mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 08.06.2024 : 09:12:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 55898 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ninaaa
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #150 : torek, 23.08.2005 : 17:37:59 »

tudi jaz imam en problem....imam psicko, ki bo kmalu stara 6 mesecev. Vsake toliko (približno 1krat na teden) jo na sprehodu popade kratkotrajen napad skakanja in grizenja . Vse skupaj traja kako minuto, dve ampak je kljub vsemu zelo moteče.  Moram povedati, da je, ko je bila stara 2 meseca, take napade imela vsakič pred spanjem (večkrat na dan in so trajali dlje časa), potem pa so ti napadi postajali vse redkejši. Odpravili smo jih z ignoranco in tako da smo ji takrat dali kakšno igračo. Ali je možno, da to dela zaradi tega, da bi se začela z njo igrat, kljub temu, da sva se pred tem že kar nekaj časa igrali? Malce sem v dvomih, da bi ji tako kot vcasih dala igraco ravno zaradi tega, ker nočem, da bo to postal njen način izsiljevanja za igro. Ali ni tako, da naj bi ti začel in končal igro?aha še to, takrat to dobi ta napad ji  rečem NE in ko neha se prostor, da se malce umiri. Navadno to 2krat, trikrat ponoviva in potem preneha.Ima kdo od vas se kakšno idejo kaj naj takrat naredim?

pozdravček!
nina
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #151 : torek, 23.08.2005 : 19:53:42 »

če ji daš igračo takrat, ko počne nekaj, kar ti ni všeč, potrjuješ to negativno vedenje. po domače: ona si misli - o super, pridna sem in dobim nagrado.
ja, človek je tisti, ki bi naj končal igro. to pa zato, da je igre konec takrat, ko je psu še zanimivo, ker se sčasoma lahko naveliča igranja - to pa ni v redu, ker je igra lahko tudi neke vrste pohvala po recimo vaji poslušnosti.
mislim, da drugače delaš kar pravilno. drugače pa probaj ignorirat.
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #152 : sobota, 27.08.2005 : 10:21:37 »


Dragi moji, obup...

Dogodek z današnjega sprehoda: se lepo sprehajava, Toya imam na fleksi povodcu, kot vedno. Nakar se mu tačka zaplete v vrvico in sem počepnila k njemu, da bi jo odvila, pri tem pa sem ga prijela za ovratnico in je čisto pobesnel, ker se (o tem sem že pisala) sploh ne pusti prijeti zanjo. Zarenčal je in ugriznil (imam praskice), nakar sem ga stisnila za gobec in ko sem ga spustila je še bolj ponorel in grizel in renčal kar vsevprek, tako da mu na koncu še tace nisem rešila is fleksija ampak sem morala čakat, da se je izmotal sam s poskakovanjem in vrtenjem naokoli. In še potem, ko sem mu doma hotela odpeti ovratnico ista reakcija, dokler ga nisem prisilno umirila in ga za par minut zaprla. Mislim, pri tem psu se ne da na lep način nič doseči, pa kakorkoli blagodejne učinke naj bi imela nenasilna vzgoja! Ne vem pa, a se potem pes sčasoma umiri ali bo potem ko bo starejši tudi takole reagiral?? Tega si namreč ne bom dovolila.

pozdravček, Annie

Lep pozdrav, Annie
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #153 : sobota, 27.08.2005 : 10:51:04 »

ko sem ga spustila je še bolj ponorel in grizel in renèal kar vsevprek

Napako si naredila ko si ga prijela za gobec in ce bos tak nadaljevala ne samo, da bo tak ostal, se bolj se bo upiral in to lahko privede tudi do resnega ugriza.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #154 : sobota, 27.08.2005 : 12:27:06 »

Tisti prijem za gobec ti mora nekdo pokazat in spustiti ga moraš komaj, ko se popolnoma umiri.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #155 : sobota, 27.08.2005 : 12:53:42 »

Moras si pridobiti njegovo zaupanje, da ga bos lahko prijemala za ovratnico ne pa, da ga zgubljas z takimi dejanji.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #156 : sobota, 27.08.2005 : 19:40:53 »

torej ddb, praviš, da ti nikoli ne kaznuješ svojega psa? tisti prijem čez gobec je čisto neškodljiv, pa še deluje.
Logiran
Annie
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #157 : sobota, 27.08.2005 : 22:07:27 »

Cau!

Sammy, pri mojem psu prijem cez gobcek ocitno res ne deluje.. sram
Dogue, ne vem kako si ti predstavljas, da ga ne bi nikoli kaynovala, ce mu moram pa vsak dan pripenjati in odpenjati ovratnico, jo pripenjati na povodec, ga od cesa odvrniti in ga zanjo prijeti kot npr. danes, ko sem mu poskusala resiti tacko iz povodca. A naj mirno cakam nba njegovo zaupanje, medtem pa pustim, da me obsedeno grize in renci vsakic, ko mu kaj ne pase? In ne zdaj reci, da naj slabo vedenje ignoriram, dobrega pa nagrajujem, ce me pa grize in renci vsakic ko mu kaj ne pase, npr. ga hocem dvigniti, mu pripeti ovratnico itd. Popoldne se je scena ponovila, ko sem mu skusala prepreciti, da bi na cesti pobral razpadajocega ptica (eno crknjeno mis je na nekem sprehodu ze pozrl ) in mi je bilo vsega dovolj, zato sem ga stresla za vratno gubo (ne me zdaj lincati prosim) kar je pa dejansko pomagalo! Dogue, mislis, da tako res stopnjujem njegovo agresivnost? Me namrec ze resno skrbi, ampak zlepa pri tem psu preprosto ne gre!


Pozdravcek, Annie
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #158 : sobota, 27.08.2005 : 22:41:41 »

Mogoče ti bo to kaj v pomoč, gre (oz. je šlo) namreč za precej podobno težavo z mladičem (beri predvsem od tam naprej, kjer piše Tija).  Wink

http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=2977&postdays=0&postorder=asc&highlight=abru%9Aki&start=15

Lp
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #159 : nedelja, 28.08.2005 : 23:46:04 »

Nimam srca za to. Njenega neznega gobcka nebi nikoli stisnil. Je pa drugacen pes npr. ko je ulovila ptica mi ga je veselo prinesla in mi ga dala. Za grizenje sma se pa hitro naucila, da je to auu in da ne smema premocno.
pripenjati in odpenjati ovratnico, jo pripenjati na povodec, ga od cesa odvrniti in ga zanjo prijeti kot npr. danes, ko sem mu poskusala resiti tacko iz povodca. A naj mirno cakam nba njegovo zaupanje, medtem pa pustim, da me obsedeno grize in renci vsakic, ko mu kaj ne pase? In ne zdaj reci, da naj slabo vedenje ignoriram, dobrega pa nagrajujem, ce me pa grize in renci vsakic ko mu kaj ne pase, npr. ga hocem dvigniti, mu pripeti ovratnico itd. Popoldne se je scena ponovila, ko sem mu skusala prepreciti, da bi na cesti pobral razpadajocega ptica! Dogue, mislis, da tako res stopnjujem njegovo agresivnost?

Za ovratnico sma na zacetku letela gor in dol, vendar je grizel samo opremo in ne mene. Probaj preprecevati, kupi flexi povodec in se ti ne bo zamotal v njega. Na sprehodu naj bo na povodcu in ga ne spusti v blizino ptica. Ce imas probleme z dvigovanjem ga ne dviguj. Ne vem za vse pse, vendar pri moji upostevam, da bo ona mocnejsa in je pri tej pasmi kaznovanje odsvetovano, ker lahko postane agresivna.
Logiran
marko006
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 285


« Odgovor #160 : ponedeljek, 29.08.2005 : 00:16:46 »

jaz pa enostavno predlagam, da tisti ki (mislimo, da) imamo kaj pojma o tem, kako se vzgaja psa pomagamo tistim s težavami kolikor nam pač čas dopušča.
annie - ne vem od kod si, vendar - če ti šentilj ni predaleč, pripelji svojo "mrcino" za kak popoldan, pa bova skupaj ugotovila, ali je kaj narobe.
povabilo velja za vse, ki imajo mladičke in ne vedo kako z njimi, ali imajo tudi samo kak "specialen" problem.
- do preklica brezplačno Smiley Grin Smiley-
predlagam, da se m pridružijo tisti, ki so že vzgojili več kot enega kužka v različnih regijah slovenije.
lp
marko

btw: da so huskyji "kao prijazni" huskyji ne vedo, prav tako "mucam ali otrokom prijazne pasme" ne vedo, da so "mucam in/ali otrokom prijazne", tudi od "nevarnih pasem" še noben mladič ni prišel na svet z zavestjo, da bo "popadljiv".
pes ima določene "predispozicije", ker je večina pasem bila vzrejena za določen namen (husky je n.pr. vlečni pes, ki v enem tednu preteče 1500 km, ali je kak primerek primeren za družinskega psa, ki mu zadostuje sprehodek iz viča v center na dan - ja, kakšen mogoče je??!???!!) - ampak kakšen je (bo) pes, zato je odgovoren IZKLJUČNO lastnik.
vse štorije o nevzgojljivih hrtih in huskijih in rojenih alfa-mladičih so prav tako pravljice kot trditve nekaterih pametnjakovičev, ki trdijo da njihov pes pa nikoli ne bo ugriznil, ker je bil z ljubeznijo vzgojen (to je isto, kot če trdiš, da ne boš imel nikoli prometne nesreče, ker te je učil voziti sam minister za promet).
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #161 : ponedeljek, 29.08.2005 : 10:13:34 »

ddb, annie je napisala, da ima flexi povodec, ampak jaz ga odsvetujem, ker se zna prav tako zaplesti vanj, pa še grozno boli (preverjeno na lastni koži), če zaplete še tebe. jaz prisegam na najlonske.
nič, pes se mora navadit, da se ga dotikaš.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #162 : ponedeljek, 29.08.2005 : 11:40:46 »

Kako se lahko zaplete v flexi?
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #163 : ponedeljek, 29.08.2005 : 11:42:47 »

To pa res ni problem, ko je flexi popolnoma odvit, pes se obrne in taca se lahko zelo hitro zaplete!
K
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #164 : ponedeljek, 29.08.2005 : 11:46:43 »

Ce je pa fedra in je vsaj pri mojem vrvica vedno nategnejna. Razen, ce bi stisnil tisti gumb vendar to sem pac pazljiv.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines