mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 19.06.2025 : 22:32:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 473316 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 813

« Odgovor #165 : petek, 23.04.2004 : 11:52:26 »

kar sem napisal, ne velja samo za čivave, temveč za vsakega psa.

SEVEDA lahko vsakega psa navadiš, da je sam doma - samo pride to zame šele v poštev, ko je dorasel

LP za vse!
Mislim, da je potrebno navajati psa na samoto že od majhnega naprej. (ali pa je to odvisno od karakterja psa?)
Pri nas smo se tudi držali pravila, da mladiček ne sme biti sam dokler ne odraste. Sedaj pa imamo doma posebnega pasjega stanovanjskega dekoraterja, ki mu za preureditev zadosti že 30 minutk(do trgovine in nazaj)
Težavo smo rešili na enostaven način, je pa preuredila videz dobršnjemu delu pohištva in zidov, preden smo iznašli sistem za preprečevanje.
LP,Miša
Logiran
marko006
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 285

« Odgovor #166 : petek, 23.04.2004 : 13:14:22 »

zdravo missa,

kot sem že razložil je zame (moje osebno mnenje in ne trdim, da je to vsesplošna in edina resnica) puščanje pasjih dojenčkov samih, bolj kot ne mučenje (v leglu ne bi bil nikoli sam!) in kot rečeno: človeškega otroka nihče ne bi pri 2 letih "navajal" na samoto...

na samoto ga kasneje lahko navadiš, pa ne od 0 na 10 ur.
jaz sem to delal tako, da sem svoje puščal "same" po 10 minut in to tako, da sem šel "za vogal" jih "na skrivaj" gledal in čakal, kj se bo zgodilo. seveda sta hotela "načeti" kaj, kar ne bi smela: mizo, stole, preprogo..., pa sem bil seveda takoj "spet tu" in jim povedal, da to kar počneta ni zaželjeno - je zamudno, priznam, vendar deluje in s časom jih lahko pustiš tudi same pol dneva, ne da bi stanovanje po svoje dekorirali.
kako pa naj pes ve, da ne sme požreti fasade, če mu tega ne "poveš" in sicer tudi "ko te ni" mu moraš v začetku dopovedati.

lp
marko
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
Sporočil: 233

« Odgovor #167 : petek, 23.04.2004 : 15:35:09 »

Pozdrav!
A mogoče ve kdo kako se meri višina čivavic?

lp  MYMY
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #168 : petek, 23.04.2004 : 16:59:27 »

Pozdrav!
A mogoče ve kdo kako se meri višina čivavic?

lp  MYMY

Misliš plečno višino? Plečna višina je višina od tal, do komolčnega sklepa.

Lp
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #169 : petek, 23.04.2004 : 22:31:29 »

Ja.. plečno višino sem mislila..Ker moj je res zelo majhen pa bi ga zanimivo bilo izmerit pa videti potem kako je velik;)
Torej od tal do komolčnega sklepa??Hm..upam da bom vedela kje to je;) Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

No lep vikend;=)

mymy
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #170 : sobota, 24.04.2004 : 19:27:31 »

Sem zmerla..Malček je 15 cm velik..;)Pa je že 9 mesecev star..Majhna čivava je;)
Vprašala bi še če kdo ve če obstajajo tudi majnši kongi--za čivave-oziroma manjše pse..
No..lep dan čivavoljubcem--Kdaj bi se lahko zmenili za čivava izlet?

lep dan MYMY
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #171 : sobota, 24.04.2004 : 20:02:24 »

Ooooo, majhno detece.  Grin Grin Sej bo verjetn še kej zrastel.  Wink Sam verjetn bolj malo. Kakšne 4 cm. men se zdi, da je plečna višina 16-22 cm.

Lp
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #172 : sobota, 24.04.2004 : 21:03:55 »

Ja...majhno detece Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Koliko pa mate drugi lastniki čivav plečno višino vaših drobižekov;)?
Logiran
gogo
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #173 : nedelja, 25.04.2004 : 19:45:16 »

ali je pravilo da je čistokrvena čivava z rodovnikom manjša kot brez
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #174 : nedelja, 25.04.2004 : 19:53:47 »

Sej so tudi izjeme--tako kot povsod..Koliko je tvoj velik?

lp MYMY
Logiran
gogo
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #175 : nedelja, 25.04.2004 : 20:03:24 »

mi ga še nimamo. Se odločamo med čistokrvno iz Maribora oz. čistokrvno z rodovnikom iz Jugoslavije.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #176 : nedelja, 25.04.2004 : 20:20:35 »

gogo:Toplo ti priporocam civavo z rodovnikom!Razlogov je vec,ce hoces ti jih lahko napisem.O tem je bilo ze ogromnooo govora na tem forumu,pri rodovniski civavi definitivno kupis zdravo in lepo predstavnico svoje pasme medtem ko za nerodovnisko sploh ne ves ce si kupil civavo.Prevelikokrat na zalost prevlada denar Roll Eyes Undecided
Logiran
GB
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14

« Odgovor #177 : nedelja, 25.04.2004 : 20:41:22 »

Čivave, čeprav nosijo oznako najmanjši pes na svetu, so zelo priljubljene.
Majhne nezahtevne za vzdrževanje, inteligentne in robustne so idealen spremljevalec človeka današnjih dni.
Pa vendarle, Čivava ni pes za vsakogar.
Čeravno skromna za vzdrževanje kar se tiče; hrane in potrebnega prostora, zahteva veliko pozornosti od svojega lastnika. To ni pes, kateri bi se brez ugovora podrejal; Čivava ima svojo lastno voljo, kateri je potrebno iti naproti. Želi Vas prepoznati in spoštovati kot Partnerja, kadar je temu tako, bo za Vas pripravljena storiti vse kar si želite.

Toliko za uvod.

V tem forumu je bilo napisano kar nekaj o čivavavh - rodovniških oz nerodeovniških. Stvar je taka da je 100% čivava le čivava z rodovnikom, vse ostalo je v 95% mešanica čivavave s pinčem oz parjenje med brati in sestrami, kar v večini primerov pomeni probleme, oz zelo nervozne pse katerih se ne da skoraj nič naučiti, ter so zelo glasni in se derejo na vse kar leze in gre.
Ne me narobe razumet , nič nimam proti nerodovniškemu psu, vendar se mora vsak kateri se odloči za nerodovniško čivavo sprijazniti s posledicami ter sprejeti odgovornost ter v primeru problemov takega psa tudi obdržati.

Nekaj nasvetov o čivavah:
Velika zmota večine lastnikov je da čivava ne rabi veliko gibanja, saj je to majhen kuža in ma 300 m sprehoda dovolj. Narobe.  Čivava z malo gibanja je nervozna in hito zboli. Lahko vam povem da ni veliko Ljudi ki bi imeli dovolj kondicije da bi ustregli čivavini potrebi po gibanju. Čivava potrebuje vsaj 4x dnevno min 20min sprehod da ostane v fit  formi. Naš fant gre znami v hribe, na morje, na smučanje.(Blegoš, Razor, itd).
Je pa pravilo. Držite se urnika sprehodov vsak dan, in ne bo presenečenj ko pridete domov. Lahko pa čivavo naučite da opravi potrebo tudi v stanovanju na točno določenem prostoru - za primere ko je ne more zdržati oz vas ni pravočasno domov.
Opravljanje potrebe na točno določenem prostoru ja potrebno pričeti že takoj ko kot mladič pride v stanovanje. Ko opazite da se pripravlja na potrebo ga usmerite na prostor katerega ste predvideli za to (nizek pladenj , ne višji od 15mm z mačjim peskom). Ker pas bodo nesreče dogajale je potrebno preprečevati ponovitve na istem mestu. Ko se to zgodi mladička pripeljete na mesto nesreče ter ga z ostrejšim glasom okregate, ter mu pokažete pravi prostor. Nato mesto nesreče očistite s čistilom z močnejšim vonjem da prekrijete njegov vonj. Ne pozabite pa ga pohvaliti ko opravi potrebo na prevem prostoru, obvezno sledi nagrada. Ko bo malo starejši in bo moral zaradi takih in drugačnih dogotkov opraviti potrebo, jo bo vedno opravil na predvidenem mestu, ter vam ko se vrnete domov povedal kako priden je bil.
Grizenje pohištva itd.
Predno mladička pripeljete domov mu pripravite omejen prostor v predelu stanovanja kjer se večinoma nahajate. (mladič je majhen in velik prostor kot je soba mu povzroča strah , ter potrebuje dudo - vse kar visi in se da zagrabit.) za začetek je dovolj cca 1mx1m prostora preko katerega ne vidi. V prostoru naj ima bo prenosni box v katerm spi. Počasi  pa bivalni prostor povečujete vsakih 2-3 dni, vedno pa morate biti prisotni ko odkriva večji prostor, s tem mu boste odpravili strah, ter mu vlili zaupanje v vas. Kadar pa vas ni v bližini oz ste v službi itd. ne pozabite da mora čititi vašo prisotnost - stara jopica z vašim vonjem v njegovem prostoru ga zelo pomirja.

Toliko za danes.

Vse o pasmi, njeni zgodovini, standard pa na http://users.volja.net/blazgr/
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem

« Odgovor #178 : nedelja, 25.04.2004 : 22:09:34 »

GB se popolnoma strinjam s tabo...In gogo--čivava z rodovnikom je definitivno boljša odločitev:)

lp MYMY
Logiran
123456
nekaj malega že vem
Sporočil: 150

« Odgovor #179 : nedelja, 25.04.2004 : 22:25:41 »

Hvala GB!!! Cheesy Cheesy Wink
Teli nasveti mi bojo prišli prov!!! Kiss Grin Wink
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.