mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 16:44:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Mali italijanski hrt
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mali italijanski hrt  (Prebrano 39400 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #60 : četrtek, 01.12.2005 : 22:50:39 »

Full so lustni tile "krtki"... A mladicki od Tusce so vsi ostali v doma?
ziksi, domiselno ime ni kaj pa se pase malemu vragecu Cheesy.

LP
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #61 : četrtek, 01.12.2005 : 22:52:35 »

Hvala, bom res pogledala za številko! Klešče-ice pa že imam tiste male in tiste velike, vendar pa sedaj uporabljam kar tiste človeške ampak problem je bolj v strahu se mi zdi, tako da bomo probali s klikanjem in še naprej hvalili in hvalili ob necviljenju  Cheesy Wink
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #62 : četrtek, 01.12.2005 : 22:57:19 »

Saj tale dva (Moswen in Umayma) sta njena mladička! In nista ostala doma, ker jih je Tuša zvito poslala v nove domove, da se malo spočije od vragecev Cheesy, ampak kaj ko jih novi lastniki ne bodo vrnili nazaj  Cool !!! No, mogoče jih bomo kaj prinesli pokazat in za kakšnega lubčka od mamice pofehtat!! Wink Drugače pa ima še dve ZEEELOOO pridni hčerkici doma  Grin Grin GrinWink
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #63 : četrtek, 01.12.2005 : 23:05:20 »

ja v to da sta "pridni" sploh ne dvomim Cheesy Wink Grin, male hiperaktivke Grin...
Ah nene Ziksi, kot doma sem mislila doma v Sloveniji. Bi bilo fino, ker jih res ni veliko-ceprav je po eni strani tudi to uredu, vsaj popularni niso in ne izgublajo svoje pasemske vrednosti kot recimo spopularizirani nerodovniski maltezani, civave itd...
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #64 : četrtek, 01.12.2005 : 23:11:10 »

aja se to sem pozabila...v tujini sem spoznala 2 psicki te pasme, katerima ni sans, da jima bi lastnica skrajsala kremplje, je to najvecje zlo ki bi se jima lahko zgodilo Shocked...ko sta bili mlajsi sta sli enkrat na leto k veterinarju in pod pomirjevalo in so krajsanje takrat opravili. Meni se to sicer ne zdi resitev ampak lastnica druge resitve ni videla Undecided.
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #65 : petek, 02.12.2005 : 09:56:25 »

Lep pozdrav vsem ljubiteljem MIH.Imam psičko MIH staro 11 let.Prebiram vaše pisanje in rad bi nekaj stvari napisal.
Kar se tiče krempeljčkov.Začnite jih krajšati takoj in vsak teden. Kuža naj leži v vašem naročju ,krempeljček pa obrnite proti močnemu viru svetlobe,npr sonce , močna luč...tako boste lahko videli do kje lahko strižete....po končani pedikuri velika pohvala in sladkanje...tako se bo navadil in ne bo nobenih težav...moja Seta skoraj zaspi pri pedikuri.
Samo nikoli, NIKOLI ne zastrižite v živ del,ker potem ne pridete do kremplja nikoli več...meni ga je zastrigel zelo znani ljubljanski veterinar in od takrat se whippetka boji.
Hecno, jaz ga nisem nikoli zastrigel...

Kar se pa tiče lulanja in kakanja: nekje sem pred leti prebral, da kdor želi popolnoma sobno čistega psa, naj ne kupi MIH.
MIH matančno ve, kje se sme lulat in kje se ne sme.Problem je v njegovem karakterju.Preveč so flegma in jih to  ne zanima,sploh pa ga ne skrbi gospodarjeva jeza.
letos na primer na poti v Grčijo gospa ni lulala in kakala več kot 24 ur, ker se je njej zdelo, da na ladji absolutno preveč piha in da je za njen okus preveč hrupa.Se pravi, da z lahkoto zdrži, po drugi strani pa se polula na vrtu in če njej nekaj ne ustreza se bo naslednji hip v stanovanju.
Še ena hecna stvar:Seta se je naučila , da me poskuša pretentati.Gre na vrt (zlasti zjutraj) počepne in kao lula.Finta pa je v tem , da me gleda v oči ali sem ugotovil da me vleče za nos.Ko pa zares lula, gleda v travo.Torej bodite pazljivi!Ha ha ...
Še ena hecna zadeva.Seta se je naučila pokrivati z dekico.To naj bi tudi delali samo MIH.No vsaj jaz nisem videl nobenega drugega psa.Moja dva whippeta se ne pokrivata, ker se pustita , da jih jaz.
Če vas še kaj zanima vam rade volje napišem.11 let z MIH je zelo zanimivih.
LP Marko

Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #66 : petek, 02.12.2005 : 10:48:09 »

Dobrodošel Marko zopet malo na forumu - če sem prav vidla te že zelo dolgo časa ni bilo tukaj in tako nismo vedeli kaj se dogaja s Seto. Iz kje je pa ona in je res da ni imela nič mladičkov? Kaj pa kakšne slikice?

Pokrivanje - ja tudi naš malček se vedno zabubi v dekco če je pa na postelji gre pa najrajši na sredino, seveda pod kovter, kjer je najbolj toplo in se ne smeš premaknit za milimeter da ga ne pohabiš!! Drugače pa ga kar jaz vedno pokrijem ko gre spat, vendar pa sem opazila da je pa še bolj zadovoljen v Zikovem objemu. Ampak kaj ko mu ne pustim vedno ker če se Zik v spanju premakne lahko naredi "hmmm", sploh zvečer imava burke - jaz njega v kletko (ki je skos odprta), on pa k Ziku na jogi ob trebuščka; in to ponoviva ene petnajskrat potem pa končno zaspi pod svojo dekco; zjutraj je pa spet pri Ziku ali pa teži za na posteljo (ja zjutraj ga vedno pocrkjamo)!!

Velike in male potrebe pri nas še ni naredil zunaj, očitno ni po njegovem merilu (neprimerna trava, napačna temperatura snega in ozračja, razgled je enoličen, vonjave po kravah so pa neznosne,....  Grin Grin).

Še to sem hotela včeraj - hrana! Njegova posodica je že zdaj zelo nizka, čeprav je na podstavku in se mora čisto zvit da pride z gobcem do hrane. Pa smo kupili novo višjo in tudi ta ni uredu. Vedno vzame briketek ali dva ali tri v usta in ga položi na tla in šele potem začne jesti. Pa smo probali dati briketke kar na tla - ja potem se je pa treba najprej igrat z njimi.  Cheesy Huh
Kar pa je najhujše - tam kjer naj bi se jedlo nekako ozračje ni kvalitetno, treba je par briketkov vzet v gobec, stečt v dnevno sobo in potem na mehki preprogi zgrist te tri prinešene briketke. In potem spet tečt do posodice, vzet briketke, tečt nazaj v dnevno in pojest. In tako naprej do nekje 2/3 ostanka hrane - ostalo je za potem Shocked Shocked. Sem razmišljala da bi ga kar v škatlo zaprla in da v miru poje, ne pa da uprizarja hranjenje skupaj s corsingom Huh Zdaj mu kar posodico vzamem in čez pol urce se pa on spomne da bi pa mogoče še jedel - a posodice nema - pol pa teži!!

A je boljše da ga hranim 3x na dan, ali pa mogoče kar 4x pa manjše obroke. Ker se mi zdi da ni to da nebi rabil toliko hrane (ker se mi zdi da je ful suh - vsa rebra se mu poznajo) ampak enostavno se mu ne da jest ali pozabi da ima še polno posodico (ker gre vmes v dnevo pojest) ali pa mogoče ima zadosti  Sad Undecided

Pa še striženje nohtov - a je boljše da ga držiš in mu ne pustiš da se premakne in mu nohte postrižeš ali ga ko začne cvilt spustiš in probaš še enkrat če znekaj časa ali mogoče celo drug dan ponoviš vajo! Na koncu pride v vsakem primeru pohvala in priboljšek!!! Ker to da se redno striže in sicer vsak teden se popolnoma strinjam in tudi naš velikan ima tako pedikuro vsak teden vendar pa je lažje strižt njemu nohte kot pa malemu ki se zvija, kriči in mu tako z lahkoto noht pristrižeš???

LP, Irena
Logiran
umayma
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #67 : petek, 02.12.2005 : 13:18:13 »

torej, ja no za Uminim imenom se skriva tko rekoč cela družina, sam nekako ostali še niso glih kšni strokovnjaki(k da je treba bit Huh) za forume in sm nekak jst kot en računalničar wannabe mal pisu v imenu cele družine.Torej jst sm Miha, pa se bom probu navadt podpisvt če se bom spomnu;).skratka ja uma ma številko 13 v ušesu in ta številka nekak pove katera po vrsti je bila registrirana v sloveniji pod pasmo MIH. sicer pa pr ns ji je že uspel zunej opravt kšne potrebe, ampak kokr jst vem so ble do zdej te potrebe uglavnm tiste ta mokre pa ne vrjamm da je že kej druzga tut vn padl.sam naša nekako ne mara bit kej velik časa zuni, mal ovohava pa to, sam zaenkrat ji je še vedno bol luštn notr na toplem kt pa zuni.

no tok neki na hitr, da se bo mal dugajal na forumu, zdj slikce bom tko pol mal gor daju kr na un link k je na prejšni strani, sicer pa morm zdle v šolo, tko da ... se tipkamo/beremo pol...
papa

Miha(evo sm se spomnu Cool)
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #68 : petek, 02.12.2005 : 18:57:33 »

Lep pozdrav Irena...res, ni me bilo na netu že kar nekaj časa,vzrok pa je štirimesečna whippetka Gala.Preprosto nimam časa...dopoldne služba , popoldne pa trije hrti.
S pokrivanjem sem pa mislil pravo pokrivanje.Seta toliko časa meče in premetava deko po zraku dokler je pokrita.
Kar se tiče hranjenja...jaz ti svetujem tri do štiri obroke večkrat na dan, tudi kasneje ko že odraste.MIHci preprosto ne zdržijo nekaj minut na miru in ne utegnejo pojesti en obrok na dan.Seta pa je zelo rada jedla leže v svoji košari.V košaro sem ji dal takrat, ko ni hotela jesti na prostoru, ki je namenjen za prehranjevanje.Na razmetavanje hrane in prenašanje briketov po stanovanju pa se kar navadi.To pač počnejo.
Ko ji strižem nohtke mi leži v naročju.Ne počni nič na silo.Se bo že navadil.Počasi se daleč pride.
Seta je spala 10 let v petvoyageurju 200,to je tista plastična škatla.Naravnost uživala je v njem.Vratca sem pa snel.Stvar se je spremenila zdaj, ko je v hišo prišla Gala.Zdaj Gala spi v kletki, ta "stari " dve pa ta veliki potovalni hišici.Mislim, da jo lahko vidiš na slikah.
Lepo te pozdravljamo  Marko

P.S.Miha , v slovenščini lepo prosim, nič te ne razumem!
Slikce:http://divaseta.moj-album.com/
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #69 : ponedeljek, 05.12.2005 : 20:51:31 »

V soboto smo bili na obisku pri Umi. Je res pravi mali vražiček! Z nami je bila seveda ta glavna naša 5 mesečna pekinezerka. Se ji je tok dopadlo da je lahko še kaj manjšega od nje! Ker je bila malo prevelika za Umo se jo je ona malo bala, ker je bila Tai-Či pregroba z njo Angry! Drugače pa sta se kar lepo razumeli samo Umi ni bilo nič jasno ker si je naša vse njeno prilastila. Revček je tako ubogo gledal. Drugače je pa res tok luškana Kiss, še bolj kot na slikah!
lp
Logiran
umayma
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #70 : sreda, 07.12.2005 : 16:28:53 »

Lep pozdrav! Prvič sodelujem na forumu in želim sporočiti, da je naša Uma (Umayma) ena velika scrkljanka. Ovija nas okoli prsta kolikor se da Kiss. Njeno spanje ponoči se je prelevilo iz spanja v njenem mehkem kosmatem ležišču, kakršnega ima Bin (Moswen) v moje naročje oz. kar kjerkoli na meni. Je podobno zmrznjene narave kot jaz in žal sem tudi sama crkljiva oseba. Sem lastnina male Ume Wink. Sicer pa verjetno ni zastonj izrek "Kakršen gospodar takšen pes"! Življenje z Umo nam je spremenilo ves ritem, preusmerilo misli in skrbi. Sedaj lažje razumemo prijatelje, ki se po službeni odsotnosti in povratku domov težko odločijo, da bi svoje ljubljenčke spet pustili same Tongue. Leni je že malo napisala o njihovem obisku pri nas, kjer je njihova Taj-či pokazala Umi, da je močnejša in večja. Pozna pa se, da je tudi ona še vedno otrok, torej razigrana, živahna in prikupna. Pri nas si je malo privoščila cufanje zemlje iz lonca za rože, in puljenje suhega aranžmaja. Nismo pa pričakovali, da bo naša Uma to tako skrbno beležila. Takoj naslednji dan je že ona uganjala iste stvari, torej cufanje zemlje iz rož in publjenje iz suhega aranžmaja. Pa naj še kdo reče, da se pes hitro ne uči (če se seveda hoče) Grin. Sedaj je pazimo in vedno vpijemo nanjo da "NE" in počasi se zadeva umirja.
Kar se prehranjevanja tiče, naša Uma poje tako zelo malo, da nas je kar skrbelo. V soboto smo bili na cepljenju pri veterinarju (bila je seveda krasna veterinarka), ki nas je potolažila in zelo pohvalila, da je idealne postave, reberca se morajo videti, tudi briketki naj bodo prva liga v prehranjevanju. Ti MIH-ci so baje sicer zelo ješči kasneje in je to lahko zelo narobe. Torej lastniki MIH-cev, uživajte, ko vaši kužki ne jejo toliko kot pričakujemo od njih.
Še ena zanimivost naše Ume: njeni "sprehodi", če bi se temu lahko tako reklo, se kar se da zakomplicirani. Prvič: Umo moramo dobesedno odnesti iz ulice, saj sicer noče nikamor in vleče nazaj kot bikec in joka. Polula se morda še na travico, le do prvega križišča jo moramo odnesti Lips Sealed. Potem pa je malo lažje, iz pločnika je zelo previdna, pripravlja se kot skok iz enega metra. Enkrat smo se ustavili v sosednji ulici pri znancu, da smo našo Umo pokazali in od takrat ji je tako "sedla" ta hiša in vhodna vrata, da vedno vleče tja. Ko pa prepozna bližino zavoja iz druge strani spet v našo ulico, takrat pa v galop in tek domov. Trenutno se pogajamo za vhod v dve hiši (hiše v naši ulici so skoraj vse enake Undecided), vendar smo imeli na začetku jokanje pri vsaki hiši, naša pa je šele šesta.
Uma je sicer crkljivček, kadar se ji "ne divja". Hoče v naročje in tako spančka kot angelček. Le zvonec jo zmoti, da dvigne glavo, če je kdo zanimiv. Ob prihodu sina domov, se ji totalno "odpuli". Z njim grozno divja in očitno to spada k njuni komunikaciji. Pri meni pa je tako, da kjerkoli sedim,  želi sedeti pri meni. Če jem, prosi za hrano in je težko ignorirati tega otročka. Saj se trudim... Sad. Želim pa izvedeti od Ziksi, kje se nahaja ta vaš Bin. Mi smo v Šmartnem pod Šmarno goro. Če boste želeli, se bomo dogovorili za kakšno srečanje.

Dovolj za prvič Cheesy

Lep pozdrav vsem sogovornikom, še posebej tebi Leni, ki si poskrbela za povezavo med nami.

Darja
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #71 : četrtek, 29.12.2005 : 17:42:29 »

No, kako sta kaj Uma in Bin? Verjetno sta že precej zrasla?
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #72 : sreda, 01.02.2006 : 20:29:47 »

Kaj je zdaj z malimi nagajivčki? Nič novega za povedat? Jaz sem pa tako firbčna glede odraščanja malih lumpkov.
lp, Wink
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #73 : nedelja, 26.02.2006 : 20:33:10 »

Čer!

Nekaj malega pred filmom, ki ga sicer že zamujam ampak da ne boste rekli da smo umrli. Na našem štajersko-savinjskem koncu smo že skoraj skakali od sreče ko smo gledali kako sneg kopni in sonce greje našo zemljico in seveda ozračje. Še malo pa bo konec! Pa smo se zmotili - že dva dni oz. tri sneži in sneži in spet je vse belo.

No naš "tavelik" se nič ne pritožuje in spet veselo preganja snežinke in kar je najboljše - spet se lahko nažira s snegom (ko "tastari" pogledajo stran, seveda), potema bo pa spet jok in stok pri veterinarjih in ko bo treba tablete jemat!!!!! Angry

In da se vrnem k našemu malemu teroristku. Naš Binček je že celo lulal zunaj (kakal je tudi prej - včaaasiiiih) in se tudi veselo preganjal z "bratom" zunaj in bil zeloooo vesel ko si vzel ovratnico v roke. JUPI, gremo ven noret. In smo prišli včeraj ven in sneg. UUUU, tole pa meni ne paše - jaz grem noter!!! In tako spet čakamo na boljše čase, pardon vreme!!  Wink

Drugače pa smo zelo pridni ko strižemo nohtke - sicer zadnja dva na zadnjih tacah (pa ni važno katera) sta takoooooo boleča in je treba še malo pocvilit zraven ampak vseeno SUPER!!! Rešitev - na koncu pedikure vedno dobi veeeliiiiik (ne mu povedat da je čisto majhen) košček sirčka! Raznašanje hrane po celem stanovanju še nismo ukinili, smo pa se naučili sedi in hop, tako da nam ritka kar pade dol ko želimo v naročje. AJA, pa tale naš pesjanček ima vedno popuste pri "naročju". Mislim da v večini primerov se proda tudi zastonj če ga kdo vzame k sebi v naročje in tudi sam pripomore tako da ti ga ni treba dvignit ampak ti bo naredil uslugo in bo sam skočil k tebi!!! Grin Cheesy

Kaj naj še povem - zamudili smo malo šolo zdaj v marcu in začnemo šele maja; komaj čakamo razstave da vidimo kakšen potencial ima tale naš okostnjaček pa predvsem mene zanima kako pogumen bo v ringu - mislim da se mi ni treba bat. Doma je že pogumen, ko pa pridemo ven in se dogajajo "čudne" stvari okoli njega in predvsem "čudni" ljudje je pa takoj "MAMI - dej me gor" - nič ne bo!!!!!!!!!!
Bi pa morali vidt kakšne sta počela skupaj s Panyo, to je bilo dirkanje non-sploh!! Če bi bila skupaj še čez noč pa mislim da ne bi nič spala. Njuna mamica je pa samo gledala varno iz hiše in si mislila svoje - ah te otroci!  Cheesy

Takole na hitro pa še drugič več, pa mogoče še kakšna slikca, a ne!

Pa-pa,
Irena&njenimoški
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #74 : četrtek, 02.03.2006 : 12:47:23 »

Evo ena smešna obeh pujsov - sicer je že stara pa vseeno:
http://ziksi.moj-album.com/slike/245500/ny5ZnjikLMZmFAyN.v.jpg

pa še ena mojega malega lepotca:
http://ziksi.moj-album.com/slike/245500/RPePeLNZMg7vsm2J.v.jpg
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Mali italijanski hrt
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines