mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 16:51:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 81199 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #45 : ponedeljek, 17.05.2004 : 12:37:40 »

Kaja po dogodku z rottom se je Liza v odnosu do psov 100% spremenila...sploh če so veliki... Od samega strahu se vleže na tla, potegne vase in čaka kaj bo... kot prestrašen in pretepen kuža...In nič ne pomaga.., v enem letu in pol mi ni uspelo naresti nič...posledice tega napada bo očitno nosila celo življenje... sram


ena Afna, imam vprašanje: Če sem prav razumela naj bi bil tisti rott, ki je napadel tvojo Lizo tudi reševalec (ali sem pač malo pomešala  Huh), torej če to drži bi me res zanimalo kateri je to bil, če seveda veš ime tistega rott-a?
Hvala Wink

LP Noli

Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #46 : ponedeljek, 17.05.2004 : 12:53:32 »

Noli, resevalka je bila zlata prinasalka
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #47 : ponedeljek, 17.05.2004 : 13:19:25 »

Točno to sem doživela tudi jaz...le da je bil napadalec rott...

 Huh sej pravim če sem prav razumela
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #48 : ponedeljek, 17.05.2004 : 14:16:57 »

LP,za vse!
Mlade dame,mene načeloma ne zanima kje se ve sprehajate, vendar je vseeno dobro vedeti. Res ne vidim vzroka, da vaše bulersko početje obelodanjate na netu. Ker sem mnenja, da s tem dajete slab vzgled "zanamcem" oziroma tistim, ki se pridejo sem gor izobraževat. Vsekakor pa bi tudi sama svojega psa in sebe za vsako ceno varovala pred agresivnim psom. Prepričana sem, da se da to tudi na drugačen način, kot s sprejem. Tukaj pride zelo prav tisti osovraženi prijem za vratno gubo in stresanje le te.
Kar pa se tiče majnih kužkov in njihovih lastnikov, sem še zmeraj mnenja, da so strah in trepet za vse kerozince.
Sicer pa je že splošno znano, kakšen pes, takšen lastnik. Torej, če lastnik z bulerji brani svojo baterijco, potem pes takšno obnašanje še pogojuje, saj ima zaščito pri svojem vodji krdela.
Načeloma sem proti takšnemu obnašanju obojih, zato poskrbim, da moja mala žabica nima stika z njimi(ali vami).
Nikar mi ne zamerite, ker sem vam po letih lahko mama in se tukaj delam pametno. Se mi pa zdi zelo čudno, da se imate za pasjeljubčke v resnici pa rinete na sprehode točno tja, kjer vaše veščine pridejo do izraza bolj kot je to potrebno.
Glede moje male mastinčice pa naj vam povem tole. Jaz jo imam na naših sprehodih vedno odvezano, na moja povelja ji ni potrebno  vedno ubogati, ker jih ne dajem pogosto (ni potrebe)! Od mene se nikoli ne oddalji več kot 25-30m. Ustavlja se sama in pazi name, da me ne izgubi. Je najbolj cort in prijazna mastinčica daleč naokoli, ne samo v Slo tudi v daljni tujini. Obožuje igro in to z vsakim psom, ki ji pride nasproti. Še najbolj trdega trdosrčneža je zvabila v igro. Tudi staro dogo, ki se ni znala igrati, do psičke reševalke, ki je imela komando prostor, do psa, ki je kazal zobe,velikega ali majhnega..., da ne naštevam, lahko moje navedbe potrdi marsikateri forumaš s katerim smo se srečali na sprehodih ali v mali šoli. Pa moja pasma spada med bolj trde pasme, če razumete, kaj hočem povedati.
In če bi se nama na poti znašel nekdo z bulerji in sprejem, ki bi ga uporabil na moji Zoyi vam garantiram, da bi tisti sprej odnesel domov v ritki. V lastnikovi, ne pasji, da ne bo pomote, saj pes ni nič kriv, če je njegov vzornik zgrešil človeška merila lepega vedenja.
LP,Miša
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #49 : ponedeljek, 17.05.2004 : 14:40:29 »

Citat
Kaja po dogodku z rottom se je Liza v odnosu do psov 100% spremenila...sploh če so veliki... Od samega strahu se vleže na tla, potegne vase in čaka kaj bo... kot prestrašen in pretepen kuža...In nič ne pomaga.., v enem letu in pol mi ni uspelo naresti nič...posledice tega napada bo očitno nosila celo življenje

Mi se nismo obupali in redno delamo na tem, da bo sprejela vecino psov. Vem pa kako je, ce pes nikoli ne pozabi...Kajo je v mladosti napadla lovska terierka, kaksno leto kasneje pa stafordka in takrat se je zacela psov bati. Ni pa nikoli lajala nanje ali se vlegla na tla od strahu, le prestraseno se je ozirala okrog in cakala kaj bo. Moram pa reci, da je zdaj na stara leta bolj tolerantna. Ce so druge psicke priblizno njene velikosti ali manjse in ce se obnasajo prijazno jih takoj sprejme, ce pa so vecje se jim poskusa umakniti ali pa jih, v skrajni sili,  nadere. Pse pa itak vse po vrsti ignorira, ce le niso prevec vsiljivi.

Mama Missa  Grin, tvoja Zoya bi bila super za naso Bagi (da bi ji pokazala, da so tudi veliki psi prijazni  Cheesy), saj kot pravis je potrpezljiva in vsakega povabi k igri. Bagi ponavadi ob srecanju s tujim psom laja, ce pa je kuza prijazen in vsaj ne 15 x vecji od nje, pa se skoraj praviloma zacne igrati z njim. Obvezno pa jo moram spustiti z vrvice, ker drugace je se bolj vazna (beri: pogumna; to imajo v krvi).
Ne vem za ostale,  vendar za svoje sprehode iscem poti, kjer ni veliko spuscenih psov, ce ne gre drugace grem raje v mesto, ker so tam psi vecinoma na vrvicah. Tako imam vec moznosti za ucenje, sploh zdaj ko se navajamo, da 100 metrov oddaljeni psi niso nevarni. Wink
Logiran

sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #50 : ponedeljek, 17.05.2004 : 15:36:55 »

Kaja..., mislim da vam gre kar dobro!
Ko ste zadnjič odšli je Sally še nekaj ča :)sa sedela pred vrati in me žalostno gledala... Ti veš, da ji lulat pač ni bilo treba it! Tongue
Izgleda, da se Bagettke kar vsi lepo navadijo.

Mene je pa na sprehodu blazno strah kač.
Kaj narediti, če kača piči psa? Razen pasti v jok? Cry
Za preventivne in kurativne predloge mahamo z repki...

pa, pa
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #51 : ponedeljek, 17.05.2004 : 18:53:11 »

Ce te ne zanima, zakaj potem sprasujes? No, saj zdaj ves in iskreno upam, da se nikoli ne srecamo.

Moje "obelodanjanje" ravnanja ob napadu tujega psa name in na mojega psa je zgolj odgovor na Fortunino vprasanje ("Aja, pa še tole: ali brcaš tudi rottweilerje, beaucerone, dobermane ipd pasme z bulerji? Verjetno ti tam pogum uplahne. Najlažje je brcniti kakšno majhno pasmo, a ne?"). Mene so pac vzgojili v duhu, da je vljudno odgovoriti na vprasanje oz. reci "ne vem", v kolikor pravega odgovora nimas.

Da bi bil to slab zgled ostalim, se mi ne zdi. Prej bi rekla, da slab zgled dajejo tisti, ki svoje pse prosto sprehajajo in dopustijo, da nadlegujejo druge pse in ljudi. Ja, to je pa res odgovorno pasjeljubstvo. Roll Eyes

Sicer pa si sama napisala, da bi sebe in svojo psico zavarovala-za vsako ceno. Fajn, moja "cena" so pac bulerji in solzivec. Preden psa zgrabim za vratno gubo, bo ta ze zagrabil mojega, tega pa ne bom dovolila, pa mi je cisto vseeno ali gre za 100kg kerozinca, katerega lastnik stoji 10cm stran ali pa za 5kg baterijo, katere lastnik je 10km stran. Obstaja moznost, da ob tem fasem ugriz sama? Seveda. Nadalje se bo debatiralo na sodiscu.

Sama nimam prav nic proti majhnim psom (velikost ni pomembna, pomemben je znacaj), ampak proti psom, ki so odpeti in silijo vame in mojega psa z namenom poskodovati enega ali drugega. Velikost pri tem ne igra nobene vloge. Svoboda enega se konca, kjer se zacne svoboda drugega. Slisi se preprosto, v praksi pa tega skoraj nihce ne uposteva, le zakaj bi ane... Roll Eyes

Se popolnoma strinjam s tezo, kakrsen pes taksen lastnik. Moj je skoraj natanko taksen kot jaz. Na to sem zelo ponosna in me ni sram priznati, da sva kot "rit in hlace".

Citat
Torej, če lastnik z bulerji brani svojo baterijco, potem pes takšno obnašanje še pogojuje, saj ima zaščito pri svojem vodji krdela.

Kako bi ti branila sebe in svojo psico pred napadalcem? Bi mar pustila, da se "psa sama zmenita"? Bi napadalca stresla za vratno gubo, rekla grrrr in ga pogledala v oci (nakar bi se on izvil iz prijema in ti odgriznil nos)?

Pohvalno, da poskrbis, da tvoja ne rine v druge pse in ljudi. Ob enem pa v bistvu dokaj zalostno, da moram tako ravnanje pohvaliti, ker bi moralo biti dejansko vsem jasno, da je to pravzaprav edino pravo skrbnistvo, vse ostalo pa spada v kos "ljubiteljstva svojega psa", ne pa nekega odgovornega odnosa od zivali in soljudi nasploh. In ceprav se je blazno zabavno skrivati za raznimi pasjeljubskimi termini v sklopu povelicevanja lastne ljubezni do psov in nasploh vseh zivali, se hitro pokaze kam pes taco moli, ko postane primer odgovornega skrbnistva=hudo omejevanje svobode, sankcije, ki sledijo v primeru napada na cloveka in psa, pa so okarakterizirane kot nasilje in mucenje zivali. Da vecina elegantno pozabi na "svobodo, ki se konca, ko se zacne svoboda drugega" tako ali tako ze vrabcki civkajo.

Citat
Se mi pa zdi zelo čudno, da se imate za pasjeljubčke v resnici pa rinete na sprehode točno tja, kjer vaše veščine pridejo do izraza bolj kot je to potrebno.

Glede na to, da sem ti kar natancno opisala kam hodim s psom na sprehod, me zanima, kje si razbrala, da rinem tja, kjer moje “vescine” pridejo do izraza bolj kot potrebno. Prosim, da mi natancno razlozis kako si prisla do take ugotovitve, glede na to,da je v osmih letih sprehajanja s psom prislo do incidenta s fizicnim posredovanjem natanko 5-krat. Ocitno rinjenje ni bilo prevec uspesno.Huh

Citat
In če bi se nama na poti znašel nekdo z bulerji in sprejem, ki bi ga uporabil na moji Zoyi vam garantiram, da bi tisti sprej odnesel domov v ritki. V lastnikovi, ne pasji, da ne bo pomote, saj pes ni nič kriv, če je njegov vzornik zgrešil človeška merila lepega vedenja.

Normalno, da bi branila svojo psicko. Tudi sama pocnem zgolj in samo to-branim svojega psa. Me veseli, da se strinjava, da pes v bistvu ni kriv, kriv je njegov lastnik, ki ga nima pod kontrolo in ki dopusca, da njegov pes krati svobodo drugih psov in ljudi. Kaj se zgodi, ko mene in mojega psa napade tuj pes, sem ze razlozila. Fizicno se na lastnika ne mislim spraviti, to se mi zdi tako obupno nezrelo in otrocje, raje ga udarim po zepu-bolj boli.

O cloveskih merilih lepega vedenja imam pa tako ali tako svoje mnenje; menim, da ima prednost odgovorno vedenje, pa ce je lepo ali ne. Odgovorno pa je, da zascitis svojega psa in da ne pustis, da nadleguje druge. Vcasih se pac to dvoje kriza s pravili lepega vedenja, ampak opazam, da s tem nihce ne bi smel imeti problemov-namrec s krsenjem pravil lepega vedenja.

Citat
Kajo je v mladosti napadla lovska terierka, kaksno leto kasneje pa stafordka in takrat se je zacela psov bati. Ni pa nikoli lajala nanje ali se vlegla na tla od strahu, le prestraseno se je ozirala okrog in cakala kaj bo. Moram pa reci, da je zdaj na stara leta bolj tolerantna. Ce so druge psicke priblizno njene velikosti ali manjse in ce se obnasajo prijazno jih takoj sprejme, ce pa so vecje se jim poskusa umakniti ali pa jih, v skrajni sili,  nadere. Pse pa itak vse po vrsti ignorira, ce le niso prevec vsiljivi.

Pri nas je slo pa za napad nemskega ovcarja in kasneje se labradorca. Najprej sem mislila, da bo vse okej, potem je bilo pa vse slabse. Do kastracije seveda. Po kastraciji ga je vecina psov nehala napadati, ostale prosto lutajoce blesavosti na stirih in dveh nogah imam pa pod komando. Je pa tudi moj na "stara" leta bolj toleranten; ima ogromno novih prijateljev, od tega trije hodijo redno z nama na sprehod tako da je moznosti za druzenje in igranje dovolj. Se vedno pa ne prenese rottov, nemcev, buldogov in pasem, ki "glasno dihajo" (pekincan, fr. buldog, mops, bokser), ker meni, da rencijo nanj in potem preventivno histerira. Vecino ostalih ignorira, ce le ne rinejo vanj. Vcasih se pa najde kaksen pes, ki je cisto zaljubljen v mojega, ampak je mojemu zal totalno antipaticen in ga ne mara. Undecided
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #52 : ponedeljek, 17.05.2004 : 21:09:38 »

Jooooj Nanook kolk sva groooooooooozne....  Shocked Shocked
Ja saj...bog ne daj, da braniš psa...neeee še napadalcu ga je treba še bolj med zobe natlačit, da ga bo ja prej in bolj obgrizel...  Roll Eyes
A si predstavljaš  da bi začeli skup na sprehode hodit...tako nevarne in do zob oborožene...bova 100 % strah in trepet vseh slovenskih "kerozincev"...  Grin Grin Roll Eyes Wink
Samo praviš, da tvoj bulldogov ne prenese... potem se bova na koncu še midve tepli...  Grin Grin Grin Grin Grin

LEPO VAS PROSIM !!! Vsak normalen človek bi se postavil za svojega psa...tako ali drugače...če bi šlo pa za nohte pa tudi s silo!!!

Missa: če bi tvojo Zojo napadel agresiven 100 kilski pes in ji začel trgat goltanec...ali bi ga treščila al ne?? Mislim da bi...pa še kako bi jih kasiral!
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #53 : ponedeljek, 17.05.2004 : 22:15:57 »

LP!
Moja mala žabica preganja "stare mamce" kot zmešana. In če bi nas napadla 100 kg mrcina bi obe bežali kot zmešani. Sicer pa je razvidno iz slike, a ne?

http://www.mobisux.com/album/data/500/25853tecemo-med.jpg

In deklice drage, se vidi, da ste totalne nepoznavalke pasje fizionomije. 100 kg pes se komaj premika, še na gonečo psico ne more skočiti, kamoli, da bi napadal. Sicer pa je dovolj očitno, da še niste imele priložnost srečati 100 kg mastifa, mastina ali dolgoprogaša na 100kilah, ker nimate pojma, kako se takšna mrcina giblje, še manj pa razmišlja.
Jaz sem svoj post pisala občenito in nisem na nikogar posebaj kazala s prstom. Čudno se mi zdi, da današnja mladina hodi naokrog v bulerjih in sprejem v žepu. Jaz bi jih raje zamenjala za pasje piškotke,briketke,hrenovke...
Nanook, tebi sem že enkrat rekla, da si mlada načitana dama. Vidim, da še zmeraj pelješ po istih tirnicah. Ne zameri mi, če te bom primerjala( saj smo na pasjem forumu in verjemi mi, da bom to naredila zgolj samo za prispodobo) s pasjo psiho. Če bi ti bila kužek, recimo maltežanček bi te ljudje zagotovo ocenili kot psa z zelo nizkim pragom vzdržljivosti in bi te na sprehode vozili strogo na vrvici, na avtobus pa z obveznim nagobčnikom. Mogoče celo doma zapirali v box. In še enkrat povdarjam, da sem to omenila zgolj kot prispodobo, nikakor ni bilo mišljeno kot žaljitev.
In resno: če bi morala svojega psa braniti pred popadljivim kerozincem bi najprej probala s starim trikom, vsak pes pozna ukaz mir in če ga zavpiješ dovolj avtoritativno ga mogoče v napadu še sliši. Tudi vratna guba pomaga. Da ne govorim o tem, da se da psa prijeti za ovratnico in ga na ta način ustaviti.  Če je človek priseben lahko v nepričakovani situaciji dokaj razumno odreagira.
Brez nepotrebne agresije.
Uživajte v svojih sprehodih!
LP,Miša

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #54 : ponedeljek, 17.05.2004 : 23:22:20 »

Citat
Jooooj Nanook kolk sva groooooooooozne....  
Ja saj...bog ne daj, da braniš psa...neeee še napadalcu ga je treba še bolj med zobe natlačit, da ga bo ja prej in bolj obgrizel...  
A si predstavljaš  da bi začeli skup na sprehode hodit...tako nevarne in do zob oborožene...bova 100 % strah in trepet vseh slovenskih "kerozincev"...    
Samo praviš, da tvoj bulldogov ne prenese... potem se bova na koncu še midve tepli...      

Aneda. Saj sva hujsi kot Sly, Steven ter Zon Klod skupaj. Shocked Pa gre samo za samooobrambo! Ja, najbolje da solzivec kar spravim in tudi na faks hodim "neoborozena"; ce mi na poti zacne kaksen tip tezit, mu pa preprosto recem "Sedi!". Ce to ne pomaga, ga primem za usesa in mu jih navijem, ga hkrati grdo pogledam v oci in recem Grrr. Ma moram res paziti na tisti G, da ne bo zvenelo rrrr. Grin Grin Grin

Ja buldogov pa ne mara, ker ima obcutek, da rencijo vanj. Saj da mir, samo stran gre. Grin Za pretep pa ni panike, saj sva obe odgovorni skrbnici in ljubiteljici vseh zivali, hkrati pa to prenasava tudi na pse, tako da bi se vsaj tolerirala. Cool

Citat
LEPO VAS PROSIM !!! Vsak normalen človek bi se postavil za svojega psa...tako ali drugače...če bi šlo pa za nohte pa tudi s silo!!!

Lahko pa napadalca obrnes na hrbet in se rezis, ko se zaradi svoje kerozinskosti ne bo mogel pobrati. Aja ne, to so ene zuzike. Undecided Grin Grin Grin Grin

Citat
Missa: če bi tvojo Zojo napadel agresiven 100 kilski pes in ji začel trgat goltanec...ali bi ga treščila al ne??

Kerozinec kerozinca? Naaaaa. Agresiven medved ali sibirski tiger-ja, ta primerjava bi bila bolj smiselna. Ce primerjam recimo mojega ca. 13kg akumulatorcka s ca. 60kg kerozincem, mora biti  recimo 60kg kerozinec primerjan s ca. 280kg zverino. Agresivno kajpak. Kaj niso nekaj podobnega uporabljali ze pred starimi starimi casi, danes pa to povzroca zgrazanje? Ah ja, saj res, razni boji v arenah. Gladiator ipd.

Citat
In deklice drage, se vidi, da ste totalne nepoznavalke pasje fizionomije. 100 kg pes se komaj premika, še na gonečo psico ne more skočiti, kamoli, da bi napadal. Sicer pa je dovolj očitno, da še niste imele priložnost srečati 100 kg mastifa, mastina ali dolgoprogaša na 100kilah, ker nimate pojma, kako se takšna mrcina giblje, še manj pa razmišlja.

Seveda smo nepoznavalke, zato pa sem cakala, da nas bos z brilijantno razlago razsvetlila ti. Zal je nisem docakala, zato je najbolje, da grem sedet pod kak figovec, Budi je uspelo.

PS: 100kg je bilo misljeno kot neko ljudsko stevilo, zaradi mene ima lahko tudi 120kg ali pa 60. Ves kaj bi naredila v tem primeru? Celotno piksno solzivca bi spraznila cuceljnu direktno v gobec. Se za gubo bom stresala, pajade. Ce natancno preberes prvo daljse sporocilo, pa bos tudi ugotovila, kdaj natancno bi prislo do ti. "full contacta", vecina psov je namrec prav cigumijastih in brezhrbtenicnih, tako da zadostuje ze rahel namig, da naj se ne priblizajo.
Nisem vedela, da je nacin razmisljanja odvisen od kilaze, tako namrec razumem zgoraj napisano; razen ce gre za primerjavo same mase psa in mase mozganov?  Shocked  

Citat
Jaz sem svoj post pisala občenito in nisem na nikogar posebaj kazala s prstom. Čudno se mi zdi, da današnja mladina hodi naokrog v bulerjih in sprejem v žepu. Jaz bi jih raje zamenjala za pasje piškotke,briketke,hrenovke...

in pa

Citat
Se mi pa zdi zelo čudno, da se imate za pasjeljubčke v resnici pa rinete na sprehode točno tja, kjer vaše veščine pridejo do izraza bolj kot je to potrebno.

Se imate, rinete, vase vescine-torej leti na vse nas, ki smo svoje vescine napisali. Huh

ter moj komentar

Citat
Glede na to, da sem ti kar natancno opisala kam hodim s psom na sprehod, me zanima, kje si razbrala, da rinem tja, kjer moje “vescine” pridejo do izraza bolj kot potrebno. Prosim, da mi natancno razlozis kako si prisla do take ugotovitve, glede na to,da je v osmih letih sprehajanja s psom prislo do incidenta s fizicnim posredovanjem natanko 5-krat. Ocitno rinjenje ni bilo prevec uspesno.Huh

Prosim natancno razlozi kako si prisla do take ugotovitve. V nasprotnem primeru bom tvoj komentar zgoraj smatrala za laz in podtikanje ter polaganje nenapisanih besed meni pod prste z namenom diskreditacije ter kot povod za nestrinjanje z nenapisanim.

Citat
Nanook, tebi sem že enkrat rekla, da si mlada načitana dama. Vidim, da še zmeraj pelješ po istih tirnicah. Ne zameri mi, če te bom primerjala( saj smo na pasjem forumu in verjemi mi, da bom to naredila zgolj samo za prispodobo) s pasjo psiho. Če bi ti bila kužek, recimo maltežanček bi te ljudje zagotovo ocenili kot psa z zelo nizkim pragom vzdržljivosti in bi te na sprehode vozili strogo na vrvici, na avtobus pa z obveznim nagobčnikom. Mogoče celo doma zapirali v box. In še enkrat povdarjam, da sem to omenila zgolj kot prispodobo, nikakor ni bilo mišljeno kot žaljitev.

Brez skrbi, takih in podobnih izpadov ne jemljem resno. Vidim, da te tvoj dar debatiranja se ni zapustil in moram reci, da sem zelo vesela, saj sem potiho taksenle odziv napovedala-to je le dokaz, da mene ni zapustil dar napovedovanja. Klasicna obramba, ko zmanjka argumentov. Mi je pa tvoja primerjava kar vsec, kajti pes kot vrsta mi je bil vedno zelo simpaticen. Da bi imela na avtobusu nagobcnik, je menda logicno, kajne. Ocitno pa bi imela tudi super odgovorne lastnike, ki bi me na sprehode vozili izkljucno na vrvici. Pohvalno, ko bi bilo le vec takih, ki se zavedajo kaj pomeni imeti psa.

Da pa slucajno komentar zgoraj ne bo narobe razumljen, ti bom rekla tocno to, kar sem ti rekla (no, napisala) ze takrat. Na takem nivoju jaz ne debatiram, za kakrsnokoli debato z mano bo treba pristopicljati visje, tako nizko se namrec ne spuscam. Vse bolj pa se mi dozdeva, da ima kar nekaj ljudi strah pred visino. Prispodobe pa od mene ne bos slisala, saj nimam pojma s cem naj te primerjam-razen pac s clovekom. Undecided


Citat
Če je človek priseben lahko v nepričakovani situaciji dokaj razumno odreagira.

Kot sem ze napisala, meni ob direktnem napadu poci film, kar v bistvu pomeni, da se me v takih primerih lahko smatra za trenutno nepristevno (samo upam lahko, da to vzdrzi tudi na sodiscu, vse bolj se namrec zavedam, da sem ocitno vecino casa nepristevna; kar me ob ugotavljanju, kaj naj bi bilo pristevno, sploh ne moti). Odkar pa to ni jasno samo meni, temvec tudi nekaterim lastnikom psov v bliznji okolici, je tezav vedno manj. Ako se informacije sirijo od ust do ust, mi ni znano, vsekakor pa histeriranje pomaga, preverjeno (kdo bi si mislil, da da nemc rep med noge, ko ga ozmenjas s....no, ne bom napisala).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #55 : ponedeljek, 17.05.2004 : 23:25:36 »

Tudi staro dogo, ki se ni znala igrati
No, ta je pa dobra...  Shocked Kako so nas oznacili...  Angry Bo Spela resno razmislila, ce se bo se druzila z vaso palacinko... Stara doga, ja... Skace pa ko mlad telicek... svasta...
m.

Evo, popravljam... sevda, je bila tole zgoraj sala. KAj naj recem drugega kot - se dobro, da imamo Zoyo. Vse kar je o igranju napisala Missa je res. Spela se ni znala igrati in secje ves cas motovilila samo okrog mene in se hotela (pa se to po precej truda in bolecih rokah) igrati samo z mano. No, Zoya (in jaz in Missa in se kdo) jo je prepricala, da pa je cisto fino, da se kuzki igrajo med seboj. Tako da imam zdaj eno razposajeno telicko...
To sicer niti ne pase v tale topic.
Pase pa tole bolj. Jaz Spelo vecinoma sprehajam spusceno. Iz enega razloga - Spela se na striku namrec ne zna obnasat. Vidi se, da nikoli ni bila na vrvici (dokler je nisem jaz "fasala") in ko je pripeta, totalno znori, ce slucajno srecava kaksnega psa. Ampak to ni, da bi zacelamalo lajat in bi to bilo to. Ne, Speli se strga. Jaz takrat vklopim 4x4, vrzem privezne strike in se sploh vkopljem. Ne pomaga ne prepricevanje, ne salamca, ne bozanje, ... Zatezne ovratnice do vcerja nisva uporabljali, ker bi se Spela rajsi zadavila, kot nehal skakat. Zdaj smo ze toliko napredovali, da se mi na zatezni o. ravno ne obesi. (aja, za tiste kritike le te - uciva se hoje na striku - pocasi in navadna ne pomaga. Jo bom pa ocitno uporabljala manj kot teden dni, ker vceraj po trha cukih (meni s je pa paralo srce) je bilo ze dovolj, dasem rekla Pocasi!) Tako da, ce bi kdo srecal mene s Spelo na striku, bi mislil, da vozim naokrog najnevarnejsega in najpopadlivejsega bojnega psa. Predstavljajte si 54kg tezko mrcino s 72 plecne visine (in ja, seveda, crne barve), ki renci, skace in sploh ne zgleda prijazno. No, ta mrcina pa, ko je spuscena, sicer "pocekira" vsakega psa in stece tudi dalj od mene kot bi bilo potrebno, ampak maha pa z repom in ce drugi pes kaze znak sovraznosti (ce zarenci in ne ravno skoci vanjo - v slednjem primeru se pac brani in se potem umakne) se enostavno umakne. Kot ze receno sem se morala resnicno potruditi, da se je Spela zacela igrati z ostalimi psi in bom v tej smeri tudi nadaljevala.
Se to - je pa res, da Spelo sprehajam po ne najbolj ravno obljudenih travnikih - so sicer ljudje (tako s psi kot brez) ampak ni pa "guzve" in vse pse in njihove lastnike ze poznam in oni mene in Spelo. Tudi redni sprehajalci in vrtickarji naju vedno lepo pozdravijo in vprasajo po pocutju. Sprehod po bolj obljudenih potkah in obmocjih pa je muka tako zame kot za Spelo Marelo (in ja, delava tudi na tem - prejsnji vikend nas je simi gnala v Tivoli in prihajajocega naju caka ista storija). Trenutno sicer na sprehodih za seboj vleceva 12m povodec in jaz malo bolj tecem, ampak to je kot ze receno, del navajanja na strik in vaja (pripomocek) za boljsi odpoklic. No, na sreco se je casovno "poklapalo" tudi s polaganjem/odmetavanjem vab za lisice, ko morajo psi itak biti pripeti.
in verjemite, da ce bi mi Spelo na "najinem teritoriju" nekdo posprejal ali obrcal samo zato, ker je prisla pozdravit njegovega psa, bi odsel z novim odtisom na riti tudi sam...
m.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #56 : ponedeljek, 17.05.2004 : 23:32:09 »

LP!
Ti, Maja01, prosim, da popraviš tale tvoj topik, ker nisem mislila tvoje lepe dogice. Če bi bile mišljeni vidve, bi vaju imensko poimenovala. Verjetno ti je jasno, da poznam en kup dogašev, od tega jih ima kar nekaj dogic že v letih!
LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #57 : ponedeljek, 17.05.2004 : 23:45:57 »

LP,Nanook!
Da boš imela manj časa za brcanje, ti svetujem, da si na forumu mobisux-a ogledaš, kako drugi gledajo na razpravo o brcanju psov!
LP,Miša
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #58 : torek, 18.05.2004 : 08:07:25 »

Nimam casa za brskanje, sem pa prepricana, da nam bos postregla z direktno povezavo do teme.

PS: Kaj ni iz mojega pisanja razvidno, da brcam v prazno?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #59 : torek, 18.05.2004 : 13:57:45 »

No Nanook,
pri tej temi sem se pa pošteno nasmejala na tvoj račun  Grin  Grin  Grin  Grin.
Tako podkovana s kinološkim znanjem, naokoli se pa sprehajaš z bulerji in sprejem. Zgleda, da bo treba prebrat še kakšno knjigo o psih in preštudirati še kakšno vnebovpijočo analizo  Grin  Grin  Grin Toliko, da zadostim tvoji nečimornosti, glede predvidljivosti ljudi.  Wink

Pryorca definitivno ne bi rekla tistega kar si napisala, bi te pa takoj poslala v prvi razred o kinologiji.

Na vsakem sprehajališču se najde kakšen frajer (ali več) z odvezano zverino in na vsakem sprehajališču se najde tudi kakšen kosmati sprehajalček brez lastnika. Pri nas imamo celo en takšen duet (oba sta nekakšna mešanica kraškega ovčarja in še nečesa velikega).

Z lastniki sem razčistila prav na brzino, jim napela par krepkih (a resničnih) in danes oni pazijo, s katere strani bom pridivjala s svojima psoma, ki sta vedno na povodcu in ne obratno, kot je bilo prej.

Ravno tako, mi ni bilo treba skoraj nikoli uporabiti nobenega posebnega prijema pri samostojnih sprehajalčkih, ki so kazali željo po pretepu. Dovolj je bil "marš stran" in odločen korak proti njim, tudi pri tistem zgoraj omenjem pasjem duetu, katerega se večina boji, ker sta že napadala.

V tistih par primerih, ko je do pretepa vseeno prišlo, se je vse skupaj končalo s par praskami, ker smo (jaz in pes/psa) družno skočili v napadalca. Naj se ta način sliši še tako smešen, je uspešen. Pa nimam nobenih kerozincev, eden ima celih 15 kg (no, obnaša se, kot bi jih imel 70), drugi celih 30 kg, pa tudi mravlje ne bi pohodil.

Manjšega je 2x napadla NO, ko je bil star 4 in 7 mesecev, pa danes ne pada v nezavest, ko zagleda enega izmed njih. Celo zelo dobro se razume z njimi.

Spreja še nisem imela v rokah, bulerji pa so namenjeni izključno varovanju mojih nožic pred vremenskimi neprilikami. Pa tudi drugega orožja mi ni treba uporabljati, ker mi je ratalo vsaj delno razumeti pasjo pamet in vem kako je treba v določenem trenutku odreagirati. Zaradi tega so mi prihranjeni obiski pri veterinarju, zaradi raznih pretepaških ran.

Še nekaj. Zelo težko verjamem, da so na tistem sprehajališču sami divjaki. Če so, potem ti toplo priporočam, da menjaš sprehajališče.  Smiley

Missa, tista primerjava z maltežančkom...  Grin   Grin  Grin  Grin  Grin
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines