mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 03:54:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zvezdica...
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zvezdica...  (Prebrano 41817 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #15 : četrtek, 08.06.2006 : 17:36:02 »

o zvezdica je pa res nasla dober dom saj se ze na slikicah vidi da uživa 100 na uro.kar tako naprej!!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #16 : četrtek, 08.06.2006 : 19:17:51 »

kaalen, kakšno luštkano, simpatično, nežno mucico imaš  Smiley...sem ti povedala, da je v resnici ena mala požeruhinja. Mozolj ima  Shocked?
Logiran

kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #17 : nedelja, 11.06.2006 : 08:56:08 »

uff... danes ponoči je blo pa živahno. Muci sva popoldne nastavila tako malo večjo igračko - polhka, ampak se ni nič zanimala za njega, zato sva ji ga kar pustila. Ponoči pa ohoho... tist polhek je letel vsaj en meter u luft in ko ga je "zgubila" (pristal je na pisalni mizi) so jo začeli zanimat najini prsti na nogah, ki so tako zanimivo migali pod kovtrom. In je kake pol ure skakala iz zasede na postlo in grizla od fanta prste, mene je še dokaj na miru pustila. Potem pa ji to ni blo dovolj je pa pod kovter zlezla pa je fanta ugriznla v prst. Celo noč sva se smejala zarad tega.

Hja, glede mozolja pa ne vem kaj naj naredim. Najprej se ji je naredila taka mala rdeča bunkica z belo pikco na sredini nad desnim učkom. Potem je to čez noč spraskala in je nastala res majhna krastica. Tako je potem ostalo, danes ponoči si je pa še tisto krastico spraskala in ma zdej večjo krasto (3-4mm) na buči.  sram Upam da bo zdaj to pustila na miru, da se ji poceli... čene jo bom peljala k veterinarju, da mi dajo tist ovratnik, da se ne bo mogla praskat.

Včeraj popoldne sem pa gledala TV in je muca najprej spala na mojem trebuhu potem pa je počasi zlezla poleg mene tako da je molela z vsemi 4 tačkami v luft. Potem sva jo čohljala po trebušku in je imela tak čist blažen izraz na faci, če jo pa po tački počohaš jo pa prec raztegne in nastavi... enkrat jo moram prov slikat v vseh njenih stretching položajih.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #18 : nedelja, 11.06.2006 : 09:00:57 »

Ovratnik dobiš pri meni, kaalen. Če ne bo bolje, povej...
Logiran

kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #19 : ponedeljek, 12.06.2006 : 12:12:40 »

no zdaj se je pa mala že odlično privadla in se ne ustraši več vsakega šuma ter se ne skriva več tko manično kot na začetku. Razvajenka začne mijavkat in prosit za hrano, če zvečer samo za kake pol ure sfalim čas za njeno večerjo. Ko ji stresam hrano v posodico, se mi že muza okoli nog in "hodi po petkah". Počasi že pride do mene fehtat za čohanje, sicer še zelo nezaupljivo, a mislim da bo drug teden že prišla skočit v naročje.
Krastico je pa tudi pustila pri miru čez noč, če pa jo bo slučajno še enkrat spraskala pa bom res prišla po tist ovratnik.

Moram jo pa pohvalit, ker sem bila zelo presnečena: na začetku ko sem jo prinesla domov ji namreč nisem mogla pokazat kje ima WC, ker se je tako bala da se je zvila v eno gubo in zabasala glavo v prvo luknjo, ki jo je zagledala ali je pa podurhala pod postlo... skratka, bila je čist trda od strahu. Pa sem vzela v zakup da bo pač verjetno zjutraj lužica v kakšnem kotu... pa ni bila, muca je sama takoj že prvo noč najdla wc.
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #20 : torek, 13.06.2006 : 22:30:42 »

Zvezdica si je stalno praskala dol tisto krastico nad učkom in krasta je ratala vsakič bolj rdeča in velika, tako da sem mogla it po ovratnik, ki se ga nesrečnica zdaj na vsak način skuša znebit.

Upam da sem ji vsaj ovratnik pravilno namestila, ima za prst prostora, ampak jo vseeno strašno moti.

http://kaalen.moj-album.com/slike/575244/vvTJQ9fO789eAMd1.v.jpg

http://kaalen.moj-album.com/slike/575244/pWlIBHyYjZk9rmnU.v.jpg
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #21 : sreda, 21.06.2006 : 08:35:15 »

Zvezdica je bolje, ne? Lp
Logiran

kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #22 : sreda, 21.06.2006 : 11:59:07 »

ja seveda  Smiley nesrečnica je od ovratnika in vsega hudega dobila še "solzne učke", ampak krastica ji je v 2 dneh odpadla pa sem dala ovratnik dol pa je takoj postala živahna. In zdaj po parih dneh spet poka od zdravja - spet je dobila nazaj tako svilnato dlako.

Pa zdaj je odkrila da so polhki in razne vrvice ful zabavne... moram nardit kkšno fotko, ko se igrava... ma ful je cortkana pa pridna. Joška je sicer še zelo huda nanjo in je edini način da ju spravim kolikor toliko skupaj da se obema hkrati igram z miškami, ampak počasi bo.

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : sreda, 21.06.2006 : 12:46:35 »

Hehe....huda Joška. Za tiste, ki ne veste, Joška je muca, ki tudi živi pri kaalen  Wink.
Logiran

kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #24 : sreda, 21.06.2006 : 14:11:49 »

Evo, sicer niso slikce Zvezdice medtem ko se igra ampak ravno kontra - medtem ko spi in zgleda tako sweetkana da bi jo kr pojedu:

http://www.moj-album.com/slike/575244/_mIpFkYHT94wHTwG.v.jpg

ali pa takole

http://www.moj-album.com/slike/575244/dEquwK3zuJliURil.v.jpg

(nekaj dodatnih slikc je še v albumu http://kaalen.moj-album.com )

pa da ne bo zmede... na spodnji slikici je pa Joška, naša druga muca za katero smo do sedaj mislili, da je pravi nedolžni angelček, ko se je pa prvič srečala z Zvezdico je postala pa pravi hudiček. Na začetku je od strahu pred Zvezdico kr zbežala, zdaj pa besno in zelo glasno renči, če ve da je v bljižini, če Zvezdico preveč firbec matra in ji pride preblizu jo kr napade.

http://www.moj-album.com/slike/575244/xgHN3nVdqug95Xke.v.jpg
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #25 : petek, 23.06.2006 : 18:40:10 »

evo ene par frišnih slikc:

http://kaalen.moj-album.com/album/3568625/

http://kaalen.moj-album.com/slike/575244/FvycstMXyfDwLNZC.v.jpg
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #26 : sreda, 05.07.2006 : 08:55:12 »

hja, Zvezdica se je super privadla in ni nič več plašna do naju, ampak ravno obratno - je zelo radovedna. Imam samo še eno težavo... nikakor ju ne morem spravit skupaj z Joško pa bi blo to super, ker se mi zdi da zvezdica zelo pogreša mačjo družbo. Joška se je boji in je v samoobrambi zelo glasna, renči in piha, če ji zvezdica pride preblizu jo tud napade in vsaka zleti v svoj kot stanovanja. Zvezdica bi jo ful rada prišla povohat, ampak takoj ko se Joška začne glasno pritoževat zbeži... ko bi slišali kakšno renčanje in pihanje je to!

Skratka, če ima kod kakšen dober nasvet kako naju spravim skupaj... prosim na plano z njim. Poskušala sem že na vse lepe načine kar sem si jih spomnila - s hrano, z igranjem, s crkljanjem ene in druge, tako da sem joški dala od zvezdice dekco da bi se navadla vonja... pa nič, absolutno nobenega izboljšanja. Poskusla sem tud tko da sem v eni roki držala zvezdico, ki sem jo malo zavila v njeno dekco, da je ne bi blo strah in da je joška ne bi takoj zagledala. Sem jo prinesla do joške, ki je prestrašeno čepela v kotu in godrnjala. Obe sta ble tko prestrašeni da sta se stiskali ena k drugi in se greli, samo vsaka je v drugo smer gledala in se nista vidli (no zvezdica je vedla da je nekdo poleg nje, još pa ne). Potem se je joška začela nekaj okol obračat in ko je zagledala da se pravzaprav stiska ob zvezdico se ji je čist odfukal in mam zdaj jst čist popraskane roke, ker je skočla name in se ji je krempeljsko čist utrgal.

Kaj bi še lahko sprobala?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : sreda, 05.07.2006 : 09:02:32 »

kaalen, pusti punce pri miru. Očitno resnih napadov ni, če vsaka zbeži v svoj kot....tako da ti pravzaprav kar se tega tiče ne rabi skrbet. Ti povem, da je v takšni situaciji najbolje, da POZABIŠ na SVOJO željo po prijateljstvu med dvema mačkicama, in se sploh nikakor ne vtikaš v njiju. Pa bo čas prinesel svoje. Če že ne bosta prijateljici, se bosta začeli sčasoma tolerirat. Samo čas je potreben...
Logiran

MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #28 : sreda, 05.07.2006 : 09:14:01 »

Moje izkušnje so tudi take, ko sem mojemu starejšemu mačkonu prinesla dva nova. Totalen šok zanj, stvar je šla tako daleč, da sem jih že doma poslušala, da kaj mi je bilo tega treba in da tega ne bodo več prenašali. Potem pa kar naenkrat čez noč, kot da bi ploščo obrnil (po cca 1 mesecu). Od takrat dalje so pa ko trije banditi, ki meni kravžljajo živce.
Tako kot je rekla Smetka - pusti času čas in se bosta že sami zmenili.  Wink Edinole to, da daj starejši muci tudi vedit, da je še vedno številka 1 in da se ne bo čutila zapostavljene (saj to pa že tako ali tako veš, ne  Wink).

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #29 : sreda, 05.07.2006 : 09:30:14 »

Mackoni radi odreagirajo na spremembe v okolju (prihod novega clana je ena od takih sprememb) tudi s kaksnimi bolezenskimi znaki, ki imajo sicer psihicni izvor.

Pri nas se je k Zmaju priselil Mars (macek) in Zmaj je odreagiral s hudimi crevesnimi tezavami, ki jim veti niso nasli vzroka, po nekaj dneh na infuziji je kar sam od sebe ozdravel Smiley. Ko je dobil naslednjo novo sostanovalko Luno (bokserka), je "odreagiral" z izpadom celih zaplat dlake. Spet ni bilo nicesar najti, dlaka se je brez zdravil zacela vracati in spet je bilo vse ok. Ob prihodu najvecje sostanovalke (nemska doga) je bil izgleda ze navajen, da se pojavljajo nove mrcine in nic pretresljivega se ni zgodilo. Se pa z Marsom tolerirata, vcasih tudi stepeta, sicer pa se ne igrata. Zmaj se igra z najmanjso psico, ki je bila doma ze ob njegovem prihodu. Spi sicer z vsemi, razen z Marsom, jesta pa z Marsom skupaj (sicer vsak iz svoje sklede Grin).

Cudna je psiha teh mackonov in tudi moj predlog je, da jih pustis povsem pri miru. Kaksnih hudih pretepov skoraj gotovo ne bo, verjetno pa tudi skupne igre ne. Ali pa morda kdaj kasneje Smiley, vendar brez tvoje pomoci.
Logiran

Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zvezdica...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines