o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 02:30:05
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
COTON DE TULEAR - čvek
Strani:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
8
...
210
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: COTON DE TULEAR - čvek (Prebrano 304850 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
Re:COTON DE TULEAR
«
Odgovor #30 :
torek, 30.11.2004 : 13:35:00 »
Nelly1, tudi jaz pričakujem kakšno slikico, noooo!
lp!
Logiran
nakamichi
novinec
Sporočil: 6
«
Odgovor #31 :
petek, 10.12.2004 : 23:53:32 »
V času ko je bil nas Jonathan v "obdobju" parjenja je bilo nemogoče v sloveniji dobit Cotonko z enako oceno, torej primerno za parjenje. Upam da se je zadeva spremenila in se da sedaj tudi pri nas dobit eno kvalitetno čistvkrvno odličnjakinjo Cotonko, za vstanovitev legla. To bi blo res uredu in bi sigurno pripomoglo k razvoju te pasme pri nas, je pa res da so ti kužki kar dragi, a so res izredno bistra in prisrčna bitja, ki se neizmerno navezani na družino v kateri so....še vedno žalosten za Jonathanom.
Moje mnenje je da je treba vsako pasmo, še posebej redke, izredno pazit, da se ne meša z drugimi. Imam pa lih tako rad tudi mešančke, saj so kužeki vsiskupaj.
Logiran
slavc
novinec
Spol:
Sporočil: 5
«
Odgovor #32 :
sobota, 18.12.2004 : 10:11:46 »
Pozdravljen!
Moja sodelavka ima lepo samičko. Ime ji je Gipsy Queen, to je res izredna pasma, neverjetno kako se hitro in z veseljem uči. Kmalu bo objavila spletno stran o njeni psički, malo poglej po novem letu.
Logiran
sissy
novinec
Sporočil: 1
«
Odgovor #33 :
ponedeljek, 07.02.2005 : 10:06:41 »
Lep pozdrav
Smo lastniki cotonov, trenutno samo ene psičke in nekaj malih kepic. Seveda so vsi papirji na mestu, kot tudi vzrejno, morda pride še psarna, če bomo imeli nekaj sreče s psi. Pogovori tečejo v tej smeri... morda še letos?
Drugače pa, kot vidim smo vsi zelo veliki ljubitelji te pasme in res je, da tudi če imaš sam te puhaste kepe, zelo težko opišeš prikupnost, karakter teh psov... enostavno jih moraš imeti, da razumeš. Prikupni so za popizdit. In da ne govorim o cotonskem spanju na hrbtu.... o koliko smeha smo že bili deležni na ta račun.. Z gospo Gordano se poznamo in smo v rednih stikih, poznamo gospo Elizabeto iz Ancone, kjer smo nazadnje tudi parili s tutankamon psom, in dobili puhaste kepice. Pol jih je po standardu, pol pa s prikupno obarvanimi uhlji. Raziskovanje je pripeljalo, da so planili na dan geni po psu in to od babice.
Ja tudi Sissy je slovenski prvak v lepoti za leto 2004, mednorodni pa čaka, ker je kot breja in sedaj popolnoma onemogla. Je čisto brez moči, dlake, tako, da bo potrebno kar nekaj časa, da si opomore.
Mali vrageci iz nje vlečejo vse moči in lepoto. Sedaj pa imamo teh šest kepic, ki so ravno tako srčkani za >umret<. Sploh ne smeš stopiti na tla, ker se takoj zapodijo pod noge in bi se igrali
Problem nastane ko moraš nujno na WC
Standard, kot tudi ostalo pa najdete na naši strani *****
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #34 :
torek, 08.02.2005 : 22:58:53 »
Sissy dobrodosla na forumu in cestitke za tvojo stran o cotonin. Se bolj iskrene cestitke pa za majhne kepice, ki mi danes ne bodo dale spati.
Le ena slikca za pokusino:
http://baguette.moj-album.com/album/155617/?os=155620
lp
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #35 :
ponedeljek, 14.02.2005 : 09:14:49 »
Sissy, tudi z moje strani malce pozno, a vseeno - iskrene čestitke!! Resnično moram priznati, da so prisrčni in krasni družni kužki in mi je žal, da so razmeroma neznani... Sama imam bologneserko, a sva pred nakupom s fantom kolebala med bišonom in cotonom... Skratka - upam, da bodo vsi kužki dobili primerne lastnike in da bo teh prisrčnih kužonov kmalu kaj več opaziti na ulicah...
Aha, še nekaj: na Lj.cacib-u sem prvič videla obarvanega cotona. Kako to???! Sveto sem bila prepričana, da morajo biti brezpogojno beli! Sem bila kar malce zmedena....
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
Re: COTON DE TULEAR
«
Odgovor #36 :
nedelja, 24.04.2005 : 01:08:32 »
Ojla!
Hm, sem šele pred kratkim opazila tole temo O cottončkih, ki so res čudoviti! Verjetno so me še bolj prevzeli, ker imam doma sama maltežana, pa sem šele sedaj (po vseh slikicah) ugotovila, kako zelo podobni so si. Predvsem tisti enobarvni (brez odtenka na ušesku).
Citat: JennyK , ponedeljek, 14.02.2005 : 09:14:49
... na Lj.cacib-u sem prvič videla obarvanega cotona. Kako to???! Sveto sem bila prepričana, da morajo biti brezpogojno beli! Sem bila kar malce zmedena....
JennyK, kot sem jaz razumela je cottonom, dovoljne barvna lisa na ušesku. Naj me kdo od poznavalcev popravi če se motim
Moram priznati, da pa me je v tej temi zmotilo še par stvari, mimo katerih ne morem...
Citat: NELLY1 , sobota, 06.11.2004 : 20:39:07
.. tudi veliko bolj zivahni in polni energije so, ce jih primerjamo z zelo podobnimi Maltezani.
Ker lahko rečem da ne samo precej, ampak ZELO dobro poznam pasmo Maltežan (predvsem tudi karakterno), me zelo, zelo jezi tako pisanje! Maltežani so izredno živahni kužki, ki so najsrečnejši ko jim omeniš sprehod...Sicer ne POTREBUJEJO veliko gibanja, so pa presrečni, če jim ga nudiš! Imajo ogromno energije, in so najsrečnejši, če ce "nekaj dogaja - po načelu - samo da je "akcija"
Moj 13 letni Maltežanček, bi najraje ves dan preživel zunaj, in španciral okrog..Pa seveda ne penzionistično, ampak zelo veselo in živahno. Ljudje mislijo da se norca delam, ko me vprašajo po letih, pa jim rečem 13!
Citat
Citat: NELLY1 , sobota, 06.11.2004 : 20:39:07
Je hitro ucljiv kuzek, saj se je nekaj osnovnih ukazov (sedi, pridi ...) naucila brez problemov (primerjam Maltezana od kolegice, ki ne zna niti sedi, pa se z njim kar veliko ukvarja).
Maltežani so izredno inteligentni in hitro učljivi kužki...Moj zelo dobro pozna sedi, ampak se pač ne bo usedel, če njemu takrat ne paše...In to samo zato, ker je tako razvajen, in ve, da si to lahko dovoli
To da od prijateljice Maltežan ne pozna sedi, ne pomeni, da potrebuje Maltežan ogromno časa, za osvojitev osnovih ukazov. Ravno nasprotno - Matežani izredno hitro dojamejo kaj jim želiš dopovedat, in največkrat stvari hitro obrnejo v svojo korist!
Citat: NELLY1 , petek, 19.11.2004 : 11:30:00
Zakaj imajo maltežani toliko zdravstveih težav? Ali so res avtohtoni psi imeli tako dolgo dlako....?
Aja?
Prvič slišim, da imajo Maltežani TOLIKO zdravstevnih težav...Kolikor jaz vem, Maltežani v resnici nimajo nobenih bistevnih zdravstvenih težav...No ja, upam da si se v svojem stavku obračala na kužke, kupljene pri preprodajalcih...Tam imajo TOLIKO zdravstveih težav VSI kužki...
In vedno bolj imam občtek, da so nerodovniški Cottoni ali Maltežani kupljeni pri preprodajalcih, mešanica enega in drugega...
Se opravičujem, ker sem v temo o Cottonih takole vrinila Maltežane ampak žal nisem mogla mimo teh stavkov, ker me jezi, da nekdo ki Maltežana "ni videl niti od blizu", v toliko stavkih narobe predstavi pasmo...
Drugače pa priznam, da so tudi mene tile bombažni štirinožci prevzeli...Dajte se oglasti lastniki, in malo več povedat o sami pasmi
LP
Logiran
Lady
novinec
Sporočil: 27
«
Odgovor #37 :
sobota, 30.04.2005 : 16:46:36 »
Živjo.
Naša lepotička je stara 4 mesece. Pri nas je en mesec in smo navdušeni nad vsem! Nobenih težav, vse uboga, je popolnoma "čista"... Krasna je!
l.p.
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #38 :
torek, 03.05.2005 : 15:29:54 »
Krasno, Lady!
S priporočam za kake slikice, če lahko?
Lp in veliiiiko veselja!
Logiran
Barbara
novinec
Sporočil: 8
«
Odgovor #39 :
četrtek, 09.06.2005 : 14:32:56 »
Ojla,
končno sem se odločila za nakup psa in sicer Cottona. Najbrž sem malce prepozna, vendar me vseeno zanima ali bi mogoče lahko še kje dobila tega čutovitega mladička pred poletjem, drugače pa bom morala najbrž počakati do jesemi.
lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #40 :
sobota, 11.06.2005 : 15:29:32 »
Ojla!
Danes smo spoznali Lady, ki je čudovita psička in njena 2 bratca (vsaj mislim, da sta bila oba samčka) ter njihovo vzrediteljico (sisy). Čudoviti kužki, pa mehki kot volna
! Z vzrediteljico sva se zapletli tudi v prijeten klepet, medtem pa so kužki tekali med nogami
.
Čestitke za tako prisrčne mladičke! (sedaj imajo 6 mesecev).
Lp, Mojca
Logiran
Lady
novinec
Sporočil: 27
«
Odgovor #41 :
sobota, 11.06.2005 : 21:24:04 »
Lepo je bilo, Geri! Vsi smo bili navdušeni, nasploh s tvojo psičko (hčerka je rekla, da hoče Metuljčka). Upam, da se kmalu zopet srečamo. Mogoče na razstavi v Trbovljah?
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #42 :
nedelja, 12.06.2005 : 11:03:59 »
Lady, se vidimo na raszstavi v Trbovljah
Pobožajte Lady v mojem imenu
Lp, Mojca
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.273
«
Odgovor #43 :
torek, 14.06.2005 : 13:52:28 »
Helou!
Pridružujem se Barbari, todi mene zanima če kdo ve kje se bi kmalu dalo dobiti cotoncke. Zanima pa me še to ali se da dobiti cotončke za manj kot 100.000,- brez rodovnika, ker so rodovniški zelo dragi (300.000,- je ful veliko). In kaj ti bo rodovnik če boš imel psa samo za družbo in za to ker je kjut in ne za na razstave itd? A vseeno si želiš imeti točno to pasmo?
LP Petra
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #44 :
torek, 14.06.2005 : 13:57:59 »
Samo nekaj se vprašaj: in KAKO BOŠ prepričana, da boš dobila natanko to pasmo, če bo brez rodovnika?
Logiran
Strani:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
8