mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 05.05.2025 : 21:59:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 360030 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
mojčica
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 321

« Odgovor #555 : sobota, 18.02.2006 : 09:23:06 »

Citat
Ja in tako kot vedno, no morda zdaj še bolj, sem spet polna vprašanj:
A je kaj narobe če mi kuža kdaj poje malo kartona ali časopisa, no ali pa tudi na mrvico od zajčka se je spravila.
Potem, ali se lahko dviguje na zadnje tačke? In ali lahko z igro kako pokvarim njeno "postavico"?
Še to, kaj menite, naj ima hrano vedno na razpolago v moji sobi, ali jo raje hranim večkrat na dan, v drugem prostoru?
No, še mam vprašanja samo jih niti ne uspem napisat.

Ppetra zda pa res že čisto preveč kompliciraš. Wink Saj je še huje kot pa da bi dobila dojenčka. Ali pa je mogoče kuža, nadomestek za dojenčka? V glavnem, si delaš probleme, ki sploh ne obstajajo.

Citat
Potem, ali se lahko dviguje na zadnje tačke? In ali lahko z igro kako pokvarim njeno "postavico"?

Predvsem to, se mi zdi eno veliko pretiravanje. A zdaj se pa še igrat ne bo smela, da si ne bi pokvarila postavice??? Kakšen absurd. Cheesy

Lepo je, da se trudiš po najboljših močeh skrbeti za psičko, mislm pač, da pretiravanje lahko tudi škodi. Te bo še kap, ko bodo prišli kakšni resnješi problemi  Wink Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #556 : sobota, 18.02.2006 : 15:24:31 »

Pravzaprav ppetra ne postavlja tako neumna vprašanja... Seveda se mora mladi kuža igrat in zelo koristno je, da se igra skupaj s svojim skrbnikom. Je pa treba paziti, da ne bi preveč divjal po drseči podlagi. Ovinki pri visoki hitrosti na gladkem parketu so lahko obremenilni za sklepe pri majhnih in velikih pasmah. Zato je bolje, če po tleh položiš kakšno preprogo.

Papir etc. v zmernih količinah ni problem,  vsak mladiček žveči in ne moremo preprečiti, da česa ne bi tudi pogoltnil, vsekakor je pa ne pri tem spodbujat.

Če zajčka hraniš z briketi, pazi, da jih ne bo mala pohrustala. Kolikor mi je znano, so lahko malo strupeni za pse in lahko povzročijo prebavne motnje.

Uživajta 100 na uro!
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.273

« Odgovor #557 : nedelja, 19.02.2006 : 22:14:54 »

... Ovinki pri visoki hitrosti na gladkem parketu so lahko obremenilni za sklepe pri majhnih in velikih pasmah. Zato je bolje, če po tleh položiš kakšno preprogo.

Ja fino Tongue, mi imamo po celem stanovanju parket, pa še težko je ocenit kdaj je preveč hitro in zato obremenilno za sklepe.
Kaj pa dvigovanje na zadne tace, ne vem kako je pri shih-tzujih, samo moja je skoz na zadnih tacah, skače po noga, hoče na posteljo, dviguje se na omare, banjo, skratka, tak živček je in vse povsod bi rada bila in malo poferbcala. Pa ne da kompliciram, samo ne bi rada da se zaradi malenkosti, o katerih nisem čisto prepričana potem to pozna na psički, poleg tega  pa pokvarjena "postavca" marsikaj potegne za sabo. Moram reč, da me vzrediteljica glede tega ni kaj preveč opozorila, samo za stopnice mi je rekla naj jo raje nosim, a to pomeni da pri cotončkih oz malih pasmah to ni tako izpostavljeno?

No drugače pa ful uživamo. Danes je bila že na drugem sprehodu, tudi malo sem jo dala na povodec, pa ji ni ugajal prav preveč. No samo majčkeno imava še, no bolj imam jaz, probleme z njenim lulanjem in kakanje. Nekako je ne poštudiram vsakič ko jo lulat, potem je pa že prepozno, pa še vreme ni ravno na najini strani. Sem dobila kar nekaj napotkov glede taga, samo ne obvladam zadeve najbolj  sram. No čeprav nama je danes ratalo jit ven 2x kakat in 1x lulat  Grin, tako da ni kakala nič v stanovanju, juhu Smiley

Nič, se moram it igrat, ker če ne bom ob copat  Grin
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #558 : nedelja, 19.02.2006 : 22:24:13 »

Tudi pri nas v stanovanju je vsepovsod parket, tako da nimam kaj...  Mi je pa vsakič kar slabo, ko kakšnega od mojih iz ovinka vrže ko se podi naokrog... Najbolje je kupiti par preprog - krpar, takih poceni, in jih položiti tam, kjer je kužika najbolj aktivna, pa bo že veliko lažje...

Glede vzpenjanja se jaz nisem nikoli sekirala, niti nisem nikjer zasledila, da bi lahko bilo to obremenilno. Pri majhnih kužkih je veliko manj nevarnosti za okvare sklepov kot pri velikih, ki hitro pridobivajo na teži in dolgo rastejo.

Glede lulanja se bosta že uskladili. Takoj po jedi, takoj ko se zbudi zjutraj ali čez dan, tik preden greste spat oz. vsaki dve uri čez dan, ponoči pa je ponavadi mir... Sicer bo pa to obdobje hitro mimo in kmalu bo vse več razmika med lulanjem in kakanjem, tako da ne bo več toliko dela.

Lepo se imejta!
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #559 : torek, 21.02.2006 : 12:41:32 »

Kalsang, nekaj postov nazaj ste omenjali, da ste vašo psičko začeli jemat s sabo na daljše sprehode po prvem ceplenju. Moja je bila sedaja cepljena proti petim boleznim,in ker naj bi bilo preveč ima še eno cepljenje ko bo stara pol leta. Ali jo lahko kljub temu jemljem vsepovsod sabo?

Pa še to. Ko jo pusti  za minutko samo že joka, a jo vseeno pustim samo malo dlje, kljub joku? Tudi če spi, ima učke na preži in ko se hočem umaknit že šiba za mano. Ful je boječka.
Drugače se pa tudi na sprehodu če koga srečava skriva za mano, ali pa hoče v naročje. No saj vem, vse  je še novo zanjo, samo sem mislila da bo kar šibala do vsakega in vse povso, ampak ne, je ful previdna.

Aja še to, mene ima pa najraje, tako da je fant že kar ljubosumen Smiley, pravi da njega sploh ne obrajta tako kot mene, ko ju pustim samedva v sobi, no čeprav ima tudi njega ful rada, samo jaz sem le jaz  Cool Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #560 : torek, 21.02.2006 : 13:12:46 »

Taro smo začeli jemati na daljše sprehode po njenem drugem cepljenju - prvo opravi vzreditelj, drugo pa potem novi skrbnik. Vsekakor jo lahko že jemlješ s sabo. Sicer ne more dolgo sama hoditi, takrat jo pa enostavno neseš.

Kljub jokanju jo navajaj, da mora biti včasih tudi sama. Samo pazi, da se ne vrneš takrat, ko joka. Vrniti se moraš, ko bo tiho. Takrat jo zelo pohvali in se poigraj z njo. V nasprotnem primeru se bo naučila, da te z jokanjem prikliče in se bo samo še bolj drla.

Zunanjega sveta se bo počasi navadila. Če se preveč boji, ji stvar malo olajšaj. Na primer, na začetku pojdita pogledat na svojo ulico, pojdita po njej gor in dol, vmes jo zelo hvali in spodbujaj, potem pa nazaj domov. Ko ulico osvoji, podjita dlje, na sosednjo ulico. Potem stopnjuj srečanja z avtomobili, avtobusi itd. Če opaziš, da se preveč boji, nikar ne zganjaj cirkusa okrog tega, ampak mirno zaključi izlet, da ne bo mislila, da jo bo res kakšen bavbav pojedel. Tako se bo počasi navadila na zunanji svet. Dokler se še boji ljudi, reci znancem, ki jih srečata, naj je ne poskušajo božati. Raje vzemi s sabo kakšen priboljšek, ki ji je pri srcu.  Ko srečata znanca, najprej mirno recita par besed, kužiki pa daj priboljšek. Po nekaj takšnih srečanjih prosi znanca, naj ji on da priboljšek. Tako se bo naučila, da ta srečanja niso bavbav, temveč da lahko od njih tudi kaj profitira. Podobno je tudi z obiski, če ima tudi doma problem z neznanimi ljudmi.

Pri srečanju s psi je ne dviguj v naročje. To ne pomeni, da se mora z vsakim psom povohat in igrat, samo naučiti jo je treba, da to ni noben bavbav in da se nič ne zgodi, če na tleh ostane in gre drugi kuža mirno mimo nje.

Kužki imajo ponavadi raje tistega, ki skrbi zanje, jih hrani itd. V njenem primeru si to ti in vedno boš na prvem mestu. Fant je pa bolj tisti drugi, ki ga tudi pedenaš. Kužki zelo dobro opazujejo in kmalu ugotovijo, kdo je zanje pomembnejši.

lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Sporočil: 435

« Odgovor #561 : torek, 21.02.2006 : 15:16:36 »

Jaz bi predlagala, da morda na vsake par dni greste z avtom na kratko vožnjo; morda do bližnjega sprehajališča na sprehod. Iz razloga, da se pes dodobra  navadi vožnje z avtom... Nikjer sicer nisem zasledila ali si že pisala kako je s tem pri vas, vendar se mi zdi zeloooo  pomembno, da je avto za kuža praktično 2.dom.  Wink
Ko pa opisuješ začetne "težavice" z vašo novo ljubico, se mi pa kar milo stori in se spomnim naših skupnih začetkov....  Kiss  Kiss  Kiss Le pogumno! Najbrž in ti in ona rabita določen čas, da se privadite drug drugega, pa tudi življenskega tempa!  Wink
Srečno. Pa poročaj kaj in kake slikice prosim!  Wink
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #562 : torek, 21.02.2006 : 15:31:26 »

Ja, JennyK, na avto sem pa pozabila! Zelo pomembno!
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #563 : torek, 21.02.2006 : 18:55:59 »

Oj!

No avta se niti ne boji, sva bile že parkrat z avtom okoli, sam ji bom mogle kupit boks, ker hoče bit pri meni v naročju, ko vrečke in kostke niso več zanimive. Sej je ful pridna v naročju, sam mal težko je vozit Smiley Kako pa ostali vozite svoje kosmatince?

No nekaj slikc je pa že nastalo (ostale bom pa spriti dodajala):
http://ppetra.moj-album.com/album/2266280/?os=2266525
...(Samo ne nakregajte me zdaj vsi kake barve je. Je pač taka kot je, in je zame naj naj kuža, kaj bom pa z njo delala se bo pa še v prihodnosti pokazalo)
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #564 : torek, 21.02.2006 : 19:15:08 »

Ojla!

Ppetra, ta slikica z VC papirjem je super! Grin... Me spominja na mojo Geri... in na kup smeti ki jih moram potem pospravit Wink Meni je mala pikica všeč. A ime bo kar Lotty obdržala ali boš kaj spreminjala? Veliko veselja z malo, mi je veliko bolj všeč kot Luna in upam da bo čimbolj bela čeprav mi je sedaj ko je take barve bolj všeč kot belo Tongue...
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #565 : torek, 21.02.2006 : 19:48:31 »

Ja ostala bo Lotty (mi je kar všeč).
No tut men je ful lušna zdaj s flekci, samo verjetno bo posvetlela, tako kot mamica (ji je ful podobna), sam na ušeskih bo ostalo najbolj vidno, kjer je najbolj temna.
Me pa prav zanima kakšna bo ratal ko odraste. To glede barve mi je ratalo že ful zanimivo in že ko sem bila na mojem zadnjem obisku pri vzrediteljici in potem ko sem jo prišla iskat je bila vidna razlika kako svetli (na slikah se to ne da videti)
Sama  sicer sklepam da bodo svetlo rjave dlake po telesu posvetlele v krem belo barvo, ostala bo morda kakšna črna dlaka, ki pa ne bo tako opazna, ker recimo Luni, bo najbrš ostala glavicar kar temna, čeprav je tudi ful srčkana in mi je včasih kar hudo da sem se premislila. No ampak verjetno je dobila prav tako dober dom kot moja Lotty.
Logiran
JennyK
rad pišem

« Odgovor #566 : sreda, 22.02.2006 : 11:36:24 »

Joj, kakšna ljubka kepica!!!!!  Kiss  Kiss  Kiss Luštne slikice, res!!!
Res me nostalgija grabi - na tiste čase izpred leta in pol, ko sem Jenny prišla k meni, torej v nov dom.
Glede vožnje priznavam, da Jenny ne vozi prav varno.  sram Torej vozi se na zadnjem sedežu. Sicer je čisto pridna; leži ali sedi. Čeprav jo moram kar malce brzdati, ker ji je strašno zanimivo gledati skozi okno. Se pa zavedam, da je zelo nevarno, če je potrebno na hitro zabremzati.  Lips Sealed Ker psička dobesedno odnese na tla (ali pa še kak hujši scenarij-X  Lips Sealed )
Zato morebiti res ni slaba ideja, da jo navadiš bodisi na box, bodisi da jo pripneš na tisti posebni varovalni pas.
Uživajte in poročaj kaj, kako se rihtate!  Aja, veš, moram priznati, da ko se spomnim najinih skupnih prvih treh dni, je bilo kar noro. Sem bila prav prestrašena in sem komplicirala skorajda pri vsakem njenem koraku ali dihu...  Shocked  Sad Ampak potem se privadiš drug drugega in je krasno!  Cheesy
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #567 : četrtek, 23.02.2006 : 01:03:37 »

Okej, kaj sem ga polomila  Undecided ? Že večkrat nama je uspelo it ven lulat in kakat, danes se je pa nekaj zataknilo. Ko sem opazila, da jo lulat oz kakat, sem jo hitro nesla ven in nič, še celo nazaj noter je hotela, ker se je skoz tiščala k uhodnim vratom. No in potem sem jo prinesla gor, umila tačke in je že šibala po kopalnici kot da hoče lulat, no in sem jo spet nesla ven in nič. Še enkrat sva se umili in kaj se je zgodilo, gospodična se je polulala v banjo  Angry. No potem se mi je zvečer spet to zgodilo, sem jo nesla ven in ni bilo nič, zgledalo je kot da upa da greva čimprej not. Ko sva se spet vse umili, se je pa pokakala.  Sad
Ne razumen, kaj sem naredila narobe, da to dela, a jo zebe zunaj (ker se vsake toliko časa stisne k vratom, ko sva zunaj)?
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #568 : četrtek, 23.02.2006 : 08:59:06 »

Mogoče se je pa to navadila pri vzrediteljici?  :-\Jaz bi vzrediteljico povprašala, kako je s tem.

Jaz bom rajši kupila odraslega kužka... Cool.Pa še barva je že dokončna, pri odraslem psu. Smiley
Logiran
JennyK
rad pišem

« Odgovor #569 : četrtek, 23.02.2006 : 09:26:34 »

Mojčica, s plišastim je še manj dela!  Wink  Cool
Ppetra... žal ti kakega pametnega nasveta ne morem dati, ampak potrpljenje je božja mast, pravijo.
Če morda vstrajaš zunaj čimdalj časa (po možnosti toliko, da opravi potrebo in jo potem fuuuul pohvališ). Da pa je ne bo zeblo, se pa lahko vmes ta čas zunaj poigrata ali lovita... Morda bo tudi lulanje/kakanje prišlo samo od sebe?
Logiran
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.