mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:45:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Pes grize, ko ga božaš...
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes grize, ko ga božaš...  (Prebrano 20510 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #30 : četrtek, 11.01.2007 : 19:14:56 »

Me veseli! Kar  tako naprej!
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #31 : sreda, 13.06.2007 : 11:23:24 »

Srečujem se s podobnim problemom...naš trimesečni mešanček tudi skoz grize (v igri).....zelo rad šiba za žogico in jo vedno prinese nazaj, vendar ko ti jo prinese in sputi te vedno zagrabi z zobki za roko, nogo, hlače....tudi ko tečeva včasih kar skoči v mene in z zobki zagrabi hlače.......nenehno tudi grize našo odraslo psičko (za ušesa, gobček, kožo, rep) tako, da ima že po celem telesu take male ranice....Kaj storiti??...

Drug problem pa je ta, da vedno priteče na poziv (če se naprimer malo odalji), vendar vsakič priteče tako zelo hitro, da se vedno zabije vame za se ustavit (ali pa kar direkt skoči vame, če pa čepim me s svojimi 15kg dobesedno podre)....prosim za nasvete...
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #32 : sreda, 13.06.2007 : 19:11:08 »

Tinta, mi smo imeli tudi grozne težave z grizenjem rok, nog ... Delovalo je edino preusmerjanje na igračko, ko začne gristi roko smo ji ponudili igračko in spet in spet......nazadnje  je kar sama prinesla igračko in se nastavila za božanje.

Za drugi problem pa poskušaj, ko kužek teče proti tebi, nastavit roko z nagradico pred sebe in ko že pridirja do tebe če vidiš da se bo zaletel, stopi ti kak korak nazaj in ko se ustavi in vsede mu daj nagradico in ga fino pohvali. Tako sem jaz mojo naučila zelo hitro da se pravi čas ustavi.

by
Logiran
tinta
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 143


« Odgovor #33 : četrtek, 14.06.2007 : 13:31:29 »

Alessa super! Hvala za nasvet, bom delala tako, pa poročam čez kak teden....
Logiran
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #34 : nedelja, 02.12.2007 : 20:24:52 »

Imam podoben problem glede grizenja. Počnem že vse mogoče in auu govorim, in NE, PUSTI, tud preneham igro za neki časa, Tud preusmerim na igračko in rečem priden. Pa še vedno grize, no ne toliko kot prej ampak grize.
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #35 : nedelja, 02.12.2007 : 20:53:28 »

Morda še moja izkušnja - moja psička pa se je še kako pustila božat, ko pa si jo nehal - ko si umaknil roko, je šavsnila po njej. Ne močno, pa vendar moteče. Priznam, da mi je roka včasih refleksno ušla in sem jo klofnila - rezultat - nikakršn. Potem pa sem začela malo pred koncem božanja govoriti - Neee, ne sme! in počasi (!) umaknila roko. Čez par trenutkov pa sem jo ful pohvalila in potrpljala po plečki. Metoda zaenkrat še najbolj deluje.
Logiran
mipsy
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #36 : torek, 03.09.2013 : 07:16:19 »

Sem prebrala vse odgovore in sem se kar za glavo držala, v katero smer ste zašli Smiley

Tale kuži v bistu ni grizel, pač pa je žvečil roko med božanjem. Eni to počnejo in s tem nič ne poskušajo dominirati, niti ne gre za to, da noče božanja. pač žveči, ker ji je to fino. To vem, ker imamo tudi mi eno tako žvečko doma. Ko jo božaš, čohaš, prime tvojo roko in te čisto rahlo žveči, če pa jo bolj intenzivno čohaš, tako, da je že bolj podobno igri, pa se meče na glavo in dela prevale in začne veliko bolj inteznivno žvečit, lahko te tudi kar ornk stisne, ampak nikoli ne ugrizne. Pa ni res, da noče božanja, prav hoče ga, ona bi še in še in ko nehaš, se še kar nastavlja in nastavlja Cheesy Pa tudi dominantna ni, niti malo. To je pač njen način igre, zdaj je stara dve leti in to ni nikamor napredovalo, v nobeno skrajnost, nič se ni zgodilo. Ona je pač naša žvečka. Če se preveč razgreje in začne premočno stiskati, ji enostavno potisnemo igračo v gobec (če je pri roki), drugače pa intezinteto čohanja zmanjšamo in jo začnemo umirjeno božati in tudi ona se umiri. Tko da ni treba iz vsake muhe delati slona. Pa vraga, je kužatom sploh še dovoljeno biti kužati? V eni drugi temi sem brala o počlovečenju kužatov in definiciji zato (ne bom tu ponavljala, ker si pod to nekako večinoma vsi isto predstavljate. No, jaz si ne. Za mene je počlovečenje psa to, ko psu ni več dovoljeno normalno pasje obnašanje, ko ne sme več niti zarečnat na drugega psa, ko ne sme več niti zalajat, če mu gospodar to ne dovoli, ko se mora v vsakem trenutku obnašati tako, kot si je gospodar zamisli, ko ne sme več niti grickati, pa magari roke, ker za tem že kar takoj kao stoji velik problem, kako naj bi bil pes agresiven in ne vem kaj še. Pa ljubi bog, pa saj vaši psi morajo biti vsi zatravmirani. Tudi če pogledate ludi, najbolj pridni so po defoltu najbolj nesrečni, ker najbolj pridni so ravno tisti, ki nimajo/ne znajo uveljaviti svoje volje in se podrejajo izključno volji drugih. In vsi pravijo, kako je ta pa ta priden. in na koncu nareedi samomor, ali pa pristane v bolnici, ali pa tako kot sosed, ki je popolnoma (fizično) zdrav pred parimi dnevi pri tridesetih umrl zaradi odpovedi srca. je bil pa priden, v ponos mami, vse je delal prav, kot so drugi od njega zahtevali. samo da je bil v glogoki depresiji, pa tega ni nihče opazil, sem jaz to enkrat omenila, pa so me zbombardiral kako sem nesramna. No, on je pa mrtev. Tole sem morda res malo drastično zapisala, ampak lepo vas prosim, dajte vašim kužatom dovoliti malo več sproščenosti. Moj kuža se ves čas smeje in ves čas izkazuje neverjetno srečo na svojem obrazku. Tako, da mi drugi redno govorijo, joj, ko se pa vaša ves čas smeje, joj, vaša ima pa res tak srečen obrazek, se res vidi, da je srečna. Pa da povem, vsega tega ni bilo, ko smo jo posvojili, to ni bil nič nasmejan kuža. najverjetneje bom napadena, tako strokovno, ampak dajte hkrati vsaj malo razmisliti, kaj sem sploh napisala.
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Pes grize, ko ga božaš...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines