mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 15:29:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: Mreža/pregrada za avto
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mreža/pregrada za avto  (Prebrano 30438 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #30 : četrtek, 01.04.2004 : 15:31:38 »

Ja, lahko se zgodi, da se pregrada premakne oz. podre, vendar v glavnem takrat, ko gre za velike hitrosti in nenadno zaviranje, ki psa (ali pa vecje kose prtljage) dobesedno vrze ob pregrado.  Toda, ce je dobro "nasponana" (ponavadi moski to lazje naredijo), se to pripeti res izjemoma. Kadar pa se premakne pri hudem zaviranju ali sunku, se zgornji del premakne proti prednjemu delu avtomobila (pregrada, ki jo imamo pri nas, se postavi za zadnje sedeze) in ne pade na psa. Pa tudi ce bi padla na psa, ni prevec tezka. Se vedno je bolje to, kot da pes kot izstrelek leti naprej proti vozniku in v prednjo sipo.
Kolikor vem, so imeli v Tukanu dve razlicici teh pregrad. Ena je bila namenjena samo postavitvi za zadnje sedeze, drugo pa si lahko postavil ali za zadnje ali za prednje. Bile so pa precej drazje.
V primeru zaviranja ali nesrece se kovinske teleskopske pregrade veliko bolje obnesejo kot pletene mrezaste, ki se ob vecji tezi in sunku zelo raztegnejo in pretrgajo. Ker nekateri psi radi grizljajo, jih lahko unicijo ze ob prvi namestitvi. Pomanjkljivost mrezastih je tudi v tem, da jih je tezko namestiti brez vrtanja v strop (vsaj te oblike, ki jih jaz poznam).
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #31 : četrtek, 01.04.2004 : 16:43:50 »

Mi smo za v našo Yarisko nabavili originalno mrežo od Toyote. Dobili smo jo kar na Toyota servisu. Cene se ne spomnim. V avtu je že vse fiksno pripravljeno  za vpenjanje mreže tako, da se ne more podreti. Je pa res, da je pletena.

Ko smo že pri varnosti v primeru nesreče obstaja še ena varianta in sicer nekakšni pasji varnostni pasovi. Videla jih še nisem, ampak naj bi zgledali kot oprtnice.
Ali ima že kdo izkušnje s tem?
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #32 : četrtek, 01.04.2004 : 20:17:37 »

Varnostne oprsnice so namenjene tistim, ki psa vozijo na zadnjih sedezih, na katerih imajo varnostne pasove. Varnostna oprsnica je podobna navadnim, le prsni del ima sirsi in podlozen, na zgornjem delu pa je poseben podaljsek, ki ga zapnemo v del za varnostni pas. Ta podaljsek se lahko sname in varnostno oprsnico lahko uporabljamo tudi kot navadno sprehajalno oprsnico. Druga razlicica varnostnih oprsnic pa ima na zgornjem delu zanko, skozi katero napeljemo varnostni pas, ki ga potem normalno zapnemo, kot da bi bil z njim prepasan clovek. Tretja moznost je, da kupimo samo podaljsek za v varnostni pas, ki ga pripnemo na navadno oprsnico, ce jo ze imamo.
Pes lahko na zadnjih sedezih sedi ali lezi, lahko se malo premika levo ali desno, ne more pa skociti na tla. Ob nenadnem zaviranju ali trku bo oprsnica psa zadrzala na sedezu. Pri nakupu moramo paziti, da kupimo pravo velikost. Ce bo prevelika, se psu lahko sname, premajhna pa ga bo tiscala in rezala v kozo.  Najbolje je, da v trgovino pridemo s psom in mu jo pomerimo.
Meni osebno se zdijo varnostne oprsnice se boljsa varianta od pregrad, mrez ali potovalnih boksev. Pri slednjih lahko pes ob hudih trkih zaradi mocnega pritiska in naleta telesa ob oviro utrpi bolecine, podplutbe in celo zlom, pri varnostni oprsnici to ni mozno, razen morda ob direktnem mocnem bocnem trku, ce bi sedel na tisti strani.
Zato je dobro, da pred nakupom kakrsnihkoli varnostnih pripomockov za voznjo v avtu dobro premislite, katera varianta bi bila za vas in vasega psa najbolj primerna.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #33 : petek, 02.04.2004 : 08:34:58 »

Jaz imam komaj 40 kg dete, pa je to pregrado podrl z enim skokom vanjo. Naštimal jo je prodajalec Tukana. Problem je v tem, da se tisti "čepki" ne oprimejo na strop če ni raven. Moja opel corsa je bolj jajčaste oblike, zato se ni dobro oprijelo. Previdnost pri tem!!!
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #34 : petek, 02.04.2004 : 08:36:42 »

Aha, to pol definitivno pomeni, da bo moj pes prav tako podr ograjo v cliotu, ki tudi nima ravnega stropa!!! Angry
Zdej pa sploh ne vem kakšno naj kupim, da bo dovoljh stebilna!
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #35 : petek, 02.04.2004 : 10:31:26 »

Mi imamo takšno pregrado v karavanu Ford Escort in se odlično obnese. Težava je le zato, ker pes vmes rine glavo in jo zamakne. In če s polnim šusom prileti v spodnji del pregrade, jo ravno tako zamakne. Je pa tako, da pri težjih psih, pri večjih hitrostih in nenadnem zaviranju, ti bodo psi skozi pletene pregrade sfrčali čez cel avto. Undecided Tako da so res najbolj varni boksi.
Oks, če misliš takšno kovinsko pregrado montirati v cliota, ti povem, da ne verjamem če bo šlo. Zadnji sedeži namreč niso ravni, tako da med sedežem in ogrado ostane nekaj prostora, kar še dodatno zmanjša prtljažnik. Clio pa ima že tako majhnega.
Jaz moja dva huskija v cliotu vozim tako, da podrem zadnja sedeža. Ni ravno varno, ampak drugače ne gre.Še vedno je bolj varno (vsaj za psa), kot pa če jih stlačim v prtljažnik, kjer zna biti že manjši nalet v prtljažnik zanju usoden. Undecided
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #36 : petek, 02.04.2004 : 10:35:33 »

Bajki!
Tudi sama ne nameravam psa stlačiti v prtljažnik, ker ima še na zadnjem sede4žu premalo prostora. Vozim ga tako, da podrem zadnje sedeže, ampak potem stalno sili z glavo neprej in če nahitro zabrezam ga odnese naprej. Zato bi jst mrežo namontirala za sprednje sedeže pri podrtih zadnji!!! Kaj sem zakomplicirala! Lips Sealed
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #37 : petek, 02.04.2004 : 10:49:32 »

Oks, žal ne verjamem, da boš našla takšno mrežo. Težava je v tem, da podrti sedeži niso stabilni, pa še nagnjeni so. Verjemi mi, da za to kovinsko ni varijante! Sad
Vem, tudi moja dva včasih malo vrže, tako da jih s cliotom vozim le na krajše razdalje. Na daljše ture hodimo s karavanom, ki sva ga par tednov  nazaj kupila ravno zaradi prevoza pesjanov! Wink
Če se veliko vozite, tudi tebi svetujem karavana! Grin
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #38 : petek, 02.04.2004 : 10:51:26 »

Hvala za nasvet...ampak primerna mreža je veliko cenejša od karavana...sem žal še študentka in nakup karavana ni mogoč!
So mi pa v eni trgovini rekli, da se da kovinsko mrežo tudi pri podrtih sedežih namontirati! Huh
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #39 : petek, 02.04.2004 : 10:57:56 »

Kolikor jaz vem, sta kovinski varianti samo dve.Takšna kot jo imava midva in podobna verzija, le na daljših nogah. če si kdaj v Ljubljani, ti lahko pokažem, kako zadeva izgleda. Imajo pa te ograde tudi v trgovini za male živali v BTC-ju pri tržnici.
lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #40 : petek, 02.04.2004 : 11:18:03 »

Citat
Zato bi jst mrežo namontirala za sprednje sedeže pri podrtih zadnji!!! Kaj sem zakomplicirala!

Jaz sem vozila nemca v Vitari, na podrtih sedezih. Potem sem ugotovila, da je veliko bolje, ce sedeze ne samo podrem, temvec, da jih odmontiram iz avta. Ne vem kako je v cliu (lahko pa pogledam) ampak pri Vitari si jih imel zunaj v nekaj minutah in potem je pes imel ogromno prostora, pa se tla so bila popolnoma ravna. Ce ne bi zamenjala avta bi dokupila mrezo, ki bi bila za sprednjimi sedezi. Zdaj trenutno se vozi v lanosu na podrtih sedezih, vendar je strasno neudobno. Undecided  Sem pa ze videla dosti avtomobilov, ki imajo mrezo za sprednjimi sedezi, tako, da ima pes na voljo dosti prostora. Sem prepricana, da bi recimo Malgaj (ker imas ravno renaulta) imel taksno mrezo. lp
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #41 : petek, 02.04.2004 : 11:24:37 »

Pa se to... Kajo ze nekaj let vozim pripeto z varnostnim pasom in se super obnese. Enkrat sem prepricana, da jo je ravno pas obvaroval pred poskodbami pri naglem zaviranju. Ce ne bi bila privezana bi jo verjetno jaz dobila v glavo. Vozim jo pripeto na zadnjem sedezu, zraven pa Bagi v plasticnem boksu. Zaradi zgodbe o Gustiju sem se bolj previdna. V prvem res svojem avtomobilu bom montirala tudi mrezo! lp
Logiran

NINA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 138


« Odgovor #42 : petek, 02.04.2004 : 11:29:15 »

Tudi mi smo imeli pri Kangooju originalno mrežo, pa je bil naš Chakan preden smo zaprli zadnja vrata že na sprednjem sedežu. Ob straneh (pri stranskih šipah) je ravno toliko prostora, da se mi je zmuznil tam čez. Zato smo se po tehtnem premisleku odločili za plastičen tranportni boks. In ker smo bili takrat ravno pred nakupom psičke smo si "privoščili" dvojni boks z dvojnimi vratci. Res je stal ta boks približno 56.000,00 SIT, vendar imamo svoje pse zelo radi in jim privoščimo le najboljše. Predvsem, pa nam je pomembna varnost pri vožnji. Smo veliko na poti in zgodilo se je že, da smo morali na hitro zavirati, rajši si ne predstavljamo, kaj vse bi se lahko takrat zgodilo z našima kužkoma.
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #43 : petek, 02.04.2004 : 11:44:50 »

Ja, tudi jaz sem že razmišljala, da bi zadnje sedeže enostavno demontirala. Težava je v tem, da se vozim v službo, včasih še koga vzamem s sabo. Ko pridem domov, se mudi lulat, pa še živim v bloku in nimam kam dat sedežev.. Huh
Pač,če ne gre drugače... Na dolge ture pa brez karavana ne.. Sploh zdaj, ko postaja vroče, ker moj clio nima klime! Wink
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #44 : petek, 02.04.2004 : 21:10:28 »

Ce koga zanima:

Prodajamo pregradno mrezo za Fiat Punto stari tip, narejeno po meri, montaza brez vrtanja na nosilce zadnjih vzglavnikov.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: Mreža/pregrada za avto
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines