mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 10:25:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Dol
Natisni
Avtor Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA  (Prebrano 30963 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #90 : torek, 09.01.2007 : 01:06:54 »

Ja Maiticc, bebavce najdeš povsod. Jaz se sicer takim idiotom probam izognit... ampak en bebo še vseeno ne bi smel bit opravičilo, da policaji ne nardijo nič. Če bi dobili vsaka dan samo eno tako prijavo, vredno dobrih 200 EUR, bi jim mogoče proradila kašna ekonomska žilica.... res ne vem kako tečejo reči od kazni do izterjave ampak mislim, da morajo tudi policaji, če so klicani "na dolžnost", pisat poročila in te reči. Jaz moram rečt, da imam zadnje čase dobre izkušnje s policaji, pa upam da to ni neka "interna" obalna zadeva, ampak da so bolj tvoja srečanja izjeme. Naši policaji so namreč kar pripravljeni koga po žepu pošlatat, res pa je, da rabijo točne podatke.

Glede na to, da je Maticc blizu mene doma, moram povedati, da policaji niso pretirano navdušeni nad reševanjem takih pasjih zadev. Raje napišejo tistemu kazen, ki je prijavil zadevo, da bi imeli mir pred njim, kot pa da bi reševali probleme. Nekako dvomim, da bi vzeli tako prijavo resno (čivava napadla dogo...)... Če bi bil tisti lastnik od čivave zraven, bi pa rekel, da jo je doga skoraj do smrti poteptala, Komu bodo verjeli?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #91 : torek, 09.01.2007 : 11:39:15 »

Hehe, a ni vsako leto priblizno isto, sam osebe se malo zamenjajo (pa mam obcutek, da se stevilo tanapadenih veca). Pred par leti nas je bilo le nekaj, ki smo si (o groza in strah) upali napisat kaj o napadih, pa kako se branimo, in smo bili ozigosani za neljubitelje oz. "ljubitelje" zivali, morilce in se kaj. Grin Grin Grin Dandanes je pa stvar nekoliko drugacna, pa mislim da je nekaj oseb zamenjalo breg (verjetno zaradi neljube izkusnje). Kar zabavno za brat v bistvu. Cheesy

Tetameta, jaz svojega psa VEDNO odvlecem stran od nevarnega psa. A ti pa pustis, ta scota tvojo?

Ja, res je, psi znajo komunicirat med sabo (eni bolje drugi slabse). Problem pa je (tudi) v tem, ker se pri vecini lastnikov (po mojih izkusnjah) znanje o pasji komunikaciji konca pri rencanju, lajanju, cviljenju. So "gluhi", slepi, tupi in glupi kar se tice same "obrazne" mimike, pa nacina hoje, polozaja telesa itd, skratka telesne komunikacije (s tem mislim na vse, od uses, do delanja polkrogov okrog tujih psov) in pa tihih oglasanj. In ko ti lastnik psice, ki se davi na zatezni, renci in kaze totalno antipatijo do mojega psa, zagotavlja, da njegova ni huda in da naj se polupckata, ker sta itak nasprotnega spola, pa ne bo nic...takrat se jaz vprasam, ce ima ta osebek sploh kaj v glavi ali pa resno potrebuje enega carovnika iz Oza, da mu da mozgane.

Moj pes je cisto normalen, veliki vecini psov jasno, glasno pove, da naj ga pustijo pri miru. Vecina psov tega ne uposteva, zato jim pac njegove besede ponovim se jaz.

Pa na zivce mi grejo kaksni, ki trobijo "nas bi se pa tako rad igral". Ja, fajn, vzemi igraco in se pejt z njim spilat.
Jap, moj ne mara nevzgojenih, histericnih psov, ki ne razumejo, da NE pomeni NE (so se vrgli po lastniku). Vse ostale ma pa rad.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #92 : torek, 09.01.2007 : 11:45:28 »

Hehe, a ni vsako leto priblizno isto, sam osebe se malo zamenjajo (pa mam obcutek, da se stevilo tanapadenih veca). Pred par leti nas je bilo le nekaj, ki smo si (o groza in strah) upali napisat kaj o napadih, pa kako se branimo, in smo bili ozigosani za neljubitelje oz. "ljubitelje" zivali, morilce in se kaj. Grin Grin Grin

Nan, a se imas bulerje? Grin Cheesy
Jaz jih se imam Wink, pa gojzarje tudi. Ampak mi jih ze zelo dolgo ni bilo treba uporabit. Mogoce so pa brali tiste odgovore tudi taki, ki sem jih jaz prej srecevala, haha.
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #93 : torek, 09.01.2007 : 11:49:46 »

Uuuu, Jana, mam, seveda, AMPAK!!! So meli enkrat poleti razprodajo in sem za 6000sit dobila taaaakeeee fajn pohodne cevlje. So ravno prav tezki, da noga kar sama leti! Cheesy Cheesy Cheesy Pa se nic se ne cuti, ce stopis na kaj oziroma ti kdo stopi na nogo. Grin

Preizkuseni se niso bili, pa upam, da mi jih tudi ne bo treba. So pa komot za hodit. Cool
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #94 : torek, 09.01.2007 : 12:07:19 »

No mogoče ne spada v to temo, ampak čisto tko prosim za en nasvet. naš Kastro je tudi hiperaktivec, ki bi najraje šel do vsakega psa, ponavadi ga probam zamotiti s hrano ali igračo in večinoma uspeva. Včasih pa kr vleče in vleče in tuli in zahteva, da ga spustim k psu. Seveda ne odstopam od svojega, ampak prav hudo me ne upošteva. Kako to odgnati?
Ker vidim, da je tukaj nekaj inštruktorjev me zanima vaše mnenje, ker so mi v pasji šoli rekli, da je pač terier in da tak je in da naj se sprijaznim. Ne vem če je to ravno res Huh Tudi inštruktorja ni preveč upošteval zato sem ponavadi prišla pol ure prej v šolo, da se je naš Kastro naigral, ker drugače nismo mogli vaditi, ker je hotel do vsakega psa in je lajal, tulil. Torej si lahko predstavljate kako pri nas zgleda sprehod čez mesto, kjer mrgoli psov.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #95 : torek, 09.01.2007 : 13:32:07 »

Dokler se meni ni skrivala pred psi (zdaj vecine noce srecati), sem ji dajala pribojske, ce je mirno hodila poleg ali pa cakala na mestu, ko je sel kaksen pes mimo. Tudi ce je fuuuul cepetala od navdusenja, se je maksimalno potrudila biti pridna. Ampak njej res moja pohvala in igranje z mano pomeni vec kot igra s psom. Se tudi npr. raje kaj uci in vadi trikce, kot da bi divjala, ker se pac dosti nadivja z mano in z drugo psicko.

Za terierske duse je pa po mojem najboljsi naslov Xena Wink
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #96 : torek, 09.01.2007 : 13:35:28 »

Sej res kako sem lahko pozabla nanjo  sram
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #97 : torek, 09.01.2007 : 22:28:13 »

Jaz osebno nočem, da se Elmo z vsakim psom povoha, še bolj pa mi gre na živce, da odvezan pes rine vanj - Elmer ni v piko socializiran, je bolj dominantne narave, zelo težko prenaša samce (slabe izkušnje) in je kar se tiče reagiranja nepredvidljiv.
Nikoli ne renči na drugega psa vedno pa maha z repom.

Sem imela prejšnji vikend incident z lastnico "zlatega prinašalca", katero sem vsaj 10x opomnila, da naj priveže svojega psa, ker prvič moj ne prenaša ZP preveč dobr, pa da njen pes živcira mojega in ga mora imeti po zakonu privezanega. Ženska pa tiho in sam v psa gledala - STALA je pa 10 m stran od mene. Nekako je očitno hotela držati korak z nami, pa je hodila pred mano, za mano, njen pes pa veselo tekal naokoli... In ko je enkrat prišel mim, je Elmo skočil in s taco udaril po njemu (kot v igri). In potem ona mene nadere, da kdo ma agresivnega psa!

Kaj mi je živc počil - še kolegica, ki je bla z mano je znorela... Sva jo orenk nap*** in ji jasno dale vedet, da naj ne išče prepira. Potem se je pa hitro pobrala naprej, ampak psa še vedno ni privezala.

Pa kaj naj? Naj imam psa privezanega za nogo z 10 cm povodcem, da ne bo skočil v stran? Naj ves čas gledam okoli sebe in opazujem tistega psa, da bo moj ja na drugi strani hodil in se ne bosta križala? Imam isto pravico normalno sprehajat psa kot ona s tem, da moj pes ni tečen.

Že tko ful delava na tej dominanci in nama resnično super uspeva - če pa do česa pride, se pa spet vse poruši. Jaz se trudim, da ne bo in delam na tem.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines