mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:11:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Slab lastnik
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Slab lastnik  (Prebrano 53548 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
janchy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


« Odgovor #15 : ponedeljek, 10.11.2003 : 00:02:14 »

Hvala za odgovor, dobro, da smo to razjasnili Wink. Verjamem pa, da mnogi nasedejo tej fori:"sej naši mladiči so čistokrvni, zdravi in ne vem kaj še vse, rodovnika pa tako ali tako ne rabijo. " Mnogi t.i. rejci se na ta način okoriščajo in spravljajo na slab glas ostale. S tem nočem povedati, da so vsi, ki prodajajo nerodovniške mladičke takšni, da ne bo pomote Wink.
Fajn se mejte in lp
Logiran
ptica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21



« Odgovor #16 : ponedeljek, 10.11.2003 : 10:19:43 »

Rada bi samo opozorila vse, ki se bodo kdaj znasli v situaciji, ko bo kuzka potrebno vzeti nazaj. Tudi s kupoprodajno pogodbo ne mores kar vstopiti na posest nekoga drugega in mu vzeti njegovega psa - kar placas je tvoje, se posebej ce imas za to pogodbo. Lahko se zgodi, da vam to fizicno preprecijo in dvomim da boste pravno gledano imeli prav vi. Prisli ste na tujo posest in zeleli vzeti nekaj kar ni vase - clovek ima pravico braniti svojo lastnino. Zgolj to, da vi menite, da s kuzkom ne ravna dobro, se ni dovolj za odvzem - to mora skoraj sigurno potrditi tudi Drustvo proti mucenju zivali, sodelovati mora tudi policija.

Ce boste kdaj naleteli na slabega lastnika kuzka iz vasega legla, se posvetujte z DPMZ, kjer vam bodo svetovali kaksen je najboljsi postopek pri taksnih primerih. Tudi meni bi se paralo srce, ce bi z mladickom moje mamice delali slabo, vendar bi rajsi zadevo uredila po pravni poti, kot pa da se znajdem sama na sodiscu, se prej pa na urgenci.

lp
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #17 : sreda, 12.11.2003 : 08:23:33 »

Bela 01, ker si ravno omenila samojeda, bi rada pripisala, da odkar imam samojedko, šele sedaj opažam, koliko zanemarjenih in zapuščenih samojedov tava po okoliških naseljih in vaseh. Od pribl. 6, ki jih poznam, je samo eden (živi v mestu) urejen, negovan in redno sprehajan. Vsi drugi tavajo okoli smeti umazani, da je groza, z obupno neurejeno dlako, celo s hudimi alergijami(čeprav samojedi niso podvrženi alergijam). Ljudje jih kupujejo, ker so lepi in prijazni psi, v knjigah celo piše, da nega dlake ni zahtevna???, da se jih kopa zelo malo in rezultati tega so očitni. Ne piše pa, da se radi potepajo. Njihovi lastniki niso slabi lastniki, vendar niso kos temu, kar so kupili. Psi niso lačni, niso tepeni, imajo dom, vendar živijo svoje življenje. Zanemarjenega samojeda je res žalostno videti.
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #18 : torek, 01.06.2004 : 17:03:56 »

Tudi en župnik je imel samojeda, sedaj pa aljaškega malamuta.Ker misli, da bog vse obvaruje in odpušče se kuža podela v stanovanju pri tujcih, hodi sam na sprehode, razen zjutraj, priveže ga samo v mestu, ko parkira pred "oštarijo", pes ima pa v avtu posodo z vodo in briketi-kako lepo...Sprehodi so vedno in povsod brez vrvice, največkrat se vsede v avto, pes pa teka pred njim. Tongue Prejšnji samojed je bil tudi dominanten, čeprav je šel v šolo z njim ga ni ubogal, se je pretepal in imel umazano dlako, ker s psi na zna delat.Rad jih ima-na napačen način.
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #19 : torek, 01.06.2004 : 17:09:21 »

Ptica:zato so pa kupoprodajne pogodbe, v kateri navedaš, da lahko odvzameš psa, če bo v slabih pogojih, presuh, nekvalitetna hrana, zanemrjen...Je  pa res, da mora bit vse natančno napisano.

Pes je živo bitje in ni neka stvar, za katero plačaš in delaš kar hočeš z njo!! Angry  Pes bi naj bil človekov partner!

Če umivajo sebe, hranijo sebe in hodijo v službo, šolo, spijo na toplem, naj privoščijo to tudi živali ali pa si kupijo robota.

papa
Logiran
Lucha
gost
« Odgovor #20 : četrtek, 03.06.2004 : 11:08:31 »

Kje pa potem overimo tako pogodbo?

Če bi bila jaz v situaciji, kjer bi slabo skrbeli za mojega mladiča, bi najprej opozorila, potem pa bi jim kuža enostavno "izginil".  Roll Eyes (Evo še opozorila nevem če bi jih)
Ker je res, če niso uredili pogojev pred prihodom psa potem dvomim, da imajo sploh ta namen.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #21 : četrtek, 03.06.2004 : 11:14:50 »

Kje pa potem overimo tako pogodbo?

Pri notarju  Huh

Lp, Urša

PS: Najbolje pa je, da dobro presodiš komu boš psa sploh prodal, si greš prej ogledat njegov novi dom, prideš s svojim psom na obisk, da vidip kaj vse bo lahko počel, jih povabiš na kosilo, ...
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #22 : četrtek, 03.06.2004 : 13:42:38 »

Karmen: glede zanemarjenih samojedov: teh je pa ogromno. Kakih 20% sem jih do sedaj videla počesane in umite. Ko vidim svedrasto umazano dlako mi kar mine. Pol pa mi reče kak tak lastnik "joj kak je vaša počesana, nas pa je čisto slučajno prej skočo v lužo...." (in se cel umazaj do kože, ter si zvozlal kožuh - madona to pa je bila velika luža). Midve z Belo po navadi prideva s sprehoda kot dva pujsa, pa se nama vseeno uspe umit in pokrtačit - pa to še ne pomeni da jo umijem s šamponom, dovolj je da ji tace in trebuh sperem z vodo pa že bolše zgleda.

Sicer pa glede slabih lastnikov ne vem kje so slabši - al na vasi al v mestu. Al je pes dneve in dneve zaprt v stanovanju (po možnosti v kopalnici ali pa ima na voljo celo 2 m^2 balkona), al pa je privezan na 2 m dolgo verigo...
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #23 : četrtek, 03.06.2004 : 18:03:30 »

Ni potrebe, ker je to kupoprodajna pogodba.Kupec in prodajalec morata biti nad 18.To so osnove.Drgače pa lahko skeniram kako bi naj zgledala kupoprodajna pogodba.

Jaz bi še preden ,da prodam mladiča obiskala 'kupce' -nenapovedano.In če nimajo pogojev, mladiček ne gre k njim.Še najbolje pa je, da imaš nekaj ali pa največje možno število mladičev rezerviranih še preden pariš samico.

papa
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #24 : petek, 04.06.2004 : 14:17:45 »

Ker je že ravno govor o samojedih, imam tudi sama samojedko, ki je včasih čista včasih umazana. Res da sedaj je nismo niti kopali in česali bolj malo zadnje tri tedne ker je preživljala prvo gonitev. je pa res da je tudi naša kdaj umazana, ker zelo rada skače po jarki in nato traja nekaj dni da se zopet očisti. Kopamo jo približno enkrat na mesec ali dva.  Kremplje strižemo na štirinajst dni, ker se večinoma giblje po travi, pa je vseeno kdaj pa kdaj tako umazana da bi kdo lahko pomislil da sem slaba lastnica, sploh če bi prišel k nam domov, kadar mene ni je večinoma v pesjaku, kadar pa smo doma je spuščena, tudi ko jo vidiš se vsem dobrika in cvili ker hoče pozornost in to ne zato ker jo ima premalo, kvečjemu še preveč, ker je tko scrkljana kot jaz.  Ko pa odbije 10 zvečer laja ker hoče iti spat, kar pa ni navajena v pesjaku ampak v hiši in takrat jo z veseljem odpeljem s seboj.  Upam, da nisem slab lastnik.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #25 : sobota, 05.06.2004 : 08:11:52 »

Tudi jaz mislim, da je fino, če se le da, da se glede lastnikov svojih malčkov, že prej pozanimaš in odločiš ali jih boš dal nekomu ali ne. Kolegičina dama je imela ravno en mesec nazaj mladičke. Bodoči lastniki so jih hodili in jih še hodijo gledat, vzgajat, crkljat, ipd. In enega gospoda sta z možem že kar takoj po njegovem obisku odslovila, češ da mu ne dasta psička! Namreč kazal je izredno čuden odnos do psička. Pa je bilo rešeno. In psiček je že naprej rezerviran za ljudi, ki so bili informacije o "neustreznem lastniku" resnično veseli. Mislim, da ti v takem primeru ne bi smelo biti škoda "riskirat" kakšnega litra bencina in nenapovedano presenetit bodoče lastnike tvojih malčkov! LP
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #26 : ponedeljek, 21.06.2004 : 12:34:39 »

Nisem vedela kam naj tole temo uvrstim, pa sem jo kar sem, da ne bom odpirala nove teme!


No, pa smo spet pri ljudeh in nasem odnosu do psov (in drugih zivali). Ceprav bom govorila le o sosedi in njenem odnosu do (njenega, njenih) psa (psov)!

V zacetku decembra sem se preselila v Moste-Polje, v blok. Kmalu sem ugotovila, da imamo tudi malo pasjo sosedo! Laika je mesanka med labradorcem in nemskim ovcarjem. Ko sem jo prvic videla je bila stara kake 3 mesece. Imela sta jo mamica, kakih 28 let in njen 7 letni sin! Psicka je bila prijetna, igriva, … mladicek, pac!
Nakar zopet, enega lepega dne srecam fanta (otroka) in ga vprasam. Kje imas pa Laiko (on je bil tisti, ki jo je v vecini vodil ven), pa mi je rekel: Nimamo je vec!
Kako, zakaj, …? Nic mi ni bilo jasno. Povedal mi je le to, da je (stara je bila 4 mesece) pregriznila zico za telefon in … dali so jo stran!!!
OK, bilo mi je hudo, pa vseeno je to njuna odlocitev. Ko sem srecala mamo, sem vprasala kam je sla Laika, pa kako to, da sta jo dala stran, ... Zgodbo je samo potrdila (se pravi zaradi pregriznjene zice). Dali so ji nekam na kmetijo, kjer baje uziva! Hehe…
No, pa jo vseeno vsake toliko casa vprasam, ce so jo odsli ze pogledat, pa odgovori samo: Ne, nimamo casa, pa bla, bla, bla! Pa kaj se!!!

In … ta vikend je domov pripeljala malega rottvailerja – pa saj ne mores verjet!!!

Sicer ne vem ali je pes ali psicka, vendar me zanima le to, kdaj bo ta pes pristal na kaksni kmetiji, kjer bo uzival!!!
Je nisem niti pogledala …


Lp, Ursa

PS: Primeren lastnik?!
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #27 : ponedeljek, 21.06.2004 : 13:11:00 »

 Shocked Shocked
Mislim, da bi za pse pocasi morali izstavljati podobna dovoljenja kot za strelno orozje. Pred oodajo mladicka bodocemu lastniku, pogledati v njegovo kartoteko, kjer bi bila opisana njegova "pasja" zgodovina in se kaksen pomemben faktor... Zal science fiction...  Tongue
m.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #28 : ponedeljek, 21.06.2004 : 13:19:26 »

Ne razumem tako "pametnih" ljudi in jih nikoli ne bom... pes pa vendar ni stvar!?!?!?
Res bi morali malo bolj nadzorovati tako imenovane lastnike psov Undecided
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #29 : ponedeljek, 21.06.2004 : 18:44:58 »

… poizvedba je ze potekala …


Takole:
Je psicka, ime ji je (zopet) Laika!
Dobili so jo dva dneva nazaj, stara je 2 meseca!
Psicka je od nekje ven iz Celja (niti ne ve tocno, ker so se dobili na Trojanah)!
O mami in ocetu ne ve nic – pa saj niti ne ve iz kod so!
Rep ima kupiran!
Stala je borih 60.000 SIT (pa saj so cene za rodovniske rottvailerje tam nekje – je rekla)!!!
Psicka je rodovniska (za ta denar?!), vendar (POZOR!) nima tetovazne stevilke (sem pregledala usesa in stegna), ker jo bo dobila pri 2 cepljenju!!!  Haha…
Papirje dobi jutri po posti …  hahaha…

Pa sej ne mores verjet … da se obstajajo taki kreteni!!!

Selijo se konec meseca v hiso. Kjer bo po vsej verjetnosti pristala zunaj!!! A zakaj? Ker psicka se vedno ni cista -  ja, kdo jo bo pa na vsake pol ure ven vozil (spustil)!
Zunaj sta bile kakih 5 minut in ta (hudicev) pes se zmeraj ni hotel it »scat«. Se oproscam izrazu, vendar pisem le, kar sem slisala (no, pa saj je v narekovaju)!!!

Sem jo za stos vprasala, ce jo misli na razstave vozit, pa je rekla da verjento ne, ker bo to bolj njihova scrkljanka … ja, dokler ne bo pregriznila prve zice ali pa unicila nepospravljen cevelj ali knjigo! To se bom se smejala!  Hahaha…

Se ovija Laika okrog lastnicinine noge, Lina pa za njo, pa rece: No, zato jaz ne maram psov!  HALOOO!!! Ja, razlog je bil pac, ker ona zal ne mora hodit okrog vsa razcapana, pa v umazanih oblekah in bi jo Lina lahko »posvinjala«!

Na psicko se noro dere, ker (hudicev pes) se ne ve, da ji je ime Laika, in (po cudezu) se zmeraj ne pride k njej, ko jo poklice!!!

To pa res ne vem, ce bom lahko gledala! Taki ljudje me prisilijo v to, da naredim kaj, kar po eni strani ni prav!

Lp, Ursa

PS: Prejsne Laike niso nikoli nesli po stopnicah v 4 nadstropje (je bila baje pretezka, pri svojih mogoce 10 kilogram(ck)ih!)


… se nadaljuje …
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Slab lastnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines