti ne sanja o kakršnikoli medicini. Lahko, da mi povedali, ampak jaz sem bila od vseh medicinskih izrazov že tako zmedena, da sem še tisto, kar sem si zapomnila, vse pomešala.
Upam, da bo tvoj frajer zdaj ok in da je bilo to to.
Lp
Alenka
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #28 : petek, 16.02.2007 : 18:57:18 »

Pri erlihiji se naredi IFA test (se pravi se gleda, ce so prisotna protitelesa in v koliksni meri; titer) in pa PCR (verizna reakcija s polimerazo).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #29 : nedelja, 18.02.2007 : 15:34:20 »

Kako je s tvojim psjim prijateljem? Upam, da vse ok?!?
Mislimo na vas!
Lp Alenka
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #30 : nedelja, 18.02.2007 : 18:48:17 »

Hvala za skrb! Okar je prišel od veterinarja, je tak razposajen, kot da mu ni bilo nič. Spet je takšen divjak in nadzornik kot je bil. Potrkajmo, da bo tako tudi ostalo in da je bilo samo neko čudno obdobje.  Undecided

Lp
Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #31 : torek, 27.02.2007 : 00:01:47 »

kako je s tvojim frajerjem? Upam, da je vse ok in je bilo to to.
lp
alenka
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #32 : torek, 27.02.2007 : 13:21:51 »

Ja no...kaj se tiče prehladov in vnetij se je vse ustavilo in se počuti super, nič več depresije, stari divjak. Je pa imel pred štirimi dnevi krvav urin in smo spet bili pri veterinarju, ki je ugotovil, da ima cisto na prostati.....ker pa je mali star šele 2 leti, nam je veterinar skoraj 100% zagotovil, da ni rakava, ker je pes premlad (baje se ciste ob času gonjenja kar pogosto naredijo na prostati, vendar lastniki redkeje to opazimo. Jaz sem slučajno samo zato, ker se mi je sredi sprehoda zapletel v neko dračje in sem ga mogla obrnit na hrbet, da sem ga rešila, ko sem videla krvav izcedek na lulčiju, drugače pa ni krvavo lulal. Upam, da to drži in bo vse ok)....smo pa takoj pričeli zdravljenje, v ponedeljek imamo spet pregled in upam, da se bo cista zmanjšala. Čeprav je doktor tak optimističen, da stvar ni rakava, me zelo skrbi vse skupaj. Naj pa ne bi bile prejšnje težave povezane s tem.

Vendar pa to ni več za v  temo slabo počutje......spada že med kri v urinu Wink

Lp
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #33 : ponedeljek, 09.07.2007 : 22:13:14 »

Ravnokar se tudi mi spopadamo s 'slabim počutjem', če lahko temu tako rečem... Psička se trese, vročine nima. Zaradi reverse sneezinga smo bili pri dr. Matku, slikanje je pokazalo nekaj takšnega kot nezdravljen kronični bronhitis. Ker punca dobiva vsak dan neke kapljice, ki bi tudi lahko vplivale na stanje njenih pljučk, diagnoza ni 100%. Prejšnjo soboto je dobila injekcijo - antibiotik za pljuča. V ponedeljek zvečer se je začela čudno obnašati - na tri minute je hodila pit vodo, ni spala, mižala je na tisto oko, v katerega dobiva kapljice, potem se je začela tresti. Okoli tretje ure zjutraj je zaspala, zbudila se je utrujena, brez energije, vendar je čez dan prišla k sebi.
To soboto je dobila še enkrat enako injekcijo, danes je ponedeljek zvečer in dogaja se enako... Je možno, da je to reakcija na antibiotik? Prejšnji ponedeljek sva klicala dva veterinarja in oba sta rekla, da naj počakamo, če ne bruha in ni vročine.
Meni je ful težko čakat, ko jo vidim, da ji je hudo, ampak ne bi je pa peljala kar nekomu, da ji da še dodatna zdravila... Se je komu že zgodilo kaj podobnega? Je možno, da se pojavi tako neprijetna reakcija na zdravljenje?

Logiran
Ninek
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #34 : sreda, 11.07.2007 : 17:07:54 »

Lovethor, kak sta kaj mala dva? Mata res smolo z zdravjem Sad
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #35 : sreda, 11.07.2007 : 20:14:56 »

Ninek, trenutno sta oba super - trkam na les Smiley 'Slabo počutje' je minilo tako kot prvič, tako da je res moralo biti povezano z injekcijo.
Logiran
Ninek
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #36 : petek, 13.07.2007 : 20:38:10 »

Super, Sergeja :>> ,tudi jaz trkam, da bo vse ok! Thor se ma oporo?
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #37 : petek, 13.07.2007 : 23:44:21 »

Wink
Nima več.
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: "slabo počutje"?!?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines