mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 12:33:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 81187 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #75 : petek, 25.03.2005 : 13:43:52 »

Bina, saj ne jezim sosedov. Sama sem celo vse skupaj želela obrniti na šalo, pa je ženska se držala svojega in takrat je uletela noter kolegica in ji povedala svoje oz čisto resnico. Jaz, kot soseda, nisem nič "ogrožala" sosedskih odnosov. Shocked

Bina, je bilo pa res presenetljivo zanimivo, ko smo odšli na sprehod in pijačko, in se vrnili do mene domov do avtov, je bila na našem ena zadeva, ki jo je pograbil Tayos in na srečo spustil na ukaz.  Teja me  je spraševala če imamo kaj čudnega zunaj, pa sem ji povedala da ne. In celo zjutraj mi je mama rekla od kje se je tisto znajdlo na našem.... Ok, ne bom komentirala.

Ja, enkrat so mi že zastrupili psa. Zato pa je Shiva odkar jo imam, pod mojim budnim očesom oz do sekunde, ko sva zunaj, pod nadzorom.

Ory, jaz sem ignorirala, ampak ebatga, danes samo čakam, kdaj me soseda uhvati in napade. To bo še zanimivo.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #76 : petek, 25.03.2005 : 17:24:42 »


Bina, je bilo pa res presenetljivo zanimivo, ko smo odšli na sprehod in pijačko, in se vrnili do mene domov do avtov, je bila na našem ena zadeva, ki jo je pograbil Tayos in na srečo spustil na ukaz. Teja me je spraševala če imamo kaj čudnega zunaj, pa sem ji povedala da ne. In celo zjutraj mi je mama rekla od kje se je tisto znajdlo na našem.... Ok, ne bom komentirala.
Kako sem vesela, da je tamal spustil tisto zadevo!
Se je utrjevanje SPUSTI pobranih stvari splačalo...
Forti, danes sem se ustrašila v iber- Tori na bolniški, ''Oxa na čakalni listi'', da se še Tayosu kaj pripeti... Lahko znorim??
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #77 : petek, 25.03.2005 : 17:27:39 »

Teja, umiri živčke. Tayos je itak pravi Tay zmaj Cheesy, Oxa je čist ok punca, Tori bomo pa tudi "poštimali".

Se vidimo potem danes?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #78 : petek, 25.03.2005 : 20:05:59 »

Tudi mi imamo veliko srečo s sosedi. Glede na to, da Brin veliko laja ko ga spustim na vrt so prav potrpežljivi. Sem pa že v začetku, ko smo se sem preselili, šla do vseh najbližjih sosedov, jim povedala, da imam doma pač enega živčka, ki izredno uživa ko laja v prazno. Najprej so vsi rekli:"Ah, sej tolk pa spet ne laja", pa so kmalu videli kakšen pobalin je Brini mini. Ko je zunaj mrzlo itak ni na vrtu, ker ga preveč zebe, tako da so me vsi spraševali, če smo se ga kar odkrižali in da pogrešajo njegovo lajanje Grin Sosed pa ima zunaj prbl 10 mačk, ki se stalno sprehajajo po našem vrtu in nam ga preurejajo, tako da smo domenjeni da se pustimo lepo pri miru.
Sicer je pa tako, na vasi psi stalno skupinsko tulijo in lajajo, domačini pravijo, da laježa sploh ne slišijo več.
Skušam biti pa toliko uvidevna do okolice, da gre pes na vrt le pod mojim nadzorom, da ustavljam lajanje. Včasih pa si mora dati tudi malo duška in nadreti kakšno mačko, ki ga izziva.
Kar se pa tiče izjave tvoje prijateljice, da je pes nevzgojen ker laja pa ne bi ravno pritrdila. Pri nekaterih psih se seveda to da odpraviti (npr pri Bejbi), pri nekaterih pa samo omejevati. Dobermani so pa sploh znani po verbalni komunikaciji tako da...
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #79 : petek, 25.03.2005 : 23:06:27 »

Citat
Kar se pa tiče izjave tvoje prijateljice, da je pes nevzgojen ker laja pa ne bi ravno pritrdila. Pri nekaterih psih se seveda to da odpraviti (npr pri Bejbi), pri nekaterih pa samo omejevati.

Andi, se popolnoma strinjam s tabo, samo če pomisliš da pes, samec, ugrizne psico, mladičko, potem je z njim res nekaj narobe. Da o ugrizih ljudi in ustraševanju vsakega, ki gre po ulici, ne govorim.

Mislim, da v tem primeru ne gre za to, da je pes vzgojen in da laja zato, ker so pač pri meni psi. Angry

Aja, Andi, kaj meniš pa na njeno (sosedino) izjavo da se naj pobereva nekam drugam, češ da jo glava boli od laježa NJIHOVEGA psa? Iz našega dvorišča?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #80 : sobota, 26.03.2005 : 11:56:58 »

Seveda se s tem nikakor ne morem strinjati. Tudi jaz se ne bi umaknila. S takimi primitivnimi osebki se sploh ne bi ukvarjala. Verjetno pa bi ji odgovorila z nasmeškom.
Mene bi bolj skrbelo, da se ne bi psu na kakšen način maščevali. Misliš, da je možno, da kaj nastavijo?
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #81 : sobota, 26.03.2005 : 12:04:21 »

Andi, možno je vse, saj nam še danes ni jasno od kje se je znašla tista zadeva (ne vemo kaj), ki jo je Tayos pograbil, ko smo prišli iz sprehoda oz pijače. Moja mama je tisto zjutraj vrgla v kontejner, in se "pritožila" kaj psi vse ne prinesejo. Naši štirje niso prinesli nič, ker so vseskozi pod kontrolo.

Andi, zakaj pa misliš da Shiva ni zunaj sama niti 1 sekundo in zakaj že od malega pozna ukaz "prinesi", "pokaži kaj imaš" in "daj meni", če ima karkoli v gobcu, ki je našla na našem travniku.

Včeraj zvečer, ko smo prišli iz pasje šole, isti akterji kot večer poprej, smo bili kar panični, ker je bila noč, pa smo zato raje zavili do konca naselja na en drinkič, saj so bili psi itak utrujeni.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
RANA
Kaja Toroš
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 94


« Odgovor #82 : sobota, 26.03.2005 : 14:10:09 »

Joj oj joj... storije s sosedi so pa res vedno precej bolj pestre kot bi si človek želel.
Imam tudi sama en primer ženske, ki ji gre lasten pes oz. njegogov lajanje tako na živce, da mi je celo rekla naj hodim na sprehod kje drugje, ne ravno mimo njihove garaže, ker potem njen pes skos zja! Jst pa lepo  Grin Cool... Je že v redu. Svoje poti bom že zbirala sama...
Ja, res so "zanimivi" ljudje, ki jim gre lasten pes v nos. Zakaj za vraga ga sploh imajo??? Undecided
lp, kaja
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #83 : sobota, 26.03.2005 : 14:36:54 »

Fortuna, sočustvujem s teboj zaradi takih sosedov. Če bo soseda še kdaj zatežila jo kar opozori, da če se karkoli čudnega pojavi na tvojem vrtu ali pa če se tvoji psici karkoli zgodi, potem bo ona prva "osumljenka".
Sicer ne vem kako velik vrt imate ampak mogoče pa ideja o popolni zagraditvi tiste strani, ki meji na aosedovo, ne bi bila tako slaba. Ciljam na to, da bi mrežasto ograjo zamenjali z npr betonsko. Mogoče bi bil tako tudi sosedov pes manj razburjen.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #84 : četrtek, 14.04.2005 : 11:42:41 »

No, pa se je zacelo z bolj "zabavnimi" sprehodi tudi pri nas...
Kaj je to? Rit gor, glava, dol, noge narazen (da se lazje "prepogne")? Da, prav ste ugotovili, gre za povprecnega nabiralca regrata. Roll Eyes Huh Katerih je tu naokrog z vsakim dnem vec... Saj ne, da bi mi sli na zivce-kar naj zdravo zivijo in nabirajo rastlince (na pravkar pognojeni njivi). Moti me, ko sabo privlecejo se svoje cucke, potem se pa tako zatopijo v opravilo, ki kakopak zahteva vso njihovo pozornost in koncentracijo, saj je treba rastlinico RES natancno spraviti iz zemlje, da ne omenjam izbiranja in iskanja primernih primerkov, no skratka, v svoje delo so tako zatopljeni, da jim po domac povedano "dol visi" kaj se dogaja z njihovim psom, kje je in kaj pocne.
Ce prides na sprehod s psom, potem ga sprehajaj; ce mislis nabirati regrat, pa ga privezi in imej ob sebi. Morda jih pa skrbi, da revcka ne bi slucajno zamenjali za regrat in ga zastihali, pa ga zato nocejo ob sebi? Huh
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #85 : četrtek, 14.04.2005 : 13:00:22 »

Ko smo že pri sosedih Wink
Tudi mi imamo tako prijazne sosede na eni strani,da se že eno leto sploh ne pogovarjamo Undecided
In sicer zaradi Here,ker je poleti enkrat na balkonu zgodaj zjutraj  nalajala raznašalca časopisov Huh
Ko me je sosed(ki je lovec in ima sam psa,ki laja,kot da ima v sebi DURACEL-ove baterije) "napadel",češ,da ga  Herino lajanje moti,od presenečenja sploh nisem   mogla odgovoriti.Hera zalaja vedno samo takrat,ko opazi kaj nenavadnega ali novega ,to sem mu tudi povedala in dodala še to,da je še vedno lepše slišati pasji kot pa človeški Tongue lajež...Mogoče malo nesramno,a takrat sem bila tako besna,da bi ga sama ugriznila,če že Heri ni bil zanimiv Roll Eyes
In to je človek,ki je svojega prvega psa sam ustrelil pri enem letu starosti,češ,da ni z njim v gozdu nič Shocked Shocked Shocked in zaradi katerega moram zdaj zelo paziti,da ne dobim kakšnega "priboljška "za Hero-seveda pa mi je že nekajkrat prinesla  v gobcu(hvala bogu,da mi pokaže,kaj najde)vabo s cepivom za steklino za lisice....
V sosednji ulici pa imamo sosede,ki imajo zlato prinašalko,katera je pred kratkim končala šolanje in na sprehodu dobesedno ZNORI,ko zagleda psa... Angry
Nekajkrat se je že zgodilo,da se je hotela spustiti v Hero in dobro,da  me Hera uboga in  ponavadi ne  reagira na provokacijo,zadnjič pa se nama je zgodilo,da jo je peljala na sprehod  brez povodca !!!Seveda smo se srečali in psica se je takoj zagnala dober meter od Here in izzivala.Tokrat je tudi Heri počil film ,zagnala se je in če ji ne bi dvignila prednji del v zrak,bi imeli borbo!!!Prinašalka se je potem ustrašila,sosedi pa sem zagrozila,da naslednjič Hero spustim in bo posledice nosila sama!
Zaenkrat je zaleglo,ogiba se naju v velikem loku,čeprav jo vidim,da pri srečanjih z drugimi psi počne enako!Še en dokaz,da pri neumnem lastniku ne pomaga niti šolanje...     
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #86 : ponedeljek, 18.04.2005 : 19:35:48 »

Pozdravljeni!

Danes sva bili z Geri na sprehodu na Bežigradu. Geri je sicer na koncu gonitve ampak jo še vedno pošpricam s sprejem. Srečali sva veliko samčkov ki pa niso "ponoreli", so samo povohali (kot to storijo običajno, tudi takrat ko se ne goni...) in šli mimo. Ko sva se s kolegico vračali proti stanovanju sva šli mimo šole (blizu POP tvja) kjer naju je "napadel" pes. Pes je mešanec z nemškim ovčarjem (take barve, sicer pa malo bolj okrogel). Jaz sem Geri prijela v naročje ker jo je skoraj poteptal z tacami, on pa je začel skakat name. S kolegico sva ga odganjali na vse možne načine, pes pa je postajal vse bolj agresiven in vztrajen. "stisnil" naju je ob ograjo in nisva mogli več naprej. Brcali sva okrog sebe pa ga ni odgnalo. Mulci ki so igrali košarko na bližnjem igrišču pa so samo kričali da se hoče le igrati Shocked Angry in niso kljub prošnji priskočili na pomoč. Skupina gluhih otrok, ki je videla situacijo je pritekla za ograjo in vzela Geri čez in jo nesla naprej ob ograji. Kolegica je stekla do Geri in jo vzela v naročje, medtem pa sem jaz zadrževala psa, ona pa je stekla do stanovanja. Pes pa ni odnehal. Vztrajno je naskakoval mojo nogo in renčal. Otroci so samo nemočno gledali. Starejše gospa pa je prihitela na pomoč s palico in mi jo ponudila. Tudi ko sem psa dobesedno pretepala s palico da bi se ga rešila je vztrajno skakal proti meni. Na srečo je bila kolegica že pri bloku, jaz pa še nikakor nisem mogla naprej. Komaj ko so se začeli ljudje dreti na psa in sem jaz tolkla z palico potleh da je postalo hrupno se je ustavil in sem lahko stekla k stanovanju, psa pa je zadrževala starejša gospa in otroci, ki so ga strašili s hrupom.
Ta pes nadleguje Geri (tudi ko se ne goni) vsakič ko greva na sprehod. Sicer nama ponavadi sledi le nekaj metrov potem pa odneha... ne vem ali ima pes lastnika ali ne ampak VEDNO je na cesti. Nekaj časa nazaj je bil ves garjav, skratka je zelo zanemarjen, ampak lepo rejen (malček debel je),
Sedaj ne vem več kam naj hodim na tisti krajši sprehod, saj mi je bila ta sprehajalna potka zelo blizu. Pes me je zelo poškodoval, na nogah imam modrice in stegna tako zatečena da ne morem stati na eni nogi od bolečin. Da ne govorim o tem kako so otroci "vreščali" ko so gledali kako me pes naskakuje in na koncu me je celo pospermal, pa še ni odnehal. Geri je vsa prestrašena. Že cel dan noče jesti zaradi te izkušnje.
Da bi jaz imela še opravka s tem psom vsekakor odpade, mislim pa da bi bilo dobro da gre v Gmajnice saj bo prej ali slej koga še huje poškodoval, da ne govorim o tem da je cesta tam zraven zelo prometna in velikokrat kar steče čez.
Torej, na koga se lahko obrnem? Slišala sem da v Gmajnicah ponavadi nimajo časa in moraš psa sam pripeljati Undecided.

Lp, Mojca
 
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #87 : torek, 19.04.2005 : 08:27:51 »

Geri, na tvojem mestu bi v tistem momentu, ko bi se psa otresla, poklicala policijo in opisala dogodek. Babica mi je pred časom razlagala, da je mojo teto vsak dan na poti v šolo pričakal večji pes, ki jo je oklenil okoli pasu in naskakoval. Ker se je upirala, jo je enkrat prijel za lase, vlekel in držal. Ker je od bolečin jokala in tulila jo je ugriznil za ramo in ni hotel spustiti, dokler ga ni mimoidoči fajn brcnil. Teta je bila takrat stara komaj 10 let.
Taki psi nimajo na prostosti kaj početi, ti imaš vso pravico hoditi s psom kjerkoli hočeš, brez da bi se počutila ogroženo. Tukaj se ne gre samo zate, gre se tudi za druge ljudi, druge pse, otroke.
Znano je, koliko poškodb pri psičkah je bilo ravno zaradi nasilnega naskakovanja, ko psa dobesedno niso mogli potegniti dol.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #88 : torek, 19.04.2005 : 10:55:01 »

Andi, hvala za nasvet. Saj sem hotela poklicat policijo, pa sem mislila da niso pristojni za to... ko pa sva prišli domov sem imela tolki dela z Geri (vsa trda od straha) in z mojo bolečo nogo, da na drugo takrat nisem mislila Sad.

Lp, Mojca
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #89 : torek, 19.04.2005 : 11:25:46 »

Jaz moram pa povedati da sosedove črne "mrcine" ni več že cca 6 dni. Zgleda, da je bilo cepljenje proti steklini predrago in je šel pes za vedno počivati.

No, vsaj na svojem bom zaenkrat neogrožena. Bojim pa se katera pasma oz kakšen pes bo naslednji... Huh

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines