mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 03.06.2024 : 17:51:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!  (Prebrano 59006 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #225 : nedelja, 25.03.2007 : 10:32:46 »

Bom odgovorila po vrsti pri čemer upoštevajte predpostavko, da mi do znanja pri vzgoji psov ter odgovornega lastništva manjka še veliko.

Zame osebno je tuš ali škropljenje psa stres. In zame so to metode, ki niso sprejemljive. Konec koncev tudi otroka ne poškropiš v obraz, če je vsiljiv takrat, ko dobiš pomemben obisk in če želi nekaj vzeti z mize.
Moja psica je tečna samo takrat, ko ima določene potrebe. Na vso srečo je zaradi zdravstvenih težav (razen ene poškodbe) zaenkrat še ni bilo potrebno voditi k veterinarju (moram potrkat na les). Torej ostane potreba po naravni potrebi ali hrani. Slednje odpade, ker se hraniva točno ob določeni uri dvakrat dnevno, torej ostane potreba po kakanju ali lulanju. Če ni kaj nepredvidljivega (driska, bruhanje), opravimo potrebo maksimalno štirikrat na dan. Da bi jo peljala večkrat ven po 15 minut si ne morem privoščit, ker živim v tretjem nadstropju in so stopnice zanjo že itak velika ovira.
Moja psica ne teži, res pa je, da vsakega obiskovalca pozdravi na vratih, mu prinese copate in žogice in zahteva nekaj minut samo zase. In to ji dovolim in s tem so seznanjeni vsi tisti, ki pridejo k meni na obisk. Da pa ne sme fehtati z mize, smo jo pa naučili na začetku. Pa ne samo njo, tudi tiste, ki so tako radi kakšen priboljšek podali pod mizo. Ker če se tudi druga, človeška stran ne drži pravil, potem je trud zaman.
Nimam nikakržnih izkušenj s stresanjem hlač, ker bi to naredila samo enkrat. Imam veliko težjo psico, kot je tvoja in najverjetneje tudi večjo in moja spada med "zahtevnejše" ali "nevarnejše" pasme, kakor koli hočeš. Vanjo sem vložila veliko denarja v smislu vzgoje, ker si pri njej nisem mogla privoščiti vzgoje kar doma in s tem tudi nadaljujeva. Trenutno nisva vpisani v nikakršen uradni tečaj vendar "delava" na poligonu z vojaškimi psi in malo trenirava sledenje.
Se pa strinjam z zadnjim stavkom. In kot že rečeno, mene je zmotil tuš in špricanje.

In ker sem trenutno poškodovana in ne morem hoditi, si lahko prepričana, da si moja psica ne more doma privoščiti nobenega "tečnarjenja" brez razloga.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #226 : nedelja, 25.03.2007 : 10:36:30 »

Poznam dve vrsti vzgoje, tisto grobo lovsko, ki sta jo uporabljala ded in oče in meni nikakor ni bila všeč in sedaj to brez prisile z nagradicam....
Očitno si tole vzgojo malce napačno interpretiraš Wink
Eno je v stanovanju učiti psa prostor- čemur je vzrok izsiljevanje.In drugo je psa učiti prostor za voljo dela.Ko pa že omenjaš " lovsko" vzgojo, naj ti povem, da takrat pa ne gre za izsiljevanje ampak za obvladovanje lovskega nagona Wink
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #227 : nedelja, 25.03.2007 : 10:54:08 »

Christian......ker sem te po naključju spremljam v več temah, me je po pravici povedano začelo skrbeti.....ta pes vas konkretno mota okoli prsta in da je mera polna kaže znake agresije do tujcev in včasih tudi do tebe, kar je absolutno velik problem in mislim, da ste že prišli na stopnjo, ko boste morali konkretno razmislit kako z njegovo vzgojo dalje......če si v eni temi prav napisal, je tvoj mešanec med malinovcem, nemcem in mastifom.....komplet pasem, kjer moreš imeti veliko pojma o načinu šolanja, biti ZELO dosleden in imeti močno avtoriteto, kjer ne moreš vedno vzgajat po nekem vzorcu(kot ti ga vcepljajo v raznih šolah, ampak po specifiki glede na karakter tvojega psa in tebe kot vodnika, ki si zelo mlad in še neizkušen za vodenje takšnega psa) in absolutno brez prisile, sploh še zraven dejstva, da je vmešan molos.....avtoriteto si ne boš mogel vzpostavit z silo, tudi sam si verjetno še prelahek...to si lahko privošči en stopetdeset kilski ded(čeprav sem 100% proti temu, ampak je to tudi ena pot, ki ti pa je ne priporočam, je še veliko več načinov za utrjevanje alfa pozicije), ampak z razumnostjo....in začnite vzgajat psa po hitrem postopku dosledno, vsi enako in brez podpiranja bilokakšnega izkoriščanja....in dokler pes ne bo 100% glede njegovega agresivnega vedenja, da ga ne izpustiš iz povodca. Do takrat pa bo še veliko vode preteklo.

Tudi če je trenutno bolan in bogi in ga boli.....v redu, ni treba mu uprizarjat celega cirkusa okoli in ne rabi imeti nekih posebnih tretmanov sedaj, je pač bolan, ga boste pozdravili, se boste potrudili, na njemu pa je, da se sam sooči tudi s tem....ker skužil bo, če že ni, da bolj kot cvili, lepša predstava v njegovo prid se bo odvijala.

In na koncu koncev, nima si on kaj zmišljevat kdaj se ga lahko ti dotakneš in kdaj ne....ti ga imaš pravico božat, šlatat, čohat, premikat itd. kdaj tebi paše in ne njemu....imeti mora seveda svoj mir, ampak ne vedno ko se njemu zljubi, ampak ko se tebi, prav tako ti mora on dati mir, ko se tebi zljubi,pa če ta mir traja cel dan (z rednimi sprehodi seveda).

Zgrabi vajeti v roke in začnite delati s psom tako, da boste imeli lepo živlejnju z njim in da ne bo teroriziral tebe in okolice. Če je potrebno si raje omislite strokovnjaka za vednje, kot nekoga, ki šola po neke ustaljenem vzorcu, ki misli, da so vsi psi podrejeni ovčarji  in nima domišljije da bi v očitnih problemih uporabil druge metode...v vašem primeru bo potrebno še veliko domišljije, pes je velik, močan in zelo si želi na vodilno pozicijo in zaenkrat mu tudi lepo uspeva.



Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #228 : nedelja, 25.03.2007 : 11:03:15 »

 Drobtinica, upam, da boš hitro okrevala po poškodbi, saj je res, da s tretjega nadstopja je težko po 10x na dan psa voditi lulat. No tvoja kuža (sem pogledala kako imaš) je res težja od moje kar za 14 kg visoka pa je enako kot moja hovika. Rotijev drugače ne poznam, vem pa da se jih ljudje bojijo. No samo tudi tak kuža je seveda lahko prijazen. To pa ko praviš, da prinese obiskom nekaj tako važnega za pokazat in se pocrkljat dela tudi naša in to ji tudi jaz dovolim, le v enem primeru ne. Potem se odmakne na prostor in je pridna. Če pa seveda obiski norijo z njo se ji pa malo strga in nori. Grin

Damayanti Kar pa se lovskega nagona tiče imam kar dosti pojma o tem saj smo imeli samo lovske pse do sedaj.  Wink

Felina, s tvojim zadnjim odstavkom se čisto strinjam!
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #229 : nedelja, 25.03.2007 : 11:12:46 »

Saj tuš ni bil dosti, sem mu samo tačke umil, on je pa mislil, da je to kazen... Wink

Danes je pa res delal ko supermen na treningu, o čem bom več napisal v temi o B.O!
Prvo je malo renčal name, ko sem mu rit dol stisno ker je v začetku štrajkal nekaj pol pa je delal kot, da že hodima pol leta tja. Trener je danes videl kaj pes dela in mi je vse razloži kako morem, ker je pes dobil pravo belgijsko trmo... Renčat upa samo name, sma pa že začela z ukrepi... No zdaj pa grem opisat v temo o B.O
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #230 : nedelja, 25.03.2007 : 11:25:50 »

FELINA!

Danes se mi je trener max posvetil, ko sma bila samo še 2 na treningu. Pokazal mi je vse kaj morem vedno naredit ko bo pes renčal. Opazil sem, da se je pes ful sprostil, ko je ostal še samo en vodnik. Včeraj sta se pa z bokserčkom nekaj kregala, ker sta oba htela bit glavna...
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #231 : nedelja, 25.03.2007 : 11:39:21 »

Super, le tako naprej in ob čisto vsakem problemu se posvetuj z njim...ne pustit, da more on sam to opazit....upam, da boste skupaj rešili situacijo, ti pa si samo utrjuj pozicijo....nič razvajanja, ne njega ne tebe...hihihihi...trd oreh si si zadal...a z večjo trmo od tvojega psa ti bo uspelo....

Upam, da se bomo kdaj srečali na kakšnem sprehodeku  Wink


Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #232 : nedelja, 25.03.2007 : 12:04:16 »

FELINA!

Pravkar sem ga naučil PROSTOR! Veš kako? Sem se delal kao da se ful ukvarjam z aportom on pa se je začel vlegat pa sem opazil pa sem reko PROSTOR in ko se je sem ga zelo pohvalil: PRIDEN PROSTOR, BRAAAVO. Pa po takih 3 vajah je že skapiral kaj hočem od njega Wink Vadila sma pa zadaj na vrtu. Danes nisem mogo verjet kako je ubogal, ko je vedno štrajkal. Sem pa upošteval nasvet nwm točno od koga Bambi,Ivanhoe... Ko mi je ena napisala, da pred tekmo vedno malo hodi z njim pa mu da kak košček klobase pa ga hvali.
No to sem počel na sprehodu do travnika, kjer se dobimo. Je trener reko, da če nebom preprečo tega ko laja da bo pes ''klavec'' pri dveh letih.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #233 : nedelja, 25.03.2007 : 12:06:22 »

Lahko se dobimo na kakšnem sprehodu ja. Od kod pa ste? Ta vikend pride k meni POPO, čez kakšne 3 mesece sem se pa z Dejan-om in Ines zmeno, da se dobimo Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #234 : nedelja, 25.03.2007 : 12:20:49 »

Ej, dajmo se menit o srecanjih tam, kjer je temu namenjena rubrika - srečanja
Logiran

Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #235 : nedelja, 25.03.2007 : 14:58:46 »

Oprosti Jana!
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #236 : torek, 27.03.2007 : 18:28:31 »

Evo ravnokar je moj pes dobil HILLSove D/D brikete in lahko je izkjučno samo to z njihovo konzervo. Glede na njegovo težo jih lahko poje 500g/dan in to razdelimo na dva obroka.
Zanima me pa, ker je pes še mlad in še odrašča ali to vpliva na njegovo rast? Veterinar je rekel, da NAJ nebi, ker je že SKORAJ odrasel... A ma kdo več izkušenj s tem? Sedaj pa še grem sosedom razložit celo situacijo (2×) naj ne davajo psu niti kosti, ker se lahko ''polnjenje analnih vrečk'' spet max poveča. Aja pa naj nebi dobival čisto NIČ drugega niti kosti, pasjih testenin???
Pa baje je še po teh briketih samo bolj lačen in zato se tudi zrediti ne more! To se mi zdi res malo pretirano....

Lep pozdrav, C.A
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #237 : torek, 27.03.2007 : 18:32:15 »

Dajmo se preseliti v teme in rubrike:

- Vnetje analnih vrečk
- prehrana
- HILL's
Logiran

Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #238 : torek, 27.03.2007 : 19:30:16 »

Amm... Jana, meni je tema HILL's zaklenjena... A potrebujem kakšen paket da lahko grem tja?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.326


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #239 : torek, 27.03.2007 : 19:55:19 »

A potrebujem kakšen paket da lahko grem tja?

Ja.
Da se izogneva podvajanju in prestavljanju sporocil ter preusmeritvam, si poglej na zemljevidu, kje je kaksna tema.
Logiran

Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Jaz ne vem - ti veš... Vprašanja, na katera ne vemo odgovorov!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines