mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 05:16:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Kuža Ben
Strani: 1 [2] 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža Ben  (Prebrano 15322 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 22.05.2006 : 23:00:53 »

Ben je bil danes kastriran. Ampak to ni bila čisto običajna kastracija  Tongue. Nič hudega sluteča mimoidoča veterinarka si ga bo zapomnila za vse življenje. Je delil prostor s še eno prav tako zadeto in še ne čisto budno muco, vendar je mislil, da je veterinarka muca, ki gre mimo njega. Malo je pobrkal, ker je bil še na pol na oni strani, pa je stegnil gobec, kolikor ga je lahko. Ga je dobila v tazadnjo  Grin. Saj vem, da ni niti najmanj smešno  Grin. Pesjan ne mara mačk, je nauk te dogodivščine.
Logiran

aussie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93


« Odgovor #16 : petek, 02.06.2006 : 16:08:33 »

In še dokazno gradivo, da je res eno scrkljano pasje bitje. Wink Če se ni kdo pogovarjal z njim in ga seveda nenehno čohljal, je začel tulit, kolk je bogi, ker ga vsi zanemarjajo. Smiley

http://nutella.moj-album.com/slike/2527078/2gtSlEydaOWei2_A.v.jpg
 

Madona, sva "fensi" z Benčotom... prava pozerja!!! Moram še kdaj k vam na obisk, da se spet polupčkava.... hehe.... maza mala.
Logiran
bloody_mary
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 98


« Odgovor #17 : torek, 13.06.2006 : 05:56:34 »

Evo še enega noro super pesjankota sem imela možnost peljta na sprehod in to je Ben. Tudi Ben je en tak scrkljanček, ki se rad čoha, tud z lubčki ne špara. Na začetku je ene parkrat mal preveč hitro zaštartal, da sem mislila, da me bo kar odneslo za njim, ampak potem se je umiril in prav lepo hodil. Skupaj sva jedla gozdne jagode in je kar čakal, da mu jih dajem. Sama skor nisem prišla na vrsto.


Evo pa še par Benovih fotk:
http://bloodymary.moj-album.com/album/3660665/?os=3661016

Tukaj izgleda, kot da bi mogla bogega revčka vlečt za sabo, ampak še zdaleč ni tako, da bi morala Bena vlečt, prej on povleče naprej, ker tako uživa na sprehodu:
http://bloodymary.moj-album.com/album/3660665/?os=3661013

Tukaj je že malo bolj poziral:
http://bloodymary.moj-album.com/album/3660665/?os=3661010

Evo pa še ena na poti nazaj:
http://bloodymary.moj-album.com/album/3660665/?os=3661007

Lp Špela
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #18 : sobota, 15.07.2006 : 18:33:24 »

Danes je bil en tak smejalen dan.... to je pokazal tudi Ben:



Takoj si je našel "aportka" :



se potem vsedel in počakal.. skratka, pravi BBH material! Grin



Impresiven pesjan!

lp, Katarina

Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #19 : nedelja, 23.07.2006 : 22:19:04 »

Kako lep parček bi bila Ben in Bela, če bi ju kdo skupaj posvojil  Smiley .
Kar ne gre mi iz glave ta ideja, morda pa kakšen primeren kanditat pomisli tudi na to. Če se tudi po značaju tako ujemata, kot po izgledu, bi bil bodoči skrbnik lahko zelo ponosen, ko bi vodil na sprehode tako lep parček.
Lep pozdrav, Jana
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #20 : ponedeljek, 24.07.2006 : 00:23:16 »

he,he,he... se bojim, da bi tisti, ki bi posvojil oba skupaj, imel zeloooo polne roke dela na sprehodih...

kolikor meni znano, se ljudje ne odločajo za posvojitev dveh psov hkrati. vsaj jaz tega še nisem doživela.

fantazije v tej smeri niso prepovedane, so pa iz vidika verjetnosti in uspešnosti takega ''projekta'' precej... kako bi človek rekel... neverjetne?

(moje skromno mnenje)
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #21 : ponedeljek, 24.07.2006 : 06:50:26 »

Sarabenji, popolnoma se strinjam s tabo! Tisti, ki jih imamo več kot enega, priznamo, da še dobro, da smo jih pridobili postopoma, saj je le tako situacija lahko pod kontrolo. Če bi jaz dobila vse tri naenkrat bi bila že fejst  Cheesy Cheesy Cheesy, he he...

lp, Katarina
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #22 : četrtek, 27.07.2006 : 22:58:25 »

imam tri pse, zato nisem skeptična do večjega števila psov, če se med sabo razumejo in če jih lastnik obvlada, da niso moteči za okolico.

skeptična sem do hkratne posvojitve večih psov.

in pa do kombinacije bele in bena. oba sta izjemno živahna, prava energetična naboja, zato bi bilo ''krotenje'' obeh hkrati kar zalogaj. ben pa je za povrh še zelo ''močna osebnost''. ob sebi bo potreboval človeka, ki ne bo preveč mehek in nežen. ki ima že kar nekaj izkušenj s psi in s preprečevanjem objestnega pasjega obnašanja in nepotrebnega izzivanja pretepov. ki mu bo vzgoja psa, kot je ben, predstavljala izziv. vizualno se psa morda ujameta, karakterno pa... no, ja, odvisno kam bi lastnik pripeljal zadevo. zaenkrat bi ben v beli verjetno videl le konkurentko in jo kot tako tudi ''obravnaval''.

sicer pa je hkratna posvojitev več psov zelo zanimiva tema. smetka, a je kdo že kdaj prišel s tako idejo, da bi vzel dva pesjana naenkrat?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : petek, 28.07.2006 : 00:03:36 »

Zdaj bo prvič, dva Kalina fanta gresta skupaj. Njuni novi skrbniki so imeli do sedaj tri mešance, samce, ki so zapustili svet pred kratkim eden za drugim - od starosti. Imajo zares velik ograjen vrt, pesjak za okras in vedno nekoga doma. Vodili so jih na sprehod, tamala dva bodo tudi. Razlog za posvojitev dveh je dovolj prostora in dejstvo, da so vajeni življenja celo s tremi...ki so bili vsi najdenci, veliki...in so se odlično razumeli. Za dokaz sem dobila pred oči fotografije in povabilo na kofe, po telefonskem razgovoru se bila namreč kar skeptična...

Ben in Bela nista opcija za skupno posvojitev in na to ne bi pristala, tudi če bi kdo želel. Sem si pa že zaželela, da bi kdo posvojil dva hkrati...zadnja taka sta bila Piška in Bridge, ki bi bila tudi čisto lepo obvladljiva skupaj. Za Bena in Belo pa upam, da bosta res kmalu dobila vsak svoj dom. Lp vsem in lahko noč.
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #24 : sobota, 29.07.2006 : 12:07:35 »

Komentarček na sarabenji-jevo trditev, da pes z močnim karakterjem ne potrebuje mehkega in nežnega človeka.

Če je bilo mišljeno s temi besedami na popustljivega se strinjam, kar pa te besede ravno tega ne pomenijo, če je bilo mišljeno pa da rabi tdo roko, kar z drugimi besedami vemo kaj pomeni, je pa totalno mimo.
Ker potrebuje prav nežnega razumevajočega človeka, ki pa ne popušča niti za milimeter, kar pa ni izključujoče.
Poznati mora pasje obnašanje in pasjo mimiko in mora biti notrenje trden. Vreden zaupanja v pasjih očeh. Mora znati razumeti psa.
Ker na silo s takim psom res ne prideš nikamor!
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #25 : nedelja, 30.07.2006 : 11:54:37 »

ob sebi bo potreboval človeka, ki ne bo preveč mehek in nežen....je napisala Sara in več kot strinjam se s to trditvijo. Ben pač ni nedolžen mucek, ki ne bi nikomur nič hotel. Ko je prišel, mu je po mislih hodilo samo to, kako bi koga kresnil. Kogarkoli...ljudi, pse...Zdaj je ljudi iz svojega repertoarja izpustil, jasno mu je, česa ne sme. Mu pa pade mrak na oči, ko zagleda npr. na sprehodu drugega psa/psico...Sara ni govorila o fizičnem znašanju. Primer: ko ga peljem na sprehod jaz, je priden. Ko ga je peljalo drugo dekle, je presodil, da se ji lahko povzpne na glavo. Ni bilo variante, da bi mu preprečila njegovo početje - pregriznil je štrik od fleksija in sprehod odvozil po svoje. Dobra fora? Meni se sploh ne zdi...Ob kakršnemkoli zanemarjanju bi postal isti, kot je bil...iskal priložnosti, v katerih bi lahko po njegovo čisto upravičeno koga ugriznil. Ketnar je bil zagotovo; in to tak brez ovratnice, ker je prišel z utrgano ketno okoli vratu sem. Jasno, da mu je manjkalo socializacije, takšne in drugačne...napredoval je zelo; rabi le še nov dom z močnim lastnikom. Pa ne mislim fizično...in kakorkoli že kdo to bere oziroma razume, tako je. Ni maček za otroke, ne privoščim mu, da bi "postal"(spet) čuvaj. Rabi le nekoga, ki bo znal nadgraditi, kar smo naredili in ustaviti vse njegove ideje, ki niso primerne. Potem gre zaradi mene lahko tudi v stanovanje. Takoj, ko začuti, da nekdo ni siguren, začne prav nemarno skakat po njem...kaj sledi iz tega, je najbrž jasno. Mi je žal, da to pišem v njegovo temo, ker se bo morda kdo zainteresiran ustrašil in bom po nevemkoliko časa nenadoma ugotovila, da psa ne morem oddati, ker tole pač ni neka dobra reklama. Vendar tako je...ob pravem skrbniku je prijeten kuža, ki rad nosi palice okoli, se igra z žogo, se pusti čohat do nezavesti...ob nepravem je vse kaj drugega kot to. In ti/vam povem, da raje vidim, da kdo kdaj nastopi tako, kot je pri njem potrebno, kot da mi obvisi tule do nezavesti in ga na koncu evtanaziram.
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #26 : nedelja, 30.07.2006 : 14:06:06 »

Razumelo se je kot fizično obračunavanje, zato sem pa napisala kot sem. Ker tudi jaz govorim iz izkušenj.
Vem kako razmišljajo v večini v sloveniji - "s trdo roko"... mogoče še s kakim kolom... Vem, da ni bilo mišljeno tako drastično, ampak nikoli se ne ve kdo vse bere.

Meni se pa ne zdi to kot slaba reklama. Nekomu, ki išče izziv in ima že kakšne izkušnje s psi, bo mogoče tako padel v oči.
Sem že slišala, da nekateri hočejo prav take pse... Navadno so notranje trdni in težko jih je zmest in če imajo psihično močnega vodnika so res krasni.
So pa tudi velika odgovornost, vem.

Važno, da se pogovarjamo Wink

Pa brez zamere...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : ponedeljek, 31.07.2006 : 09:24:42 »

Saj nihče ne zameri...zakaj pa bi. Celo dobro se mi zdi, da bi kdaj namenili nekaj besed tudi razliki med teorijo in prakso, ker obstaja. Kot tudi pozitivna in negativna motivacija...se opravičujem, ampak ko mi en takšen Ben začne po glavi skakat, niti slučajno nisem podobna nekomu, ki bi ga le pozitivno motiviral. Takemu, ki bi bral Sarino izjavo v kontekstu, kot si ti razumela, pa psa tako ne dam. Se jim sliši oziroma jim že na čelu piše, da so koli uporaben material pri vzgoji psa.
Za Bena je nekaj klicev že bilo, navsezadnje je lep pes za pogledat. Ko sem omenila, da je vsaj ob prvem stiku s psom nemogoč in da ni tipičen družinski kuža in da se celo zelo rad kar naprej rangira - to mu je hobi - so se očitno vsi do sedaj premislili. Ampak tako pač je...zato tudi pravim,d a tole ni posebna reklama zanj, je pa vsaj tako, kot je res. In upam, da mi bo uspelo najti nekoga zanj.
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #28 : sobota, 05.08.2006 : 21:10:45 »

Tisti, ki se bo za Bena odločil upam, da ima v familiji kako maserko, saj mu bo le ta pričarala širok nasmeh na njuško:



... s takih zadovoljnim ksihtkom bo še poslušnost delal:



lp, Katarina
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #29 : nedelja, 20.08.2006 : 00:26:22 »

tale pasji lepotec se z nekaj dodatnega truda - in ogromno pozitivne motivacije - v zadnjih tednih spreminja v vse bolj pridkano obliko. pri tem je v pomoč njegova učljivost, ki ga res odlikuje. upam, da se bo to obrestovalo pri lažjem iskanju posvojiteljev.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Kuža Ben
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines