informacije - pomoč | cenik za uporabnike | cenik za oglaševalce | popusti za člane | splošni pogoji
Domov
mojpes.net
Domov
o psih pasme galerija koledar pomagajmo forum pasji faq trgovina

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 17.05.2012 : 12:24:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpesForum  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Opozorilo vsem kupcem psov!
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Opozorilo vsem kupcem psov!  (Prebrano 28877 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
uraa
rad pišem

Sporočil: 486

« Odgovor #165 : ponedeljek, 19.12.2011 : 15:48:27 »

miskica
lahko ta tvoj povzetek objavim na fb poleg videa?
Logiran
miskica
Tjasa
midi

Spol: Ženska
Sporočil: 4.814

Pega copatarica

« Odgovor #166 : ponedeljek, 19.12.2011 : 20:11:09 »

Komot. So ga tudi drugi ponucali. Wink
Logiran

moja Pegica

Sreca je na strani hrabrih.

Sometimes the "wrong" train can take us to the right place.
(Paulo Coelho)
LacenS
novinec
*

Sporočil: 37

« Odgovor #167 : torek, 20.12.2011 : 23:35:33 »

zanima me kaj je s tem BBC dokumentarcem-http://www.myspace.com/video/bordercollie19/documentary-bbc-pedigree-dogs-exposed/44215931
je dejansko stanje tako hudo? ali so šli v te skrajnosti predvsem(samo) v Veliki Britaniji?, se to dogaja tudi drugod po svetu in v Sloveniji?
obstajajo vzreditelji, katerim ni pomemben samo izgled temveč tudi zdravje psa ali jih večina stremi k izgledu(ali je to predvsem v Veliki Britaniji)?
na forumu veliko poudarjajo, da je potrebno pred nakupom preveriti zdravje staršev bodočega psa...torej se psi pregledujejo(za pogoste/značilne bolezni)...je to manj pogosto v Veliki Britaniji?
...
Hvala za odgovore Smiley
Lep pozdrav,
Špela
Logiran
natis
maksi
*

Sporočil: 1.069

« Odgovor #168 : torek, 20.12.2011 : 23:43:26 »

vsak vzreditelj, ki s psom dela vzrejni pregled za le-tega potrebuje določene teste (odvisno od pasme). konkretno za pudlje potrebujem pregled pogačic in oči (ker nimam kraljevih, kraljevi kolke). sama sem naredila še več testov kot je potrebno, saj se mi zdi prav, da ne glede na to, da poznam precej psov iz rodovnika moje psice in tudi kar nekaj njihovih potomcev naredim več testov, kot jih predpisuje vzrejni pravilnik saj želim imeti zdrave predstavnike pasme.

vse je odvisno od samega vzreditelja ... narest je treba "domačo nalogo" pred nakupom psa.
Logiran
LacenS
novinec
*

Sporočil: 37

« Odgovor #169 : sreda, 21.12.2011 : 01:09:50 »

hvala za odgovor! Smiley sem še bolj nova v tem svetu, načrtujem nakup psa in poskušam prebrat čim več pa se čim več pozanimat...
dokumentarec prikazuje resnično grozljivo stanje in upam, da se zadeva izboljšuje...mi je pa predvsem čudno to, da kolikor razumem večina vestnih vzrediteljev dela vse mogoče teste, nekaj jih je tudi predpisanih...dokumentarec pa pravi, da ni skoraj nič testov predpisanih za vzrejno dovoljenje-ali je to samo v Veliki Britaniji?
Logiran
natis
maksi
*

Sporočil: 1.069

« Odgovor #170 : sreda, 21.12.2011 : 01:14:10 »

vsaka država (kinološka zveza) ima svoja pravila vzreje. nekje potrebuješ vzrejno dovoljenje, nekje ne (srbija npr.). v nekaterih državah pravil ne določa kinološka zveza ampak pasemski klubi.

ko se odločiš za pasmo, je najbolje prebrskat VSE kar se najde na netu, it na kakšno razstavo, da se vidi tudi pse "v živo" in tudi vzreditelje.

Logiran
Nanook
glavni moderator

Sporočil: 7.580

NS Lama Tari

« Odgovor #171 : sreda, 21.12.2011 : 09:51:30 »

Ni samo VB tista. Kar se skrajnosti tice, pojdi na eno razstavo in poglej kaksni so psi, bos videla, da skrajnosti niso omejene samo na VB. Na zalost. Ja, obstajajo vzreditelji, ki dajo vec na zdravje, karakter in delovno sposobnost, kot pa na videz. Vcasih sicer pri iskanju rabis lupo, ampak so. Tudi v VB.
Kar se predpisanih testov tice... Bi ti rada rekla, da je na kontinentu pa vse drugace in da VB odstopa. Pa ne bom. Poglej kateri testi so predpisani pri nas (spletne strani pasemskih klubov npr.), kateri v tujini, kaksne bolezni se pojavljajo pri izbrani pasmi, kaksni testi za te bolezni obstajajo in poglej kaj pocno vzreditelji.
Logiran

Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12]   Gor
Natisni
mojpesForum  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Opozorilo vsem kupcem psov!
Skoči na:  

domov | o psih | koledar | galerija | pasme + oglasi | pomagajmo psom | forum | pasji faq | trgovina | informacije - pomoč | splošni pogoji

2000-2012 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Strežniki Spletni Hotel.