mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 11:41:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: PRVI OBISK PRI VZREDITELJU
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRVI OBISK PRI VZREDITELJU  (Prebrano 67185 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #45 : torek, 12.04.2005 : 13:10:20 »

Seveda, se strinjam, da je treba vedeti za ceno. Motilo me je to, da se ni hotel predstaviti niti, ko sem ga vprašala, še najbolj pa to, da sploh ni vedel, za kakšne pse gre. Izgledalo je tako, kot da ima pred sabo Kinologa in kliče vse po vrsti, ne glede na pasmo.
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #46 : torek, 12.04.2005 : 13:55:06 »

To varianto sem pa dozivela lani novembra na razstavi v Ljubljani. Z Bertelnom sva sla lulat in pride ena druzina k meni ter me zacne sprasevat od psa. Videlo se je, da je mama neki vedla od Bassetov, otroc in gospod oce pa cist nic.

 In potem me ta gospod oce vprasa koliko stane tak pes. Ko mu povem je dal pa cist jasno in glasno vedet, da to je pa cist prepocen za njega - da on racuna kupit pasmo (katerokoli), ki Stane okoli 1500, 00 EUR. Shocked Shocked

LP, Barbara
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #47 : torek, 12.04.2005 : 13:59:58 »

In potem me ta gospod oce vprasa koliko stane tak pes. Ko mu povem je dal pa cist jasno in glasno vedet, da to je pa cist prepocen za njega - da on racuna kupit pasmo (katerokoli), ki Stane okoli 1500, 00 EUR. Shocked Shocked

...in pol parkira kužka pred hišo in pozabi sneti listek s ceno, pa naj se sosedje grizejo od zavisti Tongue Tongue Tongue
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #48 : sreda, 13.04.2005 : 10:51:45 »

Jaz sem pred par meseci kupila mojo malo zverco. Ker je vzreditelj bil izven slovenije, nisem mogla na obisk, sem pa zato bila ob obisku toliko bolj pozorna na vse.
Najprej me je seveda po mailu vzrediteljica vse izprasala, da sploh vidi ce poznam pasmo in ce vem v kaj se spuscam.
Potem sva si enkrat na teden pisali in v tem casu mi je odgovarjala na vsa vprasanja, ki so se mi pojavila...ceprav sem jih tudi ob srecanju imela celo tono. Ceprav to ni moj prvi pes, sem brez sramu sprasevala tudi najbolj osnovne stvari - nikoli ne ves, lahko se prav ta pasma razlikuje v kaksni stvari od prejsnje in raje vprasas kot pa delas napako. Sprasevala sem tudi o dednih boleznih, o cepljenjih (ker kuzki morajo bit ze enkrat cepljeni, ko pridejo k tebi na dom (to je vsteto v placilo), o karakterju starsev in o samem rodovniku.
Imela sem sreco, da sem lahko rast mladickov spremljala tudi po netu in gledala slikice vsakega tedna. Tudi rodovniki in rezultati in slike mame in oceta so bili objavljeni.
Tja sem prisla en dan prej, si ogledala mamo, oceta v zivo in se kup njenih kuzkov, prezivela pol dneva z njimi in seveda izbrala mladicka. Ker je vzrediteljica vedela, da zelim kuzka za razstave, mi je tudi pomagal pri izbiri in mi pokazala zakaj en ne in zakaj drugi ja. Na sreco me je glih ta pravi sam od sebe izbral z vlecenjem moje rokavice (kot bi zelel reci, greva greva). Potem mi je se pokazala kako se odraslega psa neguje, povedala vse o pripomockih, hrani in na mladicku pokazala kaj moram masirat in na kaj bit pozorna.
Mladicek je se eno noc prespal pri bratcih in sestricah, potem pa je navsezgodaj odsel z nama na dolgo pot do doma.
Tistim, ki imate moznost kupit kvalitetnega kuzka v sloveniji, pa vam priporocam da to storite, ker boste imeli moznost obiskovat mladicke in opazivat njihov karakter, razvoj....
Upam, da sem komu pomagala z mojim opisom ali pa, da se bo nasel kdo ki bo meni dal se kaksno novo idejo kaj vprasat in na kaj biti pozorna, ker bo kmalu prisel na dom se en mali nagajivcek.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #49 : sreda, 13.04.2005 : 11:09:53 »

Upam, da sem komu pomagala z mojim opisom ali pa, da se bo nasel kdo ki bo meni dal se kaksno novo idejo kaj vprasat in na kaj biti pozorna, ker bo kmalu prisel na dom se en mali nagajivcek.

Če si z vzrediteljem zadovoljna pa mogoče ostaneš kar pri istem za še enega kosmatinčka? Wink
Ko sem jaz iskala sem tudi najprej vprašala če imajo mladičke in kdaj jih bodo imeli (če jih niso imeli). Nekateri so mi že v prvem mailu napisali tudi ceno, če pa niso pa sem takoj v naslednjem vprašala.. ker pač si nisem predstavljala kakšna cena bi lahko bila...
Kako pa sem potem delala selekcijo (nikar je ne delajte glede cene.. ni nujno da je drag mladič kvaliteten, ponavadi pa za manj denarja tudi manj dobite..!!):
-vzreditelji so me spraševali velikooo o meni in o tem kje živim pa izkušnjah s psmi (če me niso niti vprašali- jih je bilo kar nekaj so avtomatsko odpadli).
-vzeli so si čas za odgovorit na vsa moja "butasta" vprašanja
Zakaj sem izbrala prav to vzrediteljico:
-vedno razpoložljiva za vsako vprašanje
-zelo jo je zanimalo kje in kako živimo. Mogla sem ji poslat tako mojo in fantovo sliko kot sliko mojih 2 psičk in ji povedati celotno njuno "zgodovino"
-zakaj sem se odločila za to pasmo je bilo ključno vprašanje
-kaj že sama vem o tej pasmi (veliko stvari nisem vedela in me je pač podučila, sem pa prav tako veliko vedela...)
-zahtevala je da pridem po psa osebno in k njej domov (bila je pripravljena me it na letališče iskat če bi šla z letalom- 100km stran od nje in me paljat do nje pa še nazaj)
-psa mi je bila pripravljena prodat na obroke saj ji ni bil denar najpomembnejši (no to kasneje ni bilo potrebno ker sem našparala dovolj Cheesy)
Ko smo prispeli do nje sem vedela da sem se prav odločila:
-predstavila mi je vse svoje pse vsakega posebej in o njem nekaj malega povedala
-cel dan smo preživeli z njenimi psički da sem lahko videla kje in kako živijo (takoj ko sva se s fantom usedla na kavč so naju psi dobesedno zasuli Cheesy!!). Pokazala mi je pripomočke za nego, hrano s katero jih hrani, slike nekaterih (po njenem mnenju) izrednih papillonov iz drugih vzrej. Mi dala cel kup nasvetov in napotkov.. skratka, ko sem šla domov sem se odlično počutila!
Prejšnji vikend sem bila pri njej na obisku, poleti pa če bo vse prav pride ona k meni. Jaz lahko rečem da sem našla PRIJATELJICO, ki mi je vedno razpoložljiva z nasveti.

Lp, Mojca

PS: tudi jaz priporočam da kupujete psa v Sloveniji če je le to mogoče, saj boste na ta način lahko psa večkrat obiskali in si naredili celotno sliko o leglu. Če pač pasme v Sloveniji ni, pa pazljivo izberite vzreditelja. Hodite po tujih razstavah in se pogovarjajte z poznavalci pasme...
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #50 : sreda, 13.04.2005 : 12:15:31 »

Tistim, ki imate moznost kupit kvalitetnega kuzka v sloveniji, pa vam priporocam da to storite, ker boste imeli moznost obiskovat mladicke in opazivat njihov karakter, razvoj....

kar se mene tiče, ne samo možnost, ampak je to zelo zaželeno - vsaj enkrat tedensko od tretjega tedna dalje, če se le da.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #51 : sreda, 13.04.2005 : 15:26:00 »

Geri sej bi in mi tudi ponuja, ampak potem bi bila prevec v sorodu in ce bi kdaj hotela njunega mladicka (vedno sanjarim, da ko bosta stara mi bosta pustila njunega potomcka, ki bo imel v sebi del obeh - sentimentalizem pac hehe) ga nebi mogla imet.
Pri tej vzrediteljici mi je tudi vsec, da se sedaj spremlja razvoj Ozzy-ja, moram ji posiljat slikice in na vsak problem, ki se mi pojavi, poskusa najti pravilni odgovor in pravilno pomoc. Poleti se tudi dobimo na briard pocitnicah, ki jih organizira vsako leto za vse svoje briarde. Komaj cakam...teden uzitkov in sprostitve z nasimi kuzoni. Tam bo sola, jezero za plavanje in cel kup pasjih prijateljev hehe.
Prav zaradi tega me je strah izbirat novega vzrditelja, tej namrec zaupam, ampak ce hocem kuzka, ki ne bo v sorodu z mojim, na zalost moram Sad
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #52 : sreda, 13.04.2005 : 15:27:57 »

Ozzy, kaj pa, če ti ga ona pomaga izbrati? Pri kakšnem drugem vzreditelju? A pri njej pa nimaš šans, da dobiš psa, ki ne bi bil v sorodu s tvojim?

Lp Jana
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #53 : sreda, 13.04.2005 : 15:37:29 »

Ja sem jo ze vprasala ce pozna kaksne dobre vzreditelje, sam mi je kot odgovor ponudila svojo psicko. Ona ima vse kuzke bolj ali manj v sorodu. Ta psicka, ki bi se skotila okoli novembra 2005 bo hcerkica...cakajte zdaj pride zapletena razlaga hehe....
hcerkica polsestrice od Ozzy-jeve mamice in nekega očkota iz francije, ki pa ni z Ozzy-jem nic v sorodu. Upam, da je dovolj razumljivo napisano. Vse druge njene psice pa so Ozzy-jeve polsestrice. Govorim, kot da jih je malo morje hehe. Ima 4 psicke: mamico od Ozzy-ja, dve njeni hcerkici in polsestrico od mamice in 1 psa.
Sej mi je rekla, da bi ju lahko z Ozzy-jem zenla, ampak da tudi sama priporoca da je boljse, da ce jo bom zenla, da s kom drugim. Meni pa ne gre za mladice in prodajanje teh ampak samo za to, da si nekoc v daljni prihodnosti zelim njunega potomca... Sad
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #54 : sreda, 13.04.2005 : 15:47:13 »

Kaj pa, če bi počakala, da med tvojim Ozzy-jem in polsestro od njegove mame pride ša kakšna generacija in potem pariš in dobiš mladička Huh  Wink A je malo zakomplicirano? Cheesy Grin Grin

Ker vem, kako je to, ko najdeš vzreditelja, ki je zaupanja vreden Smiley Tudi jaz sem našla tako osebo v Bininem vzreditelju. In ko sem iskala samca zanjo, sem raje naredila 800 km v eno stran in šla spet k njemu, ker sem vedela, da mu lahko zaupam, da se spozna na pse, na parjenje, da bo poskrbel za Bino, tako kot se zagre, da me ne bo "okol prinesel" s samcem... Skratka, ko sem iskala samca, sem iskala nekako to varianto, da bi bil vzreditelj prisoten pri parjenju.

Lp Jana
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #55 : sreda, 13.04.2005 : 19:13:42 »

Ves bina, zelim si zdaj v kratkem malega, da se bosta lahko se z Ozzy-jem igrala in da ne bo sam, ko nas ne bo. Zdaj ima sreco, da sem skozi z njim, ker letos malo pocivam od studija, drugo leto pa bo dopoldneve sam in ker je pri mojem prejsnjem kuzku druzba zelo pomagala (nabavili smo mu muco), zdaj ciljam na enake rezultate.
Mislim, sej to ni edini razlog, ampak je pa tudi zelo pomemben, zakaj bi jaz cimprej sla v to se enkrat. Pa se z malo bom lahko se nekaj casa non stop tako, da bo lahko dobila obcutek pripadnosti in navezanosti...
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #56 : četrtek, 14.04.2005 : 07:54:35 »

Najbrž je krasnO imeti 2 mladiča; ampak predvsem pa precej naporno, kajne? Non-stop "čekirati" 2 vražička najbrž ni mačji kašelj?  Wink
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 14.04.2005 : 08:47:26 »

jennyK, na sreco je Ozzy ze velik mladicek. In zelo zelo miren, ko je doma. Mislim, da so vsi briardi taksni hehe. Naporno sem pri njemu ze dala skozi. Zdaj se polula doma le ce ne ujamem njegovega trnutka in samo enih 5x na dan lula, tako, da ni vec tisto...vsako uro gledat, da ga ja lahko neses ven. Malo solo bova zdaj koncala, potem pa itak do 2 mesecev ne morem v solo. Aja pa se dva bova, tak, da bo en enega vodil v solo, drug drugega.
Kaj pa jaz vem...sej tezko bo vedno, tudi ce pocakam se kaj casa - mladicek je vedno mladicek. Sam zdaj bi izkoristila, da se se igrata lahko skupaj in rasteta. Sej ce bo slo po nacrtih bi jo jaz rada kmalu doma, ce ne pa bo pac januarja, ko bo Ozzy star ze 1 leto....
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #58 : četrtek, 14.04.2005 : 10:04:50 »

Ja, se strinjam, da je precej lažje, če imaš še koga, ki prevzame del bremena na svoje rame.... Jap, ko takole berem razmišljanja o (še) enem puppy-ju, tudi mene grabi, da bi imela še enega kužona!  Cheesy No, čeprav zaenkrat smo in bomo "samo" z Jenny čisto zadovoljni!  Wink Želim ti pa vso srečo! Predvsem da bo tudi druga vražička vesel in zdrav kuža in da bo vas vse osrečevala!
Logiran
Busy Bee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 116


« Odgovor #59 : četrtek, 14.04.2005 : 11:44:01 »

Tudi midva sva premisljevala, da bi kupila se bassetko.  Huh

Ampak vedno, ko Bertel kaksno blesarijo naredi, se vprasavo kako bi to izgledalo, ce bi imela dva taka "trota".  Shocked Shocked

Vsaj pri nama je en basset popolnoma cez glavo zadosti.  Cheesy

Potem, ko bo pa puberteta mimo, sva pa ze odlocena, da bova kupila se bassetko.

Potem, ko si ze vtecen, je po mojem full noro imeti dva.

LP, Barbara
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: PRVI OBISK PRI VZREDITELJU
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines