mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 08:52:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Airedale terier - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Airedale terier - čvek  (Prebrano 56863 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #75 : sobota, 08.04.2006 : 18:34:11 »

hja potem pa na veterinrsko postajo kupit hrano, je ceneje kot v Želvaku-preverjeno. Glede cen, pa po pravici povedano ne vem.  Imaš tudi različne pakunga, 1kg, 5 kg, 15kg...Poglej tam. Verjetno bo pa 15 kg hrane ok 10.000. Ampak ile briketi zdržijo pri nas več kot mesec.
Logiran
lapi
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #76 : sobota, 08.04.2006 : 22:06:36 »

Hojla Anja!

Me veseli, da si lastnica Zoroja, ki je bil po moje kupljen v Kamniku, upam, da se ne motim. Ker objokujes njegovo kastracijo, je bilo pac tako, da je bil tvoj pes prvotno prodan, kolikor poznam to zgodbo, starejsi gospe, ki mu ni bila kos. Ker ga, vsaj na zacetku ni zelela dati stran, je pac iskala vse mozne resitve, da bi ga obdrzala, ena izmed teh je bila tudi kastracija. Ocitno tudi to ni pomagalo in se je kasneje vseeno odlocila za oddajo psa.
Vsekakor to res pomeni, da pes ne more hodit po razstavah in da ni primeren za vzrejo, vendar je to vse, seveda pa ga lahko solas in z njim treniras agility. Nic od tega ni vezano na rodovnik in pasmo.
Kar se hrane tice, pa tako, ce je pes zdrav in mu nic ne manjka, ocitno tudi hrani nic ne manjka. Pa ne sekiraj se zaradi tega.
Moji psi so hranjeni pretezno s Purino, pa kuhano hrano, cesar je vec pozimi. Vendar vsakemu lastniku svetujem, naj ne menja hrane, ce je s sedanjo zadovoljen in z njo seveda njegov kuza.

Veliko uzitkov z Zorojem,

M.
Logiran
Zorčy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 34


« Odgovor #77 : nedelja, 09.04.2006 : 10:23:54 »

Hay,
imate prav. Res je bil kupljen v Kamniku.
Mi Zora hranimo s pedigree kot ste že prebrali. Letos ima malo probleme z dlako, ker mu izpada (sicer mu nazaj že raste). Lapi ali mogoče veste zakaj bi mu lahko dlaka izpadala? Ali je možno da mu primanjkuje kakšnega vitamina? Ker je že pozimi iskal hrano in je želel brin pojesti, ker ninajdel trave.
Sicer pa Zoro kar uživa (še posebaj zdaj ko imajo sosedje psičko in se lahko druži z njo). Pa še posebno nagajiv je dokler kdo ne povzdvigne glasu potem pa je priden kot angelček. Pa še mačke podi in podkrtnice in miške lovi na koncu pa jih pobije (ko to naredi sem jezna na njega).
lp,
Anja
Logiran
lapi
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #78 : ponedeljek, 10.04.2006 : 08:16:35 »

Nimam pojma, zakaj bi mu izpadala dlaka, vendar po moje ne zaradi hrane, ce ga stalno hranite z isto hrano.
V kakih kolicinah pa dlaka izpada? Do koze, ali samo tako, kot da bi ga postrigel? Mogoce je to zgolj zaradi tega, ker menja dlako. Jaz svojim pomladi in jeseni dajem dermatin tablete, ki jih kupis pri veterinarju in jim pomaga pri menjavi. In tudi moji so neskoncno veseli pomladi in nove trave in se pasejo kot ovce. Nic posebnega.
Kar se kopanja in lovljenja tice, pa je pac terier, ce ga zelis odvadit, ga ne smes pustiti samega na dvoriscu brez nadzora, kadarkoli pa ga dobis na delu, pa takoj odreagiras z jeznim NE in ga povabis h kaki drugi, njemu priljubljeni igri.
Je pa pes ze kar star, torej bos potrebovala veliko volje in casa, da ga bos odvadila njemu zakoreninjenih navad.

LpM
Logiran
Zorčy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 34


« Odgovor #79 : ponedeljek, 10.04.2006 : 13:53:14 »

Hay,
izpada mu do kože. Sicer mu je že raste dlaka nazaj. Samo lani si jo je tudi sam populil.
Sam se boji biti zunaj, če je pa sedi in tuli pri vratih. Tako da je zmeraj z nekom zunaj. Mačkam pa bi se rad maščeval, ker ga je ena enkrat po smrčku in po tački pokraspala. Na miške pa ga je moj deda enkrat spravil zdaj pa noče več nehati jih iskati. Saj ko ga vidimo da začne kopati mu rečemo FUJ in ga stran potegnamo potem pa je mir cel dan. Drugače se pa neglede na starost zelo hitro uči. mu dvakrat pokažeš pa že zna (morejo biti prisotni tudi posladki). Lani se je naučil z rolko vozit (sam ga moremo pazit če se vozi, da se ne zabije kam, sicer že sam hitro odreagira). Z zabavo se more pač učiti pa že zna.
pocartajte svoje kosmatinčke še v mojem imenu
lp,
Anja
Logiran
Zorčy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 34


« Odgovor #80 : četrtek, 13.04.2006 : 15:26:58 »

Hay,
ali je ta tema že izumrla, da ni nobenega odgovora? Undecided
Mi smo pa včeraj kupili Zoru multivitamine za rast dlake, ker jih že dolgo ni jedel (smo mu jih kupili že večkrat). Danes smo mu jih pa začeli že dajati in so mu zelo všeč. Cheesy
Sicer mu pa je že začela rasti dlaka nazaj in ima še zelo majhne dele brez dlake.
lp,
Anja
Logiran
ALFI 11
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #81 : ponedeljek, 17.04.2006 : 17:10:24 »

živijo!                                                                                                                                                                      terier bodi srečna,da si dobila uboščiko nazaj.Jaz sem dobil takšno psičko in z veseljem sporočam,da je sedaj  že zelo lepa in srečna psička.Lapi jo je lepo potrimala in uredila z ušeski.Sedaj se ji je dlaka že lepo razrastla in ušeska sta takšna kot je potrebno nasploh je enkratna.p.s.vidim,da se je po dolgem času oglasila tudi Polona.Ja Polona kako pa kaj napreduje tvoja psička?Fotke so lepe! Cheesy   lp.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #82 : ponedeljek, 17.04.2006 : 17:34:45 »

Zorčy, malo zajadraj v rubriko o prehrani in najti temo o Pedigreeju. Tudi pri človeku se učinki slabe prehrane ne kažejo momentalno, se pa čez nekaj časa kajne?
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #83 : torek, 18.04.2006 : 08:15:37 »

No, pa da se jaz malo porocam....
Nasa mala airedalka je zrasla v zelo lepo in veliko psicko.  Trenutno se pripravljamo na razstavo v Hrusici in je bila tudi nasa ze dvakrat strimana. Hvalabogu z useski ni bilo problemov.....je pa enega nekaj casa nosila cisto drugace kot drugega. Tako, da smo malo masirali in sedaj sta popolna  Cheesy
Drugace smo pa imeli malo panike, ker smo jo prevec hranili.....ja, ce je pa skozi lacna in bi pojedla vse kar vidi   Angry
Potem smo pa crtali en obrok in zaceli malo bolj migati (pomlad - koncno) in je veliko bolje. Sedaj tehta 20 kg. Tako.....dnevi tecejo, tamala raste in se razvija, ampak lumpa je pa se vedno.....full.

ALFI11, kako pa kaj vasa? Jo boste kaj razstavljali? Mogoce veste koliko tehta in so ze  kaksne slikice...Huh?   Wink

lp, Polona
Logiran
ALFI 11
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #84 : torek, 18.04.2006 : 16:57:29 »

Alfi je kot sem napisal že zelo lepa in srečna psička.Tudi mi ji bomo počasi ukinili en obrok(5,5mes.)je tudi požeruh,toda ima zelo veliko energije in veliko gibanja.Ja hvala bogu za malce bolj prijazno vreme.Hja glede razstav moram pa še nekaj urediti,saj se spomniš izvora moje Alfike, >:(ja pa tudi škrbasta je zadnje dni skoraj vsak drugi dan mi prinese kak zobek.Glede fotk se moram še malo podučiti kako jih zmanjšam in nato naredim en albumček sram.Povem pa ti,da ko sem gledal tvoj album je tako kot bi gledal svojo lumpiko(Alfiko).    Grin       l.p. Dejan
Logiran
Polona
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 116


« Odgovor #85 : sreda, 19.04.2006 : 12:45:02 »

Super,.....se ze veselim slikic.
Zobki, zobki, zobki,....nasa jih je metala ven kot nora. Vsak dan po enega ali dva. Tako, da ima ze vse nove in tudi vse zobke (nobeden ne manjka  Cheesy )
Komaj smo cakali, da jih zamenja, ker rada grize in s tistimi ostrimi zobki....sedaj ima pa tak mocen ugriz, da nam pa spet ni vsec....
Uzivajte v teh pomladnih dneh in dolgih sprehodih,

Polona
Logiran
Zorčy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 34


« Odgovor #86 : sreda, 19.04.2006 : 15:24:10 »

Hay,
Zoro je že zdaj vredu. Ima lepo vso dlako. Samo vseeno mu bomo še dajali tablete da si opomore, ker mu je manjkalo vitaminov. Odkar dobiva tablete se je tudi nehal zanimati za travo (jo še vedno je).
Jaz pa ne vem kako je bilo z Zorovimi zobki, ker ko smo ga kupili je bil star 1 leto in skoraj 2 meseca.
lp,
Anja
Logiran
ALFI 11
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #87 : sreda, 19.04.2006 : 15:34:36 »

Hvala Polona za lepe misli.Glede sličic pa nevem ali nimam pravega programa za zmanjševanje sličic ali pa sem prevelik amater. sramAli mi ti lahko poveš kako je s tem.Ali pa vsaj v katerem programu se to stori,če ga nimam ga bom dobil.Ja Anja po eni strani si se ognila hudim špičastim ugrizom,po drugi strani ima pa tudi to svoj čar. Roll Eyes                                            lp. Dejan
Logiran
Zorčy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 34


« Odgovor #88 : sreda, 19.04.2006 : 16:41:53 »

Hay,
ALFI 11 res je. Se pa spomnim ko sem  bila pri prijateljici, ki ima tibetanskega španjela in ji je ravno takrat izpadel prvi zob in ga je psička šla žvečiti. Grin
Upam da boste lahko objavili slikice od vaših psičkov. Na žalost pa jih jaz ne morem ker nimamo digitalca. Cry
Meni so ti psi zelo všeč. Sam če bi bil Zoro moj pes (je družinski) bi zanj lepše skrbela. Sicer je pa za zdaj videti kar srečen.
lp,
Anja
Logiran
ALFI 11
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #89 : sreda, 19.04.2006 : 18:47:08 »

Hay   Zorčy                             Ja imam digitalca nimam pa znanja,da bi mi uspelo dati kakšno slikico na forum.(No ta trenutek mi je prinesla zopet en zobek).Ja sem gledal na forumu navodila,ki jih je Jana napisala Ice,pa mi ni uspelo Cry.   Za Zora pa skrbi kot bi bil samo tvoj,saj si napisala,da je družinski.Veseli me,da je našel nov dom in da je srečen,ja pa tudi to me veseli,da se mu je popravila dlaka.                                        lp. Dejan
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Airedale terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines