mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 10:23:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Tema: sneg
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: sneg  (Prebrano 19551 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #30 : nedelja, 10.01.2010 : 01:38:11 »

Tudi dosti odvisno od vrste dlake in od vrste snega, se mi zdi. Oba koker španjela od staršev sta bila vedno kepasta, kadar sta bila v snegu. Na Črtu se pa na srečo čisto vsak sneg ne sprijema. Tisti suhi, puhasti, se ne, pa tudi ta napol-voda, kakršna je danes, se ne. Samo neke vmesne oblike se lepijo.

Pri njem je potem tudi brada ena sama kepa, ne samo tace in trebuh. Mu pa doma najprej velike kepe strem s prsti, sneg z grobega izčešem s krtačo, potem pa še obrišem. Vzame ta toaleta včasih skoraj več časa kot sam sprehod.

Ta ideja z olivnim oljem mi je zelo všeč. Bom preizkusila, škodit nima kaj.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #31 : nedelja, 10.01.2010 : 02:13:03 »

Ma k..., na mojega se lepi čisto vsak sneg. Ko se strdi in če sprehod traja dlje časa, ga začne tudi fajn zebsti in noče več hoditi. Olje se mi zdi še bolj mastno od običajne kreme in bi  potem, ko bi se posušil, spodnji del tac izgledal  zlepljeno v primerjavi s preostalo, gosto volneno dlako. Razen če bi ga vsakič skopala, s čimer  si ne bi prav nič olajšala dela - doslej sem mu sneg odtranjevala po običajnem postopku, kot ga opisuje enaNika. Traja.
Gotovo je olje bolj naravno in manj škodljivo, ampak moj si na srečo tac nikoli ne liže. Trebuh mu zaščitim s plaščem, gobec je vedno postrižen.
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #32 : nedelja, 10.01.2010 : 02:48:21 »

Eh, meni pa je pravzaprav čisto vseeno za videz. Mi je samo važno, da je čim manj in čim krajši čas moker, da mu spet ne udari na mehur.
Kar se brk in brade tiče, smo zdaj že toliko napredovali, da lahko malo pristrižem, ampak...

... ta je sicer od prejšnje zime...
Najboljše, da celega potunkam v olje ali v niveo, se mi zdi.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #33 : nedelja, 10.01.2010 : 03:38:16 »

Ej, ful je dober. Moj tip. Kiss Kiss
Logiran
metacehovin
novinec
*
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #34 : torek, 06.11.2012 : 11:31:19 »

Uf to je bil naš največji problem pri prejšnji psički. Pri tačkah sem ji odstranila skrbno z roko kar je šlo, drugo sem postrigla. Po telesu, večinoma na vratu pa sem počasi in nežno krtačila. Dele, ki se jih ni dalo odstranit sem postrigla. Oče se je vedno kregal name, da se bo pes ščistil sam vendar se z njim nisem strinjala, saj je vrat težko dostopen. Kupiti se da tudi posebno krtačo, drugače pa je meni pomagalo, če sem jo skrtačila preden je zaplavala v snegu :-)
Potem sem se pa naučila, ko je en dan bila mastna (povaljala se je v neki svinjeiji), da olje zelo pomaga. po vratu in repu sem jo vsakič malo namazala in močno skrtačila. Imela je veliko manj problemov, dlaka ja je bila očitno lepša. Mislim, da sedaj lahko dobiš tudi olje prav za ta namen (ebay) vendar to so samo govorice.
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #35 : torek, 11.12.2012 : 15:54:56 »

Sprva sem krivila novo, zagnano zimsko službo, zdaj pa parkomate (Ljubljana). Kjerkoli že tiči razlog, letos so se s pluženjem maksimalno potrudili - tako s količino "soli" kot z geografsko širino, saj še nikoli doslej niso bile splužene določene ulice v območju mojega naselja kot so letos, ko jih krasijo (ali jih to z novim letom še bodo) parkomati. Ker s soljo res ne šparajo, sem jo imela včeraj praktično večino takih ulic v naročju. Opažam, da nekateri psi teh težav nimajo, ali da vsaj niso tako izrazite (npr. da se preprosto noče premakniti ali da se vrže na tla ipd.). Kakšne so vaše izkušnje?
In kako jih premagujete, razen s copatki? Mislim predvsem na mazila.. Svoje sem pač vzela v naročje, samo včasih je šlo samo za mostove, danes pa za ulice.
Očitno imam odslej naprej vse zime pokvarjene, pa tako rada ima sneg. Komaj čakam dež, ki je napovedan za vikend.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #36 : torek, 11.12.2012 : 16:06:26 »

Moj recept je tak: izdatno namažem Čipu tačke pred izhodom (jaz uporabljam ognjičevo kremo), po sprehodu mu umijem tačke in jih ponovno namažem. Dosti dela, vendar drugače ne gre. Se pa čim bolj izogibava soljenim ulicam, če je le možnost, on hodi po celem snegu. Njegovih 25,6 kg bi malo težje nosila do ˝neomadeževanega˝ snega  Smiley.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #37 : torek, 11.12.2012 : 16:10:03 »

Uf, poznano. Sploh, ker živim na hribu in tukaj je sol žal potrebna.
Jaz tudi opažam razliko med mojima dvema. Zarjo je do sedaj motila minimalno, samo, če smo prišli do kakšnih stopnic, ki so res zelo "obdarjene" s soljo. Binki pa seveda bistveno slabše prenaša sol, ali pa samo bolj pokaže, ne vem.  Undecided On se ustavi, tačke v luft drži in cvili. Copatk ne prenaša. Pred sprehodom jima tačke namažem z vazelinom in potem operem/obrišem. Ne vem, če je kakšna bistvena razlika, malo že pomaga verjetno.

Jaz težko dolgo nosim 2 10-kilska psa, zato se kolikor lahko izogibamo soljenim potkam. Imam to srečo, da sem pod gradom, kjer se dobro da izogniti soli, ko grem po hribu dol do ulice (že samo do avta), pa je že problem. In tudi sama ugotavljam, da bojo še težave.  Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nega  |  Tema: sneg
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines