mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 11:36:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  šolanje  |  Tema: nujno pomagajte!!
Strani: [1] 2 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: nujno pomagajte!!  (Prebrano 23480 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
SARA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 144


« : torek, 13.02.2007 : 11:01:20 »

živjo
doma imam psa nemškega ovčarja,zelo zelo močnega.jaz pač nimam toliko moči da ga obvaldujem.ko se odpraviva na sprehod in da vidi psa začne ko nor vlečt in divjat,in če se mu pes postavi naproti ga tudi napade.in seveda jaz se psom izgibam v velikem krogu.jaz sem zaradi tega že imela zvito roko in pretegnjeno kolensko vez.tako da lepoo vas prosim pomagajte mi z nasveti Undecided.psa NIKAKOR NOČEM ODDAT Angry.vztrajala bom kolker bom lahko.zanima me v kolikšnem času opravimo pasjo šolo in katera je tle v kopru še razen tiste pri sparju?in pa cena šolanja?ter če bi se dalo šolanje opravit v enem mesecu od junija do julija?'če kdo ve naj mi prosim napiše ker res ne vem več kaj nareditt... Cry Cry sram

lp,sara in taj

Logiran
guju
rad pišem
****
Sporočil: 308


« Odgovor #1 : torek, 13.02.2007 : 11:06:51 »

Glede vlečenja ti lahko predlagam samo halti (tisto, kar daš psu okoli gobca in potem gor pripneš povodec), ampak to bo samo malo ublažilo stvar in je samo TRENUTNA rešitev, da ne ostaneš brez roke. Navadno jim je vsaj nekoliko neprijetno, če že drugo ne. Samo ne vem,kako se to obnese pri zelo močnem psu ...
Sicer pa nujno šolanje, če mene vprašaš, mogoče bi bilo še najbolje, če individualno ... Ampak o tem pa ne vem dovolj, ti bo moral odgovoriti kdo drug.
Logiran
SARA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 144


« Odgovor #2 : torek, 13.02.2007 : 11:08:21 »

guju hvala za odgovor.halti že imam.nič sprememb....ja saj najbolj sem razmišljala o individualnem šolanju.a poznaste koga ki uči tuki v kopru ali  v okolici individualno?

lp,sara taj
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #3 : torek, 13.02.2007 : 11:10:50 »

Obstaja šola Gali v Ljubljani. Če se lahko pripelješ v LJ 1krat na teden. Poglej si njihovo ponudbo na forumu. LP
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #4 : torek, 13.02.2007 : 11:12:42 »

Sara en nasvet solanje ne more trajat en mesec, solanje mora trajat vseskozi, vsak dan, na vsakem spregodu, itd. Koliko pa je ta pes star in zakaj se z njim niste prej odlocili za solanje?? Tvoj pes izgleda da nima problema samo z vlecenjem ampak tudi in predvsem z osnovno socializacijo. Predlagam da se obrnete na kaksnega res kvalitetnega instruktorja oziroma pasjega psihologa, predlagam Metodo Mikuz, da problem zajamete korenito in ne zgolj resujete en simptom, torej vlecenje.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #5 : torek, 13.02.2007 : 11:24:39 »

Ali pa oprsnica SENSE-ible (narociti sem jo pa morala zal iz ZDA), ki res noro dobro deluje. Sicer jo jaz uporabljam bolj preventivno, ce mrcina kaj zanimivega vidi in pozabi, da mora lepo hoditi, ampak deluje pa 100% - to pa seveda ne pomeni, da ne bi letela za njo po zraku, ce bi jo dala nazaj na ovratnico.

Glede solanja pa - jaz ne bi postavljala nobene casovne omejitve. Xena je nekje napisala (vsaj mislim, da je bila ona), da pes potrebuje dvakrat toliko casa, da se necesa odvadi, kolikor casa se je na to navajal (oziroma mu je vodnik dovolil nekaj poceti). Vztrajnost in potrpljenje, pa bo Smiley
Logiran
SARA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 144


« Odgovor #6 : torek, 13.02.2007 : 11:31:01 »

psa smo že učili in vse.zna dat prostor,uboga na odpoklic in lepo sede.ampak jaz bi rada da bi lepo hodil tudi brez povodca da bi hodil brez mojega strahu da napade kakšnega psa.pes je star 1 leto. sej glej meni ni problem čas.mislim to 1 mesec.imam jaz veliko časa.švrk ljubše bi mi bilo da bi bilo v kopru oz okolici. amm kdo pa je to metod mekuž??ne poznam ga..iz kje pa je?a ima mogoče kdo njegov email ali pa številko?

lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #7 : torek, 13.02.2007 : 11:45:25 »

Metoda Mikuz je, zelo priporocam sicer nimam njene stevilke - mogoce bi lahko Kalsang pomagala.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #8 : torek, 13.02.2007 : 12:15:21 »

Sara, šola je veliko več kot pa sedi in prostor in poleg. Očitno nič od tega ne zna dobro, ker te ne uboga takrat kot bi moral.
In na hitro v enem mesecu ne doš dosegla čisto nič. kot prvo bi ti jaz predlagala nagobčnik, glede na to, da napada druge pse inb če nočeš plačat kazni zaradi ugriza.
Na obali je več šol. V Portoruožu in še ena v občini Koper, ki se imenuje Elit. Pri vsakem vetu visi list z njihovimi podatki, kot tudi za KD Obala, ki je ob Šparu.
Jaz hodim tja in sem zelo zadovoljna.

Sicer pa je bolje, da do takrat psa pelje ven močnejša oseba.

Ne vem zakaj mora vedno prit do takih problemov preden človek ugotovi, da sam ne zmore in gre v šolo. Šola bi morala biti obvezna, sploh za večje pse.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #9 : torek, 13.02.2007 : 13:42:10 »

Se strinjam z AngSeter!

Žal ne poznam situacije na primorskem, zato ti žal ne morem svetovat, na koga se obrni, razen, če si se pripravljena vozit v Ljubljano. Psu daj OBVEZNO še DANES nagobčnik! Če bi zagrabil mojega psa, ti tožba zagotovo ne bi ušla.

Škoda res, da se tako pozno odločate za šolo...upam, da se javi še kdo, ki ima konkreten nasvet ali celo izkušno. Morda Xena pozna situacijo na obali, pa bi lažje svetovala koga.
Logiran
SARA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 144


« Odgovor #10 : torek, 13.02.2007 : 13:50:20 »

ang seter: on zelo dobro obvlada odpoklic,sedi prostor ...wem da to ni vse.jaz sem rekla da meni čas ni pomemben sem hotela dat samo približno eno obdobje da vem.nagobčnik ima že od malega.mislim pa da je bolje da sem vas tukaj vprašala za nasvete in vaša mnenja kot pa da bi psa enostavno oddala in tako rešila vse težave (kot naredijo nekateri brezsrčneži)

mel:ne živim v mestu ampak živim bolj na vasi tako da je tam kar malo psov.v celi vasi so 4 veliki mešanco nonstop spuščeni brez nadzora brez nagobčnikov in se jih sama bolj bojim jaz kot pa pes.

aja ang seter a mi lahko zaupaš na kakšen tečaj hodiš (mala šola,al kaj več) in pa koliko te približno stane?

lp in hvala za vaša mnenja
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #11 : torek, 13.02.2007 : 14:22:28 »

Ne, vsekakor je prav, da si se javila in prosila za nasvet/pomoč. Samo se mi zdi, da si že malo (pre)pozna. No, zdaj je, kar je. Žal za obalo res ne vem, kam se lahko obrneš. Upam, da ti bodo forumovci znali svetovat.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #12 : torek, 13.02.2007 : 14:42:29 »

Zadnič sem po televiziji gledala eno oddajo, ko je ena punca imela enako težavo (pes sicer ni napadal drugih, vendar je nonstop vlekel). Šla je do strokovnjaka za vedenjske težave in ji je pokazal kako psa odvaditi vlečenja. Pes ponavadi vleče ker se mu mudi sto na uro vse prevohat, vse polulat (pač čimprej vse videti), mi na dveh nogah pa smo zanj občutno prepočasni:). Skratka: ta strokovnjak je prijel psa za vrvico, z njim naredil kakih 100 metrov in se obrnil za 180 stopinj in naredil zopet nazaj kakih 100 metrov. to vajo je parkrat ponovil in pes je počasi ugotovil, da z vlečenjem ne bosta nič dalj prišla. Potem je ta punca to vajo ponavljala par dni (pač je sprehod vsak dan obsegal teh 100 metrov v obe smeri), vendar je pes dojel, da ko ne vleče, več vidi, saj ko je nehal vleči, sta šla zopet lahko na daljši sprehod. Svojemu moraš dati pa nagobčnik in probaj to vajo vsak dan, parkrat na dan ponavljati. Pa sporoči kakšen je rezultat. Pri onem psu je pomagalo, nevem kako bo pri tvojem. Jaz teh problemov z mojim nimam tako da ne govorim iz izkušenj, samo povem kar sem videla na televiziji in se mi zdi dobra pogruntavščina. Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #13 : torek, 13.02.2007 : 15:58:16 »

Citat
mislim pa da je bolje da sem vas tukaj vprašala za nasvete in vaša mnenja kot pa da bi psa enostavno oddala in tako rešila vse težave (kot naredijo nekateri brezsrčneži)

Ce se prav spomnim si psa ze oddajala. Roll Eyes
Logiran

SARA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 144


« Odgovor #14 : torek, 13.02.2007 : 16:23:07 »

ja ampak so me nekateri spametovali in sem ugotovila da sm skoraj naredila napako..tema se lahko da v arhiv.probala bom s tem kar mi je svetovala zalarjeva.

lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  šolanje  |  Tema: nujno pomagajte!!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines