mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:02:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: kliker  (Prebrano 81971 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sona
gost
« Odgovor #15 : sreda, 12.06.2002 : 16:57:09 »

Ne pretiravaj yo. jest sem pa  zlo zadovolna. Zmeri mi vse razložijo kar prašam. Sam jest razumem da čist vse ne morjo povedat ker bi se pol z eno stranko lahko 2 ure zajebaval. Nek na tem forumu je pisal da so dopoldne za pasja prašanja in u sobotah. Zakva bi pa mogu Simončič usakmu delat predavane o šolanju. jest nisem še od nobenga inštruktorja dobila tko odgovorov kt ud nega. Zaston! Drugi use računajo tolk da veš. Glih tko morš h nim u šolo če češ kej več zvedet. Hvala bogu de se kle oglašajo ker dajo tud dobre odgovore. Me zanima če bi ti u drugmu pasjimu marketu povedal koko psa uč hodit poleg. Tle so mi. Zmeri lepo prašam in zmeri dobim lep odgovor.  
Logiran
yo
gost
« Odgovor #16 : sreda, 12.06.2002 : 17:27:53 »

Dej, Sona,

odgovor je bil namenjen Dani. Sicer ti čisto verjamem, da si zadovoljna. Mnogo ljudi poznam, ki so čisto zadovoljni.
Ti verjamem, da si dobila veliko odgovorov in upam, da si z rezultati tudi zadovoljna in da boš enako lahko potrdila tudi čez 1 leto, 2 ali več. Mimogrede, ko omenjaš druge pasje markete - vsaj enega poznam, kjer bi mi, in gre za to, da mi je Dani odgovorila, da za kvaliteto izdelkov ne jamčijo. Ja, p....madonna, kako pa naj verjamem, da so potem vsi njihovi preparati, ki jih prodajajo, in, ki roko na srce, niso ravno poceni, imajo zajamčeno kvaliteto? To sem vprašala Dani in nič ne pretiravam. Ker pa imajo tudi pasjo šolo, pričakujem od njih malo več strokovnosti kot od koga drugega, v čisto navadni prodajalni.

Lp, Yo

P.S. O klikerju nočem več razpravljat, bi pa rada samo še odgovor Dani, kako je s kvaliteto drugih izdelkov.
Ker so moji psi zame pomembni.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #17 : sreda, 12.06.2002 : 21:09:07 »

Yo, mislim, da tole ni pravo mesto za polemiziranje v nedogled. Pridi na piknik in se bova prijateljsko pogovorili - razen,
ce hoces biti anonimna. Spostujem tudi to. Jamstvo za kvaliteto je bilo misljeno za klikerje, ker ga tudi noben proizvajalec za tako stvar ne da. Za vse ostale izdelke, katere uvazamo mi, seveda jamcimo, za tiste, ki jih pa uvazajo drugi, pa morajo jamciti oni in na podlagi tega potem mi. Zato pa so pri drazjih stvareh garancije in podobno. Ampak pri nas tudi pri cenejsih stvareh ne kompliciramo in zamenjamo brez problemov. Od klikerjev, ki so ze nekaj casa v trgovini, ni se nobeden zarjavel. Seveda pa dopuscam tudi to moznost, zato sem pa napisala, da ti ga bomo zamenjali. Pasja sola je namenjena vzgoji in solanju psov, svetovalne ure so namenjene svetovanju, trgovina pa prodaji. Svetovanje o vzgoji v trgovini je dodatek, ki sva ga prevzela z Martinom, in ne delovna obveznost vsakega prodajalca, sploh pa ne, da na dolgo in siroko razlaga o nacinih in metodah solanja. In ne udrihaj po tistih, ki so pri nas zadovoljni. Sone osebno ne poznam, ocitno pa prihaja k nam.
Ne bos mi verjela, ce ti napisem, da zelimo psom in mackam nasih strank samo dobro. Tudi jaz sem ze dovolj dolgo na svetu, da dokaj hitro ugotovim, kam ob takih napadih "pes taco moli".
S tem sem zakljucila pregovarjanje na tem mestu in ce ti grejo moja pisanja tako zelo v nos, lahko tudi popolnoma obmolknem. Imam dovolj drugega dela.
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #18 : nedelja, 16.06.2002 : 09:58:37 »

Cena za kliker je res absolutno previsoka , glede na to da jih trgovine od uvoznika nabvljajo po 450 SIT !!!
Logiran
paprika
gost
« Odgovor #19 : petek, 26.07.2002 : 10:59:38 »

holja! Cheesy

Jaz sem klikerje naročila iz Anglije prek interneta. Plačaš lahko z evrokardom. 10 klikerjev s pštnino vred je prišlo 4200 sit, kar je bistveno ceneje kot pri nas. Lahko jih naročiš tudi manj, 3, 5, ker zdaj vidim da je 0 preveč, ker se meni po 2 mesecih ni še noben pokvaril, zgubila pa jih tudi nisem.
ole pa je naslov, kjer to lahko naročiš.

http://www.traininglines.org.uk/clicker.htm#Clicker%20Training
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #20 : petek, 26.07.2002 : 13:00:02 »


V BTC-ju, v trgovinici ALER majo klikerje po 290,00 SIT. V primerjavi z Galijem - cca 1500 SIT Shocked je to bistvena razlika, in se torej ne splaca vec po internetu narocat Grin

LP

TGT
Logiran
KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #21 : ponedeljek, 26.08.2002 : 10:09:13 »

Ja tudi jaz sem v Kranju dobila klikerje po 290 SIT. Tako da vam svetujem da včasih zavijete tudi v manjše trgovinice specializirane za male živali. Čisto lahko se ti zgodi, da najdeš stvar na mestu kjer to najmanj pričakuješ. Vsi vedno raje zavijejo v trgovine znane po vsej Sloveniji, ko pa stvari dobiš ceneje v manj znanih trgovinicah.

LP
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #22 : ponedeljek, 26.08.2002 : 11:47:21 »

Hojla!

Ko smo že pri klikerjih. Kje oz. kdo pa me lahko poduci o pravilnem ravnanju oz učenju s klikerjem. Lp  maja
Logiran
RONATISA
gost
« Odgovor #23 : torek, 17.09.2002 : 18:04:17 »

kAVKA, kje v Kranju se dobijo klikerji! Sem z Gorenjske in mi je do tja najbližje.Sicer pa sem nova na sceni, moja  dalmatinka je stara dobrih deset tednov in rada bi poiskusila vzgojo s klikerjem!

Pa še splošno vprašanje - kakšne so izkušnje vas, ki ste s klikerjem že poiskusili, pa ste ravno taki laiki, kot jaz? Huh
Logiran
yo
gost
« Odgovor #24 : ponedeljek, 30.09.2002 : 13:51:56 »


Citat

Yo!

Zanima me, če si že začela učenje z klikerjem?
lp Maruša



Ne, tudi ni bilo nobenega učinka. Tako, da zdaj hodim naokoli s kengerujčkom, polnim briketkov  Grin Grin Grin Pa tudi to počasi ne bo več dovolj, ker se Thor počasi osamosvaja  Angry Mogoče bom začela mahati okoli sebe s pasjo radostjo... Roll Eyes
Kin, ali ti učiš s klikerjem?

Lp, Yo
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #25 : ponedeljek, 30.09.2002 : 14:24:28 »

Ne še. Bi pa rada poizkusila. Zdaj si še nabiram literaturo. Tudi Kin že postaja samosvoj.  Angry Pri Kinu sem ugotovila, če mu kaj ne paše in da ga imam na vrvici me kar napade in začne grist. :-/ Mogoče mi bo z klikerjem uspelo to preprečiti. Zelo nerada ga tepem po zadnji plati. Saj ga bolj malo, ampak vseeno. Če je treba, je pa treba. lp M.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #26 : ponedeljek, 30.09.2002 : 16:12:09 »


Citat

Tudi Kin že postaja samosvoj.  Angry Pri Kinu sem ugotovila, če mu kaj ne paše in da ga imam na vrvici me kar napade in začne grist. :-/


Thor mene ne napada in me ne grize, samo bolj trapasto me pogleda in (verjetno) si misli svoje  :-/ - nekaj takega kot baba trapasta  :-/ Huh... Sicer pa so to nekateri iz foruma ze videli in potem sem se pocutila se bolj trapasto. Na kliker pa se trzne ne...

Lp, Yo
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #27 : nedelja, 26.01.2003 : 20:49:46 »

Pozor vsi pasjeljubci!

Zbiram vse informacije=vaše izkušnje pri učenju psov (in drugih živali) s KLIKERJEM.

Prosim, napišite, kaj vse ste preizkusili, pri kakšnih pasmah, kaj vam je uspelo in tudi kaj vam ni; sporočite, če se na klikerju, ki ste ga kupili, trenutno nabira prah in zakaj ste ga odložili.

Oglasite se mi tudi kinološki in drugi "profiji", ki imate kakršne koli izkušnje s klikerjem!

Aja, in sporočite, v katerih SLO pasjih šolah uporabljajo klikerje.

Zelo bi bila vesela, če se mi oglasi kdo, ki uporablja kliker v razstavnem ringu!

Hvala in lp,  Smiley
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91


« Odgovor #28 : ponedeljek, 27.01.2003 : 12:48:05 »

Kliker je zadeva,ki lahko trajno pokvari nas odnos s psom.Kliker je v bistvu moteci dejavnik s katerim preusmerimo oziroma dosezemo pozornost psa.Ze v osnovi je to popolnoma v nasprotju z obstojecimi pravili pri solanju oz.dresiranju ali kot je meni ljubse treniranju psa.Zanimivo pa je kako hitro Slovenci poberemo in prevedemo vsako neumnost,ki nam jo vsiljujejo iz tujine.Prav tako je to s klikerjem,zadeva pa ni tako preprosta.Dovolite,da vam pojasnim za kaj dejansko gre,zakaj kliker skoduje mentalni povezavi z nasim psom.
Ko treniramo psa v prvi vrsti zelimo doseci,da se bo odzival na nasa povelja,ukaze,gibe,glas in nase misli.Poudarjam,nas glas,mimiko telesa,nase misli.Tako je,pomembno je,da se pes odziva na nas glas,nase gibe in povelja,ne pa na sosedov glas in gibe.Ce delamo s klikerjem in z njim pritegnemo oziroma preusmerimo pozornost psa,je to v nasprotju s tem kar mi zelimo.Zelimo,da pes reagira na nas glas,nase gibe,nase misli ne pa na zvok klikerja.Tudi tujec lahko uporabi kliker in zmede nasega psa,pravzaprav kdorkoli.Mi pa zelimo,da pes poslusa in izpolnjuje samo nasa povelja,oz.druzinskih clanov.Pozornost psa je potrebno preusmeriti oz.pritegniti z nasim glasom,gibom,naso mislijo,kretnjo,zvizgom ali cimerkoli kar izhaja iz nas ne pa z klikerjem.V bistvu je kliker nas glas,gib nase roke,zvizg iz nasih ust.Mi moramo biti motivacija nasemu psu,ne pa kliker.Nekdo,ki nima razvitega krdelskega nagona,bi moral to razvijat,ne pa takoj poseci po klikerju.Psa moramo brezpogojno trenirati na nas glas,nase gibe,misli,tako kot to pocne vodilni divji pes oz.volk.V naravi divji pes oz. volk ne uporablja klikerja ali kajjazvem se kaj,ne in se enkrat ne.V urbanem okolju smo mi lastniki vodilni pes,vodja krdela in moramo s svojim jazom,karakterjem,glasom ,gibi,doslednostjo postati vodja krdela ne pa z nekaksno igracko v nasih rokah.Tako kot pri mnogih stvareh so tudi tukaj naivnezi padli na limanice,nekdo je pa zasluzil.Po celem svetu se prodaja megla,ne steje pa nic.Brez dela ni rezultata in edina stvar,ki steje pri dresuri psov je-
1.ljubezen do psa
2.ucenje,poglabljanje,razumevanje
3.medsebojna povezanost
4.doslednost,disciplina
5.navezanje psa nase,ustvarjanje motivacije
6.igra
7.delo,delo in se enkrat delo
in seveda podtocke,ki spadajo pod vsako stevilko.Upam,da ste razumeli,kliker kar pospravite v predal in POSTANITE vi sami kliker.
lp,MAT
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #29 : ponedeljek, 27.01.2003 : 12:54:40 »

Če se ne motim si malo narobe razumel/a namen klikerja, ki se ne uporabla za motivacijo, ampak za potrjevanje pravilnega dogodka ki ga pes naredi,
Da pa to naredi je pa še vedno psa potrebno zmotivirat z nečim drugim....
Sama kliker uporabljam samo za potrjevanje, ker se je odlično obnesel pri odpoklicu in prinašanju predmeta.
To je vse kar sem zaenkrat izboljšala pri svojem psu, ki ga šolam tudi s pomočjo klikerja...
Je pa res da za kliker si moraš vzeti čas in temeljito razmisliti kaj hočeš doseči....
pa še enkrat ...KLIKER ni motivacija, namesto njega v večino pasjih šol uporabljajo besedo JA recimo ko pes nekaj naredi dobro, šele potem pa sledi nagrada hrana ali igra.

LP,
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines