mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 16.06.2024 : 14:12:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: vlečenje vrvice
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: vlečenje vrvice  (Prebrano 31666 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ninka1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24



« Odgovor #45 : ponedeljek, 06.12.2004 : 10:45:00 »

Moj Oli je do kakega 6.meseca hodil tako lepo ob nogi, da sem se skoraj spotikala ob njega. Potem pa je prišla puberteta!  Huh Zunanji dražljaji v kombinaciji s prvovrstno trmo buldoga so me pripeljali do tega, da sem se vsak meter in pol "vkopala" v tla. To je trajalo dva tedna, da je Oli razumel, da imam tudi jaz nekaj trme na zalogi. Potem je bilo bolje. Se pa še vedno dogaja, da, ko spremeniva teren sprehoda, na začetku zbegano vleče sem in tja. Ko shrani novo traso na trdi disk je ponavadi bolje. Danes sem tukaj izvedela še dosti novih trikov in jih bom poskusila na svojem "bikcu"! Grin
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #46 : torek, 07.12.2004 : 23:41:59 »

Mene pa zanima vaše mnenje še o nekem "pojavu", v zvezi z vlečenjem na vrvici... Najina landseerka je zelo pridna, ko greva sami ven na sprehod. Ali pa, ko gre mož sam z njo na sprehod. V omenjenih primerih ne vleče, je dokaj umirjena. Ko pa sva oba, vleče občutno bolj. Mora biti nujno pred nama. Tako se je dogajalo tudi z najino psičko, ki je žal ni več, še ko sem živela s starši in tudi zdaj, ko je živela z nama... Ko sva bili sami, je ubogala kot ne vem kaj... Ko pa je bil z nama še kdo iz družine, me je vlekla, kot...da se ja nisem mogla nič považit kako uboga  Grin Grin. Mnenja?? Le zakaj to počnejo?? Ima kdo podobno izkušnjo?? LP
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #47 : četrtek, 09.12.2004 : 10:00:45 »

Tosa!

Edino, kar mi je padlo na pamet je, da isce pozornost!
In kako ukrepati proti temu ... kratki hitri cuki, dokler ne pride v "pravi" polozaj ... nepopuscanje, doslednost, ... naj jo ima eden pod kontrolo, ne oba in brez vlecenja ... pa pika! Wink
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #48 : četrtek, 09.12.2004 : 15:38:33 »


Tosa, točno isti primer pri nas Roll Eyes, ko gremo vsi trije ven, ziv pogreb, vleče, hodi slalom, vsakega hoče povohat, potem se pa vsake toliko časa ustavimo pa sedi, počakamo par trenutkov pa spet naprej, mal pomaga velik pa ne, najbolj pomaga kadar je pri sinu v varstvu, kako uro, pol pa uboga kakih deset minut, da je veselje, pol pa spet vse pozabi, samo da smo skupaj, nam je čist jasno, da je naš mali scrkljan do daske, moramo biti bolj dosledni hi hi Tongue
Logiran
NuclearDog
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 1


« Odgovor #49 : petek, 11.02.2005 : 22:45:42 »

helo! Roll Eyes
Kuža se ne sme nikdar "počiti" direktno po gobčku, ker s tem ne nardimo nič! Lahko ga narahlo iz spodnje strani pod vratom brez besede FUJ ampak ne smeš!!
Logiran
CrashOver
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #50 : torek, 05.04.2005 : 23:09:58 »

še imate kakšne druge nasvete, kako psa odvadit da mi grize povodec?.... imam 3mesce mladega nem. ovčarja. Sej hodi ob nogi pa vse Smiley ... ampak z povodcom v gobcu..... a naj vzdrajam pri fuj, pa da mu povodec izmakne, om pa si ga takoj vzame nazaj...

LP
-matej
Logiran
spelchy
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #51 : nedelja, 16.10.2005 : 09:20:53 »

mene pa zanima zakaj se moja psička na sprehodih tako vleče, da jo celo davi Sad in spušča nenavadne glasove??? ???tudi na sprehodih me je sram saj se vsi sprašujejo kaj delam z njo da spušča takšne glasove Shocked in se davi :-\na pomoč, kaj naj storim  Huhstrah me je da bi ji to vlečenje pustilo posledice, zanima pa me tudi kako naj jo tega odvadim? :'(naj mi nekdo svetuje, ker res newem kaj naj Undecided

Špela Cry Cry Cry
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #52 : nedelja, 16.10.2005 : 10:30:02 »


Špela,

nič nisi napisla, koliko je tvoja psička stara. Če je še mladič, jo poskusi zamotit s čim-kakšno igračko-lahko

je tudi navadna palčka ali kaj podobnega. Malo se poigraj z njo, počakaj, jo počohaj pa spet naprej. Od

začetka najbrž ne bosta daleč prišli ampak vztrajati je treba. Če pa je že starejša, bi prišla v

poštev zatezna ali polzatezna ovratnica ali pa tudi halti.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #53 : nedelja, 16.10.2005 : 12:51:35 »

Špela, kot smo ti že svetovali v neki drugi temi, ki si jo odprla, pojdi do kakšne pasje šole, kjer ti bodo lahko svetovali, ker so vzroki, zakaj to dela, lahko različni in ti ne more nihče na pamet povedat, kaj je narobe, če vaju ne vidi. Napiši od kod prihajaš, pa ti bomo svetovali v katero pasjo šolo bi bilo pametno iti.

Zatezne ovratnice pa jaz ne priporočam, predvidevam pa, da jo že uporabljaš. Če ni tako, napiši, kakšno ovratnico uporabljaš. Halti bi bil mogoče primeren, vendar je tudi treba vedeti, kako ga uporabljati oz. kako se z njim dela, to pa ti mora pokazat nekdo, ki ima s tem izkušnje - spet najbolje, če inštruktor v pasji šoli (ampak ne katerikoli).
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #54 : nedelja, 16.10.2005 : 14:16:00 »

Ne, bejš stran od haltija Lips Sealed Ja, res je, da je super in fajn, ampak z njim ne boš psa nikoli odvadila vlečenja. Vse kar ga navadiš je, da ne vleče takrat, ko ima halti na sebi. Če bo brez haltija, bo vlekel. Verjemi. Imamo en tak primer doma.

Sammy, zakaj si apriori proti zatezni? Saj ni nič groznega na tej ovratnici.

Jaz sem se z Bino 1 mesec ukvarjala, da je nehala vlečet. Pomagala je tudi zatezna. Pa mi ni žal. Niti sekunde. Ker sedaj psice ne vleče več. Samec ima pa halti (takrat ga je dobil v pasji šoli). Vse lepo in prav dokler ima halti... Ko ga nima:  Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #55 : nedelja, 16.10.2005 : 14:32:26 »

S haltijem imam tudi jaz slabe izkušnje, pes se pa že od daleč izogne, ko ga vidi. Zatezno ovratnico pa je treba znati uporabljati. Sedaj so pa neke nove oprsnice, če pes začne vleči dobi občutek, da bo padel. Me pa zanima kako je brez nje.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #56 : ponedeljek, 17.10.2005 : 12:26:25 »

Prav tako  kot  Bina  tudi  jaz  ne  razumem  kaj je  narobe  z zatezno  ovratnico.
Zatezna ovratnica  ni nikakršen  bav - bav,  če je pravilno  nameščena.  Ko je potrebno  psu  preprečiti  za  vlek  mu jo namestiš  visoko  za  ušesa  in  ponavadi je potrebno  samo  poteg  ali  dva  in se pes  umiri....  potem  pa  zatezna  ovratnica  ali pa  ne  ...  tako ali  tako  mora  povodec  plavat , ko  vodiš  psa.  Kar se pa tiče  mojih  izkušenj(  tudi sedaj  po  opažanju  drugegih  psov  v   šoli)  vse  " vlečne  vole"  je  umirila  zatezna  ovratnica  s  pravilno  uporabo  Wink.  Jasno pa  ,da ne pomaga, če je nameščena  na vratu (  spodaj) in ne služi  drugemu  kot da  pes  še bolj  vleče in se davi.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #57 : ponedeljek, 17.10.2005 : 15:23:24 »

Sammy, zakaj si apriori proti zatezni? Saj ni nič groznega na tej ovratnici.

evo, priznam, da nimam z njo nobenih neposrednih izkušenj, ker pri dolgodlakih pasmah ne pride v poštev. kar dobiš je edino uničena dlaka. pomaga mogoče le, če se pes tistega zvoka boji.
pravite, da halti pomaga samo dokler ima pes halti na sebi, ko jo zamenjamo za ovratnico, pa se prejšnje nezaželeno vedenje nadaljuje.
mislim, da je pri mladičkih bolje, če se izbere kakšna druga metoda, ker vem za primere, ko so zaradi (tudi pol!) zateznih psi postali preveč plašni. sicer pa, če že od začetka delaš na tem, da pes ne sme vleči, potem se kar naenkrat ta težava naj ne bi pojavila. kot povsod je tudi tukaj boljša preventiva.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #58 : ponedeljek, 17.10.2005 : 19:02:12 »

evo, priznam, da nimam z njo nobenih neposrednih izkušenj, ker pri dolgodlakih pasmah ne pride v poštev. kar dobiš je edino uničena dlaka. pomaga mogoče le, če se pes tistega zvoka boji.

katerega  zvoka  se  boji? Undecided  Ne razumem.  Mogoče imaš  ti kaj drugega v mislih  Sammy?
Zatezna  ovratnica je navadna verižica(  čimbolj navadna tem boljša)  katera  lepo teče  skozi  obročke.  paziti moramo da je pravilno  nameščena(  poteg je  na levi- tako kot  vodimo psa)  Moj pes  ima  dolgo dlako( seter)  in nima prav nič poškodovane zaradi te ovratnice.
In še enkrat  ,  zatezna ovratnica je samo pripomoček pri  učenju  vaje poleg. Pes je nima stalno  okrog vratu.
To se pravi  , ko  ga učimo poleg  se  mu jo namesti  -  in  povodec.  Če  pes  vleče,  se  mu  ovratnica namesti  visoko  za  uhlje....  ko    pes  povleče  po svoje , sledi(  visoko nameščena za uhlji) kratek  poteg- ( s tem  pripravimo  psa  da  gre  poleg  ob  vodnikovi nogi)  potem  popustimo  povodec.  Bistvo  vodenja  je  , da pes  hodi  sam  ob  nogi  povodec  z  ovratnico  plava prosto. Wink(  ne oddaja nikakršnih zvokov)
Pomembno je tudi pravilno  držanje povodca.  Povodec  držimo- fiksno  z  desno  roko-  z levo le  uravnavamo  povodec.

Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #59 : ponedeljek, 17.10.2005 : 19:14:05 »

katerega  zvoka  se  boji? Undecided  Ne razumem.  Mogoče imaš  ti kaj drugega v mislih  Sammy?

Verjetno je mislila zvenket, ko se ovratnica pac zategne.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: vlečenje vrvice
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines