mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 22:17:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Kastracija
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 29   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kastracija  (Prebrano 105699 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #30 : petek, 05.04.2002 : 07:56:31 »

tanya,
a gre morda za te drazeje in spray ki so na tem naslovu: http://web43.surf-by-call.de/Partner_Shop/hunde-fachgeschaeft/Hund_und_Haus/Reinigung-Desinfektion/dogstop-d.html ? Zal ne razumem nemsko, a nisem mogla razbrati, katero podjetje jih proizvaja, se manj pa karkoli v vezi s tem izdelkom :-/... V to, da je izdelek "naraven" se vedno dvomim, saj se mi zdi skoraj nemogoce "prelisiciti naravo" na tem podrocju brez dodajanja hormonov. Zakaj pa potem tudi za zensko kontracepcijo ne izumijo kaj takega Huh A ni malo cudno vse skupaj. sram OK, pises da le spremeni vonj psicke med gonjenjem. Meni je veterinar povedal, da je klorofil res dodan zaradi tega, da spremeni vonj, da pa so tudi hormoni NEDVOMNO notri (saj v vseh takih preparatih SO), vse ostalo pa so "komercialne potegavscine"! Sad
Logiran
tanya
gost
« Odgovor #31 : nedelja, 07.04.2002 : 13:51:53 »

Sally!
Sem šla pogledat stran in to je to.Jaz imam informacije,da so brez hormonov, pa tudi Dani v rubriki Aktualno-tema Dve vprašanji odgovarja enako kot jaz.
lp,Tanya
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #32 : nedelja, 07.04.2002 : 20:01:22 »

No, ko se boste odločili ali  tablete vsebujejo hormone ali ne, se oglasite.  Grin Hecam se!
Se mi še ne mudi, Kaja se bo gonila tam enkrat novembra. Ampak enkrat do takrat bi pa rada vedela, ali so varne ali ne!
Smiley Smiley
lp
Logiran

brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #33 : ponedeljek, 05.08.2002 : 11:26:22 »

V kratkem bom dala kastrirati 1,5 let starega zlatega prinasalca. Sedajle ko se v blizini psicka goni, je ful revcek, ves nemiren, non stop laja, samo isce priliko, da bi usel, noce jesti. Ful ga matrajo hormoncki...
Zanima pa me, ali po kastraciji postane pes bolj ravnodusen do drugih psov in ali se kaj poleni? Moj zlatko ima namrec precej energije, pa bi bilo kar fajn da bi se malo tudi polenil.

Prosim za kakrsnokoli mnenje oz. vase izkusnje. Hvala.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #34 : sreda, 07.08.2002 : 20:31:27 »

Citat
Zanima pa me, ali po kastraciji postane pes bolj ravnodusen do drugih psov in ali se kaj poleni? Moj zlatko ima namrec precej energije, pa bi bilo kar fajn da bi se malo tudi polenil.


Hmm, ravno polenil se ni, je pa postal bolj miren, še posebej kar se obiskov tiče. Prej je navadno razgrajal kakšno uro, zdaj pa potrebuje za divjanje le še 20min in se nato lepo zlekne ter maha z repom. Tudi drugače je na sprehodu bolj miren, ampak rad hodi. Do drugih psov nikoli ni bil ravnodušen (razen kot mladiček) in jih poskuša danes ubiti (še vedno). Ga pa drugi ne jemljejo resno (no ja, kot da so ga kdaj Smiley), ga ignorirajo, skratka niso za pretep. Potem se tudi moj umiri (oz. odvisno od "nasprotnika"-pasma,...) in na koncu se poigrata, če ne pa vsaj mirno povohata. Za goneče psičke se ne zmeni, je pa postal bolj požrešen. Jedel bi praktično vse in zato se je tudi zredil za 5 kil (jih je tudi izgubil).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #35 : sreda, 07.08.2002 : 21:07:57 »

Hej!
Tudi naš Donatelo bo v kratkem kastriran. To se nam in veterinarjem zdi edina pametna možnost, glede na to, da njegova hmm niso pravilno razvita. Pa še jaz srčno upam, da bosta potem s Kajo lahko še več časa skupaj. Bom poročala kako se zgodba odvija. lp
Logiran

brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #36 : četrtek, 08.08.2002 : 08:00:16 »

Vceraj sem se dokoncno odlocila in peljala svojega zlatkota kastrirati.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #37 : četrtek, 08.08.2002 : 08:14:58 »

In, je mirno prenesel? Kako je s šivi - jih mora veterinar pobrat ali razpadejo. Me pa zanima tudi okvirna cena, pa pri katerem veterinarju je bil? lp
Logiran

brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #38 : četrtek, 08.08.2002 : 08:27:08 »

Kaja,
Sive mora imeti do naslednjega petka, potem ga moram peljati k veterinarju, da jih pobere dol.Operacijo je prenesel v redu, samo vceraj je bil se omamljen in je skoraj non stop spal, poleg tega pa ga niso zadnje noge najbolj drzale. Danes zjutraj predno sem sla v sluzbo je bil pa ze v redu....
Glede zadnjega vprasanja ti bom pa odgovorila na email - da ne bom delala marketinga. ;D
LP.
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #39 : sreda, 20.11.2002 : 13:47:44 »

Dajmo se raje preseliti semle, da nam Jana ne navije uses. Smiley

Ko sem sama razmisljala o sterilizaciji/kastraciji, sem pac prestela pluske in minuske in se odlocila, da sem za. Pa ne zato ker bi bilo to zame lazje.

Mat, da je pa kastracija pohabljanje, sterilizacija pa fajn, tako mocne pa se nisem slisala! Grin Ta je pa res huda. Bo imela Yo kar prav.

Lp, Mojca
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #40 : sreda, 20.11.2002 : 13:49:28 »

Citat

Sterilizacijo prakticiramo obvezno pri psicah mesankah,redkeje pri cistokrvnih psicah.Sterilizacija nima taksnega unicujocega ucinka kot kastracija,pomen oz. namen je cisto drug.Pri kastraciji zdravega psa vplivamo na njegovo obnasanje-ga mentalno pohabimo,postane skopljenec,po rangu najnizji.


O moj bog MAT......
A sterilizacija je ok, kastracija pa ne....... Huh sram Lips Sealed Angry
Totalna bedarija!!!!!
Zakaj obvezno pri mešankah?Huh
Če se že opredeljuješ proti kastraciji, potem se opredeli tudi proti sterilizaciji.... pes-psica=živo bitje. Zakaj take razlike?
Jaz osebno nisem proti, in tud razmišljam glede kastracije svojega psa, ker je pač velik pes in je že začel z uhajanjek k psicam in nebi rada da konča pod kolesom avtomobila, ali da koga ugrizne na svojem ljubezenskem pohodu......
Pa tudi zapirala ga nebom toliko časa, dokler ga ne mine.

In mi gre izjava "psice je dovoljeno sterilizirati, pse pa ne ker je to mučenje, pohabljanje" na bruhanje.
Aja pa še to.... v katerem zakonu je to navedeno, mislim da se pse ne sme dat kastrirati??

LP Tjaša
Logiran
yo
gost
« Odgovor #41 : sreda, 20.11.2002 : 14:01:41 »

Ker smo na temi Vedenjska terapija za živali - kritika zašli, kopiram sem - saj boste videli, do kje je kopirano, a ne?:


MAT
--------------------------------------------------------------------------------
Grozljiva nevednost,nesramnost,z eno besedo sokantno.Tej osebi ne pomaga niti 10 magisterijev saj nima rada zivali niti ni pesjan.Njeni odgovori so popolnoma brez znanja o pravi,resnicni kinologiji ampak popolnoma po liniji najmanjsega odpora.Brez nasvetov vzgoje,stekanja,vzivetje v mentalno sfero zivali.Vse kar zna je kastrirati,uspavati ali se bolje pokoncati pa spet kastrirati in seveda sterilizirati pa spet kastrirati,...Pa je kdo vprasal psa ali macka,ce je za to,da se mu odreze jajca.Kaksen bi pa jaz postal,ce bi mi odrezali jajca.Kastrirana zival ni nikoli vec ista,je z eno besedo INVALID.Kastracija pride v upostev v skrajnem primeru,ko je zival bolna npr. na prostati ,...in podobno.Nikakor pa ne sedaj niti kasneje ne kastriramo zdravega psa ali macka.To je pohabljanje zivali,oblika mucenja.Pes in macek z kastracijo postaneta drugi osebi,mentalno se popolnoma spremenita,sta pohabljenca in to zagovarja tako imenovana magistrica.Ta naziv ne pomeni nic,ce clovek,ki ga nosi ni pravi,resnicen.Ce pes ali macek povzroca omenjene probleme obstajajo drugi nacini/in teh je kar nekaj/za resitev problema,nikakor ,nikoli kastracija in pohabljanje zivali.Sterilizacijo prakticiramo obvezno pri psicah mesankah,redkeje pri cistokrvnih psicah.Sterilizacija nima taksnega unicujocega ucinka kot kastracija,pomen oz. namen je cisto drug.Pri kastraciji zdravega psa vplivamo na njegovo obnasanje-ga mentalno pohabimo,postane skopljenec,po rangu najnizji.In seveda fizicni pohabljenec.Kastracijo prakticiramo,da odpravimo ali zaustavimo ali pa preprecimo fizicno bolezen pri psu ali macku.Sterilizacijo prakticiramo,da preprecimo nezazeljeno brejost psice.Tako imenovana magistrica zivi na racun nevednih ljudi,ki jim deli bolane nasvete pri tem pa mastno zasluzi.Ljudje nasvete sprejemajte od znalcev,resnicnih poznavalcev zivali,njihovih navad in problemov.Njen naziv magister ni vreden nic,sluzi samo za pobiranje denarja.
lp.MAT  
----------------------------------------------

Logiran
yo
gost
« Odgovor #42 : sreda, 20.11.2002 : 14:02:29 »


Yo
--------------------------
20. nov 2002 07:16, MAT piše:Grozljiva nevednost,nesramnost,z eno besedo sokantno.Tej osebi ne pomaga niti 10 magisterijev saj nima rada zivali niti ni pesjan.Njeni odgovori so popolnoma brez znanja o pravi,resnicni kinologiji ampak popolnoma po liniji najmanjsega odpora.Brez nasvetov vzgoje,stekanja,vzivetje v mentalno sfero zivali.
-----------------------------
Strinjam se, da je šokantno. Strinjam se, da ni bilo nobenih nasvetov o vzgoji živali in prevzgoji živali, pri katerih so prisotne vedenjske motnje.

Nikakor pa se ne strinjam z naslednjim:

-----------------------------------------
20. nov 2002 07:16, MAT piše:...Pa je kdo vprasal psa ali macka,ce je za to,da se mu odreze jajca.Kaksen bi pa jaz postal,ce bi mi odrezali jajca.Kastrirana zival ni nikoli vec ista,je z eno besedo INVALID.Kastracija pride v upostev v skrajnem primeru,ko je zival bolna npr. na prostati ,...in podobno.Nikakor pa ne sedaj niti kasneje ne kastriramo zdravega psa ali macka.To je pohabljanje zivali,oblika mucenja.Pes in macek z kastracijo postaneta drugi osebi,mentalno se popolnoma spremenita,sta pohabljenca in to zagovarja tako imenovana magistrica.Ta naziv ne pomeni nic,ce clovek,ki ga nosi ni pravi,resnicen.Ce pes ali macek povzroca omenjene probleme obstajajo drugi nacini/in teh je kar nekaj/za resitev problema,nikakor ,nikoli kastracija in pohabljanje zivali.Sterilizacijo prakticiramo obvezno pri psicah mesankah,redkeje pri cistokrvnih psicah.Sterilizacija nima taksnega unicujocega ucinka kot kastracija,pomen oz. namen je cisto drug.Pri kastraciji zdravega psa vplivamo na njegovo obnasanje-ga mentalno pohabimo,postane skopljenec,po rangu najnizji.In seveda fizicni pohabljenec.Kastracijo prakticiramo,da odpravimo ali zaustavimo ali pa preprecimo fizicno bolezen pri psu ali macku.Sterilizacijo prakticiramo,da preprecimo nezazeljeno brejost psice.Tako imenovana magistrica zivi na racun nevednih ljudi,ki jim deli bolane nasvete pri tem pa mastno zasluzi.Ljudje nasvete sprejemajte od znalcev,resnicnih poznavalcev zivali,njihovih navad in problemov.Njen naziv magister ni vreden nic,sluzi samo za pobiranje denarja.
lp.MAT
-----------------------------

Ne, nihče ne vpraša psa ali mačka, če je za to, da se mu odreže jajca. Mislim, da tudi zaradi tega, ker pri kastraciji psov in mačk ne režemo jajc. Kastrirana žival ostane ista, v kolikor jo enako tretiramo, postopamo z njo, jo enako hranimo in se do nje ne obnašamo kot da je invalid. Najboljši primer za to so psi vodiči slepih in psi, ki pomagajo invalidom, ki so kastrirani, psice pa sterilizirane. Dvomim, da bi tak pes invalid lahko pomagal človeku invalidu. Kastracija oz. sterilizacija je smiselna v vseh primerih, ko živali ne bomo uporabili za vzrejo ali razstavljanje. Prav tako se kastracija in sterilizacija priporočata tudi iz zdravstvenega vidika.

Toliko samo v vednost. Sama zagovarjam tako kastracijo kot sterilizacijo, ne strinjam pa se, da jo uporabljamo kot nadomestilo za vzgojo. Če bi jo, bi potegnili "ta kratko".

Upam, da se bomo v prihodnje v tej temi omejili predvsem na konkretne odgovore mag. Stariha Pipan, ne pa na razglabljanje o kastraciji in sterilizaciji kot taki.

Lp, Yo  
Logiran
yo
gost
« Odgovor #43 : sreda, 20.11.2002 : 14:03:02 »

MAT
------------------
Kastracija je pri fizicno zdravi zivali prepovedan poseg uvrscen v mucenje oz. pohabljanje zivali.Posledica je lahko strahotna,zival fizicno in mentalno unicimo.Zdrav,samozavesten pes,pac z poudarjenim spolnim nagonom,postane po kastraciji ziva razvalina.Taksen pes ne more biti nikoli vec vodja krdela,ni namrec sposoben za ohranitev vrste.Igriv,vesel ,samozavesten pes postane potlacena uboga zival.Cloveku,ki uci to krivo vero je potrebno takoj,brez obotavljanja odvzeti licenco in ga prijaviti kot zagovornika mucenja in pohabljanja.Ljudje,upam,da ste humani,pravicni in pravi prijatelji zivali in ne boste hodili po nasvete k bolani osebi,neprijateljici zivali.
lp,MAT  
-----------------------------

Logiran
yo
gost
« Odgovor #44 : sreda, 20.11.2002 : 14:03:42 »


Yo
------------------------------------
20. nov 2002 07:54, MAT piše:Kastracija je pri fizicno zdravi zivali prepovedan poseg uvrscen v mucenje oz. pohabljanje zivali.Posledica je lahko strahotna,zival fizicno in mentalno unicimo.Zdrav,samozavesten pes,pac z poudarjenim spolnim nagonom,postane po kastraciji ziva razvalina.Taksen pes ne more biti nikoli vec vodja krdela,ni namrec sposoben za ohranitev vrste.Igriv,vesel ,samozavesten pes postane potlacena uboga zival.Cloveku,ki uci to krivo vero je potrebno takoj,brez obotavljanja odvzeti licenco in ga prijaviti kot zagovornika mucenja in pohabljanja.Ljudje,upam,da ste humani,pravicni in pravi prijatelji zivali in ne boste hodili po nasvete k bolani osebi,neprijateljici zivali.
lp,MAT
---------------------------------------------
Oprosti, Mat, ampak povej mi prosim, kje in s katerim zakonom sta kastracija in sterilizacija definirani kot mučenje živali? Kolikor sem zasledila na forumu, se mi zdi, da si član ODPMŽ Koper in ste celo prevzeli nekaj psov iz Lahovega. Kolikor jaz vem, je v interesu društev proti mučenju živali tudi to, da se omeji število neželenih brejosti?
Sicer pa te naprošam, da za pogovore o temi Kastracija/ sterilizacija, odpreš novo temo, kamor se bodo lahko vključili tudi ostali forumovci. Mnogi se namreč sem ne bodo, ker iz naslova razberejo drugo problematiko.

Hvala in lp, Yo  

Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 29   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Kastracija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines