mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:28:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Se mi zdi preveč navezana name
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Se mi zdi preveč navezana name  (Prebrano 3378 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
adas
novinec
*
Sporočil: 37


« : ponedeljek, 06.08.2007 : 14:18:53 »

Sem kar malo zaskrbljena.Reli imam zdaj tri mesece. Naša družinica ima 4 člane,mojo 6-letno nadebudnico,eno leto staro psičko Reli in muco Cat,pa še moja malenkost. Glede na to,da je psička kar velika in močna,pa še malo vzgoje potrebuje jo tako ali tako moja hči še ne more sama ven vozit.Smo poskušali,ampak ni najbolj varno.Ampak tudi ,če gremo na skupen sprehod in drži hči povodec,se Reli sploh ne more sprostit,vedno opazuje in gleda kje sem jaz,šele ko se prepriča,da sem tam naredi svoje.
No,ampak bolj me pa skrbi to,da sva šli zadnjič s hčero v Gardaland in naju tako ni bilo skoraj 24 ur.Pri živalih doma je bila ta čas moja mati.Ko sva se vrnili,mi je rekla,da Reli ni niti jedla,niti hotela na sprehod,cel dan je hodila sem pa tja s sklonjeno glavo,žalostnimi učki in repom med nogami.
Ja,kaj pa če bom morala še kam nujno,recimo v bolnico???Kaj pa bo potem?Joj,me tako skrbi zdaj to,da vsak dan molim,da bi bilo vse v redu in se nam ne bi bilo potebno ločiti.Samo ta strah me kar malo utruja. sram
Logiran
adas
novinec
*
Sporočil: 37


« Odgovor #1 : ponedeljek, 06.08.2007 : 14:25:39 »

Hehe,sam še to,ko sem pa prišla domov.je bila pa tako vesela,da je po naskoku in ljubčkanju pol kar pred muco skočila in jo prekucnila in se za njo zapodila kot bi hotela reči: " Glej ti moja muca,vrnila se je!!Sm tko happy,da te bom kar pojedla!" Cheesy Grin
Logiran
ena
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


« Odgovor #2 : ponedeljek, 06.08.2007 : 14:34:28 »

Kaj pa dela pes ko si v službi? Sej takrat je verjetno tud "sama"?
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #3 : ponedeljek, 06.08.2007 : 14:37:01 »

Tudi moja psička je takšna. Medtem ko kuža rabi samo igračo in nekoga, ki ga bo animiral, pa se psička pusti animirat samo nama. Zato sva jo namerno peljala k mami v varstvo. Najprej za pol ure, potem ze eno dolgo mučno uro, zdaj, nekaj mesecev kasneje, pa sva jo pustila že (skoraj) čez noč. Mama je rekla, da je bilo prvič res hudo, zdaj pa je že veliko boljše. Nikoli ne bo srečna brez naju, ampak zdaj se že zna sprijaznit s tem. Svetujem vam, da jo tudi vi tako poskusite navadit.
Logiran
bibsy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #4 : ponedeljek, 06.08.2007 : 14:51:30 »

Ja, tud pr naši je blo zanimivo, ogromno cviljenja, skakanja po mizah/stolih in zabijanja v vrata po celo uro (v bloku to ni glih prijetno), ko naju ni blo doma in je bla sama. Pa se je postopoma navadla, da naju za neki časa ne bo, ampak da se bova vrnila. Zdej ne cvili, se ne zabija in ne skače, ampak se v uleže pred vrata (ko jih zapreva) in tisti čas samote v glavnem prespi. Pa opazla sem da tud takrat poje obrok. Je pa še zmer hecna, če kdo od naju ni doma za dan ali dva, bo proti večeru začeka iskat njegove/moje stvari in jih v svoje ležišče začela nosit.
Mislim, da je res treba psa postopoma navajat na odsotnost. Jaz tud mojo Lilo zelo pohvalim, ko pridem domov in vidim, da je spala oz. bla mirna (ji tud priboljšek dam). Je že tko, da se pri psu počasi daleč pride. Smiley
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #5 : ponedeljek, 06.08.2007 : 15:03:05 »

Tudi moja Kaja je taksna. Kadar je na cuvanju pri mami, jo komaj spravi na sprehod oz. bolj na lulanje kot sprehod. Psica namrec zavije na prvi koscek trave potem pa hitro domov. Mami je zato ne mara cuvati, ker pravi, da izgleda tako nesrecno, da je potem se ona slabe volje. Smo se navadili, da imamo obsedenca doma in k sreci se je z leti malo umirila. Se vedno pa je recimo, ce sem jaz doma, moj fant ne more spravit iz stanovanja, razen, ce jo odnese. Ko sta sama psica lezi pred vrati in caka name. K sreci je pa tako pozresna, da vsaj hrane ne odklanja, ce me ni. Wink
Adas, dobrodosla v klubu obsedencev. Grin
Logiran

adas
novinec
*
Sporočil: 37


« Odgovor #6 : ponedeljek, 06.08.2007 : 15:08:32 »

Do zdaj je bila to moja najdaljša odsotnost.Trenutno sicer nimam redne službe,sva pa s hčero večkrat odsotni po 8 ur ali kakšno več.Sem ter tja je bila kakšna hčerina igrača razcufana ali pa kakšen star copat,drugače je bilo vse v redu.Sosede sem spraševala,če jo kaj slišijo v času odsotnosti,pa nekateri še do prejšnjega tedna sploh niso vedeli,da imamo psa. :)Mami je tdui rekla,da je bilo najhuje v času,ko jo običajno peljem ven in takrat,ko dobi za jest,pa čeprav je za to mami poskrbela ob enakih urah.
Logiran
adas
novinec
*
Sporočil: 37


« Odgovor #7 : ponedeljek, 06.08.2007 : 15:10:49 »

Kaja,hvala za dobrodošlico! Wink Grin
Logiran
_Donna_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 75


« Odgovor #8 : sreda, 08.08.2007 : 00:58:46 »

Uf, mi pa z našo nismo nikoli imeli problemov glede tega .. ok, sicer je res, da nas je 5 + pes, tko da se zelo redko zgodi, da je sama doma .. če pa je, je menda pridna (predvidevam, da če bi lajala, bi se sigurno našel kakšen sosed, ki bi se pritožil - ker pač imamo takšne sosede  Grin) Smo pa v času, ko je bila še mladič (ok, stara je bila kakšno leto) še imeli jadrnico, kjer ni ravno prijetno za psa, sploh pa ne 2 tedna, tako, da smo jo pustili pri Noni in Nonotu, ki jo naravnost obožujeta in seveda ona njiju, tako, da je pravzaprav tudi ona imela malo počitnic, hehe  Cheesy
Logiran
MaTaAtos
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #9 : sreda, 08.08.2007 : 09:14:20 »

ojoj, kako poznam to  Grin. Atos še zdej, ko je minlo skoraj 2 leti odkar ga imamo, ne prenese odhoda, še posebej, če odhajata 2 osebi hkrati. Sledi jok, grabljenje rok, grizenje rok, samo da bi nas obdržal v stanovanju. Je prou težko se izmuznit skozi vrata, res, pol ga je pa še pol ure slišat jokat po celi ulici. Na začetku je celo izril vtičnico, tko da smo nekaj časa kar varovalko izklapljali  Tongue, pa balkon je mel tudi nekaj časa zaprt, ker je enkrat splezal v korito napol, tko da nas je blo strah da bo od obupa dol  skoču (smo v 4. nadstropju Huh). zdej se je umiril, vsaj po začetni drami, gre lepo pančat na svojo balzino, ko se vrnemo pa itak koma spi, tko da ga je treba budit dokler ne ves vesel začne se valjat po tleh. včasih mi je uspelo celo 15 minut šetat po stanovanju, brez da bi se on sploh zbudil  Grin Grin Grin.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #10 : petek, 10.08.2007 : 23:34:42 »

Eden od naših psov noče jesti dokler ne pride domov mož. Ko smo v službi je vse okej. Jaz sem prva doma. Se me sicer razveseli, kmalu pa se uleže in žalosteno čaka kdaj bo prišel še mož. Če se mu zdi, da bi moral biti že zdavnaj doma(  kadar se v službi zadrži) včasih joka in tuli, včasih pa leži kot kupček nesreče in samo čaka in čaka. Tadruga (psička), pa noče na sprehod, če ne gremo vsi kompletno. Predvsem brez mene se ne premakne nikamor in me prosi tako dolgo, da pustim vse delo iz rok in oddidem z njimi na sprehod.
Smo poskušali z varianto, da ju pelje na sprehod sin ali sorodnik, velikokrat, vendar ni uspelo. Celo lulat in kakat nista hotela iz hiše , čeprav te ljudi dobro poznata. Sta revčka kar tiščala, dokler nisva prišla domov midva. Tako da sva tudi midva z možem v skrbeh, da se slučajno kdaj ne bi zgodilo, da bi bil kdo od naju odsoten več kot devet ali deset ur. In kaj nam preostane drugega kot upati, da se nikomur ne zgodi nič takšnega kar bi podaljšalo njegovo redno odsotnost od doma.
Zaradi množice naših živali jaz nisem šla nikamor na dopust 18 let, ker mačk in ptičev ne moreš jemati s seboj na dopust. Zadnja leta, ko imamo tudi naša pasja razvajenčka pa tudi mož dopustuje doma z menoj in z našimi kosmatini. Zaradi zgoraj navedenih razlogov.
Imamo se super in si drugačnega dopusta sploh ne želimo. Da smo le živi in zdravi in, da tako čimdelj ostane, si rečeva z možem.  Smiley
Logiran
adas
novinec
*
Sporočil: 37


« Odgovor #11 : sobota, 11.08.2007 : 00:09:52 »

Ja, tud jz pomoje kar nekaj časa ne bom mogla na dopust za več  kot  kakšen  dan ali dva.No,ampak je res tako kot pravite,samo da smo živi in zdravi,pa bo vse ok.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #12 : nedelja, 12.08.2007 : 21:24:02 »

Adas jaz bi na tvojem mestu še poskušala z navajanjem, naprimer na  mamo, morda bi jo lahko s priboljškom spravila na sprehod. Ali pa na koga drugega od poznanih, mogoče pa le uspe.
Mi smo kar dolgo poskušali in odnehali šele potem ko smo videli, da nam zares ne bo uspelo. Ne vem mogoče smo mi prekmalu odnehali.
l.p.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Se mi zdi preveč navezana name
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines