mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 21:55:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Posvojitev psa in vedenje po njej
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Posvojitev psa in vedenje po njej  (Prebrano 47289 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #105 : sreda, 05.11.2008 : 23:55:33 »

Hoj, ker govoriva o Roxyju, bova za začetek s "kužka" prešaltali na "psa". Saj vem, se vtikam tja, kamor se ne bi rabila, ampak gre za odnos, ki mora biti kar na začetku pravi. Roxy je pes, ne kuža. Ko pomislim nate, me malo stisne, ker imam občutek, da si prenežna. Vaju bom vesela v soboto, da vidim, kako je s tvojim  Wink. Zna pa biti, da me občutek vara, ker bi tudi ironcatko uvrstila med prenežne, pa glih ni  Grin, kadar ni treba biti. Čeprav... ironcat ma kužka, ti boš imela pa psa. Druga stvar... da ukineš skrb, ki je ne rabiš imeti: Roxy ne bo hud na ljudi. Tudi če bi se trudila narediti ga takega, ti ne bi uspelo. V povezavi s tabo se bojim samo tega, da ne boš upoštevala npr. nasveta o nabavi bivalne kletke in si življenje zakomplicirala do maksimuma. Pa da se ti bo smilil takrat, ko bo začel kaj izsiljevat, namesto da bi ga po buči treščila, recimo. Skratka, lahko se ti usede na glavo in se ne spravi dol, če  boš mislila, da posvajaš "kužka".
Knjige in teorija je eno, praksa drugo. Tudi mene je strah, kadar oddajam koga, pri kateremu vidim, da bi znal voziti svoje okoli, ker to skoraj gotovo pomeni, da bo prišel nazaj. Kar mu zmanjša možnosti za posvojitev na minimum (kar pri Roxyju itak že je, ker ga tako ni nihče zares niti pogledal še do zdaj), tega pa nočem. Ali drugače: mene je ravno toliko strah kot tebe, če ti kaj pomaga  Tongue. V bistvu se moraš odločit, ga vzet, potem pa res dosledno upoštevat navodila, vsaj za začetek, pa tudi če se za vsako najmanjšo stvar trikrat na uro slišimo.
Od njega lahko pričakuješ: drisko zaradi nervoze (4x na dan, naslednji dan pa vse ok), kričanje in vpitje in metanje ob tla, ko bo ostal sam oziroma bo videl, da odhajaš brez njega, nemogoče vedenje, teženje, kadar ne bo dovolj zlaufan; po drugi strani pa 100o% navezanost in pozornost, če se boš ukvarjala z njim (in z njegovo žogico  Tongue). Roxy je pes, ki ga lahko spuščenega pelješ čez Čopovo v največji decembrski gužvi, pa niti pogledal ne bo ne levo ne desno, če boš pridobila njegovo pozornost.
Preden se odločil, se vprašaj, koliko časa na dan si mu pripravljena posvetiti. Kar se tega tiče, je res zahteven. Če bo dovolj časa, namenjenega njemu, potem ne bo nič problem.
Logiran

Soul
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.759


« Odgovor #106 : četrtek, 06.11.2008 : 00:10:02 »

Smetka, thx... vse jasno!  Roll Eyes
Se že veselim sobote  Grin
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #107 : petek, 23.10.2009 : 22:24:52 »

imam različne posvojence, prvi je bil posvojen kot še čisto majhen 2-mesečni kuža, drugi je bil star 5 do 6 mesecev, tretja 6 let...
praktično med njimi nisem zaznala razlike Roll Eyes
vsi so se prilagodili MOJEM načinu življenja... vsi so se vklopili v pasje krdelo... vsi so sprejeli muce... vsi so enako vodljivi pa naj bo to podeželje ali pa center mesta...
prvo je sposobnost vodstva (alfa), drugo, ki vpliva na psa pa je tudi prejšnje življenje, na začetku pa sploh Tongue
no, toliko od mene...
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #108 : četrtek, 11.03.2010 : 16:25:38 »

Alergije!

Pravkar me je poklicala gospa, ki je posvojila Princa. Ima hude alergije na vse mogoče, tudi na pasjo dlako. O alergijah mi je potožila že pred časom, pa je rekla, da bo potrpela. Zdaj bi psa najraje vrnila.

Moje mnenje je, da četudi vrne psa, bodo alergije na cvetni prah, jagode ipd. ostale. Prosila sem jo, da najprej poskusi očistiti svoje telo strupov in se s tem tudi znebiti alergij. Iz lastnih izkušenj vem, da to pomaga. Imela sem namreč hudo alergijo na cvetni prah, morsko sol (nisem mogla biti na morju, če je pihalo), sadje, celo surovega krompirja nisem mogla zlupiti, ker so moje roke v hipu postale rdeče in neznosno srbeče. Ena sama češnja me je skoraj zadušila, jabolk nisem pokusila 10 let. Potem sem se spravila hujšati in se začela zdravo prehranjevati. Zelo zdravo. In rezultat hujšanja ni bilo samo izguba kilogramov, ampak so tudi alergije popolnoma izginile.

Moje prepričanje je, da alergije povzroča prenasičenost oz. zastrupljenost telesa, za kar smo sami krivi.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #109 : četrtek, 11.03.2010 : 16:42:55 »

Predvsem naj se najprej prepriča, da je vir njenih alergij pes in ne pršice, hrana, karkoli...  Sad
Logiran
vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #110 : četrtek, 11.03.2010 : 17:20:29 »

Predvsem naj se najprej prepriča, da je vir njenih alergij pes in ne pršice, hrana, karkoli... Sad

Misli, da je TUDI pes, sigurno pa je TUDI cvetni prah in TUDI hrana.

Ne bom dovolila, da vrne Princa kar takoj. Naj se potrudi najprej. Saj tudi cvetoče drevje ne bo kar izginilo.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #111 : četrtek, 11.03.2010 : 17:45:30 »

Sploh ne vem, če bo moje pisanje komu pomagalo, ampak probam vseeno: jaz sem bila fejst alergična na mačjo dlako (no, menda na slino v njej ali kako že to gre) - serijsko kihanje, zamašen nos, srbeče oči, celo izpuščaji na koži, ki je prišla v neposreden stik z mačjo dlako. Pa so se simptomi ob prvem mačku, ki je prišel k hiši omilili, pri drugem še malo bolj omilili, danes jih že zdavnaj ni več veselje
Ostala mi je blaga alergija na cvetni prah, ampak tisto poštima claritine Smiley
Vsako kihanje in šmrkanje še nista doživljenjska tegoba, tako da je včasih potrebno zobe malo stisnit, ker telo velikokrat naredi svoje in se privadi na marsikatero situacijo Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #112 : četrtek, 11.03.2010 : 18:27:12 »

Baje zdaj cveti leska. Na to me je opozorila sodelavka, ko sem bila vsa zabuhla... Morda je to vzrok za alergijsko reakcijo pri tej gospe in ne pes?
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #113 : četrtek, 11.03.2010 : 19:32:33 »

Pes se giba zunaj in na dlako se mu marsikaj prime. Mogoce pa dobi gospa reakcijo na tista kar je na dlaki in ne na samo dlako?
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #114 : četrtek, 11.03.2010 : 19:32:46 »

moksa, gospa ima Princa že kar nekaj mesecev, desenzibilizacija bi se v tem času že morala zgoditi.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #115 : četrtek, 11.03.2010 : 19:38:50 »

Bostjan je bil kot otrok alergicen na macjo dlako. Zdaj mu macke skoraj po glavi plesejo in ni nobene reakcije. Je pa trajalo kar par let, da se je umirilo. Slo je pa za blago obliko alergij. Upam, da bo gospa vztrajala.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #116 : četrtek, 11.03.2010 : 20:42:30 »

moksa, gospa ima Princa že kar nekaj mesecev, desenzibilizacija bi se v tem času že morala zgoditi.
Pri meni je popolna desenzibilizacija potekala vsaj dve leti in če me spomin ne vara tudi več , pri nekaterih mucah pa tu pa tam še vedno kihnem, čeprav je to res izjemna redkost in mogoče niti ni z mačjo dlako povezana ampak stvar naključja. Se mi je pa lansko pomlad zgodilo, da me je prebudilo težko dihanje, ker se mi je mačka med nočjo ulegla čisto zraven obraza in sem bila že vsa "zamašena" - po tolikih letih "mirovanja" moje alergije. No, šlo je za enkratno epizodo in ni mi prišlo na kraj pameti, da bi mački začela iskati nov dom, halo...
Ne pravim, da smo vsi narejeni po enakem vzorcu, ampak najbrž vsak drugače reagira ob znakih alergije (kihanje, zamašen nos itd) - eni kihnejo enkrat in planijo po claritinu (ali pa si postavijo diagnozo alergije na psa), drugi pa ga vzamejo potem, ko imajo že ful zamašen nos pa solzne oči. Malo mirne krvi ne bi škodilo Roll Eyes
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #117 : četrtek, 11.03.2010 : 23:06:41 »

Hm ..., prav zanimiva razmisljanja, moram rect. Posebej tisto, da se "ne dovoli" vrnitev psa. Predvidevam, da je to misljeno predvsem v dobro psa, ki ga ocitno nekdo vec ni pripravljen prenasat?
Logiran

vis in nox
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.797


« Odgovor #118 : petek, 12.03.2010 : 16:24:40 »

Hm ..., prav zanimiva razmisljanja, moram rect. Posebej tisto, da se "ne dovoli" vrnitev psa. Predvidevam, da je to misljeno predvsem v dobro psa, ki ga ocitno nekdo vec ni pripravljen prenasat?

Mišljeno je, da bi bilo primerno, da se gospa še malo potrudi, kako bi lahko živela s psom in alergijo. Če ne bo šlo, pride pes nazaj, seveda. Gospa se s tem strinja.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #119 : petek, 12.03.2010 : 20:49:56 »

Prav na živce mi gredo že tile posvojitelji alergiki, ker jih je vedno več je težko vsem verjeti. Oba z možem sva alergika, jaz že astmatik, pa vseeno živiva z živalmi v hiši in jih zaradi tega ne bova oddala. Zdravila, zdrava prehrana, ionizator, živali so po večini čez noč v drugih prostorih hiše, vendar najstarejši maček še vedno spi v najini postelji, ker mu enostavno ne moreva po toliko letih vzet njegovega najljubšega kotička. Če pa se alergije pojavijo pomladi, ostali čas pa ne je krivec absolutno cvetni prah.
Upam, da jim je Princ le toliko prirastel k srcu, da bodo poskusili kako drugače in ne z vrnitvijo ali oddajo.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Posvojitev psa in vedenje po njej
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines