mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 14:17:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 81192 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Brina
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #60 : torek, 18.05.2004 : 15:17:18 »

Hojla!

Sem se oglasila, ker sem tudi sama doživela res "zelo zabaven sprehod". Pa da opišem svojo zgodbo.

S svojo psičko sva odšli na sprehod (na polje), kamor hodiva po navadi. Ker sva nameravali vaditi odpoklic, sem imela s seboj tudi 10-meterski povodec, priboljške... Bilo je ravno po deževju, kar pomeni, da so bile poti blatne, v lužah... Brino sem spustila, da se je zletala in ravno ko sem jo hotela privezati, da začneva z vajami  Roll Eyes, se nama je pridružil kar precej velik pes (mešanec z NO), ki je začel Brino (malo jazbečarko) neusmiljeno naskakovati. Pa da ne bo pomote, Brina se ni gonila! Nekaj časa se ga je branila in mislila sem, da bo odšel. On pa je bil tako vztrajen in je začel skakati še po meni  Shocked! Lastnika tega psa seveda ni bilo zdraven, ker stanujejo blizu polja in je pes ves dan spuščen ter veselo leta naokrog. Pes res ni napadalen, vendar jaz ga nisem mogla obvladati. Kljub temu da sem vpila, ga stresala za vratno gubo, probala privezati na Brinino vrvico... Pes se me je s svojimi krempljami oprijemal tako, da mi je strgal kavbojke, anorak, da ne govorim o praskah in potpludbah, ki mi še niso izginile. To, da sem prišla domov kot iz blatne kopeli sploh ni omembe vredno. Brina jo je odnesla le s praskami (čeprav me je bilo ves čas strah, da jo bo zdrobil). Domov sem prišla tako, da me je neka gospa spustila v njeno hišo in sem tam počakala na moža, da me je odpeljal z avtom (pa še njemu se je dvakrat uspel strgati iz rok, ko ga je pridržal, da sem švignila z Brino v avto, ker naju je ves čas čakal pred hišo). Noro! Psa sem imela dobesedno 20 minut na nogah, pa nikjer nikogar, da bi mi pomagal!
Potem pa sem pomislila, da bi to bilo poleti, ko nosimo kratke hlače, pa saj bi me živo udrl  Cry!!! Ali pa da se to zgodi mali punčki, ki nič hudega sluteč pelje svojo kužiko na sprehod Cry!!!
Ne vem, ampak zdi se mi, da bi v tem primeru bila uporaba solzivca upravičena  Cool!!!

Lep pozdrav, Barbara








Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #61 : torek, 18.05.2004 : 15:30:38 »

Hehe, tukaj ze toliko razsajate s tem solzilcem, da je ze kar smesno. Verjetno vas se nihce ni posprical z njim po obrazu z njim, ane? Pa da ne bo kdo zdaj mislil, da zagovarjam kakrsnokoli tako ali drugace neprimerno obnasanje psov drug do drugega, nikakor. Ampak, z vsem spostovanjem, verjemite, da je solzilec pa malo prevec. Kljub vsemu.

Tudi sama sem ze imela priliko srecati se z nadleznim pesjanom, ki je nadlegoval moji posastki. Pa sem se ga hvala bogu lahko otresla tako, da sem ga dala na strik in rahlo 'zrukala' in zacela sekirati z raznimi sedi in poleg. Verjetno sem mu sla hudo na zivce, ker je takrat mirno odsel, zdaj se pa dela, da mene in mojih pesjanov ni. In jaz se ne pritozujem vec. Dostikrat je bilo treba poseci med moje pesjane in druge grozece in pretece zverine, ampak smo spore vedno resevali brez bulerjev in solzilca. Morda je trajalo malo dlje, dosegli pa smo svoje: da se lahko mirno sprehajamo po istem terenu, ce se pac srecamo, vklopimo radarje, in gremo mimo.

No ja, vsak pac po svoje, kenede? Cim manj stresnih sprehodov zelijo Neza in irski posastki
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #62 : torek, 18.05.2004 : 16:46:31 »

Oh, nisi edina, ki se smeji, jaz se ze ves cas, pa ne samo pri tej debati. Tisti, ki me poznajo, tak ali tak vedo, da se rezim prakticno nonstop.

Sicer hvala za kompliment, vendar te moram razocarati, sem namrec dalec od tega, da bi bila podkovana s kinoloskim znanjem. Trenutno se naokrog sprehajam v supergah, katerim bodo cez cas sledili sandali. Sprej imam pa v prirocni torbici okrog pasu, ki je videla ze precej sveta.
Glede knjig naj te ne skrbi, sem pravi knjizni molj in mi je bilo branje vedno zelo vsec (zato mi tudi prebiranje daljsih sporocil ne dela problemov). Vsekakor bo prisla na vrsto tudi kaka bukvica o agresivnosti in dominanci. Kaj vec pa trenutno ne bom razkrila, da me ne bo nekdo za usesa. Wink

Ce ves, kaj bi Pryorca rekla, zakaj si potem sprasevala, kaj bi rekla? Zelo cudno, moram reci.

Ker sem ravno danes dobila digitalca (KONCNO), ga grem kasneje preizkusiti, pa bom pripopala slike najinega sprehajalisca.

Citat
Na vsakem sprehajališču se najde kakšen frajer (ali več) z odvezano zverino in na vsakem sprehajališču se najde tudi kakšen kosmati sprehajalček brez lastnika. Pri nas imamo celo en takšen duet (oba sta nekakšna mešanica kraškega ovčarja in še nečesa velikega).

Ti jih nastejem? Prvih je 14 ali vec (frajerjev, ki so tako kul, da se vedno sprehajajo z odvezanimi psi), drugih pa 10 ali vec (imajo lastnika, pa je ta tako kul, da se s psom ne sprehaja).

Z lastniki sem razciscevala prva 4 leta sprehajanja, natancneje od mojega 14 do nekako 18. leta. Ocitno sem bila pac precej nestrpna in bi morala biti prijazno ponizno dete kar vseh 8 let (faghettabautit). Zadnja 4 leta, se pravi od kastracije dalje, razciscevanje v vecini primerov ni vec potrebno, kajti psi se nama velikokrat izognejo ravno zaradi dejstva, da je moj kastriran ter seveda prevzgoje z moje strani. Ker naju ne napadajo vec nazaj, jih imajo tudi lastniki na vrvici oz. pod kontrolo, ko naju srecajo. Precej zanimivo kajne. Dokler je njihov cucek napadal mojega, je bil spuscen. Kakor hitro na rencanje in lajanje (rencal in lajal je moj) ni odgovoril z napadom, ampak z mahanjem z repom in prilizovanjem, je sel na vrvico. Narobe svet bi rekel clovek, anede.

Kot sem napisala, sem to, kar ti ocitno imenujes poseben prijem, v osmih letih uporabila 5x, kar se mirno lahko steje pod skoraj nikoli. Pri meni je velikokrat zadostoval ze sam pogled (vseh daljsih sprehodov pa je bilo v grobem okrog 5700, ce se nisem kje zmotila, kar pomeni, da je bilo 0,0008% takih, kjer sem uporabila full contact, ja, res nonstop spricam okrog sebe). Ce sem bila slabe volje, so se mi umikali, ko so prepoznali hojo. Zanimivo, kako brihtni znajo biti psi in kako butasti njihovi lastniki. V enem primeru je lastnik moral celo spremeniti smer sprehoda, kajti pes si ni upal mimo. Aja, seveda je bil pes spuscen, seveda je lastniki vedel, da se moj in njihov ne razumeta in seveda ga ni poklical in pripel. Ce bi bila zlobna, bi se zacela na ves glas smejat, vendar sem se zadrzala. No, taisti pes je mislim da lani okrog Novega leta izginil neznano kam. Seveda mi je bilo zanj hudo zato sem ga tudi iskala-s psom, saj sem vedela, da se bo oglasil, ce bi ga slucajno srecal. Res sva ga nasla na polju, precej premrazenega, prestrasenega in ob ogromni kosti. Zaradi petard je bil z zivci bolj ali manj na koncu, zato sem v polkrogu sla okrog njega in ga klicala. Sledil mi je ca. 3m za mano, popolnoma ignoriral bevskanje in rentacenje mojega psa. Ko sem koncno nasla se lastnika (ki ga je tudi iskal), se pes na njegov klic ni odzval. Prisel je sele, ko sem ga poklicala sama. To je bilo pred srecanjem s solzivcem, solzivec je dobil lani ce se ne motim.

Se ena nacin obrambe pred napadalnim psom. Gres preprosto na drugo stran ceste, lastnik bo psa zagotovo poklical, saj ne more vendar dopustiti, da bi njegovega ljubljencka zbil avto. Preverjeno deluje. V kolikor pa pes zastarta proti tvojemu, imas se vedno moznost, da ga zbije kak avto ali pa da si premisli, preden sploh pride in zagrabi tvojega. Sama se nisem srecala psa, ki bi pikiral direkt cez Celovsko in nad mojega, se vsi so ostali na drugi strani. Da ne omenjam tega, da je sprehajanje spuscenega psa ob tako prometni cesti kot je Celovska, meni popolnoma nerazumljiva stvar. A uganete kdo je kriv, ko psa zbije avto? Hja, voznik vendar! Pa ceprav je recimo uposteval omejitev (70km/h). Seveda se da pri taki hitrosti ustaviti avtomobil v ca 10cm (ja, ce si eden izmed familije Jetsons, se seveda da, ampak to hkrati pomeni, da moras biti narisan in star).

Jaz par prask pri svojem psu ne mislim tvegati. Sem pa postopek, ki ga opisujes, uporabila nekajkrat in se rezala, ko je pes odbezljal domov (slo je za potepuha). Pri tem naj omenim, da sem bila sama tista, ki je skocila v napadalca, pes pa je bil za mano. Slo pa je za dogodek, ki je bil isti dan kot esej za maturo za katerega sem mislila, da sem falila smisel naslova (no, izkazalo se je drugace, esej je bil odlicen) in sem bila izredno slabe volje. Belgianos je imel to smolo, da me je srecal in se odlocil napasti Tarija (saj poznate signale, kajne). Ah ja, kar kamen se mi je odvalil takrat, moram pa reci, da sem bila zelo presenecena nad hitrostjo s katero je odbrzel.

Odlicno, da nima posledic zaradi napada. Kot poznavalka pa verjetno ves, da je vsak pes zgodba zase in da dogodek, ki tvojemu sicer ni pustil posledic, na drugega psa vpliva popolnoma drugace. Omenila bi se dejstvo, da mi je moj pes res zelo podoben, in da so meni nemski ovcarji na kratko povedano bljak; ocitno je to povzel se po meni. Se pa zelo prisrcno igra s starejso dolgodlako nemsko ovcarko, ki je tudi meni vsec.

Obcutek je tak kot pri deodorantih, ki so v obliki spreja. Namesto solzivca se lahko uporabi tudi kaksen mini deodorant, saj (iz izkusenj govorim) psa velikokrat sokira tist psssss in ne toliko sprej sam. Kako to vem? Hja, nekaj casa sem oponasala psssssss, ane. Tudi zelo ucinkovita obramba, sploh pri psih, ki imajo slabe izkusnje s solzivcem.

Glede na to, da moj pes v osmih letih se ni bil pri vet. zaradi ugriza ali praske in da je bilo potrebno v osmih letih drasticno posredovati le kake 5x, lahko mirne duse zatrdim, da je obramba mojega psa vec kot uspesna.

Sprehajalisca ne bom menjala, kajti v osmih letih mi je uspelo lastnike psov in njihove cucke vzgojiti do te mere, da se lahko kolikor toliko brez skrbi sprehajam naokrog. Tanovi cucki in njihovi lastniki znajo biti problem, vendar moram reci, da letos se ni prislo do incidenta.

Brina, tudi tak primer sem ze imela, le da je slo za manjsega psa, ki je bil noro zaljubljen v mojega in (nekoliko manj) vame. Solzivca nisem uporabila, temvec sem pustila, da je psa odganjala moj. Kasneje sta se pa itak zacela igrat in je bil svet lep. Se pa tudi sama sprasujem, kaj bi se zgodilo, ce bi recimo mojo (ze starejso) mamo napadel pes, ko bi peljala Tarija ven. Ima tezave s kostmi, hrbtenico, je bolj svoh,... Zaenkrat uporablja zelo uporabno metodo zavajanja ljudi.

Agnes, ne, mene ni se nihce posprical s solzivcem, saj tudi nikogar nisem napadla. Vezanje na Tarijev povodec pri meni ne more priti v postev, saj je ta vedno zaseden-z mojim psom. Nikoli ga namrec ne sprehajam brez vrvice.

Vsem, ki so tako proti uporabi sile pri obrambi sebe in lastnega psa pred psom, ki zelo ocitno namerava poskodovati vsaj enega, pa zelim, da se nekoc srecajo s tocno takim psom kot je bil tisti, ki naju je napadal in ki je dobil porcijo solzivca v faco. Obnasanje naj bo enako tistemu, zaradi katerega je dobil porcijo solzivca v faco. Ker ste sami pasjeljubci, verjamem, da boste psu-napadalcu-ukazali sedi, ga po moznosti stresli za vratno gubo in vseskozi rencali. Upam, da boste hkrati z nami delili tudi stroske pri veterinarju ter morebiten razplet, ko bo ca. 3x tezji osebek napadel vasega psa. To pomeni, da ce imate doma 30kg zival, mora biti napadalec 120kg. Smrtni izid ni izkljucen. Ne velja, ce se stepeta 30kg in 50kg pes, da se razumemo. Lahko pa se seveda stepe en 30kg pes ter sest 20kg psov. Pogled za Rimljane bi rekla.

Vprasanje: kako bi ravnali, ce bi se na vasega psa spravilo ca. 10 psov?

Ker tako radi podajate resnicne primere (Real TV), se en. Odpet pes, mesanec, ca. 30kg, (na daaaaaaaaalec spominja na rodezijca (le brez grebena), ampak izkljucno samo po zunanjosti, da ne bo pomote) napade privezanega mesanca, ki tehta morda celo 10kg. Lastnika odpetega mesanca ni bilo videti, verjetno je bil ocem skrit-za blokom, za drevesom, vendar je bil zunaj, saj se ta cucek ne sprehaja sam. Lastnica malega mesanca je bila zunaj s svojim (ne vem al vnuckom ali sinckom), starim nekaj mesecev-bil je v vozicku. Ko je videla psa, ki dirja proti njim, se je morala odlociti ali bo zascitila psa ali dojencka. Seveda je zascitila dojencka, vzela ga je v narocje in ga zavarovala. K sreci je pes napadel malega psa in ga sicer poskodoval-ugriznil ga je v vrat. Kako in zakaj je odsel, ne vem. Dvomim, da je pritekel lastnik. Zgodba se je dokaj srecno koncala. Zdaj si pa predstavljajte, da bi ta pes namesto na malega psa, skocil nanjo in na otroka oz. se huje, direktno na vozicek, se preden bi ji malcka uspelo vzeti iz vozicka. Sedi, prostor, gremo scukat psa, za vratno gubo trest, rencat in v oci gledat? Ali morda usekati psa, da mu se stena eno prida? Ce vam povem, da je vcasih en pes napadal tudi ljudi-lastnike psov, vas pa verjetno sploh ne bo nikoli mimo. No, vcasih je en pes napadal tudi ljudi-lastnike psov.

Taisti pes (rodezijc-wannabe) je kasneje napadel se labradorca, ki se mu je podredil. Histeriranju mojega psa se lahko zahvali, da ni prislo do poskodb.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #63 : torek, 18.05.2004 : 17:03:36 »

Agnes, ne, mene ni se nihce posprical s solzivcem, saj tudi nikogar nisem napadla. Vezanje na Tarijev povodec pri meni ne more priti v postev, saj je ta vedno zaseden-z mojim psom. Nikoli ga namrec ne sprehajam brez vrvice.
Citat

Seveda, jaz sem pa ta huda prulska pretepacica s spuscenim krdelom popadljivih nevzgojenih cuckov.  Cheesy  Cheesy  Cheesy Verjemi, Nanook, obcutek ni prijeten. In vedno se ravnam po nacelu, da ce nekaj ni prijetno meni, verjetno tudi drugim ni.

Kaj potem? Najbolje cucke na vrvice, bulerje obut, solzilec ali star deodorant v zep, pa gremo. Bejzte no.

Meni se zdi popolnoma brez smisla razlagat, kako in kaj bi naredili, ce bi, ko bi... Vsak naj pocisti pred svojim pragom. Ce uspemo vsaj priblizno 'doterati' poslusnost in prepricati psa v vsaj priblizno toleranco do drugih, smo zmagali. In ce bi nas vsaj pol to pocelo, bi bilo veliko manj takih incidentov med samimi pesjanarji. In ja, da to dosezemo, je pa potrebno s psom delati. Brcanje drugih psov in uporaba solzilca se mi ne zdita najbolj primerna resitev.  
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #64 : torek, 18.05.2004 : 17:35:19 »

V čem je problem, če podajamo resnične primere (real TV)? A bi se morali zmišljevati ali pa citirati odlomke iz knjig (teorija) ?

In zakaj sploh propagiraš sprej in bulerje? Glede na vsebino zadnjega posta tega sploh ne rabiš.   Tongue

Eh ja, spet Nanookino kurjenje, da potem lahko najeda z maratonskimi posti.  Undecided
No, uživaj.  Roll Eyes
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #65 : torek, 18.05.2004 : 20:38:57 »

Sama se ravnam po enakem nacelu in verjetno nikomur ni prijetno, ce ga napade pes, kajne? Zal pa se ta "kaj je prijetno za druge" konca pri samoobrambi. Takrat nastopi pac drugacen nacin "pogovora in obnasanja", ki je namenjen predvsem preprecevanju poskodb mojega psa, mene ter mojih necakov (od 2-6 let).

Ko se moram braniti, pac uporabim tisti prijem, ki se mi zdi najbolj ucinkovit za tocno tisti primer. Takih primerov s fizicnim kontaktom je bilo v 8 letih 5. Zakaj tega nihce ne prebere?

Da, cucki naj bodo na vrvicah, ko gre mimo nekdo s psom. Verjamem, da bi bilo veliko manj incidentov, ce bi bili lastniki psov tako odgovorni kot lastnica simpaticne rotijke, ki je psicko vedno, kadar je prisel mimo pes, pripela na strik. Verjamem tudi, da bi bilo veliko manj incidentov, ce bi lastniki znali ugotoviti koliksen nadzor imajo dejansko nad psom in ne bi ostalo samo pri temu, kako si domisljajo kaksen nadzor imajo nad psom. Taki domisljavci potegnejo kratko, natancneje kratko potegnejo njihovi psi. Zelite zgodbice? Okej, 1 2 3-v zadnjih 6 mesecih je 3 pse zbil vlak, ravno zato, ker so bili tako zelo zelo poslusni. Sokantno kajne. Nesramen vlak, ki ni ustavil!

Citat
Meni se zdi popolnoma brez smisla razlagat, kako in kaj bi naredili, ce bi, ko bi... Vsak naj pocisti pred svojim pragom. Ce uspemo vsaj priblizno 'doterati' poslusnost in prepricati psa v vsaj priblizno toleranco do drugih, smo zmagali. In ce bi nas vsaj pol to pocelo, bi bilo veliko manj takih incidentov med samimi pesjanarji. In ja, da to dosezemo, je pa potrebno s psom delati. Brcanje drugih psov in uporaba solzilca se mi ne zdita najbolj primerna resitev.  

Tudi meni se zdi nesmiselno ugotavljati kaj bi ce bi ko bi, vendar pa v tejle debati ni cloveka, ki tega ne bi pocel, se strinjas? Zato me res zanima, kako bi reagirali ljudje ob zgoraj opisanem problemu 10 psov. Po pricakovanjih brez odgovora. Zelo zanimivo. Sama sem tak primer ze dozivela in se posteno nasmejala brezhrbtenicnosti vseh udelezencev-vkljucno z mojim. Naredila, razen smeha, nisem nicesar, psi pa so itak blefirali. Konec koncev so vsi najbolj pametni, ko ne gre za njihovega psa, zato me preprosto zanima kaj bi storili v tem primeru.

Mi lahko prosim poves, kako naj mojemu psu dopovem, da mu drugi nocejo nic hudega, ce pa po recimo dveh mesecih intenzivnega dela in hvaljenja dobrih srecanj naletiva na prostega pretepaca, ki se zakadi v mojega brez kakrsnihkoli opozorilnih signalov in naju ta dogodek prestavi lepo na zacetek, in mi ne preostane drugega, ko pa da da greva pac jovo na novo cez postopek? Ceprav se moram pohvaliti, da sva precej napredovala odkar klikava Cool. Celo iz pretepa sem ga odpoklicala, vse uspesneje pa mi uspe Tarijevo pozornost usmeriti nase in tako mimoidocega niti smirgla ne, razen ce un sili vanj. ... Roll Eyes

Citat
V čem je problem, če podajamo resnične primere (real TV)? A bi se morali zmišljevati ali pa citirati odlomke iz knjig (teorija) ?

Drejci, sem mar napisala, da je kje problem? Samo navedla sem se en resnicen primer pa cisto nic drugega. Sama imam izkusenj z napadalnimi psi, ki jih lastniki nimajo pod nadzorom, odlocno prevec (zalostno, a resnicno), zanimajo me pa tudi izkusnje ostalih. Zaenkrat pa prebiram vecinoma kaj bi/ne bi in kako je to in to grozno in nepotrebno itd.. Par konkretnih primerov sicer, ampak predvsem kritike. (Ne da bi bila presenecena, uh, dalec od tega)

Citat
In zakaj sploh propagiraš sprej in bulerje? Glede na vsebino zadnjega posta tega sploh ne rabiš.

Napisala sem ze veckrat pa bom se enkrat, do full contacta je v osmih letih prislo priblizno 5x. Dajte brat sporocila, saj niste skenerji da bi vse skupaj le preskenirali ali pa maratonci, da bi vse skupaj preleteli. Ce bi prebrala moja sporocila, bi to zasledila. Solzivca in bulerjev pac ne uporabljam vsevprek, ce pa kdo vprasa, kako se zascititi pred psom, bom pac nastela vse mozne stvari, ki mi takrat pridejo na misel, med temi sta velikokrat tudi solzivec in buler.

Tule je ta famozni odstavek, ki ga v skoraj dveh dneh ocitno niste uspeli prebrati:

Fortuna, lahko te pomirim, da je do zdaj "fasal" le tisti pes, ki je napadel mojega in je bil hkrati tako blizu, da sem ga dosegla-kar v bistvu pomeni, da bi moj "fasal", ce ne bi ukrepala. Takih primerov je bilo v osmih letih okrog 5 (1 belgijec, 1 zlata prinasalka, 2 mesanki in 1 mesanec, ja imam prestete Grin). Ce je od dalec povohal in sel naprej, ni bilo "sankcij" (je pac potrebno varcevati s solzivcem Wink), prav tako ni bilo tapravih kazni za poskakovanje in rentacenje v krogu premera ca 2m; zelo ocitno je slo namrec vecinoma za "zafrkavanje"-to pa bom posnela Grin. Samo enkrat je tak pes dobil po gobcu (konkretno rott), pa se to ne od mene temvec od gospodarja. Vec dobrega bi storil, ce bi s karabinom od fleksija udaril sebe cez gobec kot pa psa, glede na to, da mu je ta usel cez zelo prometno progo. Angry

in pa

Citat
Pa se komentar k tistemu brcanju, ki naj bi bilo le za male pasme. Je res, da najlazje brcnes psa, katerega plecna visina je do nekako 50cm, tiste precej visje "kolencis" v spodnjo celjust oz. brcas v pleca, lahko pa pograbis kako palico ali (se bolje) sibo in svigas s tem po zraku; vecinoma ze sam zvok psa odvrne od namere. V brezvetrju pa je najbolj prirocen (za vecje pse) solzivec, ker se ti ni treba prav sklanjati, da lahko v redu ciljas. Seveda pa ta "full contact" uporabim le v ekstremnih primerih, ko je pes prakticno na dosegu roke (in torej predstavlja resnicno nevarnost za mojega). Ce pa samo skace naokrog in laja (najvec je ravno takih), potem pomaga "brcanje v prazno"-psa ne zadanes, samo brcas kar tako in "sviganje v prazno"-s sibo. V kolikor pa je pes oddaljen recimo ca 10m, pa pomaga, ce se sklonis in se delas, da imas kamen. Sicer to ne vzge vedno, velikokrat pa.

Pa se dananjsi sprehod. Moja blesavost na 4 nogah se je "stepla" s prej omenjeno nemsko ovcarko. Razlog-bila sta utesnjena in je moj cviknil.  Roll Eyes Sankcije? Jih ni bilo, no ja, samo meni je slo na smeh, ker sta tako simpaticno blefirala svojo grozljivost. Grin  

Much ado about nothing oz. Mnogo hrupa za nic.

Naj sestavek koncam z eno filozofsko ter slikcami:

Svoboda enega se konca, kjer se zacne svoboda drugega!

http://users.volja.net/bambi82/slike/sprehod.jpg

http://users.volja.net/bambi82/slike/sprehod2.jpg

http://users.volja.net/bambi82/slike/sprehod3.jpg

http://users.volja.net/bambi82/slike/sprehod4.jpg

http://users.volja.net/bambi82/slike/sprehod5.jpg

http://users.volja.net/bambi82/slike/sprehod6.jpg

V kolikor se sprasujete, kako je mozno, da je lahko prislo do opisanih incidentov, glede na to, da je prostora vec kot prevec, vedite, da se enako sprasujem tudi sama.

PS: Napadalnezem sva se izogibala, je dovolj prostora.

PS2:
Citat
Eh ja, spet Nanookino kurjenje, da potem lahko najeda z maratonskimi posti.  
No, uživaj.

Maratonsko? Neee, bolj sprint, tipkam namrec precej hitro.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #66 : torek, 18.05.2004 : 21:37:44 »

Joj, Nanook, žal mi je, da nisem kot ti, saj me po tem maratonskem branju začne boleti glava in mi branje zelo zelo dolgih postov 'dela preveč dela' Grin

Najprej bi te nekaj vprašala:
Citat
A uganete kdo je kriv, ko psa zbije avto? Hja, voznik vendar!
Kako je kriv VOZNIK??
Zakaj pa imam jaz v glavi, da je kriv LASTNIK, ker je imel odvezanega psa??

Citat
V kolikor se sprasujete, kako je mozno, da je lahko prislo do opisanih incidentov, glede na to, da je prostora vec kot prevec, vedite, da se enako sprasujem tudi sama.
Tudi meni ni jasno kako to, da se ti incidenti dogajajo Undecided
Naša sprehajališča- katerega pogledaš so bolj ali manj majhna. Zakaj ni pri nas ŠE  VEČ incidentov?
Naj malce opišem ''moja'' sprehajališča:
1. travnik:
psi so večinoma na vrvicah, saj so precej nesocializirani do drugih psov (2 zlata prinašalca, labradorka, španjelka...) VEDNO so na vrvici, moji dve pa prosti. Tori velikokrat pripnem, Oxa pa nima te ''potrebe''.
2. naselje:
nekateri so prosti, nekateri ne. Kadar je drug pes prost, sta prosti tudi moji dve. Če so psi, ki gredo nasproti privezani, privežem tudi svoji, v skrajnem primeru pa imata poleg brez vrvice (to pri Tori pri srečanju s psi bolj slabo deluje Roll Eyes, pri Oxi pa kar lepo Grin )
3. sprehajališče travnik+gozd:
To sprehajališče pa se mi zdi izjemno zanimivo, saj oprihajajo sem večinoma same psice, ki pa se odlično razumejo. Od višavske terierke (KI JE DO PSIC POPOLNOMA SOCIALIZIRANA, za razliko od večine višavk sram), prek zlatih, labijev, samojeda, dalmatinke pa vse do staffordke in nemške lovske terierke)
NITI ENKRAT še nisem videla, da bi se psi gledali postrani!!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #67 : torek, 18.05.2004 : 21:52:07 »

 Grin Grin Grin Jaz imam svetlost pri monitorju nastimano na 1/3, kuj pomaga. Wink

No, tisto o vozniku ni zraslo pri meni, temvec pri lastnikih takih psov, ki so mi te stvari vcasih "razlagali". Gredo na sprehod ob prometni cesti z odvezanim psom, ki na drugem koncu zagleda macko, se zapodi cez in pri tem konca pod kolesi avtomobila. Sledi ogorcenje nad norim voznikom. Se hujsa je tista z vlakom; zakaj mora biti proga ravno tu.

Na tej sliki vidis eno belo pikico, ki gre ob njivi. S priblizno take razdalje je lani enkrat name in na mojega psa pikirala crna mesanka in se zakadila direkt mojemu pod tace-to je bil eden izmed tistih petih full contact primerov. Lastnik je ni poskusal ustaviti, ni bilo slisati klicanja, zvizganja, skratka kot da ni njegova. Huh

Pri tebi so ti asocialci na vrvici, tule pa do predkratkim se vedeli niso kaj vrvica sploh je, razen redkih izjem kajpak. Ampak bolj kot razmisljam...tanovi lastniki so precej bolj prijazni in odgovorni od tastarih, enako je s psi. Novi pristopi, umirjenost... Cool  Mislim da je v osmih letih ogromno psov ze umrlo, novih pa niso kupili. Pa nek sloves si moras narediti, takrat sva bila s Tarijem se zelenca, zdaj sva pa verjetno "tazmesana baba in histericen cucek". Cool

Tule na desni, ob drevesu, poteka pastir, gre namrec za ogrado za konje, tisti dvignjen predel je pa cesta. Nekateri ljudje pustijo, da njihovi psi preganjajo konje (dodatna rekreacija). Brez komentarja, samo cakam, kdaj bo kdo fasal brco. In seveda bo kriv konj. Roll Eyes
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #68 : torek, 18.05.2004 : 21:55:26 »

Aha, kar se pa tiče bulerjev in raznih sprejev- po želji. Če misliš, da je to res potrebno. Po pravici povedano si ne predstavljam kako je imeti manjšega psa, ki ga napade velikanska mrcina. Vseeno pa mi ne gre v glavo, da so lastniki tako neodgovorni, da razen spreja in bulerjev nič ne zaleže.

Ne morem verjet kako so lahko tam naokoli takšni psi, pardon lastniki, ki dopuščajo vse to psom.

Sama nimam majhnega psa, je pa mlajša psica izjemno nežna, nesamozavestna, nii malo tako psihično stabilna kot starejša črnuhinja Roll Eyes
Kadar se je zgodil napad, iz tuje strani seveda (napadalec je imel velikaaansko srečo, da je bila mlajša psička sama in starejše dominantne mrcine ni bilo Undecided ) sem VEDNO SAMA ubranila svojo psico, pa čeprav sem tvegala ugriz. Mogoče se sliši neumno, po pravici povedano pa se mi zdi, da lažje jaz prenesem ugriz in imam še naprej takšno psico, kot pa da bi moj pes nosil kakšne posledice.

Kako sem ravnala ob takih napadih?
Ob poskusu ''napada''   ovčarke(o lastniku ne duha ne sluha) sem svoji psici dvignila sprednji del trupa. Zaleglo je, ne vem, mogoče sva se ovčarki zdeli (moja psica na dveh tacah in jaz za njo) preveč ogromni, da bi napadla.

Druga ovčarka je pridivjala vsa nasršena, rep ni migal niti pri moji niti pri ovčarki. Stopila sem zraven svoje in ne spomnim se točno kaj sem storila, kar koli sem že, je zadostovalo, da je ''hijena'' odšla.

Labradorka se je renče pognala v mojo psico in mali spopadek se je začel- na srečo je imela labradorka vrvico za sabo, tako da se jo odvlekla od svoje psice stran.

Aha, še enega psa sem se spomnila Tongue Kaj sem storila takrat? Enostavno sem v situaciji videla izhod, da sem se postavila nad svojo psico in jo objela čez trup. Če se komu stvar zdi neumna- delovalo je pa le! Nato pa je pes seveda fasal še pošteno brco v pleča- tu se popolnoma strinjam z Nanook; vse naredim, da ubranim svojega psa!!

LP pa čim manj prerekanj Tongue
Teja
Logiran
Tanya
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 7


« Odgovor #69 : sreda, 26.05.2004 : 14:39:12 »

Živjo Nežka!=) takole je s tem...meni se je zgodila čisto podobna zadeva.. imam (najlepšo) psičko in je tako krotka, da ti ne bi nič naredila, pa če bi ji najbolj slastno tortico iz gobčka vzel... :-*no, šla sem na sprehod na grad in je bila tam ena betežna starka, ki je začela na ves glas vreščati Huh Roll Eyes, češ da jo bo Silba (moja kužka) napadla. Pa kaj je z ljudmi??? Angry Angry Ti predlagam, da greš nazaj na grad z marelo in če starko vidiš, jo še ti nekam kresn!!!Kaj pa misl da je, da tvojga kužija pretepa??? >:(no lep dan ti želim, tanya....pa še en moker poljubček od Silbe Cheesy
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #70 : nedelja, 20.02.2005 : 12:20:04 »

Predvčerajšnjim sva imela tudi z Dinotom "zelo zabaven" jutranji sprehod, saj sva komaj dobro prišla iz ulice, ko nama je nasproti veselo maširal velik črn pes. Eden tistih lastniških potepuhov, ki ga velikokrat vidim, kako šiba po ulici proti psici na koncu ulice. Samo obrnila sva se in hitro nazaj proti domu.. Na srečo se psa med sabo nista videla.

Me zanima, kako bi se tu obneslo stresanje za vratno gubo, glede na to da ima tisti pes najmanj 50 kg, pa kako bi se ob vsej tisti dlaki do kože sploh "dokopala", medtem ko bi se mi v drugi roki na povodcu trgalo 28, 5 kil Dinota Roll Eyes In kaj, če bi prišlo do pretepa? Nekako se ne vidim mirno prigovarjat mrcini :"kuža, grr, daj pejdi stran no, grr", pa ga zraven kot grožnjo še malo pogledat v oči, morda zaukazat SEDI!? Pajade  Roll Eyes Grin
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #71 : petek, 25.03.2005 : 13:14:37 »

Nisem vedela kam naj vtaknem ta post, ker se mi zdi da o "prijaznih" sosedih ni še nobenega odprtega, pa ga bom napisala kar tukaj. Če je že kje podobna tema odprta, me prosim napotite tja.

No, mi pa včeraj sicer nismo bili na sprehodu, smo pa vseeno doživeli "zabavno" pasje druženje in primitivno obnašanje iz sosedove strani.

Zvečer sva se pri meni doma dobili s kolegico in njeno psico, da se malo znorita. Naj povem da imamo veliiiiik travnik okoli hiše in med sosedi vse ograjeno, tako da lahko psi pri meni doma letajo sem in tja po mili volji. S tem ne morejo nikogar ne motiti, niti ogrožati.

Sosedi imajo tudi psa, če se bo morda kdo spomnil, tistega, ki je ugriznil Shivo, ko je bila stara 3 mesece in pol. Ta pes je ponoči zaprt v pesjaku oz v eni ogradi, ki meji pač na našo stran. In ta pes, kadar smo mi zunaj s psi, laja non stop. Tako je bilo tudi včeraj.

Ura še ni bila devet zvečer, ko je prišla soseda in rekla da se naj speljemo drugam, da ji gre že na živce, ker njihov pes vseskozi laja. Shocked Shocked Shocked Shocked Ok, ker jih poznam in vem kakšni so, sem najprej želela na lep način zadevo razložiti,  ker pa se ženska ni dala, je vskočila moja kolegica in rekla  da nisva na NJIHOVEM, da NE LAJATA najini psici (res je, nikoli ne spustita glasu) in da če imajo oni nevzgojenega psa, to ni NAJIN problem. Ženska je še nekaj govorila da jo od vsega skupaj že glava boli, pa je kolegica dodala naj pač svojega psa nekam zapre, pa bo nehal lajat. Takrat se je soseda obrnila in šla.

Kolegici ni bilo jasno kako primitivne sosede imam (no, samo ene). Seveda se po tistem nisva premaknili nikamor, saj sva čakali še eno kolegico z dvemi psi in tudi ko je ona prišla, in so se vsi skupaj igrali, smo ostali na našem travniku. Šele potem, okoli desetih, smo šli še vsi skupaj na en sprehod in na pijačko, njihov pes pa je lajal še pol ure po tistem, ko smo bili mi že zdavnaj na drinku.

Torej... vesela bi bila, če bi se oglasil še kdo, ki ima tako "prijetne" in pametne sosede, ki te podijo iz lastnega ozemlja, ker NJIHOV cucek laja.

Sva s kolegico naredili kaj narobe? Bi morali biti tiho in se pobrati stran, ker gospo boli glava od laježa njenega psa? Sama se vsekakor ne mislim umikat iz svojega dvorišča. In če pridejo prijatelji na obisk s psi, jih valda ne bom poslala v gostilno ali še kam dlje samo zato, da sosedov cucek ne bo lajal. Haloooo?

Aja, naj povem še to, da je ta ista ženska to isto stvar že naredila pred cca desetimi leti, ko sem bila jaz še brez psa in je prišla k meni na obisk kolegica s svojim psom. Popoldne. In ker je njihov ISTI cucek lajal, je rekla naj se pobereva drugam, da se ne bo njihov "jadal". Kaj se je zgodilo, ker se ji nisva uklonili? Vsakič, ko je prišla ta kolegica k meni s psom, ki je imel VEDNO nagobčnik gor, so oni drugi spustili svojega psa da je napadel kolegičinega, ki se seveda ni mogel braniti, potem je pa še sosed prišel z debelim kolom in tepel samo kolegičinega psa. Prijazno, kajne? Aja, vse skupaj se je seveda odvijalo na našem "teritoriju", ne na njihovem, saj njihov pes lahko pride na naše kadarkoli, ker ima celo naselje "frej lauf".

Mnenja, kritike, pohvale, komentarji ZAŽELJENI!!!

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #72 : petek, 25.03.2005 : 13:22:07 »

Forti, jaz tudi ne bi popustila in ne bi odšla drugam. Navsezadnje si bila na lastni zemlji in ni lajal tvoj pes Roll Eyes

Čeprav po drugi strani pa res ni dobro jezit sosedov, ker se lahko spravijo ravno na naše pse Lips Sealed Kaj pa je njemu težko, če vrže čez ograjo podganji strup Lips Sealed Lips Sealed Tako da je kar težko ocenit, ali si ravnala prav ali ne. No, po eni strani si, ker si bila na tvoji zemlji, ampak to dopovedat sosedu Roll Eyes Lips Sealed Lips Sealed A ti niso že enkrat zastrupili psice?

A kakšnih prijateljskih odnosov med vami pa ne more biti??? A sem preveč optimist Undecided Grin Grin

LP Jana
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #73 : petek, 25.03.2005 : 13:30:48 »

Zgodilo se je skoraj istočasno  Angry Sad
Že nekaj ur imam povišan pritisk zaradi ene preklemanske babe (še premili izraz), ki jo je Gala "nadrla" iz sredine mojega dvorišča, ko je šla po spodnji ulici. In rezultat? Tlf klic in vpitje in grožnje z inšpekcijo, ker imam nevarno pasmo, ... , Samo žal mi je, ker mi ni uspelo povedat (prehitro odložila), da je bil pes na MOJEM dvorišču, daleč stran od ulice in da lahko MOJ pes na MOJEM dvorišču dela vse, kar mu dovolim, dokler ne ogroža ostalih. Nimam problemov z nočnim laježem (ker je preveč utrujena in raje spi), še s poštarji in cigani je prijateljica.
Menda pa ima pes pravico, da me opozori na kaj čudnega okol mene... Govoriti žal ne zna ...
Do zdaj sem bila uvidevna ... nič več. Kdor se ne bo hotel srečati z mano, se bo moral sam odmakniti. Tudi moje potrpežljivosti je enkrat konec  Undecided.


Lp, maj
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #74 : petek, 25.03.2005 : 13:31:52 »

Hja si predstavljam, da znajo biti takšni sosedski odnosi izredno neprijetni. Moram priznati, da so naši sosedje v Šiški (Lj) izredno prijazni in vsi skupaj veliki ljubitelji psov. Glede na to, da vsi kužki prebivajo v hišah, pa jih tudi kaj dosti ne vidim.... bližnje sosede in tiste malo dalj vidim samo enkrat na teden in pa ko se srečamo na sprehodu (srečnica jaz  Smiley).
Fortuna: čim manj se kregat, predvsem se mi zdi da je najbolje popolnoma ignorirati takšne in drugačne izpade....... na lastni zemlji lahko počnete kar vam srce poželi (dokler seveda ne ogrožate ostalih..... in z igranjem jih sigurno ne!!). Slej kot prej bodo ugotovili, da se z njimi nimate časa in energije ukvarjati, tako da bo verjetno tudi njim postalo brez veze vpiti tja v tri dni.

lp
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines