mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 16:35:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 63   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zlati prinasalci  (Prebrano 199024 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Sally
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 846


« Odgovor #75 : nedelja, 22.09.2002 : 15:05:19 »

Zivijo Sirtaki,
ker sem ze nekajkrat zasledila v tvojem pisanju o prvakih med goldiji...
Citat

v Sloveniji imamo SAMO 4 zlate prinasalce, ki imajo enega od naslovov prvaka v lepoti (slovenskega, hrvaskega ali avstrijskega), od tega je SAMO EN mednarodni prvak...od tega sta dva uvozena psa, en pes je slovenske vzreje a potomec uvozenih starsev in edina psica je njegova polsestra po mami in hcerka od enega zgoraj omenjenih uvozenih psov.
In ja NOBEN od nastetih psov ni v rokah vzrediteljev, ki imajo "mnozicno vzrejo", temvec v rokah ljudi, ki ne vzrejajo se ali pa kvecjemu enkrat na dve-tri leta...

...sem se vprasala... Ali je morda kateri od teh 4 tvoj? Grin
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #76 : četrtek, 26.09.2002 : 19:31:54 »

Opazam, da je vse manj temnih prinasalcev. Sirtaki mi je povedala (napisala) da so temni sedaj delovni (lovski) psi. Danes sem malo brskala po internetu in iskala kaksne take prinasalce, a jih na zalost nisem nasla. Ce pozna mogoce kdo kaksno stran o teh psih naj mi jo prosim posreduje.

Lp, Eva
Logiran
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #77 : petek, 27.09.2002 : 11:08:05 »

Ewchy,

Ne vem ali si s temnimi prinašalci mislila na flat coated retrieverje ali na bolj "temne - rdeče" zlate prinašalce.

V prilogi ti pošiljam link hrvaške vzrediteljice flat coated retrieverjev, kjer je še veliko linkov na strani vzrediteljev retrieverjev (vseh 6 pasem):
http://www.hinet.hr/sferlanh/

Upam, da si želela videti fletkote. Če pa te zanimajo goldni bolj sočnih, temnejših barv, pa sporoči, da ti pošljem kak ameriški link.

Lep dan in lp,
Nati  
Logiran
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #78 : petek, 27.09.2002 : 12:45:49 »

Zivjo Ewchy, Smiley

Ja zlato rjavi zalti prinasalci so tudi meni zelo vsec. Nekaj fotk bos upam da nasla na prilozenih linkih:
http://www.goldensrus.co.uk/

http://tanbark.com/awards.htm

Posiljam pa ti se eno stran o goldnih, ker se mi zdi ful zanimiva.
http://landofpuregold.com

Lep dan se naprej in lep pozdrav,
Nati
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #79 : torek, 08.10.2002 : 13:51:17 »

Zivjo,
moji starsi nameravajo kupiti enega psa, ker se bom jaz odselila in seveda svojega zlatkota, samcka, vzela s seboj.
Ker to pasmo poznam in vem da so samci vcasih tezki kot------ in bi clovek kar popizdu Tongue Tongue, bi moji starsi raje kupili rodovnisko zlato prinasalko - baje so psicke bolj mirne, obvladljive. Tako, najbolj ponizno v leglu, da bo ja mirna Grin Grin... Nekje pa sem zasledila tudi podatek, da so labradorke (psicke, ne samcki) se bolj mirne in obvladljive. Ali kaj veste, je to res? Kaj bi pa vi svetovali ljudem z mehko roko, kot so moji starsi. Labradorko ali prinasalko?
P.S. Psicko ne bi solali vsolah, ampak bi jo jaz malo naucila osnov poslusnosti.
Hvala za odg. in lep dan.
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #80 : sreda, 09.10.2002 : 09:29:10 »

Brin, če potrebujejo mirnega psa, bi bilo po mojem mnenju najbolje it pogledat v zavetišče in vzet kakšno že odraslo živalco, ki je preverjeno mirna. Mladički so pa vsi živahni in hiper! In to ne samo eno leto. Jaz imam novofudlanko, ki je bila prvi dve leti kot žerjavca, pa še sedaj me včasih preseneti s svojo energijo. Še prej sem imela kraševko (tudi bolj miren pes - tako piše v knjigah), ki je tudi norela po polju kot utrgana in se igrala z vsakim bitjem na štirih nogah. Sedaj v malo šoli pa opazujem kar nekaj mladih labradorčkov in zlatkov in za vse se lastniki pirtožujejo, da so hiperaktivni - psi in psičke!
Tudi, če je psička v leglu podrejena in izgleda bolj mirna, se to lahko spremeni ko pride v nov dom, kjer ni drugega psa.

Pa še kar se tiče šolanja - po mojem mnenju ni smisel šole, da se psa nekaj nauči, ampak da se lastnike nauči pravilnega dela s psom. Zato misli, da bi morali tvoji starši sami učiti in vzgajati psičko, saj tebe ne bo vedno zraven, da bi kontrolirala psa. Ti pa seveda lahko pomagaš s koristnimi nasveti in podporo.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #81 : sreda, 09.10.2002 : 10:05:38 »

mm, tudi jaz se spomnim v soli labradorke, ki je take pocela, da bi clovek popi____. Tako trmasta, hiperaktivna... ko je nekaj zavohala vzraku, je kar odtavala. Se mi je tista punca prav smilila, ko jo je lovila.
Ne strinjam pa se z trditvijo, da so vsi psi hiperaktivni v mladosti.  Namrec jaz imam prvic v zivljenju zelo zivahnega psa. Pa smo imeli kar precej psov. In vceraj sva se s kolegico in njeno bernardinko skupaj sprehajali. Kako ti je to len in miren pes. Ze od majhnega je taka. Non stop je poleg noge hodila (pa ne zato, ker bi bila naucena) , moj pes je pa potem iz samega dolgcasa sam delal osmice in prevale. Pa tudi novofundlanci so mirni psi in nisem se videla hiperaktivnega - pa jih kar precej poznam. Mirni psi so tudi nemske doge, pa se bi lahko nastevala.
Da definiram: hiperaktivni pes je zame pes, ki je sposoben na mestu skakati 2 uri in se se zdalec ne umiri oz. utrudi. Tega novofundlanec ni sposoben.  Ze zaradi telesne konstrukcije ne. Mogoce se pa motim, vse je le moje osebno mnenje.  Smiley
Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #82 : četrtek, 10.10.2002 : 14:24:48 »

Mogoče imam jaz malo nižje standarde za hiperaktivnost Wink. Konec koncev imam predvsem izkušnje z novofudlancem in kraškim ovčarjem. Ampak mene sta obe presenetili s svojo živahnostjo - seveda govorim o mladičih, kasneje ko pes odraste se res precej umiri (sicer pri novofudlanki na to še čakam, se pa zavedam, da pri dveh in pol še ne morem govoriti o odraslem novofudlancu).  
Ja, res da moja Miša ni sposobna dve uri lavfat okrog, kljub temu pa mi lahko kar orng "živce kravžlja", ko se zapodi za kakšnim mačkom, pa tudi ob kolesu bi tekla kar celo uro, če bi ji pustila. Res pa je, da je sposobna tudi spati skoraj cel dan, tako, da včasih pozabim, da jo imam. Vendar pa je bila kot mladič drugačna - ne le da se je hotela igrati z vsakim psom, ki ga je videla, tudi ljudje so ji bili enako zanimivi - skakanja, kar ne bi bilo konec, če bi ji pustila...
Na sprehode pa itak še danes nosim s seboj igrače - če jo  slučajno pozabim pa kar sama kakšno vejo od kje privleče Roll Eyes.

No tako da jaz res še nimam izkušenj s pretirano mirnimi psmi (kljub takim pasmam).

Yo - a ti tudi kakšne žogice nosiš s seboj na sprehode (tisti škoti, ki jih jaz poznam so po večini zelo radi tekali za žogicami)?

Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #83 : četrtek, 10.10.2002 : 14:39:00 »

Potem je pa bolj podoben moji Miši, kot pa tistim škotom, ki jih poznam  Grin.  Moja Miša se najraje vleče za kakšno klobaso (iz blaga seveda), sedaj pa imam žogico dovolj veliko, da se lahko vlečeva tudi z žogico (no ja, ona je tu malo v prednosti, pa mislim, da ji je tako še bolj všeč). Zato se vsakič, ko mi prinese žogico z njo še tako poigram, pa še pustim, da žogico sama nosi naokoli). Na ta način se nikoli ne naveliča igre.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #84 : četrtek, 10.10.2002 : 14:59:36 »

Zdravo mm!

Ali je bla tvoja Miša tud tak živc k moj Kaiser pri 8 mesecih, ali se lahko nadejam da se bo kej umiril? Kukr zdej vidim tvojo Mišo je v šoli ob tebi ful pridna, moj se pa hoče kar raztrgat od živčnosti.....

LP Tjasa
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #85 : petek, 11.10.2002 : 07:13:56 »

Tjasa, Yo,
ko bi vedeli, kaksne piz_____ je delal moj zlatko, ko je bil star manj kot 1 leto. Je vcasih od mene bezal - kot da bi ga hotela ukrasti.
Hvala bogu, je dal tista mladostniska leta cez in se je skuliral. Na sprehodu ga vedno spuscam in tudi doma je spuscen. Ko ga poklicem k sebi, pride. Ampak ko zagleda prijaznega psa, takrat je samo se crta za njim. Ga nic ne klicem k sebi (ker je brez veze), ampak hodim naprej in sam od sebe pride za menoj. Enako je, ce naleti na macka.  Drugace pa se mi zdi, da je vsak mesec, ko je starejsi, tale moj zlatko bolj priden. Se mi zdi, da nama veliko pomaga pri odpoklicu to, ker se dobive z kolegico, ki ima tudi psa in se igrata. Tako je moj kuza dobil obcutek, da ga ne prikrajsujem za druzenje z drugimi psi in mi bolj zaupa.

Logiran
mm
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 156


« Odgovor #86 : petek, 11.10.2002 : 07:53:45 »

Tjaša, očitno nisi videla Miše, kako je skakala, ko je prišla na poligon in grizla vrvico  Roll Eyes. No, saj sem poskušala skrit, ker se res ne spodobi, da moj pes to počne, medtem ko jaz govorim vsem, da psički ne smejo nikoli grizti vrvice! Grin.

Sicer pa sem se jaz vedno držala tega, da se na poligonu dela in ne igra - pa je kar hitro dojela. Šele sedaj, ko ne delava več poslušnosti, sem jo začela malo bolj sproščati na poligonu, pa se že kažejo negativne posledice!

Ne boj se, tudi Kaiser se bo umiril, praktično vsi kužati, ki so bili pri nas v šoli, so se. Res pa ti ne morem reč, da je bila Miša tak živc, ker je bila v mali šoli kar pridna - hitro je ugotovila, da se tu ne bo nič pametnega počelo, da je itak skoz na vrvici... Potem je bila pa sploh vesela, ko sem se z njo malo poigrala.

Kar se pa tiče odpoklica - meni je vedno pomagal le beg v nasprotno smer (seveda moraš biti res na samem). Vsa hrana, vpitje in kričanje, mahanje in žvižganje je bilo čisto neučinkovito. Če pa sem se obrnila in stekla stran, pa je kmalu pritekla za mano - je pa to dobro navaditi že zelo majhnega psa, ker so starejši vedno bolj samozavestni in puščajo vedno daljšo razdaljo med sabo in lastniki.

BRIN
Nič ne težiš, jaz se čisto strinjam s tem, da "več glav več ve" in so vse izkušnje in mnenja dobrodošla.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #87 : petek, 11.10.2002 : 08:04:04 »

Prakticiram tudi tek v nasprotno smer od kamor laufa moj pes. Kondicije mam že za na maraton!!!! Grin Grin Grin Seveda se to dogaja na samem, ker bi drugače zgledal mal čudn da Kaiser laufa v eno smer, jaz pa čisto v drugo Roll Eyes Shocked.
Opažam, pa tudi da je vse bolj pogumen, in že z čisto vestjo steče kar dlje od mene, kot je to počel par mescov nazaj, ampak vseeno hitr pršiba nazaj pogledat kje jaz hodim tolk časa. Ponavad se mu še mal skrijem, pol pa moraš to videt kok je nervozen, ker me ne vidi Grin Grin. Pol pa k me najde je pa full vesel. Cheesy

LP T.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #88 : petek, 11.10.2002 : 08:20:40 »

Tjasa,
vcasih bi lahko tudi po trepalnicah hodila,pa bi psa prav malo zanimala. Bi bil vsak papircek na tleh bolj zanimiv. Predlagam ti dobre zivcke, veliko potrpljenja z psom, in mirnost pri vadenju , pa bo poslusnost in vse ostalo prislo samp od sebe.
mm, se strinjam. Smiley
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #89 : petek, 11.10.2002 : 11:38:49 »


Citat

... Je vcasih od mene bezal - kot da bi ga hotela ukrasti...




Brin moj ZP dela čist isto. Moj beži pred mano, če kaj pobere iz tal pa ve,da ne sme. To so tudi prave ceremonije.   SmileyČe me kdo kdaj vidi si po mojem misli, da sem čist utrgana. Grin
Glede bežanja v drugo smer je bilo pri Kinu aktualno, ko je bil še mlajši, zdaj ne več, na žalost. lp M.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 63   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines