mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 11:26:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 295025 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #15 : sobota, 22.02.2003 : 14:39:15 »

To s kratkimi dlakami pa drži, povsod so, pa težko jih je ven spravit. Sam smo se prilagodili, Najbolj se pa na fanta obesijo, ker je Terry svetlo rjava, on pa najraje hodi v črno oblečen...
Je pa zakon, ko prideš s sprehoda, pa jo samo z viledo obrišeš, pa je spet kot nova Grin.

Vidim, da imajo belgijce tud v bloku. Super. Glede sam doma, pa se mi zdi, da se bo morda prej navadil, ker bo imel družbo in ne bo čisto sam. Upam.

Tudi jaz sem razmišljala na enak način, dve samici močnih karakterjev, sej ni nujno, da se kaj zgodi, sam glede na to, da bosta psa (psice) skupaj in včasih tudi sama, se mi zdi boljša kombinacija pes x psica. Pa ne, da moja psic ne mara, ampak me bolj skrbi, da bi prišlo, ko bi mlajša odrasla, do kakšnega boja za prevlado.
O kastraciji nisem razmišljala, zakaj pa meniš, da bi bila priporočljiva? Ker Terry je namreč bila pri 7 mesecih sterilizirana (saj veš, oddajanje malih pitbullov je zelo odgovorna naloga, iskanje dobrih lastnikov - včasih se mi zdi da je kot iskanje šivanke v senu, vsaj po mojih kriterijih. Se mi zdi, da je že tako preveč apbt-jev, večina pri neodgovrnih lastnikih, ki mečejo slabo luč na celotno pasmo...sem malo zašla), tako, da problemov ločevanja pri gonitvi ne bi imela. Ali misliš, da zaradi čuvanja psice? Ker to me malo skrbi, da ne bi branil psice pred drugimi psi. Huh

Če sem prav zasledila z njim nisi hodila v šolo, ampak si ga sama šolala. A so kakšne posebnosti pri šolanju (kot naprimer trma pri apbt-jih), sta naletela na kakšno težavo (npr. težave pri odpoklicu), sploh kakšne so tvoje izkušnje na tem področju. Pa tudi pri agilitiyu. Če ni skrivnost v katerem KDju pa treniraš?
Upam, da nisem preveč nadležna s svojimi vprašanji.


Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #16 : sobota, 22.02.2003 : 15:36:03 »

Živ!
Ja za dlako se res ne sekirat. Ko je z nami na morju leži pod borovci na iglicah, pa se zunaj pač otrese in je. Je pa res, da se mu gor zataknejo ježki itd. in lahko pride okrancljan kot božično drevesce, ampak če ni na morju pa ni panike. Iz kje pa si?
Baje da so znani po tem, da dostikrat slabo prenašajo ločitev od gospodarja, ampak ni nujno. Sploh če bo imel družbo pomoje ni panike.
Saj na to sem mislila. Ko odraste bi se lahko začeli rangirat, potem bi pa bila piz****ja. Za sterilizacijo ti naravnost čestitam, žal ni prav veliko tako odgovornih lastnikov kot si ti. Sambo sicer ni kastriran, ampak sem se že ob nakupu odločila, da če bo kaj narobe, kar bi se eventuelno lahko izboljšalo s kastracijo (dominantnost, potepanje, nerazumevanje z drugimi psi..) se ne bi prav nič obotavljala. Če ti ni blazno do razstav bi mogoče bilo bolje, ja. To da bi jo 'branil' oz. bolj čuval pri drugih psih se mi pa zdi precej verjetno. Sambo na srečo ni posesiven do svojih prijateljic in se ne bi apriori stepel samo zaradi prisotnosti samice, poznam pa samce ki delajo točno to - takoj ko uleti drug samec mu morajo pokazati, da je to njihova punca.
Tako je, šolala sem ga sama, čeprav razmišljam da bi v klubu šla na 'schnell-kurz' in naredila ISP B, da bi lahko hodila na tekme. Tako za zabavo in vajo. Po mojem mnenju imajo velikokrat precej mehak karakter v smislu da vse radi naredijo zate in zato kakršnakoli grobost ni priporočljiva, saj se lahko 'zaprejo vase' če veš kaj mislim. Npr. če greva s Sambotom ven in kaj ušpiči, se zaderem na njega, ga cuknem za ovratnico ali mu dam klofuto (ena prijateljica mi je rekla da sem taka ko mama ki svojega otroka tako malo usput klofne  Wink )  in se skoraj sesede, potem pa vadiva poslušnost in dela kot ura, ampak tako kot pretepeni nemci. Tega pa ne maram. Raje vidim, da dela z veseljem in sijočimi učki, čeprav  v takem normalnem stanju nima tako lepega polega kot če je bogi bogi. Vse, ampak res VSE se da narediti z žogico in prijaznostjo. Drugače pa še nisem srečala samca s tako mehkim karakterjem kot je Sambo, tako da mogoče to velja samo za njega, ampak res se da z njimi naresti karkoli.
Kot sem povedala, je na sprehodih priden, se ne oddaljuje in precej dobro uboga na odpoklic, 'šolski' odpoklic ima pa vsaj za moje pojme krasen. Priteče v polnem galopu, se usede pred mene in me gleda do naslednjega povelja.
Za agility je čudovit, hiter, hitro se odziva in dela z veseljem. Kaj lahko dosežeš z njim (in vsakim primerno izšolanim psom) pa si lahko ogledaš na straneh KZSja za agility, link: privat stran nekega belgijca, video clip She bangs.
Treniram v ŠKK Vrhnika. Obiskovalci dobrodošli!

Nadležna z vprašanji? Lepo te prosim, a si se ustrašila mojih kratkih, odrezavih odgovorov?  Grin  Grin  Grin
O ničemer ne govorim raje kot o svojem psu, tako da ti kar veselo sprašuj.
Čav in pozdravi svojo lubico v najinem imenu
Logiran
jania
gost
« Odgovor #17 : sobota, 22.02.2003 : 20:32:11 »

Pozdrav vsem!!
Bambi..a se nisva srecale lani na ljub.razstavi 8 dec, ko sem razstavljala svojega groenendaela.Ali se mogoce motim?
Glede na to, da imam se mladega 11 mes starega lahko povem se svoje mnenje. Belgijci niso za zacetnike, potrebujejo zgodnjo socializacijo, da kasneje ni tezav.Odsvetujem prezgodnje "resno" solanje, da se kuza psihicno razvije. Kar pa ne pomeni da se ga prepusti samemu sebi. Vse osnovne vaje se dela skozi igro, saj so nori nanjo(od zogic naprej..)Vodnik
mora imeti dobre zivce za belgijca. Odsvetujem grobost pri solanju. Priporocam pa doslednost pri vajah. Res so zadrzani do tujcev, veselo pa pozdravijo tiste, ki jih poznajo. Paziti je treba, da nimajo kaksnih slabih izkusenj s psi v mladosti. Posebej samci so lahko zelo dominantni do drugih. Psihicno so zelo stabilni psi, je pa res da je veliko odvisno od tega kako dobro je bil kuza socializiran.Vsekakor ni pasma, ki bi bila prepuscena sama sebi. Kakrsen koli kinoloski sport(samo da se nori:) ) je odlicen za belgijca.Od poslusnosti, obrambe, agilityja..). Za svojega lastnika bi vse naredili in radi delajo. Poznam pa nekaj primerov, kjer vodniki nimajo avtoritete nad belgijcem-in lahko trdim da s takim psom ni sale in nemalokdaj gre tak pes od hise.
Toliko okvirno..

Lep pozdrav vsem ljubiteljem belgijcev!!
Lahko mi tudi kdo pise:***
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #18 : sobota, 22.02.2003 : 20:39:52 »

Ja, medve z babo smo pa s Postojne, in sem se tudi zaradi burje in mraza odločila za malo bolj kosmatega psa. Ker s tamalo sem kar imela probleme na poslušnosti zaradi mraza, se začne trest in je čist brez volje, sam še za domov. Ne pomaga nobena žogica. Pa da ne govorim o dežju, lanska jesen je bila kar deževna in je ful štrajkala. So se vsi smejali, ko je kot polit cucek stala sredi poligona, mežikala in se tresla kot šiba na vodi. Pa prostor na blatnem poligonu je tudi že umetnost doseč. Se vleže, sam tako v zrak. Grin, pa tudi sedet se je navadila na repu, kot kengeru Grin. Tako sem pristala pri belgijcu, nima prekratke in ne predolge dlake, rad dela, je poln energije, ni pretirano velik, ne pretežek in je zelo gibčen. Pa še luškan. Cheesy

Jaz na tvojem mestu bi definitivno šla opravit izpit B, potem pa malo tekmovat, saj ni nujno, da je najboljši, sam tako, da se nekaj dela in utrjuje poslušnost in vez med vodnikom in psom. Sej z mojo bi tudi, ma ne kaže velikih ambicij v tej smeri Grin, no sej zdej ima šele 16 mesecev, vse se še lahko obrne. Jaz verjamem v tisto počasi se daleč pride.

To, da bi pes hotel vse narediti zame in ne za žogico bi bila prav prijetna sprememba Grin. Pri moji prakticiram učenje na motivacijo (igračo, včasih hrano, pohvalo), s čim manj oz. nič sile. Zato pa nam gre vse bolj počasi. Samo pri moji z dretjem in cukanjem (kot vidim včasih kako delajo z nemci) sploh ne bi nikamor prišla, se strmi, užali, se dela, da me sploh ne sliši in smo končale za tisti dan. Sploh je pa lepše delat s psom, ki z veseljem hodi ob tebi (tudi, če zaradi žogice Grin), kot pa da se brez motivacije vleče zraven.

Moja ima tudi kar v redu šolski odpoklic, sam tisti na sprehodu zna bit pa bolj kilav. Včasih bo takoj pritekla, včasih pa me gleda in premišljuje, če se splača oz. preizkuša meje moje potrpežljivosti. Mimogrede se je zelo zvišala odkar imam njo Grin.
Sam jo bom že obrnila okoli, sicer je pa pridna in se ne oddaljuje proč, večkrat preverja, če sem še za njo (posledice skrivanja) in mi tudi v gozdu, če kaj zavoha ne bo popokala. Sicer pa sem ugotovila, da če bom njo spravila skozi izpit B, bom še marskikaterega drugega psa. Mi je dala ful dela že kot mladiček.

Midve sicer na poslušnost hodimo v ŠKD Postojna, na agility pa bomo, če bo vse po sreči hodile v KD Šmarna Gora - Tacen. No nekajkrat smo že bile tam, pa se nama Sabina ful dopade.

Zdej imam pa še eno veliko prošnjo (nič novega  Grin), in sicer, če bi si kdaj lahko vzela čas, da bi v živo videla tvojega Sambota. Sej te nič ne silim, samo, če bi se ti dalo, pridem lahko v LJ (se mi zdi, da sem prebrala da si iz LJ) ali pa na Vrhniko. Bi prav rada videla kako dela, kako se obnaša do psov...v živo.


Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #19 : sobota, 22.02.2003 : 22:49:24 »

Čer!

Jania, jaz sem videla 2 groenendaela; Blueja iz Kopra, ki je od forumovske Petre, in Jena iz Novega mesta - si to ti? Tvoje ime sem žal pozabila. Sigurno ne bi spregledala belgijca, tako da verjetno sem bila to res jaz, ja. Majhna, blond.
Se zelo strinjam, da pozno odraste. Meni je to pač zelo všeč, seveda pa pomeni, da se pes še pri treh letih obnaša kot paglavec.  Grin (mi smo zaenkrat prilezli do treh let in pol, baje se bo še dolgo nadaljevalo)
Kot sem napisala pri eni drugi temi - moj je do tujcev sicer zadržan, po petih minutah je pa vsak lahko njegov dober kolega. Je pa zanimivo, da če se srečam s kom, ki ima psa, se mu takoj pusti čohat, pri 'civilistih' pa lahko malo traja, pač teh 5 minut. Do domačih in vseh poznanih, pa čeprav jih je videl le 3x, je pa neverjetno privržen in ljubezniv.
In kot je napisala jania - samo da je zaposlen, pa je ok. In kot si napisala ti, Nevenka, prav zaradi tega bi šla na izpit in kasneje na tekme. Da nekaj delava. Čeprav zdaj bom videla, ko se spet začne agility bova kar precej zaposlena...Komaj čakam!
No, 'lezi' na blatu tudi mojemu ni najbolj všeč, drugače pa vreme ni nobena ovira. V četrtek, ko je bil tako lep dan, sva zjutraj bila skoraj dve uri in pol zunaj in je skoraj crknil od vročine, je imel jezik do tal, tako da definitivno JE dobro opremljen.
Tudi jaz se mu dostikrat skrivam in me kar pazi. Z njegovim odpoklicem sem pa res čisto zadovoljna.

Saj zato sem pa vprašala, od kod si, a ne? Grin  Grin Da bi se dobili in bi tudi jaz videla tvojo lepotico. A v Prestranek prideš, glede na to, da je verjetno precej blizu tebe? Če je tako, sporoči, pa se zmeniva!

Jania, če si ta prava, super, če pa ne pa a mi poveš iz kje je tvoj kuža? No, pravzaprav povej čimveč, sem prav vesela da sem še kakšnega našla.

Ajde, lepo se imejta in se upam kmalu vidimo!
Lp, Urša in Sambo
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #20 : nedelja, 23.02.2003 : 01:09:07 »

Bambi, najbrž si spregledala, pa nič hudega, v Prestranku bom definitivno, in sicer bom v tehnični ekipi, se pravi od začetka pa čisto do konca. Ampak ne vem koliko bom imela prostega časa, pa tudi Terry ne bo z mano, me bosta pa najbrž s fantom prišla kaj pogledat. Cheesy. A ti prideš samo gledat ali bosta tudi tekmovala?

Jania, se čisto strinjam s tabo. In tvoj opis belgijca tudi potrjuje moja predvidevanja, želje in predstave, ki jih imam o tej pasmi. In se mi zdi, da bi mi kar ustrezal glede na to kar sem napisala, ko nisem niti prebrala tvoj opis. A ti tudi prideš v Prestranek? Sem prav zadovoljna, da se je oglasil še en ljubitelj belgijcev. Sem kar malo presenečena, sem pričakovala večji odziv na to temo. Huh
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #21 : nedelja, 23.02.2003 : 11:52:41 »

Terry, šele ko sem prebrala tvoj zdajšnji odgovor sem se spomnila, da sem nekje prebrala, da boš tam. Super! Ne, ne, tekmovala ne bova, ker treningov nismo imeli že od oktobra. :-/ 99% pa pridem gledat - se bom probala prislinit za prevoz in če prijateljica gre, me vzame s sabo; če pa ne pa  Cry .
Na našo nepopularnost se pa kar navadi. Stanujem čisto blizu KD Ljubljana in sva se s prijateljico sprehajali tam mimo, pa so naju 'kinologi' (seveda s švabi in kakšnim malinoisem sem in tja) vprašali, kakšne pasme sta psa. 'Ja groenedaela, a ne?!' Odziv: Huh 'Belgijski ovčar...?' Oni pa: 'Ah!Najlažje je reči malinois, pa je!' Zdi se mi sramotno, da nekdo, ki ima belgijca, ne prepozna drugega. Tako da če slučajno kdo ve, kaj je belgijec, je to tako ali tako samo malinovc.  Angry  Angry  Angry
Ta prijateljica se je lani ponesreči tudi včlanila v Društvo prijateljev belgijskih ovčarjev Slovenije. Saj ne vem, ali naj dam v narekovaj vse skupaj ali samo drugo besedo. Šla je na en sestanek, kjer so razglabljali samo o sledeh, obrambi, pametovali gor in dol, skratka za dejanskega le ljubitelja pasme nič. Nobenega govora o kakšnem srečanju ali kaj podobnega, nič. Verjetno veliko pove dejstvo, da predsednik KZS-ja ni včlanjen v DPBO (pa ima Sambotovo starejšo sestro).
Tako da belgijci so, kar se mene tiče, zelo zatirani. Špica za poslušnost, za nekatere tudi za agility, drugače pa je vse bolj bogo. Pa še ti oz. njihovi lastniki vidijo v njih bolj super rekvizite kot pa pasjega prijatelja. Večinoma, ne vsi.(pa še v teh primerih so to le malinovci, ostali so pa..da ne rečem kaj) Zdaj bom pa raje tiho, da me ne bojo tožili zaradi klevetanja. (ti bom povedala raje v živo  Grin ).
Tako, lepo se imejta v tem prekrasnem dnevu in se kmalu vidimo!
Logiran
jania
gost
« Odgovor #22 : nedelja, 23.02.2003 : 13:10:30 »

Ursa zivjo!!

Jana je moje ime in psu je ime Jen. Petra ima pa bratca.
Jen je res faca. No, o kaksni zadrzanosti tezko govorim, ker ima rad ljudi tako tuje kot domace.Pa macke obozuje. Nor je na igro.Pa z Mojcinim psom sta se tut ze igrala tukaj v NM.
Kar se tice vse znanosti poslusnosti:) zaenkrat nimam vecjih problemov.Pri odpoklicu tudi pride. Se seveda velikokrat "dela"
gluhega in me hoce prinesti naokoli. Pa "zal" Smiley ne padam na njegove fore, tako da se mi doslednost ze obrestuje. Dvakrat premisli, preden hoce kaj po svoje lomit. Je pa njegov moto: lovimo se do onemoglosti + 2 uri  Smiley . Na treningih je prav zanimivo, ker mora biti zelo pozoren kdaj kaj hocem od njega. To pa zato, ker imam se enega psa in je hudic ce oba pridrvita, jaz klicem pa samo enega. Pa trgovine tut sluzijo na moj racun.
Zdaj je pogruntal, da pregrizne povodec in juhu ves srecen da bi sel delat. Nic, zajlo moram kupit Smiley. Ce ukinejo kinoloska drustva, ga bom zaposlila v cokoladni industriji Gorenjka.
Pojedel mi je ze kup bombonjer, cokolad.. nor je na cokolado..
Pa da se razumemo. Jaz mu je ne dajem nikoli K veterini sem tudi ze sredi noci letela, ce bi bilo kaj narobe z njim, saj cokolada ni hec.No, hvala bogu, zaenkrat ni blo problemov.
  In da ne omenjam , da se v prostem casu ukvarja s predelavo cevljev na prafaktorje, prasajanjem roz, recikliranjem straniscnega papirja, zbira odpadni material..nasploh zelo ekolosko usmerjen pes. Lahko mu napisem priporocila za na  Dinos ali pa kopitarno Sevnica. Hja..kar pestro vse skup.
  Potem pa prides domov in je ves vesel in ti da dva lupcka.j Jaz pa hitro pospravim , da mamo ni kap(dobro da vsega ne ve, upam da poleti ne bo sprasevala o kaksnih salonarjih za 15.000) Smiley Smiley
Hvala bogu!! da je moja prva psicka bolj umirjene narave.
Nic, letim v Lj,se pisemo konc tedna ..

CAOOOOOOOOOO!!


Lp,  Jana, Ijen, Visa
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #23 : nedelja, 23.02.2003 : 19:28:22 »

Tako, zdaj imam malo več časa. Torej:
jania, zadnjič sem pa srečala še sestro tvojega Jena, Visto. Se mi zdi da sem ti jo že omenila, ena punca iz Lj jo bo imela tudi za agility. Točno vem, kako izgledaš, tvoje ime sem pa žal pozabila. Se oproščam. Roll Eyes
Z (ne)zaupljivostjo je takole : Sambo NIKOLI ne gre agresivno proti komu ali kaj podobnega. Tudi ni tako, da bi na sprehodu vsakega motril z nezaupljivim pogledom. Daleč od tega - ljudi sploh ne upošteva oz. včasih se spomni koga it povohat. Zdaj pa, če ima ta oseba psa ali pa Sambota ne upošteva, je vse ok. Če je pa ta oseba pretirano navdušena in začne silit v njega se pa velikokrat umakne. Njabolje se pri njemu obnese taktika, ko gre Sambo mino nekoga in ga ta ne da bi ga sploh pogledal malo počohlja. Ga sploh ne gane, ponavadi sledi nastavljanje riti za čohat. Samo ni mu pa všeč če kdo sili vanj. Tako je pri čistih tujcih, poznani pa lahko z njim delajo kar hočejo. In s tem ne misli samo na družino in najožje prijatelje, ampak tudi vse sosede, sorodnike, ki jih je videl le 2x... Ravno zadnjič sem nekje prebrala, da so belgijci občutljivi za dotike, zlasti pri tujcih in jih je treba tega navaditi. No, jaz bolj se trudim, slabše je. Poklalo mi ga je že vse živo, pa tudi z ljudmi ima že slabe izkušnje. Par motenih sprehajalcev, ki so ga brcnili ter dva nesposobna veta in 1 sodnik na razstavi, ki so ocenili, da je najbolj varno, če ga iznenada naskočijo od zadaj in ga cepijo ali zagrabijo za... pa je. Rezultate še zdaj odpravljam, tako da če katerokoli od vas treh kje srečam vas že zdaj prosim, če mi lahko psa prešlatate. Grin
Dela še pa še z malim, a? Tudi Sambo je v mladih letih pregriznil 2 povodca, zadnjič se mi je pa snel z ovratnice, ko je bil privezan pred trgovino, pa se mi je na srečo zdelo čudno, koga ogovarja punca ki je ravnokar izstopila. Pa me je otrok gledal skozi vrata s svetlečimi očmi, češ naj pohitim, in 'lej, mami, si me tko pustila, da te nisem videl, zdej te pa!'.

Ewchy, me veseli, da so ti všeč! Kiss Po katerem programu pa tekmuješ? Mogoče ti še privat malo zamorim v zvezi s tem, če si prebrala moje prejšnje poste bi mogoče šla na izpit in hodila na tekme. Pleterškova Ula je stara ene 5-6 let, se mi zdi. Luštna kužika.
Groenendael mi je seveda najprej padel v oči zaradi videza. Malinois in laekenois mi na videz nista tako lepa, tervueren pa je lahko ali zelo lep ali pa zelooo grd, odvisno od barve dlake. Pri gr. pa nimaš kaj falit. Tista dolga, svetleča črna dlaka me je tako ali tako res popolnoma očarala. Ko pa sem se pozanimala še o značaju so me pa sploh prevzeli. Aktiven, energičen, zagnan, neverjetno ljubezniv. Res, cuker na štirih tacah. Odkar ga imam pa vidim da sva res 'perfect match'.

O razliki oz. podobnosti s tervuerenom je pa tako: belgijci naj bi se razlikovali samo po dlaki. Žal mi še ni uspelo najti kakšne res dobre knjige o njih (Jana, kakšen predlog?), ampak glede na prebrano vem tole: so zelo stara pasma, razvili so se že okrog leta 1200, razdelili pa so jih na štiri tipe leta 1890. Nekje sem celo prebrala da naj bi groenendael bil prva ali druga obstoječa različica, tervuereni pa so nekako najnovejši. Razlika med njima dvema je samo v barvi dlake, zato se je prav v Sambotovem leglu skotila tervuerenka, in to celo zelo lepa, vsaj kot mladič. Morda je razlog v tem, da Sambotov oče prihaja iz zelo znane belgijske psarne Hoge Laer, v kateri so bolj osredotočeni na tervuerene, zato je kakšen Schariffov (oče) prednik verjetno bil tervueren. Je pa vzreditelj rekel, da se mu je to prvič zgodilo. Je redkost, se pa zgodi.
Verjetno bi Nati kaj več vedela o taki teoriji in zgodovini, vendar se nič ne oglaša...
U, madona, spet sem se razpisala.  sram Se opravičujem. (ko da bo naslednjič kaj bolje...)

Čav, pozdrav vsem od naju obeh  
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #24 : nedelja, 23.02.2003 : 19:51:58 »

Bambi, najlepša hvala za odgovor. Mi je všeč če se kdo tako razpiše o zanimih stvareh ker teme o psih vedno zelo rada berem.
Tekmujem po programu ISP-B, je kar zanimivo,tako da se ti res splača izpit naredit. Šla bi tudi na izpit C, ker je moj nor na predmet, samo ker sva že v reševalni enoti pravijo naši inštruktorji da to ni ravno posrečena kombinacija.

Pozdrav tudi od nas!

P.S.:komot mi lahko pišeš privat, debate o psih sem vedno vesela  Cheesy

Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #25 : nedelja, 23.02.2003 : 20:19:04 »

Hojla!

Nevenka zdej si me pa praktično prisilila da še jest kej napišem.... Grin Grin, pa hvala .... Kiss
Sm že prej hotla, pol ste pa v enem dnevu toook napisal da kr ne morem sledit hehe.
No ja jest bom vsekakor šla v soboto na tekmo in zaenkrat imam še malo prostora, če bi šla mogoče z mano - Bambi?
V našem društvu imamo ful srečo in lahko treniramo tudi pozimi, ker nam lepo poligon očistijo in so nam tudi drugače ful naklonjeni - uglavnem z njimi se da vse zmenit, še posebej z našim čudovitim predsednikom.
Je pa res, da so nekateri psi - beri tisti ki živijo v stanovanju ful občutljivi na blato in zdele mam tud jest probleme z Maksom, pri poslušnosti, ker se nikakor noče vsest v blato, ma rajši ritko mal u luft... Wink Wink
Tako da se zdejle večinoma ukvarjam z treningom agilitija da se dobro pripraviva na tekmo - smo ta teden skor vsak dan treniral  Smiley Smiley
Z belgijci imam kar nekaj izkušenj, seveda najbolj z "malinovčki "- izvrsten deloven pes, je pa res treba ZELO pazit pri izbiri vzreditelja in legla, ker je zelo veliko "malinovcev" agresivnih predvsem do drugih psov.
Opažam pa da je pri ostalih dveh, ki sta mi ful všeč (groenendael in teurverunček), to veliko manj povdarjeno.
Za terveruena ti bo lahko veliko povedala Hunden, ki je dobila izvrstnega mladička iz Amerike.
No se vidimo v soboto, če ne drugače boš mela čas po koncu tekme  Wink
LP,
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #26 : nedelja, 23.02.2003 : 20:53:59 »

To, še ljubiteljev belgijcev, juhuuuuuu! Grin Grin Grin
Ewchy, lahko se zaneseš na to, da ti bom kaj pisala.Aja, glede strani:
- www.telusplanet.net/public/klaar/klaar.html (se mi zdi da je privat stran, sem jo imela napisano pri belgijski mapi)
- www.villa-roma.com/photos/photos.html (slik še pa še, zraven imaš pa še linke. zakon stran)
- www.geocities.com/Picket.Fence/5097/Acer (ne vem, če je naslov čisto točen, je pa domača stran enega krasnega groenendaela)
- www.belgians.com (najdeš svega i svašta, najbolj so mi všeč linki o aktivnostih, slike in pa personal pages)

Alien, ko se jaz razgovorim (ali razpišem) mi redkokdo lahko sledi. Grin Če ugotovim, da prijateljica ne gre in torej zvisim ti bom vsekakor sporočila - najlepša hvala za ponudbo! Kiss Mate pa res srečo, ja. Pri nas je že v blatu precej težko, jaz seveda skrbim za dobro voljo šoferjev in gledalcev, ko letim po luftu in po tleh, pozimi pa se tudi ne da  Cry . Tako da res komaj čakam na tekmo - če že nimamo treningov, da imam vsaj nekaj agilitaškega. Koliko časa pa že treniraš in kje?
Za malinovce se mi zdi kar prav, da so dostikrat napisana opozorila v knjigah, ker so res (po mojih izkušnjah) bolj nagnjeni k agresivnosti. Čeprav po drugi strani je pa znano, da je kar nekaj groenendaelov in tervuerenov popadljivih iz strahu - plašnost je res kar pogosta, tako da je pri belgijcih res treba skrbno izbrati vzreditelja.

To bi bilo zaenkrat celo vse z moje strani, se pa upam da spet beremo in kmalu tudi vidimo.
Logiran
Alien
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #27 : nedelja, 23.02.2003 : 22:25:05 »

Jest vidim vse šumnike....
Treniram pa tam, k je Nevenka že omenila  Tongue
No da ne boš iskala - tukaj:
http://www2.arnes.si/~aropot1/index.html
Tu maš tudi moje podatke, če se drugače ne slišiva za v soboto, pa me lahko pokličeš...
Grin Upam da se vidimo

Pri nas imajo tudi ene črnčka, precej velkega, večino časa je spuščen; zato smo bli enkrat že skor na bojni nogi...hehe.
Jest na rolerjih, Maks na vrvici po cesti in valda naju črni frajer napade, sej drugače ni agresiven samo zaganja se pa ful rad in je blo kar kriza - pa še prosila sem če ga lahka primejo pa ni blo haska....
Mislim pa da nič ne počnejo z njim, vsake tolko grejo mimo nas na sprehod, ker imajo še psico Kraško ovčarko, drugače pa belgijec večinoma sam leta okol.

LP,
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #28 : ponedeljek, 24.02.2003 : 16:41:26 »

'Dan!

Za tretjo stran sem ugotovila, da ne dela. Pa nič, saj imaš še tri druge. Wink Alien, podatke sem dobila, hvala hvala, prijateljica se bo najkasneje do četrtka odločila, če gre ali ne in ti sporočim. Če boš še imela prostor, če ne pa - tough luck! Živim pa blizu centra MiLesnina na Viču oz. blizu živalca, toliko da veš (če ti ni predaleč pa to).
Če se mu ne posvečajo je pa res frka. Pri tako energičnem psu lahko to privede do resnih problemov, tega bi se morali zavedati vsi bodoči belgijski lastniki.

Ja, rolerskih dogodivščin imava pa tudi midva že nekaj. Če me spremlja je vedno na oprsnici in flexiju, pa obvezno imam s sabo za svaki slučaj še halti - bogu hvala zanj! Sicer pa njegove dokaj zanesljive Levo in Desno komande izhajajo ravno iz rolanja in kolesarjenja v dvoje, oboje izrednega pomena za (moje) preživetje. Grin Bomo videli, kako bo to pomagalo pri agilityju.
Lepo se imejte in se kmalu vidimo. (count-down: 10, 9, 8, 7, 6, 5...) Grin
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #29 : ponedeljek, 24.02.2003 : 18:58:32 »

Super, ste se kar razpisali. Jaz sem se pa bala, da se ne bo noben oglasil  Smiley. Se mi zdi, da sta večini bolj všeč G in T (sem malo skrajšala), meni pa se malinois še vedno najbolj dopade. Mogoče je to posledica 10-letnega življenja s pulijem, pa se sedaj bolj navdušujem na kratkodlakimi psi  Grin Grin Grin.
Bambi sem pogledala strani, ki si jih napisala, ful lepih psov. Sam za sline cedit.
Meni pa je všeč še ena stran; http://www.malinois.com/otvitosha/
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines