mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 20:32:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ZGODBE VZREDITELJEV
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: ZGODBE VZREDITELJEV  (Prebrano 39655 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Chris
gost
« Odgovor #15 : ponedeljek, 15.03.2004 : 16:53:25 »

Tale 'zoprnost' mi je padla v oči, namreč tudi sam sem je bil deležen in se mi je vzreditelj s takim načinom zelo uprl. Že ko se je rokovala z menoj, mi je roko tako stisnila, da sem mislil, da mi bo kri pritekla izpod nohtov Lips Sealed Sem v bistvu že kar vedel, da se ne obeta nič kaj dobrega Roll Eyes

1. zoprnost mi gre na živce, pa ne samo meni
2. ne vem zakaj je treba bit zoprn!? , če je kandidat za bodočega lastnika v redu in veliko ve
3. s tem se samo izgublja dobre bodoče lastnike in na koncu mladiček prav zaradi te 'zoprnosti' vzreditelja pade v slabe roke, kajti tudi slabi lastniki so zoprni
4. malo več zaupanja do bodočih lastnikov prosim
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #16 : ponedeljek, 15.03.2004 : 18:11:00 »

Chris!
Ko boš sam enkrat imel leglo, boš razumel.
Vsak dober vzreditelj se zaveda dejstva, da dober lastnik in skrbnik psu ni lahko biti. Vsi mi, ki se trudimo za svoje pse in se za njih vsakodnevno odrekamo, mislimo, da noben ne more biti tako dober lastnik kot mi sami. Zato skrb!
Ker, ko enkrat veš veliko o psih, šele takrat se zavedaš vseh problemov s katerimi se bodo bodoči lastniki morali spopasti. Česar pa ni nujno, da se novi lastniki zavedajo sami!
Seveda je veliko lažje, če svojeg mladička oddaš lastnikom, ki so prej že imeli psa, kateremu je bilo pri njih lepo, je bil zdrav in zadovoljen, če pa so imeli še isto pasmo psa povrhu, pa toliko bolje.
Jaz sem za obem mojima malima, ko sta šla od doma, jokala ko dež. Pa sta oba šla k mojim prijateljem, za katere sem vedela, da bodo lepo skrbeli za novega člana. Vendar, ko gre otrok od hiše, za katerega sem bedela 3 tedne in 2 meseca spala samo 5 ur, kateri je zrasel gor iz mojih naporov in skrbi, solza ni moč zadržati.

Zato bodi VESEL, da si svojega psa kupil pri vzreditelju, ki mu je mar do mladiča, ki ga je vzredil. Če ti gre pa to na živce, pa drugič zavij h kakemu preprodajalcu, ki bo komaj čakal da se že spokaš z malim vred!
Jojj!  Angry
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #17 : ponedeljek, 15.03.2004 : 18:48:01 »

Dunja,
Vem, da je težko oddati mladičke vendar, če ti je tako zelo težko, potem jih pa ne oddaj in jih imej za sebe. Zoprnosti res ne potrebujemo!

Nekaj drugega je spoznati bodočega lastnika, ga povprašati, ga seznaniti, ODGOVARJATI TUDI NA NJEGOVA VPRAŠANJA, biti z njim odkrit, navezati z njim prijateljski odnos in če je ta v redu se potem z njim tudi dogovoriti za mladička. Ne pa biti zoprn in to tako, da bo mladička kar sam nazaj prinesel, kot je dejala neka vzrediteljica tukaj, lepo vas prosim, kam pa pridemo. In ja mladička bom kupil pri 'nezoprnem' vzreditelju, ki bo sposoben normalno komunicirat, preprodajalci pa na tem svetu zame nimajo prostora.
Lep pozdrav
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #18 : ponedeljek, 15.03.2004 : 18:57:20 »

Sicer pa…..mislim, da je bila tukaj beseda 'zoprnost' narobe zastavljena. Namreč zoprnost ni enako SKRB. V tem primeru se situacija povsem spremeni in to na bolje. Jaz pa sem res govoril o pravi ZOPRNOSTI, s katero sem se srečal  pri dveh vzrediteljih.

In to zato, ker sem postavljal določena vprašanja, od tega zakaj so se odločili za določenega plemenjaka, ali so naredili kakšen izpit s psom, mogoče obiskovali razstave, do tega zakaj sploh imajo leglo. Odgovora nikoli nisem dobil, za nameček pa je vzreditelj postal še zoprn. Tudi vem zakaj, ker so bili vsi odgovori negativni in ker so jih vprašanja presenetila. Sicer pa sem odgovore poznal že prej. Na razstave niso hodili, za plemenjaka so se odločili, ker je pač najbližji pes iste pasme z rodovnikom v mestu, za leglo pa zaradi tega, da bo psička pač enkrat kotila, pa še nekaj malega bodo zaslužili.
Pri drugemu dolgoletnemu vzreditelju iz tujine pa se je šlo največ zato, ker se nisem strinjal s predplačilom – za rezervacijo. Namreč rekel je, da naj bi s predplačilom dokazal da sem resen in da bom mladička 100% vzel. No ja, njegova stvar, če na tak način išče dobre lastnike. Kakovostni mladički ne rabijo predplačila za rezervacijo, ker so takšni mladički s strani tistih, ki vedo kaj in zakaj jih hočejo zelo iskani. lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #19 : ponedeljek, 15.03.2004 : 19:24:54 »

Missa, Valvasor ne bo nic jezna, saj vidis, da ni kaksnega posebnega zanimanja za temo s strani vzrediteljev! Grin

Chris, jaz sem vesela, da nisem dozivela "zoprnosti" vzrediteljev, kako bom pa sama oddajala mladicke (ce jih bo psicka sploh imela)je pa seveda druga zgodba. Vsaj za dva vem, da bosta sla v najboljse mozne roke (ker ze vem kdo ju bo hotel imeti  Wink), tretji bo ostal doma, vec pa recimo, da jih ne bo, ker imajo siperke zelo mala legla. Ce pa bo se kaksen vec se bo moral potencialni lastnik kar potruditi, da ga bo dobil. Je pa res, da se za leglo ne bi odlocila, ce ne bi imela kaksnega mladicka ze vnaprej oddanega, saj ni posebnega zanimanja za pasmo. Undecided lp
Logiran

MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #20 : ponedeljek, 15.03.2004 : 20:20:10 »

LP,vsem!
Kaja, tudi sama upam, da ne bo huda. In molim, da sem večja od nje, da ne bo dosegla mojih ušes!
Chris!
Načeloma na take poste , kot je tvoj ne odgovarjam, ker pa vidim , da si se v temo vključil brez, da bi jo celotno prebral, bi ti rada dobronamerno svetovala. Ti pa lahko po želji to tudi prezreš. Kot prvo, vsi sodelujoči tukaj pišemo v šaljivem tonu (razen tebe).Naše zgodbice so bolj za smeh in popestritev teme, ki je obležala pod debelim kupom prahu. Kot drugo, nočem te žaliti ali s tem misliti kaj slabega ampak, na tvojem mestu bi drugič dobro premislila preden bi kakšnega "starega" in spoštljivega forumovca poslal srfat kam drugam. In ne nazadnje, bi se na tvojem mestu vprašala, kaj hudiča je narobe z menoj, da mi še "hrvat" noče prodati psa. Škoda, da se ne more javiti v tukajšnjo temo, bi bilo prav zanimivo slišati tudi njegov vzrediteljski pogled. In čisto na koncu še to, če bi količkaj zbrano prebral naše poste bi ugotovil, da nihče od nas ni vzreditelj psov, še najmanj pa jaz, ko si me že tako nečastno ven potegnil, za opravljanje! Ti oprostim , ker si novi na forumu in upam, da se boš s časom naučil lepega internetnega obnašanja.Upam, da boš moje skromne opazke vzel kot dobronamerne, brez nepotrebne žolčne debate. Sicer pa sem tudi sama na forumu dokaj sveža in se sproti učim in svoje napake tudi priznavam. Enako bi svetovala tudi tebi!
LP,Miša
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 205


« Odgovor #21 : ponedeljek, 15.03.2004 : 20:46:07 »

moje izkušnje z hrvati so odlične. obe rodovniški dobermanki sem tam kupil. prvi vzreditelj mi je prodal odlično psico, sam jo je hotel obdržat, samo je takrat šel v akcijo Nevihta in ni bilo pogojev. Z drugim, vzrediteljem pa sva razvila pravi prijateljski odnos, slišiva se enkrat mesečno, se pogovarjava o razstavah, dobijih in o vseh pasjih zadevah. letos grem verjetno kar na obisk, čeprav je kar daleč, v vzhodni slavoniji. sem pa bil do njega kar zoprn jaz na začetku. ga spraševal o vseh možnih stvareh ( o psici in samcu). sem pač do določene mere bil previden, da slučajno ne nasankam. pa hvala bogu nisem. tak da se kar strinjam z Chrisom.
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #22 : ponedeljek, 15.03.2004 : 21:10:54 »


Ja Chris,
Dunja ti je lepo povedala, ko boš enkrat imel svoje leglo, nad katerim boš bedel,
pa malo spal,
pa jedel kadar bo čas,
ne kadar boš ti lačen, takrat se še enkrat vprašaj zakaj je lahko vzreditelj zoprn.
Normalno je, da bodočega lastnika preveri, saj je v njegovem interesu, da gre mali v dobre roke.

In ne, ni me sram povedat, tudi jaz cmeram, ko gredo malčki od doma.

In ne govori, da naj ostanejo doma saj to ni cilj vzrediteljev.


Moram pa povedat, da sem  imela izredno srečo pri nakupu svojih psov. Sem naletela na vzrediteljico katera ima res posluh za pse.


In ko je jokala kot dež, ko je oddajala svojo malčico sem morala pohiteti,
da sem pravočasno šla v avto, ker če bi ostala samo še minuto  bi jokala z njo skupaj. Vidiš Cris tudi taki smo nekateri.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #23 : ponedeljek, 15.03.2004 : 21:28:12 »

erika,
Sem že povedal, da sta zoprnost in pa SKRB dva različna pojma Roll Eyes Na prvi pojem sem naletel jaz, SKRB pa je itak obvezna.

Missa,
Ne vem če ravno pišete v šaljivem tonu, tale post je zelo napadalen (le kakšne pse imate?), iz miške delate slona  in tisto o 'zoprnosti' tudi ne morem vzeti kot šaljivo, ker se take stvari DOGAJAJO. Če pa Vas zagrabi šala pa se pojdite šalit na forum ŠALA ali kaj podobnega, tukaj se RESNO debatira o psih.

Kar se pa tiče OTROČJE opazke 'da mi še Hrvat noče prodati psa', no ta je pa že malo huda za Vašo SPOŠTLJIVOST, kot sami pravite. Sem namreč lepo povedal za kaj se je šlo.

In ja poznam tudi zelo zelo dobre vzreditelje in ki znajo lepo komunicirat in JA so iz Hrvaške. Sem pa pri nakupu pazljiv, kot sem že rekel in postavljam tudi jaz vprašanja, pa če je vzreditelju prav ali pa ne. Aha, in v primeru nakupa psa vnaprej ne plačujem! lp
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #24 : ponedeljek, 15.03.2004 : 21:38:00 »

   Ojla!

   Punce, najbolje da v nedeljo 28. 3 ostanete doma, ker jaz zasigurno pridem v Ljubljano Grin Grin Grin Wink Wink  Nič nisem huda.  Kiss Kiss
  Moram pa povedat, da sem sama včasih ZELO zoprna, kadar gre za moje mladiče. Sicer sem to že napisala v prvem postu in si lahko preberete.  
  Mislim pa , da psa kupujemo zaradi pasme same, ne pa zato, ker nam je všeč njegov vzreditelj. Bolj pomembno je , da ti le-ta zna kaj povedati in pokazati. Druga stran tega pa je, da je lahko vzreditelj pretirano prijazen ravno zato, da boš pri njem kupil psa. In kaj bi izbrali?
  Chris, mislim da ta , ki ga opisuješ, ne paše ravno pod ime "vzreditelj". Če so parili s prvim psom iz soseske, nimajo rezultato, izpitov...... pa verjetno pretiranega znanja tudi ne, če ti niso znali odgovorit na vprašanja.
   Plačilo rezervacije je pa kar praksa pri znanih vzrediteljih, oz. pri vzrediteljih , kjer se na mladiče čaka. Tudi pri nas se pse rezervira, ker drugače pač ne gre.  Takrat se napiše spol barva , kateri je v vrsti, .....in potem ne pride do neljubih pripetljajev. Torej, če si peti v vrsti za črnega samca in se jih skoti 5 , potem je jasno, kako to gre. Če pa nebi bilo reda, se pa kaj pomeša in že je zmešnjava.
Postavi se v kožo enega velikega vzreditelja. Ker ima uspešne pse, je zanimanje zanje veliko. Ljudje kličejo, pridejo na ogled in so 100% , da bodo mladiča vzeli. Potem pridejo drugi in vzreditelj jim reče, da so mladički oddani. Ko pa je čas, da grejo mladički  od doma, pa tistih prvih ni več na spregled. Potem pa ti drugi "kupci" slišijo, da se ta mladič zopet prodaja in izpadeš BEDAK!!! Mislim, da se strinjaš, da to pa ni fino.
  Je pa res, da smo vsi krvavi pod kožo". Tudi jaz , ti in vsi ostali imamo kdaj slab dan in smo zoprni. Takrat pa malo stisni zobe in premisli koga si prišel gledat- psa. Mogoče bo pa drugi vtis boljši  Wink Wink

  čAO-sLAVI
 
 
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #25 : ponedeljek, 15.03.2004 : 21:41:45 »


Njah mogoče še kaka beseda s strani vzrediteljice? Ok sicer sem vzredila šele 3 legla ampak vseeno.

Torej sem precej zahtevna, ko pride do novih lastnikov. Ti mi morajo dokazati, da si res želijo tega mladiča. Kot vejo in znajo.

Ker pa se na napakah učimo, lahko rečem zaenkrat samo za prvo leglo, da nisem čisto sure, da ima vseh 8 mladičev, ki so odšli od doma (ena je ostala) taprave lastnike.
Predvsem pa mi je prav groza, ker jih za polovico po 7 letih nevem kje so, to je so se preselili in niso sporočili novega naslova.
Tudi noben ni čisto zares ostal v stiku, kaj šele upošteval moje želje o posvetovanju pred vzrejanjem
Tako je en samček imel celo nerodovniška legla, ena psička pa bila parjena s spom, ki je iz linij, ki niso ravno primerne za kombiniranje. Rezultat je bil viden v mladičih, vnukih torej.

Drugo leglo. Sem bila še bolj zahtevna. Šli so v idealka domove. Stiki so al pa tud ne. Ampak imam čisto mirno vest.

Tretje leglo. Prvo te pasme v Sloveniji. Kljub mojim strašnim strahovom, jih je 6 odšlo v taprave domove, k tapravim ljudem, celo daleč stran v Poznan. En pa je še doma.
Moje zahteve v kupoprodajni pogodbi so še malo ostrejše kot pri prejšnjih dveh leglih.

Moje stališče je, da novi lastnik načeloma ne more izbrati mladiča po svoji volji, če niso tudi karakterno kompatibilni to. Lahko si naredijo preferenčno listo a dokončno dam jaz zeleno luč ali je dotični mladič primeren ali ne.

Kako sem pustila psičko na Poljsko? Enostavno sem prosila eno znanko tam, da je "prečekirala" to žensko. In sem bila zadovoljna z rezultatom.

Tako da...ja ko si v vlogi kupca, si definitivno v podrejenem položaju, če naletiš na resnega in vestnega vzreditelja. Če naletiš na zaslužkarja pa itak misliš da si boga za jajca prijel. Milo rečeno.


LP

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #26 : ponedeljek, 15.03.2004 : 22:03:58 »

Se bomo pazili Slavi! Cheesy Ce najdem Misso ti jo pripeljem, da bos raje njo za usesa! Wink

Citat
In ne, ni me sram povedat, tudi jaz cmeram, ko gredo malčki od doma.

To se mi zdi popolnoma normalno. Jaz sem oddajala drustvene pse in zaradi cisto vsakega oddanega psa ponoci nisem mogla spati, ker sem razmisljala, ce je sel v prave roke ali ne. Ja, in tudi jokala sem za nekaterimi, ki sem jih dalj casa spremljala in so se mi posebej prikupili. Cry  
Kaj menite, bi bilo bolje, da sploh nimam mladicev!?!?! Grin Roll Eyes lp
Logiran

Chris
gost
« Odgovor #27 : ponedeljek, 15.03.2004 : 22:22:19 »

Valvasor, Sirtaki,
No z vami pa se zelo strinjam. Takšnih vzrediteljev bi moralo biti več. Mislim, da niste zoprni, SKRB jaz ne jemljem kot zoprnost. Da se vzreditelj prepriča o ustreznosti bodočega lastnika, to je nujno in te stvari so meni povsem jasne.

Citat
Plačilo rezervacije je pa kar praksa pri znanih vzrediteljih, oz. pri vzrediteljih , kjer se na mladiče čaka. Tudi pri nas se pse rezervira, ker drugače pač ne gre. Takrat se napiše spol barva , kateri je v vrsti, .....in potem ne pride do neljubih pripetljajev. Torej, če si peti v vrsti za črnega samca in se jih skoti 5 , potem je jasno, kako to gre. Če pa nebi bilo reda, se pa kaj pomeša in že je zmešnjava.
Postavi se v kožo enega velikega vzreditelja. Ker ima uspešne pse, je zanimanje zanje veliko. Ljudje kličejo, pridejo na ogled in so 100% , da bodo mladiča vzeli. Potem pridejo drugi in vzreditelj jim reče, da so mladički oddani. Ko pa je čas, da grejo mladički od doma, pa tistih prvih ni več na spregled. Potem pa ti drugi "kupci" slišijo, da se ta mladič zopet prodaja in izpadeš BEDAK!!! Mislim, da se strinjaš, da to pa ni fino.


To je vse res kar vi pravite in res vnaprejšnje plačilo predstavlja najlažji način in zagotavlja nekakšno garancijo, da bo lastnik psa vzel. O tem sem veliko razmišljal. Samo poznam tudi enega znanega in kvalitetnega vzreditelja, ki odda 150 mladičkov na leto, pa se omenjenega načina ne poslužuje. Vsaj v primeru, ko je pri njem kupila mladička kolegica je bilo tako.

Torej, če pogledamo način, ki ste ga vi opisali še iz drugega zornega kota. Zakaj pa na koncu ni vzel mladička in je na vse skupaj pozabil? Najbrž ni bil dovolj resen, takšni pa so neprimerni! Če bi plačal, bi ga 'držalo' samo še to, da je plačal, kaj pa ostalo? Želja, resnost in vse to? Bolje, da si premisli sedaj, kot pa čez 2 leti! Saj je čudno, da se potem isti mladiček prodaja, prej pa ste nekomu rekli, da je že oddan, vendar to ni nič hudega! Pokličete tega kupca, ki se je prej zanimal za mladička in ga povprašate, če je še pripravljen vzeti mladička, da je bodoči lastnik zatajil. Če imate kvalitetno leglo to ni prav noben problem! To je moje mnenje in zase vem, če bom kdaj vzrejal, ne bom nikoli delal tako, ker bo kvaliteta jamčila za vse ostalo, s primernimi lastniki pa bom v rednih stikih tik od njihove zainteresiranosti do oddaje (vidim da tukaj mnogi vzreditelji popustijo) mladička in še naprej. V dobi interneta lahko gledaš sveže slike vsak dan, in si pišeš obvestila in vprašanja po emailu ali komuniciraš po telefonu ali se srečaš na razstavah. No kaj pa si vi mislite o tem načinu?

Jaz sem to 'zoprno' vzrediteljico po obisku pri njej vseskozi po emailu spraševal kako kaj psi, če se je psička že zgonila, če bo prišla na to in to razstavo, kako so se kaj tam odrezali in ostale 'piXdarije', pa mi ni odgovarjala. Se mi je že pri njej na obisku zazdelo, da je precej samo svoja in razburljiva, pa še pri vnaprejšnem plačilu sem zamočil, ker sem bil proti. Čeprav sem kasneje, ko sem videl da vztraja in me malo ignorira pristal. Za njo mi je žal, ker sem se zelo trudil in ker ima zelo lepe in kvalitetne pse.
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #28 : torek, 16.03.2004 : 01:55:03 »

Chris,
osebno te ne poznam, zato te po parih postih ne bom karakterno ocenjevala. Tudi ne vem katero pasmo psa si kupoval, če bi vedela vsaj to, bi o tebi vedela več. Ampak, si mogoče pomislil, da je s tvojim vedenjem kaj narobe, da z njim nisi uspel prepričati vzrediteljice da si prijazen, nežen človek, ki bo lepo poskrbel za oddanega mladička? Sicer pa se mi ne zdiš kot človek, ki bi jokal za mladiči.
Več kot očitno je, da si nam v svoji "zgodbi z vzreditelji" zamolčal veliko.
Če si kupoval vrhunskega psa pri vrhunskih vzrediteljih in če bi dovolj vedel o leglu (poreklu), iz katerega si kupoval mladiča, ti verjetno nebi bilo potrebno zastavljati vseh vprašanj, zaradi katerih si se (morebiti) ti zdel zoprn vzrediteljici, ki ti (kot praviš) ni več odgovarjala na e-maile.

T.i. nedeljskih legel je pa v Sloveniji veliko in če se javiš na oglas v Salomoncu, ki se glasi: Prodam nemške ovčarje, starša odl. - ne vem kaj lahko drugega pričakuješ! Nekdo, ki ve, kaj bi rad, se pozanima malo bolje, a ne?! Kako lahko potem zameriš lastnikom psičke, ki so si želeli imeti eno leglo z njo, samo zato da bo enkrat mamica.

Sama sem imela raznih bleferjev na telefonu na stotine, saj sem večim prijateljem jaz našla nove lastnike za mladiče iz njihovih legel. Polovice se znebiš, ko jih povabiš z družino na obisk. Drugih se znebiš s tečnimi in preciznimi vprašanji o psih (vzgoji, kako gledajo na pse, zakaj si želijo psa,...), od tistih, ki ostanejo, pa jih večina "pogrne" pri zahtevi za aro in omembi kupo-prodajne pogodbe. S tistimi, ki ostanejo, pa se lahko pogovarjamo zares  Wink.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #29 : torek, 16.03.2004 : 06:25:04 »

LP!
Ju-hu!Pa je tema le zaživela! Končno so se javili pravi vzreditelji! Jaz pa sem se bala, da bom ostala brez ušes!





Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ZGODBE VZREDITELJEV
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines