mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 02:54:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Slab lastnik
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Slab lastnik  (Prebrano 53722 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #60 : ponedeljek, 18.04.2005 : 10:42:33 »

Dali: lej, daj ti naslednjič kontaktirat vzreditelje v imenu tvojega očeta/mame ali pa naj ga kar sami. Razumem te, da bi rada sama uredila vse potrebno, vendar pa razumem tudi vzreditelje ki temu ne zaupajo... predvsem iz tega vidika da se včasih otroci izmišljujejo.
Pred 4. leti je prišla k nam mucka stara 2 meseca, ki jo je nekdo zapustil blizu kmetije. Začela sem iskati lastnike in takoj se je javila 15 letna punca da jo vzame. Sicer smo jo vprašali če doma vedo, pa je rekla da se vsi strinjajo z muco. Čez 5 ur je prišla muca nazaj k nam, ker se starši niso strinjali. Če iščeš v tujini pa je za njih še težje zaupati, saj bi lahko npr. ti psa rezervirala, oni bi bili 100%, pa ti potem starši (ki npr. ne bi nič vedeli) ne bi pustili. S tem bi oni samo zapravljali čas in bi mogli ponovno iskat lastnika za psička.

To nikakor ne leti nate in ne mislim da si neodgovorna oseba, ampak ti samo skušam razložiti kako vzreditelj razmišlja. Najbolje je da psa išče tvoj oče, ki pa napiše da sicer bo zate, ampak da bo cela družina skrbela zanj pa bo Wink!

Lp, Mojca
Logiran
Dali
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 318


« Odgovor #61 : ponedeljek, 18.04.2005 : 11:38:00 »

Ja, Geri saj mi je mama rekla naj kar v imenu celotne družine pišem, ker bodo tako bolje reagirali, moti jih pa tudi, ker smo SLOVENCI. Nevem zakaj nas imajo še vedno za manj vredne!!!
Najprej vprašajo odkod pa smo in, ko dgovorim, da smo iz Slovenije, ki jo pogosto zamenjujejo s Slovaško mi niti ne odpišejo ali pa rečejo, da ne bodo imeli legel... To se seveda ne dogaja s Češkimi vzreditelji, ampak meni so osebno bolj všeč psi v Nemčiji.
Sem pa taka, da nikoli, nikoli ne bi psa rezervirala brez vednosti celotne družine. Nonstop jih obveščam o leglih, pokažem jim slike in skupaj se pogovarjamo in dogovarjamo kaj bi bilo najbolje za nas.
Upam, da bomo našli pravega psa in nenazadnje tudi pravega vzreditelja.
No, sicer pa pravo vzrediteljico (Dalijeva vzrediteljica) že imamo, ki nam zaupa in nas podpira, res 'kapo dol' pred njo!!!

LP
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #62 : ponedeljek, 18.04.2005 : 11:51:14 »

J moti jih pa tudi, ker smo SLOVENCI. Nevem zakaj nas imajo še vedno za manj vredne!!!
Najprej vprašajo odkod pa smo in, ko dgovorim, da smo iz Slovenije, ki jo pogosto zamenjujejo s Slovaško mi niti ne odpišejo ali pa rečejo, da ne bodo imeli legel...
Dali, ne sekiraj se in pojdi drugam Wink Jaz sem v bistvu zelo presenečena in vesela, da mi je Binin vzreditelj dal možnost, da dobim Bino. Čeprav takrat po moje sploh še ni slišal za Slovenijo, mislil je, da imamo cirilico Lips Sealed, da je še vedno Jugoslavija itd.... Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

Ravno zato sem ti nekoč že napisala, da si moraš vzeti velikoooo časa za iskanje perspektivnega mladička v tujini. Sedaj vidiš zakaj Wink Tongue Ne obupaj! Slej ko prej boš že našla mladička, ki si ga želiš.

Zakaj nas imajo za manjvredne? Obravnavajo nas podobno kot mi "jugo". Sem videla, kako so ljudje ravnali s psi v Bosni:  Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed in ne vem, če bi si upala prodat kakšnega svojega mladička dol. In zato razumem Nemce, da nam ne zaupajo.

Veliko sreče in obveščaj nas, kako poteka iskanje Wink Škoda, da te ni bilo v Vrtojbi Undecided Bi se lahko spoznali Wink

Lp Jana
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #63 : ponedeljek, 18.04.2005 : 12:11:34 »

Sem pa taka, da nikoli, nikoli ne bi psa rezervirala brez vednosti celotne družine. Nonstop jih obveščam o leglih, pokažem jim slike in skupaj se pogovarjamo in dogovarjamo kaj bi bilo najbolje za nas.

Da je temu tako veš ti in ljudje, ki vas poznajo, vzreditelj pa to lahko mirno vzame za čisto navadno nakladanje.
Res je, da bi lahko bil vzreditelj malo bolj takten, a verjetno je že imel kakšne slabe izkušnje z mladimi kupci in se mu ne da ukvarjat s tem, pa enostavno zasika, samo da ima mir.
Verjemi, da se tudi jaz ne bi menila z mladoletnikom, zahtevala bi kontakt s starši. Konec koncev gre za živo bitje in otroci ponavadi še niste toliko odgovorni (kar je povsem normalno), da bi tako veliko odgovornost v celoti prevzeli nase, čeprav ste prepričani, da je to čisto lahko. Seveda, ne govorim konkretno o tebi, a velika večina bi temu opisu povsem ustrezala. In zaradi tega, ste prizadeti vsi tisti, ki izstopate od povprečja.

Kot so ti že drugi svetovali, naj starši kontaktirajo, ti boš pa siva eminenca, ki bo v ozadju vlekla vse vrvice.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #64 : četrtek, 05.05.2005 : 10:07:28 »

Se se spomnite, ko sem pisala o nemskem ovcarju Dimu, ki ga lastniki niti niso iskali ... tale zgodba!

Kako se je zgodba zakljucila lahko preberete v temi "zavetisce Gmajnice"!

Lp, Ursa
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #65 : petek, 24.06.2005 : 13:42:46 »

Hm, se mi zdi, da sem prav iskal rubriko, v kateri bi naredil malce reklame za ANIMAL PLANET. Da bi odpiral novo, ne gre, saj bi bilo morda le nekaj odgovorov, vse skupaj pa bi itak  kmalu zastarelo  in delala navlako.

Blazno všeč mi je serija MIAMI ANIMAL POLICE. Noro, za vse tiste lastnike, ki neodgovorno ravnajo s svojimi živalmi. Pa to je to. KAZEN, denarna  kazen (tu smo ljudje občutljivi, a nas ne zresni in ne izuči, pri nas pa je običajno še možno izmikanje plačila) DA TI VZAME SAPO IN BREZ DEBATE ZAPOR -  pa ni važno, ali si zadnji klošar ali predsednik države.

Živali - ne samo pse -  policija vedno dostavi veterinarjem  (ne vem, ali so veterinarji  v  sklopu te policije ali imajo kak drugačen sistem sodelovanja) in ti brez besede poskrbijo za žival, ne da bi se spraševali kdo bo plačal račun.

Pri nas društva proti mučenju živali žal nimajo kake  čvrste in učinkovite zakonske podlage za svoje delo,  (čeprav nekaj malega piše tudi o kaznih - no menda, ne poznam podrobnosti) policija pa tudi ne. Pa bi bilo včasih kar prav, da bi jo imeli. 

Je pa ANIMAL PLANET - sorry, saj mnogi ga zagotovo poznate, ampak nam ga je kabelski operater šele pred kratkim priključil - blazno zanimiv, sploh ne gledam več drugih oddaj. Res je sicer, da je večina prispevkov zlasti tistih o pasmah,  narejenih na ameriški način in da hočejo vedno zgodbo, ampak zanimivo pa je.

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #66 : petek, 24.06.2005 : 13:54:39 »

Animal rescuers or thieves
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994


« Odgovor #67 : petek, 24.06.2005 : 14:23:34 »

Ja, lahko, da je to naslov odaje, jaz sem stvar razbral s policijskih značk.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #68 : petek, 24.06.2005 : 14:57:41 »

Neee, to ni naslov oddaje, to je naslov clanka, klikni. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #69 : petek, 24.06.2005 : 15:54:48 »

klovn ja se je ze govorilo na forumu, da bi lahko tudi slovenija imela kaksno taksno policijo Wink Jaz sem takoj za to!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #70 : petek, 24.06.2005 : 22:12:22 »

Ja, mi smo tudi dobili Animal Planet šele pred kratkim na kabelski. In tale oddaja, Miami Animal Police, mi je zelo zanimiva. Čisto drugače kot pri nas-tudi za najmanjše mučenje dobijo kazni npr. 1000$, pol leta morajo delati za skupnost itd... Res super. In zelo fino mi je, ko prikaže razmere prej, odvzem psa in nadaljno oskrbo ter oddajo psa. Wink Smiley

Res imajo veliko boljši zakon glede tega, kot pri nas...
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #71 : petek, 24.06.2005 : 23:13:03 »

..ja in skupinica gasilcev v našem Državnem zboru se pa še vedno prereka, ali je bolje obdržati termin "strogo zaupno" ali "državna tajnost". Psi pa crkujejo na ketnah, obloženi s klopi in brez vode. Do kdaj še? Angry
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #72 : ponedeljek, 27.06.2005 : 09:41:49 »

Ja, na Animal Planet sta kar 2 oddaji namenjeni temu!
Ena je Miami animal police, druga pa Animal cops!

Ja, kdaj bo Slovenija na tem??? Tezka bo ... mogoce pa eni v drzavnem zboru se nimajo kabelske doma Grin Grin Grin in ne morejo gledati animal planet-a! Undecided


Ravno zadnjic so resevali 2 zapuscena boksercka zaprta na vrtu, lastniki odseljeni! Bila sta pes in psicka strasno prijazna, pes je imel cisto raztrgan znabelj in odgriznjeno oziroma manjkajoco dlesen (ne vem na kak nacin je prislo do tega!)! Psicka so ustrezno oskrbeli in oddali - mislim, da celo oba skupaj! Smiley


Je pa zanimivo kako lepa zavetica imajo in kako preizkusajo pse, ce so sploh primerni za oddajo - ce je pes kakorkoli agresiven gre pod injekcijo! Jih socializirajo in pripravijo na odhod! Pri nas zavetisca oddajajo vse po vrsti - agresiven, plasen, bolan, nevemkajse ... ampak zanimivo je koliko denarja pri nas potegnejo, za kakrsno koli novo idejo se ne zanimajo oziroma se njih ne tice .... psi so tam - kakrsnikoli ze so .... in jih oddajajo!
Tam se skoraj tepejo za pse ... pri eni zenski so jih "nasli" 72 (shitzhu-ji, pekinezerji, ... - sami taki mali), pse so oskrbeli in pozdravili (tiste, ki so bili pomoci potrebni - vecina jih je imela probleme s kozo) in jih ze ob prvi "oddajni akciji" oddali okoli 50! Hmmm .. si predstavljate kaj bi bilo pri nas?Huh??
Jaz ja ... cez mesec dni bi jih vecina odsla pod injekcijo! Cry


Lp, Ursa
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #73 : ponedeljek, 27.06.2005 : 09:50:18 »

Linch, vidiš mene je pa ravno to zmotilo, kako hitro se oddajo pasemski psi. Zadnjič je bila odaja, ko so rešili 3 rote, ko so njihove slike objavili an spletu so bili vsi psi posvojeni v roku dveh ur. Ni to malo sumljivo? Pa da ne pozabimo, da v ZDA psički, ki se ne posvojijo množično odhajajo v plinske celice.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #74 : ponedeljek, 27.06.2005 : 10:08:47 »

Ves kaka vrsta je bila ... vse je bilo posneto ... nekaj se kasneje, ko so bili psicki ze nekaj casa v novem domu!

Ampak oni preverjajo kam grejo psi ... pri nas tega ni!!!

Pa da ne pozabimo, da v ZDA psički, ki se ne posvojijo množično odhajajo v plinske celice.

Hmmm ... o tem pa nic ne vem??? Sem prepricana, da ni nic v povezavi s tema dvema oddajama .. me pa zanima kaj vec o tem ... prosim napisi nam!

Lp, Ursa

PS: Ni bila tema o Animal Planet-u ze nekje odprta? Jaz je zdele nisem nasla! Undecided
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Slab lastnik
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines