mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 14:13:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dogo argentino
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 107   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dogo argentino  (Prebrano 340294 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #90 : sreda, 11.06.2003 : 11:16:05 »

Ja dejte no da nau še zamrla ta stran.....
Mene pa zanima kako izgleda učenje poslušnosti in pri keri starosti je najbolj argentinko učit poslušnosti.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #91 : sreda, 23.07.2003 : 21:40:51 »

Imam eno vprasanje:
bi se argentinski pes (npr. psicka) obnesla kot resevalni pes?? Glede na to, da je lovskega nagona?? A ima dober nos, kar se iskanja tice?
LP
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #92 : četrtek, 24.07.2003 : 12:35:35 »

Jst bi rekla da ja(mislim, če jih uporabljajo tudi v policiji,za iskanje ljudi mislim da..nevem pa kje)
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #93 : sreda, 30.07.2003 : 16:05:52 »

Zanima me če je na tem forumu kdo, ki je argentinko dobil iz BiH..vzreditelj mi je povedal da sta "otroka" Viktorije v Izoli in Celju..zanima pa me, ker bom verjetno tudi sama kupila njeno potomko..pa me zanima kakšna sta ta dva psa karakterno, ipd..no javte se!! Cheesy
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #94 : nedelja, 02.11.2003 : 11:42:24 »

Ker je v zadnjem casu zanimanje za pasmo izredno veliko, sem se odlocil, da se tu skopiram post, ki sem ga pustil na mojpes.com...

Pozdravljeni!
Po dolgem oklevanju sem se odlocil, da napisem nekaj bolj zacinjenih stavkov na to temo.

V Sloveniji dejansko ni cloveka, ki bi lahko rekel, da je strokovnjak za pasmo argentinska doga. Tak, ki je vzredil ze nekaj legel, ki sledi trendu pasme v svetu, ki dela izkljucno za dobro pasme in vlaga v genetski material.

Morda se nekateri ne bodo (zeleli) strinjati, ampak lahko trdim, da imam dalec najvec znanja in izkusenj s to pasmo pri nas. Da lahko nekaterim, ki bodo (kot obicajno) takoj napadli mojo izjavo, bom to tudi argumentiral...

1. Prvo "bliznje" srecanje s to pasmo sem imel pred 6 leti, ko sem spoznal g. Jakaso iz Splita (psarna "Cro Lovito"), po tem pa sem veckrat razstavljal njegovo psico Oxo po razstavah v Sloveniji in na Hrvaskem

2. Leta 2000, ko sem se preselil v Avstrijo, sem spoznal g. dr. Otta Schimpfa, ki je zivel v moji blizini...
- najvecjega poznavalca te pasme v Evropi
- cloveka, ki je najbolj zasluzen za razvoj te pasme v Evropi
- lastnika psarne "Von Knausserwald" (krvna linija, ki se pojavlja v vecini rodovnikov evropskih psov)
- avtor 6 knjig o Argentinski Dogi
- castni clan kluba ljubiteljev Dogo Argentino iz Argentine

Na mojo veliko sreco me je g. Schimpf toplo sprejel v svoje kroge in me v tem casu resnicno ogromno naucil. V skrb in razstavljanje mi je zaupal vec svojih psov, pri meni sta se skotili 2 legli "Von Knausserwald", vecina casa sem imel pri sebi (v hisi) 2 ali vec argentinski dogi. Predstavil in spoznal me je z kar nekaj "velike zivine" iz sveta dogosov - predsednikom kluba argentinskih dog v Argentini g. Fernandom Moreno, predsednikom argentinske kinoloske zveze g. Miguel Martinezom, predsednikom kluba molosov v Spaniji g. Juanom Navedo...

3. Se dober teden bo pri meni dogo iz Francije "Scalibur De Los Hijos De La Luna", s katerim sva v letosnjem letu dosegla precej lepih rezultatov in s katerim sem dobil med vzreditelji te pasme neuraden naziv najuspesnejsega handlarja za argentinske doge v tem letu v Evropi.

Najbrz bodo nekateri vprasali, zakaj vse to pisem?

Zato ker so mi argentinci izredno pri srcu in bi zelel, da bi se v prihodnje kaj dobrega naredilo/delalo za njih v Sloveniji, ravno tako, ker bi zelel, da bi se s strani obozevalcev pridobila prava predstava o pasmi (tako karakterno kot cenovno).

Jezi me, da se na nekaterih web straneh predstavljajo slovenski dogosi, ki naj bi se lahko "brez sramu" pokazali na razstavah. Pri nas so (zal) na zelo nizkem kvalitativnem nivoju. Zato tisti, ki trdijo obratno delajo le skodo pasmi, saj pozabljajo na samokriticnost. Istocasno opazam, da ti ljudje oglasujejo mladice, kar sicer samo po sebi ni nic narobe, ce bi bili to mladici (in psi) slovenske vzreje. Zmotila me je predvsem cena (in izvor), ki je zelo visoka, glede na kvaliteto paritvene kombinacije same in ne ustreza cenam na "trgu". Mati mladicev je brez razstavnih (in drugih) rezultatov, poleg tega pa se ni dokazana vzrejna psica (potomci). Oce ima le nekaj malega narejenega na razstavah, poznam pa njegovo hcerko, katera mu ni ravno v ponos. Rodovniki mladicev, ki se oglasujejo so sicer "normalni", kar pa se nic ne pomeni. Vzreditelj vzreja zelo kratko obdobje, brez kakrsnihkoli vzrejnih rezultatov in ambicij, iz meni neznanih razlogov pa vzreja preko Madzarske (ce se ne motim zivi v Avstriji).

Za primerjavo lahko povem, da najboljsa francoska psarna (in ena izmed najuspesnejsih v Evropi) prodaja mladice vrhunskih kombinacij - oce Multi Ch. (10 drzav) in najboljsi plemenjak v Evropi 2 leti zapored, mati Multi Ch., oba starsa brez displazije in plod dolgoletnega dela psarne za kvaliteto v pasmi (20 let), vsi mladici slusno pregledani in z garancijo o zdravju in eksteriernem izgledu po smesno nizki ceni (v primerjavi z zgoraj navedenim leglom) 1000 EUR. Res pa je, da ima psarna obicajno ze precej vnaprej rezervirane vse mladice. Letno vlozijo ogromno denarja v razstave in genetski material, tako da od mladicev bore malo "profitirajo".

Zato se sprasujem, kako bo na tak nacin, kot se trenutno kaze slika v Sloveniji, pasma dogo argentino zazivela, pridobila na kvaliteti ter simpatizerje, ki bodo delali njej v prid?! Apeliram na vse bodoce kupce, lastnike, interesente, oz. prijatelje pasme, naj se dobro pozanimajo, preden se za karkoli odlocijo. Pripravljen sem tudi komurkoli, ki bi zelel izvedeti kaj vec o pasmi, odgovoriti na vprasanja, oziroma pomagati, kolikor je v moji moci...

Lp,
Gregor Nemanic
Logiran
Izi_G
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 21


« Odgovor #95 : nedelja, 02.11.2003 : 11:49:48 »

Gregor, bravo...
Res pri nas "vzreditelji" dogos argentino niso normalni. 470000 za mladička... ?!? Huh
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #96 : nedelja, 02.11.2003 : 15:44:45 »

Gregor, bravo...
Res pri nas "vzreditelji" dogos argentino niso normalni. 470000 za mladička... ?!? Huh

Pozdravljen!

Cena sicer ni bistvo mojega pisanja, ker tisti, ki bo brez problema odstel tistih 470.000 SIT bo na koncu se vedno lahko razocaran. Tezim predvsem temu, da bi se delalo na kvaliteti... Ne na kvantiteti in ne na zasluzkarstvu!

Tudi sam se trudim v tej smeri. Konec leta se mi bo pridruzil mladicek - samcek iz zelo obetavne paritvene kobinacije iz Francije.

Lp,
Gregor Nemanic
Logiran
Izi_G
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 21


« Odgovor #97 : nedelja, 02.11.2003 : 16:27:58 »

Saj, ciljal sem ravno na zaslužkarstvo... Preveč je mišljenja ala "Hja mamo psico redke pasme,  sosed pa ima samčka, kaj ko bi imeli mladičke in jih prodali in zaslužili $$$"
Logiran
XveganX
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 18


« Odgovor #98 : nedelja, 02.11.2003 : 17:31:37 »

Vidim da ste tukaj tudi zelo aktivni o argentinskih dogah  Smiley  

Če od Gregorja ne bi zvedela nekaj zelo zanimivih informacij, bi tudi sama kupila psa za teh 470.000 sit ...



Logiran
ORKA
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #99 : petek, 07.11.2003 : 11:51:55 »

Pozdravljeni vsi skupaj po dolgem času.

Prvo vam moram povedat, da se je pri naši hiši ***, ki je danes **in koliko sem jaz obveščena je to ***sloveniji.

Odgovor na ceno mladičev: Večino oglasov, ki jih berete v oglasnikih je od preprodajalcev, od tistih ki jih uvažajo kaj jaz vem od kod že. 470 000 je pa res malo zasoljena cena!!!
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #100 : petek, 07.11.2003 : 18:40:59 »

Lep pozdrav vsem !!

Ker nisem odličen poznavalec te lepe pasme (sem lastnik druge pasme),a samo ljubitelj Argentincev, morem res priznat, da cena 470.000,00 sit za omenjeno paritveno kombinacijo je daleč,daleč previsoka in že smešna !!
Želel bi samo povedat, naj ljudje kateri premišljujejo o nakupu katerekoli pasme (ne samo Argentincev), najprej zelo dobro razmislijo,se pozanimajo kakšne so realne cene teh psov po svetu in šele nato naj pretehtajo obstoječe ponudbe, ter po svoji odločitvi ali po pomoči poznavalca/ev kupijo psa pa najsibo to pri nas ali v tujini.


Lep pozdrav vsem ljubiteljem belih lepotcev,

Sian
Logiran
XveganX
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 18


« Odgovor #101 : sobota, 08.11.2003 : 12:08:44 »

Pozdravljeni vsi skupaj po dolgem času.

Prvo vam moram povedat, da se je pri naši hiši 17. oktobra skotilo leglo Argetincev, ki je danes staro 3 tedne in koliko sem jaz obveščena je to prvo uradno leglo, skoteno in registrirano v sloveniji.

Odgovor na ceno mladičev: Večino oglasov, ki jih berete v oglasnikih je od preprodajalcev, od tistih ki jih uvažajo kaj jaz vem od kod že. 470 000 je pa res malo zasoljena cena!!!
Je to leglo argentincev z MBja?
Logiran
goa
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 70


« Odgovor #102 : sreda, 12.11.2003 : 11:47:45 »

Panthera unica, a je mama tvojega bodočega mladička mogoče Kastel Roma?
A mogoče veš za kakšno leglo ki bo tam spomladi-poleti?
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 158


« Odgovor #103 : torek, 02.12.2003 : 17:32:31 »

Panthera unica, a je mama tvojega bodočega mladička mogoče Kastel Roma?
A mogoče veš za kakšno leglo ki bo tam spomladi-poleti?

Pozdravljena goa!
Z nekaj zamude (obveznosti) se oglasam...

Moj novi mladicek, ki se nam bo pridruzil po novem letu prihaja iz trenutno ene najuspesnejsih psarn v Evropi - francoske De Los Hijos De La Luna. Poleg razstavne kvalitete tezim predvsem k psihicno uravnotezenemu  (brez agresije) in zdravemu psu (ravno tako kot pri dalmatincih je tudi pri tej pasmi potrebno biti pozoren, saj se zaradi bele barve pojavlja gluhost!!!). Zato menim, da bi bodoci kupci mogli zahtevati BAER test mladicka od vzreditelja - v vecini Evropskih drzav je nujen, obvezen, le (ocitno) "kinolosko nerazviti" Slovenija in BiH, pa se v nekaterih drugih juznih drzavah tega ne zahtevajo. Morda se tudi zaradi tega kaze "kvaliteta" te pasme v SLO... Huh Zal zaradi velikega povprasevanja po tej pasmi pri nas, nekateri pridno izrabljajo zeljo kupcev, tako da si z vrtoglavimi (absolutno neprimernimi!) cenami polnijo denarnico s prodajo argentinskih dog, ki so to vecinoma le na rodovniku, eksterier je vse prej kot ta pasma.

Ultimate Fight, kakor je ime mojemu mladicku nima nikakrsne veze z dogosi iz Bosne (Kastel), ampak je pretezno argentinskih linij. Prilagam sliko 4 tedne starega "Fighta"...


Kar se tice pomladno-poletnih mladicev, vem da se obeta leglo v isti psarni od koder prihaja "Fight" v kombinaciji
European Winner 03, Multi Ch. Scalibur De Los Hijos De La Luna
x
European Junior Winner 02 Multi Ch. Stigmata De Los Hijos de La Luna
nisem pa preprican, kako je z rezervacijami mladickov iz tega legla...
V kolikor pa bi zelela mladicka iz Argentine ti lahko pomagam do kontakta s primernimi ljudmi.

Naslednji teden se mi bo za daljse obdobje pridruzil 2,5 letni dogo, argentinski Ch, ki prihaja iz rodne dezele te pasme - Argentine... Vec o tem (podatki, slike) naslednji teden!

Saludos,
Gregor
Logiran
Lola
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #104 : torek, 02.12.2003 : 18:01:37 »

Nekje zadaj je ORKA napisala:
Citat
Prvo vam moram povedat, da se je pri naši hiši 17. oktobra skotilo leglo Argetincev, ki je danes staro 3 tedne in koliko sem jaz obveščena je to prvo uradno leglo, skoteno in registrirano v sloveniji.

Če me spomin ne vara, pa mislim, da me ne, je bilo prvo v Sloveniji registrirano leglo argentinskih dog že pred leti v Lendavi v psarni Jubilee, vzredil pa ga je nekdanji predsednik KZS in eden najboljših buldogašev, g. Štefan Šinko in to v sodelovanju z dr. Ottom Schimpfom.
Spomnim se tudi njunih skupnih oglasov v katalogih slovenskih pasjih razstav, na kateri je bila slika matere (Schimpfove vzreje) in malih belih kepic. Tako, da, draga ORKA - argentinske doge so v Sloveniji že dalj časa, ampak predvsem v rokah redkih poznavalcev.
Me pa čudi, da kot vzrediteljica pasme tega ne veš?!

V Rušah pri Mb je so meli nekaj časa samca, ki pa ni shajal z okolico in ga menda ni več, ne vem, nikoli ga nisem videla, o njem pa mi je razlagala prijateljica, ki je morala svojega psa skrivati pred agresivnim lastnikom (pes ni bil nič kriv).

Sicer pa tokrat tudi jaz stopam na Nemaničevo stran Cool
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 107   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dogo argentino
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines