mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 07.05.2025 : 17:03:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 360937 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
robin
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 427

« Odgovor #300 : četrtek, 12.01.2006 : 15:55:33 »

O Bombažka kako lep opis, kratko jedernato in direktno. Še posebej mi je všeč tisto, da redno tedensko česanje ne štejete za redno Lips Sealed in pa branje SMSjev Cheesy. Kar predstavljam si vaša dva gospodiča.
Lp Wink
Logiran
čenča
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 311

« Odgovor #301 : četrtek, 12.01.2006 : 17:25:29 »

da prebereta vsa SMS sporočila in se podpišeta pod svoja,...
Simpatično Smiley.
Moj fant je to ob priliki, ko sem imela malo slabši dan in sem godrnjala čez svojo psičko če je res treba vse prevohati, primerjal s surfanjem po internetu, češ ''ti tud vsak dan vse prekontroliraš, če je kaj novega''. Grin
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.273

« Odgovor #302 : četrtek, 12.01.2006 : 17:34:41 »

No zaradi takih lušnih opisov, si sama želim točno to pasmo kužka. Več ko preberem in zvem o njih, bolj si želim, da čim prej dobim mojo malo kepico Smiley.  Moram reč, da sem ratala že kar malo neučakana.

No bombažka, tiso o parjenju me je pa zanimalo zato, ker mi je ena gospa čisto mimo grede omenila, da za obarvano psičko pa ni nujno, da mi bo dal kdo svojega psa za parit (pa ne, da se zdaj ful obremenjujem s parjenjem, samo tako mi je bilo rečeno). Zato sem hotela vedeti na podlagi kakšnih meril bi vi dali svojega psička parit.

LP
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #303 : četrtek, 12.01.2006 : 18:14:43 »

Bombažka ob tvojem opisu je pa coton res čisto idealen.

Citat
tedensko česanje pri cotonih (vsaj do starosti 2 let) ne štejem za redno česanje
To pa nisem vedela. Pri opisu pasme na mojpes.net sem prebrala, da se ga češe enkrat tedensko. Ali kdo cotončke tudi brije, me zanima kakšen bi zgledal?
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Sporočil: 140

« Odgovor #304 : četrtek, 12.01.2006 : 18:59:42 »

Pozdravljena Bombažka, ko se srečavarazložim kako se doda slikica! Smiley
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #305 : četrtek, 12.01.2006 : 21:03:50 »

Martinca super, mi bo veliko lažje, če mi boš dala nekaj napotkov.
Ko se srečava morava bučmane spustiti na tistem travniku ob nadvozu. Me prav zanima kako se bodo zrangirali ti trije.

Mojčica
Coton je idealen za ljudi, ki želijo velikega psa v malem telesu in jim česanje ne predstavlja problema. Mene recimo česanje zvečer, ko sine že spi, pomiri pred mojim odhodom v posteljo.

Videla sem že postrižene cotone, ki izgledajo skladno frizerjevemu znanju, praviloma pa kot maltežani ali bišoni. Tudi pobrito psičko sem že videla, tak ukrep je potreben včasih po kotitvi, če je pasja mamica preobremenjena z mladički in se upira česanju. Poleg tega se malčki plazijo po njej, jo ližejo in cukajo, dlaka se zavozla in skrajni ukrep je britje na nulo. Dejstvo pa je, da dlaka potem ponovno zraste v vsej svoji lepoti.
Pri odločitvi za cotona je treba vzeti česanje v zakup, saj po mojem mnenju predstavlja kožušček maksimalni možni okras psa. Če kdo že vnaprej razmišlja o striženju cotona, naj si raje omisli kratkodlakega psa.
Kar se tiče pogostosti česanja pa je definitivno potrebno mladega psa česati pogosteje (po mojih izkušnjah dnevno), saj bolj kot ga češemo, bolj raste dlaka in močnejša je. Ko pa se rast ustavi in ima kuža že tisto pravo odraslo dlako (približno pri dveh letih) je potrebno le še redno vzdrževanje, kar pa je res lahko en do dvakrat tedensko.
Logiran

Tia
rad pišem
Sporočil: 446

« Odgovor #306 : četrtek, 12.01.2006 : 21:28:29 »

Se popolnoma strinjam glede česanja - tudi v marsikateri knjigi o Shih Tzujih piše, da krtačenje enkrat tedensko zadostuje. No - kdor je to napisal, še nikoli ni imel tega psa, ali pa ga ima izključno v stanovanju (hudi lulat na papir), pa še to ne bi šlo ... Dolgodlake pse je treba temeljito prečesat vsaj vsak drug dan; pogosto pa prav vsak dan (ko se psička goni, če se igra z drugimi kužki, ob slabem vremenu in jeseni, ko je po tleh polno listja ...). In ja  - "enkrat tedensko" pa je treba narediti kompleten "servis"; npr. kopanje, striženje dlake ob blazinicah itd.
Sem pa slišala od naše pasje frizerke, da je dlaka Cottončkov še bolj zahtevna za nego, kot od Shih Tzujev.

No, jaz pač mislim, da je lepa dlaka čar teh psičkov in da je česanje treba vzeti v zakup; opažam pa, da dosti ljudi ne pričakuje, da bo toliko dela in so potem kar malo presenečeni.
lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #307 : četrtek, 12.01.2006 : 23:02:15 »

Po moje je bolje, da česanje vzameš kot del crklanja s psom, kot pa neko obveznost. Saj je vseeno če ga čohaš 15 minut ali pa ga v tem času raje počešeš, no razno če to psu ne paše. Čeprav po moje večini kar ugaja.

Bombažka eno vprašanje, malo drugačno. A imate svojega psa zavarovanega, oz kako gledate na to (glede na to da pes ni poceni,  in kaj če se mu kaj zgodi), čeprav sem slišala, da so načeloma zelo zdravi kužki?
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #308 : četrtek, 12.01.2006 : 23:34:12 »

Točno tako Petra, zadnje dni si že čisto prava bodoča lastnica cotona. Če psa že zelo majhnega navadiš na česanje, če pri tem uporabljaš kvalitetne krtače (seveda ga tudi kopaš s kvalitetnimi šamponi in regeneratorji) in če si pri delu nežna in potrpežljiva, kuža to dejansko razume kot neke vrste cartanje, saj ga s krtačko nežno praskaš. Ob tem delu vzpostaviš s psom neko posebno vez in oba uživata. Seveda je nežnost možna le ob rednem česanju, če se dlaka po nekaj dneh zavozla pride do cukanja, kar pa ni več prijetno. Torej obstajata dve varianti:
1. redno dnevno česanje - veselje - cartanje - poglabljanje povezanosti med gospodarjem in psom - malo porabljenega časa,
2. tedensko česanje - upiranje zaradi cukanja - nezaupanje psa, nervoza gospodarja - dosti porabljenega časa.

Svojih psov pa nimam zavarovanih. Mogoče napaka. Doma, okrog ograjene hiše, nikoli ne divjata brez nadzora, na sprehodih jih pa še obvladam, saj sta zelo ubogljiva. Razmišljala sem pa že veliko o tem. Dejstvo je, da nekih posebnih bolezni pri njih ne pričakujem, ugriznila tudi ne bosta nikogar, na to, da ju ne zbije avto ali napade kak pes pa moram sama paziti. Mogoče pa me kdo od vas prepriča v nasprotno.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #309 : petek, 13.01.2006 : 00:02:54 »

Ko ste že omenili krtačo, kaj pa je primerna krtača, kak nsvet. Sej verjetno mi bo tudi vzrediteljica to povedala pa  vseeno, kaj mi svetujete. Nekaj imam doma že od zajčka, krtača ima tanke dratke (saj ne vem kako naj se izrazim, na dotik z roko pikajo), pa tudi o mucka imam še krtačo, z  mehikm krtačastim delom (tako kot pri metlji, ne se mi smejat, samo to se imi zdi še najboljša pimerjava Smiley ), pa še (železen) glavnik imam. Torej, a kaj od tega lahko uporabljam za cotončka?
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #310 : petek, 13.01.2006 : 00:34:23 »

Za cesanje se uporablja pin brush (krtaca z zaokrozenimi zeleznimi bodicami brez bunkic na koncu) ter zelezni glavnik, najboljsi so taki z 2 razlicnima gostotoma zobcev. Za slicker ne vem, vem da ga pri maltezanih uporabljajo za cesanje dlake na nogah. Kvalitetna krtaca in glavnik sta osnova, sicer je investicija v zacetku malo vecja ampak drzijo pa skoraj za vedno.

Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #311 : petek, 13.01.2006 : 01:17:36 »

No na ta način so moje krtače in glavnik, kot jih omenja Joni.

Drugače pa še ena stvar. Bombažka, kakšne igračke imata rada vaša dva psička?

Joj, upam da vas preveč ne gnjavim s temi vprašanji  sram
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #312 : petek, 13.01.2006 : 11:50:18 »

Ppetra, najbolje bo, če tvoje krtače in glavnik pokažeš vzrediteljici. Takoj ti bo povedala, ali so primerne ali ne... Smiley

lp
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #313 : petek, 13.01.2006 : 15:20:32 »

Ppetra, tako kot ti je svetovala Kalsang bo O.K.
Če pa slučajno zadeve niso primerne je pa nerodno, ker najbolj kvalitetne pripomočke za nego dobiš na razstavah. Zato predlagam, da me jutri poiščeš (saj si nekje omenila, da prideš na razstavo) in prineseš s seboj tvoje stvari. Če so dobre v redu, če ne pa ti konkretno na stojnicah pokažem kaj potebuješ. Tako boš imela vse doma še pred prihodom tvoje princeske. Jutri ti lahko odgovorim še na tvoja druga vprašanja.
Lep pozdrav
Logiran

Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #314 : petek, 13.01.2006 : 15:30:59 »

Bravo, bombažka! Kako prijazno!!! Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.