mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 16.06.2024 : 10:50:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: bruhanje
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: bruhanje  (Prebrano 54116 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #75 : četrtek, 13.10.2005 : 16:36:32 »

Hvala vam za odgovor! Tega pa nisem vedela, da je priporočljivo dati psu oglje, tudi če bruha (in nima driske). Prej sem ji dala le malo kamiličnega čajčka, jedla pa še ni nič. Za večerjo sem ji mislila skuhati le malo riža.
LP
Logiran
didi
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #76 : četrtek, 13.10.2005 : 20:22:22 »

Tia to ni nič narobe če bruha slino, ker izbruha odvečno kislino.Tudi moja kdaj pa kdaj zbruha slino in sem se pozanimala pri veterinarju in mi je povedal,da gre za odvečno kislino. Ker se je tudi meni čudno zdelo,da je bila tako živahna in jedla je normalno, pol pa dve jutri zapored ona bruha slino. Tako da to ni nič takega. To delajo vsi psi, vendar tisti ,ki so zunaj, pri njih se to tako ne opazi,kot pa pri tistih,ki so v stanovanju.

Lp in poročaj kako je s psičko.
Logiran
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #77 : torek, 22.11.2005 : 21:54:58 »


Žak je danes pogoltnil košček slatkiša (pasjega), ki sem mu ga v dobri veri, da mu delam uslugo, zlomila na majhen košček. Seveda ga ni pregriznil, prežvečil in zdaj poskuša vse skupaj izbruhat. Bruha le belo sluz in zraven hrope.
V grlu nisem opazila ničesar.
Ali lahko kako povzročim, da se ta tujek spravi naprej ali nazaj??

hvala za nasvete.
tanja

Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #78 : četrtek, 24.11.2005 : 11:38:00 »

Pri ljudeh vcasih pomaga, ce cez pojes koscek kruha.
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #79 : četrtek, 24.11.2005 : 14:07:37 »

Hvala vam za odgovor! Tega pa nisem vedela, da je priporočljivo dati psu oglje, tudi če bruha (in nima driske). Prej sem ji dala le malo kamiličnega čajčka, jedla pa še ni nič. Za večerjo sem ji mislila skuhati le malo riža.
LP

Oglje absorbira strupe in pline v prebavilih, ki se nato vežejo na oglje in se kar hitro odstranijo iz črevesja. zato je ob kakšni zastrupitvi oglje odlična prva pomoč- zdrobiš ogromno tablet oglja v prah, zmešaš z vodo in apliciraš v pasji gobec. a čim prej k veterinarju!
Sicer pa proti bruhanju pomagajo najbolj tablete Reglan , ki pa se jih ne dobi brez recepta... Fajn je tudi, če psu omogočimo, da se lahko naje ostre pasje trave in jo potem izbruha. seveda se mora "past" nekje , kjer ni prometa ali ostalih onesnaževalcev, sicer zaužije zraven še svinec...
Logiran
zivaa
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #80 : torek, 06.06.2006 : 22:19:52 »

Živjo!
Imam 8 let starega zlatega prinašalca. Je Bosch hrano (do pred 1 mesecem je jedel zelo malo, sedaj pa je kar na enkrat ratal požeruh).
V nedeljo je dobil kot nagrado 5x3cm velik kos pasje radosti (klobase). Takoj ko jo je pogoltnil (bol malo jo je zgrizel) se je začel čudno obnašati. Kot da bi bil v krču – oz kot da bi narobe pogoltnil in da ga je nekaj stisnilo (kot pri človeku če narobe pogoltneš). Potem pa je začel bruhat. Zelo se je matral in bruhal je gosto belo peno, tako gosto kot je brivska pena. Bila sem zelo zaskrbljena in nisem vedela ali naj ga takoj odpeljem al kaj naj naredim. Potem je po približno 5 minutah nehal. Bil je zelo zmatran vendar se je potem vedel popolnoma normalno (malo se je naspal in potem je bil normalno živahen). Ustrašila sem se da se je zastrupil, vendar je bilo potem vse ok.
Včeraj (ponedeljek) se je stvar ponovila, ko je na sprehodu našel kos kruha in ga pogoltnil. Bilo je zelo podobno, edino včeraj je kruh zbruhal, v nedeljo klobase ni.
Ugotovila sem, da se to zgodi, ko na hitro pogoltne nek večji kos. Do nedelje se kaj podobnega še ni nikoli zgodilo. Drugače je zdrav.

Ali ima mogoče kdo podobno izkušnjo? Ali pa vsaj kakšen nasvet, ker bi kužatu res rada pomagala? Če se slučajno stvar še enkrat ponovi, ga bom sicer takoj odpeljala k veterinarju, vendar bi vseeno rada kakšen vaš nasvet!

Najlepša hvala in se slišimo!

Živa
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #81 : torek, 06.06.2006 : 22:42:05 »

Pomoje je kriva požrešnost  Wink. Najboljše, da mu dajete manjše koščke hrane. Eni pač namesto da bi zgrizli pogoltnejo cel kos in jih potem boli, tako kot nas.
lp
T.
Logiran
zivaa
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #82 : sreda, 07.06.2006 : 08:45:50 »

hvala tecka!
včeraj je bilo vse ok, tako da upam, da se ne bo več ponovilo!
požrešnost je pri njem nekaj novega, tako da zgleda da se bomo morali vsi s tem sprijaznit in navadit na to! Smiley
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #83 : torek, 27.06.2006 : 13:48:08 »

Zadnji teden opažam pri svojem skoraj 16 let starem psu, da večkrat bruha dlako- kar precej velike kepe dlake. Predvčerajšnim pa je zbruhal tudi večerjo.
Tudi na blato gre pogosto- občasno ima drisko.
Sicer nameravam v kratkem do vetrinarja. Zanima pa me ali kdo ve kaj pomeni to, če pes bruha dlako? Tega prej nisem nikoli opazila .
lp
Logiran
Stellka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #84 : torek, 27.06.2006 : 17:57:41 »

Če sklepam po mačkah, se je verjetno umival in zraven pojedel dlako, kar ni nič nenavadnega, ker v tej vročini dlaka kar frči od kužkov in muc.
To da je enkrat zbruhal večerjo tudi še nič ne pomeni, spremljaj pa drisko (sluz, krvavitve, dolgotrajna driska).
Ful je težko sam tkole rečt. Moja gre v poletnih časit tud večkrat, pa bl mehko, sam vem da je to zarad tega ker veliko plava in zraven popije enormne količine vode. Gre pa skor po vsakem plavanju, pa tud če je to petkrat na dan ( se včasih že sprašujem od kje gre loh tolkrat Smiley  ).
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #85 : torek, 27.06.2006 : 20:51:49 »

Driske nima krvave,tudi ni dolgotrajna.
Izgleda,da ga je res tale vročina zdelala.Na stran gre res velikrat (ne vem od kod mu vse to-porcije hrane sem mu zmanjšala na minimum). Pije tudi ogromno.
Nisem pa vedela,da psi med umivanjem pojedo dlako in jo potem zbruhajo. Sem že mislila,da je kaj hujšega.
lp
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #86 : torek, 28.11.2006 : 22:10:16 »

Živjo!
Nevem,če to spada v to temo ampak bi vseeno vprašala.Pri moji psički sem zdaj že dva dni nazaj opazila,da ima v pesjaku najprej na enem mestu izbljuvano slino in naslednji dan že več.A je to mogoče zarada menjave briketov,v zadnjem času ji kot priboljšek dajem tudi sir,večkrat pa tudi rada kje kaj gor pobere in če ni okusno izpusti.Bom pa videla kako bo ju3(bolje ali slabše),kajti me je malo strah,da bi bilo kaj narobe.
Hvaležna bi bila za kakršen koli nasvet.
lp
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #87 : torek, 28.11.2006 : 22:26:33 »

Moja ima občasna obdobja bruhanja (včasih trikrat na teden, potem pa 4 mesece nič). Ponavadi je to (pri moji) povezano s preveliko požrešnostjo ali bolje rečeno, jutranjega obroka ne zna pojesti v normalni hitrosti (takrat izbruha dobesedno neprebavljen obrok - se ji preveč mudi) , ali pa s pasenjem trave (izbruha slino).  Glede na to, da ima sicer normalen tek, prebavo in izločanje, temu ne posvečam posebne pozornosti. Je pa res, da ni preveč prijazno videti takrat, ko se pripravlja na bruhanje.
In mojega mnenja ne upoštevaj preveč "za sveto", ker jaz imam doma požeruhinjo in fehtarko.
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #88 : sreda, 29.11.2006 : 09:09:46 »

Tudi moja ne ve jesti ne obroka normalno in ne piti vode normalno.Vedno tako vse naredi na hitro da je joj.Sem pa danes opazila,da ni več nikakršni izbljuvkov v pesjaku,tako da upam,da se je uredilo ali pa mogoče res ni kaj takega.Samo problem je,da ne izbruha hrane.
lp Smiley
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #89 : sreda, 29.11.2006 : 09:20:25 »

A si ji dala kdaj kakšno kost? Meni je namreč slino bruhnila po zgriženi kosti, ampak ne takoj temveč kakšne tri štiri ure kasneje. Od takrat se kakšnega priboljška v obliki pečenih svinjskih rebrc izogibamo na daleč. Na njeno žalost.

Sem ji pa enkrat kupila polovico goveje stegnenice (obrano 3 kg-sko)), pa je potem trpel parket zaradi neprestanega metanja kosti sem in tja. To malo za hec, ampak tudi tega si več zaradi parketa in sosedov (ki so mislili, da je potres) ne privoščimo.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: bruhanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines