mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 06.06.2024 : 17:49:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dogo argentino
Strani: 1 ... 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 ... 107   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dogo argentino  (Prebrano 342185 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1125 : ponedeljek, 29.03.2010 : 18:36:57 »

En mlad par v našem bloku si je omislil Argentinsko dogo, oziroma mešanca, ker nima rodovnika (oba seveda verjemeta, da je čistokrven-standardna zgodba, da jih je bilo preveč, zato ni dobil rodovnika). Mali zgleda, da bo res Argentinc oziroma vsaj večino ga bo, bomo videli, v kaj bo odrasel. Upam, da ga bosta lepo vzgojila. Kastrirat ga seveda ne bosta dala. Mene pa že zdaj skrbi v kaj bo ta pes odrasel in če mu bosta sploh kos, glede na to, da smo skoraj sosedi.  sram   Res upam, da sem zaman zaskrbljena. Mali je precej pogumen. Flipa se sploh ne boji in ga je fajn narenčal. Star je 8 tednov. Oba lastnika sta bolj suha in majhna. Ona že zdaj govori, kako se bost lahko igrala, Flip in njun. Ta ideja mi sploh ni všeč in je ne bomo prakticirali.

Me pa zanima, a naj me skrbi? Kako naj se sploh obnašam? Kako so sploh Argentinci do drugih psov. A je bolje, da se distanciram in samo pozdravim od daleč?

Vem, da tole zveni malce panično, ampak mene res skrbi, kako ga bosta vzgajala, nekastriranega samca, težkega do 50 kg, ko ima pa že lastnica toliko, oba pa zgledata tko na izi, ki nisem čisto prepričana da vesta kaj imasta.

Deso, imaš mogoče kakšen komentar, nasvet, glede na vse tole napisano ali pa me preveč skrbi? Tongue  Vem da so to krasni psi, z močnim karakterjem in prav zaradi tega sem malce skeptična, če mu bosta tale dva kos. 
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1126 : torek, 30.03.2010 : 08:07:45 »

Oba lastnika sta bolj suha in majhna.
Sori, vem da ni smešno Tongue, ampak Deso, daj še kakšno svojo sliko gor, da bo Moon videla, da ti imaš pa meter devetdeset in 96 kil Evil

Moon, kaj pa če bi malega pogumneža že sedaj poizkusila navaditi na velike rjave (skoraj črne Tongue) pse, ki so ponavadi najbolj kritična kategorija za druge samce Undecided? Da bi ga Flip mal potacal?
Glede na to, da pa taledva očitno nimata pojma, bi mene tudi en mal skrbelo Lips Sealed.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1127 : torek, 30.03.2010 : 08:49:08 »

Brez skrbi, da vem kako Deso zgleda. Vem pa tudi, da obvlada in ve, kaj ima. Za tale dva pa nisem cisto ziher. Verjetno res malo panicarim, ampak mi nic kaj ni prijetno. Predvsem upam, da bo na povodcu, sploh, ko zacne odrascat. 
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #1128 : torek, 30.03.2010 : 10:50:00 »

Znanci imajo dogosa iz zavetišča; zanj skrbijo v treh, gospod je pravi junc,....pa vseeno.
"Pridelali" so že napad na babico, prejšnji teden se je strgal iz povodca in napadel mimoidočega psa.
Oni so ga s skupnimi močmi odvlekli v hišo in zaprli vrata  Lips Sealed

Verjetno bi bil pes v odgovornih rokah ok, v tej situaciji pa se mu tudi jaz raje na široko izognem.
In prav taki skrbniki so velikokrat krivi, da imajo ljudje predsodke do raznih bulov, dogosov, mastifov.

In psa je zavetišče oddajalo samo poznavalcem pasme  Huh
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1129 : torek, 30.03.2010 : 11:00:03 »

Moonbeam, te čisto razumem. V naši vasi je podobna situacija, sosedje so si nabavili RW, je njihov prvi pes, niso nobeni poznavalci, kastriran ni, v šolo ni hodil, sprehaja ga fant, ki nima 50 kg, star okoli 15 let. Zaenkrat ga vsaj spuščajo ne, me je pa strah, da se bomo enkrat srečali ko bo (če bo) spuščen.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1130 : torek, 30.03.2010 : 16:39:55 »

PS: Dostikrat je ravno to, da je pes ves čas na štriku krivo, da prihaja do problemov.  Undecided  Roll Eyes


Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1131 : torek, 30.03.2010 : 18:03:52 »

Brez skrbi, da vem kako Deso zgleda.
Saj ni bilo mišljeno slabo, je bilo bolj v hecu Smiley. No, pri tako močnih psih je pa to res lahko pomemben faktor, če psa drugače ne obvladaš Huh
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1132 : torek, 30.03.2010 : 18:08:08 »

Saj ni bilo mišljeno slabo, je bilo bolj v hecu Smiley.

Vem Smiley Bi morala dodat smeškota, pa mi je nekam ušel.  Wink
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #1133 : torek, 30.03.2010 : 19:50:03 »

Če se sicer s sosedi razumete je super, če greste na vsake toliko na kak skupen sprehod, tok da se psa spoznata, Flip ga nauči kaj sme in kaj ne in ima vzpostavljeno neko avtoriteto. Težje bi bilo (če sploh), da se psa srečata, ko bo DA je odrasel samec, po možnosti nesocializiran in agresiven do psov. Kar pomagaj sosedom pri socializaciji psa, z druženjem in z nasveti.
8 tednov starega mladiča se nimaš kaj bat. Če ga boš večkrat videla in spoznala, se ga ne boš bala niti, ko bo odrasel Wink Tako da jaz bi sprejela povabilo, da se psi med sabo družijo.
Starejši prijazen pes je super za socializacijo Smiley Nik je bil glede tega odličen, res. Z vsemi temi, pri katerih je pomagal glede socializacije, je še zdaj dober prijatelj, pa načeloma ne mara preveč samcev.
Nič histerije Wink
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1134 : torek, 30.03.2010 : 21:35:29 »

Flip ni primeren za socializacijo psa, žal  Tongue  Preveč zna biti grob, nagaja, izziva, grize tace... Soseda sta se komaj preselila noter. Sicer smo že govorili in sta zalo prijazna, ampak, prijaznost nima nič s psom in tem kakšen bo on. Imela sem primer z Rokijem. Zlati prinašalec. 2 leti bila najboljša kolega, pa ga je potem napadel. Pa je bil Roki zelo nekonflikten pes.
Drugače je pa mali za mečkat, ko bi le ostal skoz takšen  Tongue 
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #1135 : sreda, 31.03.2010 : 07:05:48 »

A veš kolk so tamaučki vzdržljivi? Zlepa ga ne poteptaš, malo paziš, da igra ni predolga, da se malemu ne obremenjuje preveč sklepov. Drugače pa rabi pomoje pes tudi srečat kakega bučmana, ki ga malo povalja. Se bo pa naučil, da ni ta glaven na svetu in da obstajajo tudi močnejši. Glavno, da ne srečuje agresivnih psihičev, tisti so nevarni za slabe izkušnje. Če je bil Flip ob naši na trenutke tako priden, bi pomoje zmogel tudi tegale malčka... Tongue.
Sploh ker ima večina psov vgrajen nek odnos do mladičkov in jih redko poškodujejo, kar vedo, da je to nekaj, na kar je treba pazit. Jaz bi malemu dala priliko za srečanja (občasno, itak), pa dostop imaš s tem do lastnikov. Če sta prvič lastnika psa, jima mogoče pride prav kak pameten nasvet, mogoče ju celo v šolo spraviš, kakšno literaturo preskrbiš... (pa daj jima tale forum priporoči, da se malo s podatki zasujeta). Si mislim tako, glede na to, da pišeš, da sta normalna in prijazna... sicer je pa res, da ti svojega rjavčka najbolje poznaš Wink.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #1136 : četrtek, 01.04.2010 : 16:48:14 »

Oj, se opravicujem, sem odrezana od neta trenutno, pa se svercam ( z veliko potrpezljivosti, ker mi strani sam tko na pol odpira) kjer se lahko.

Jaz bi rekla da psa zdruzujete ker je tvoj velik in crn z veliko dlake, tako da ga Dogo ce se ne bosta vsaj poznala ko odraste sigurno ne bo toleriral. Pomojem je fajn da greste vsaj na skupne sprehode, ce tvoj ni dominanten se bosta lahko celo lepo razumela, pod pogojem da se bosta dobro poznala. Je pa jasno treba pazit in kontrolirat obnasanje obeh ko sta skupaj, pa lastnike poucit da naj ne pustijo tezenja njihovega mladica, ker se bo samo se stopnjevalo.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1137 : sobota, 03.04.2010 : 22:42:05 »

Jaz bi rekla da psa zdruzujete ker je tvoj velik in crn z veliko dlake, tako da ga Dogo ce se ne bosta vsaj poznala ko odraste sigurno ne bo toleriral.

Hmmm to se pa bere precej zaskrbljujoče...bomo videli, kako bo ko začne odraščati, pa se mogoče za kakšen sprehod zmenimo. Odvisno tudi od njih.

Kaj bi pa ti priporočila nekomu, ki ima AD v bloku? Šolanje? Kastracija?
Mogoče se bo to vprašanje slišalo čudno, ampak bom vseeno vprašala. Če se slučajno znajdeš v situaciji, ko AD napade tvojega psa, kaj bi ti v takšni situaciji naredila, glede na to da jih bolje poznaš od mene? 

Pomojem je fajn da greste vsaj na skupne sprehode, ce tvoj ni dominanten se bosta lahko celo lepo razumela, pod pogojem da se bosta dobro poznala. Je pa jasno treba pazit in kontrolirat obnasanje obeh ko sta skupaj, pa lastnike poucit da naj ne pustijo tezenja njihovega mladica, ker se bo samo se stopnjevalo.

Flip ni ravno uravnovešen pes. Zna biti precej naporen, zato pa ga spuščam samo z redkimi. Čeprav, ko je spuščen se lepše obnaša. Sicer ni dominanten, se hito podredi, zna pa nagajati in izzivati. Bo verjetno najbolje, če sta vsak na svojem koncu.

Kdaj pa začne AD odraščati? Mislim, kdaj je tista doba, ko preide iz otročjega na odraslo, da bi se že znal postavljati?


Logiran
Samotar
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14


« Odgovor #1138 : nedelja, 04.04.2010 : 08:39:43 »

DA začne mentalno odraščat prvi dan ko je na svetu. Dobesedno. Pri 8. tednih je lahko že vse zaje...no.
Ne tok komplicirat pa probajte z igro na nevtralnem terenu.
Tut v leglu je igra občasno zlo groba in se kakšen posameznik spravi na šibkejšega psa. Tega se sicer ne tolerira in se preprečuje.
Povedat hočem, da niso iz papirja in se komot igrajo z odraslim psom.

Sedaj, konkreten pes ni avtomatsko termiator če ima (kar se psov tiče) nerazgledane lastnike. Če nista pametnjakoviča in sta dovzetna za nasvete, jima kar diskretno 'peri možgane.'
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #1139 : četrtek, 15.04.2010 : 23:19:51 »

Ta vikend se je v Cordobi, Argentina odvijala 1. Svetovna razstava za Dogo Argentino.

Nasa Piray je bila 4. najlepsa mladicka Smiley

Prislo je ogromno psov in razstavljalcev iz razlicnih drzav, nekaj tudi iz Evrope. Reportaza s slikami sledi.
Logiran
Strani: 1 ... 71 72 73 74 75 [76] 77 78 79 80 81 ... 107   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dogo argentino
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines